Imperium Jaskini Behemota
tarcza Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy

Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Rejestracja (chciałbym klucze)Rejestracja (chciałbym klucze)  

PrzewodnikPrzewodnik      LinksLinkownia     SzukajSzukaj     Śledzone tematyŚledzone tematy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości
ProfilProfil     MieszkańcyMieszkańcy     GrupyGrupy     ZalogujZaloguj
Ostatnio odwiedziłeś nas:
Obecny czas to: 2019-12-14 16:17:14
Autor Wiadomość
Emirat Baste



Dołączył: 14 stycznia 2005
Posty: 164
Skąd:

Wysłany: 19 stycznia 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

pewnie znacie ten dodatek do H4 ,robiony przez tą samą ekipe co robiła WOG
może ktoś mi podać co wprowadza nowego dodatek ?ja wiem conieco
ale wiem że wprowadza więcej

tu możecie też tyskutować o tym dodatku
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Emirat Baste



Dołączył: 14 stycznia 2005
Posty: 164
Skąd:

Wysłany: 19 stycznia 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

ja mam problem ...
nie mam TGS ani WOW
ale jeśli zrobie np. kilka losowych siedlisk 4 poziomu śmierci
to zamiast lokacji gdzie się tworzy mrocznych czempionów jest taka magiczna czapka moge kupić ich ale mają wygląd magów !! na polu bitwy też !
i stworzenia losowe np. jeśli gdzies tak wylosowalo goblinskiego rycka to
po1 na mapie przygód się nie rusza
po 2 też wygląda jak mag (statystyki ma swoje)
!!??
wogóle powinny się pojawiaj lokacje i stwory z dodatkow ?

a to screnny z tymi Bugami !?


    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
MiB



Dołączył: 21 grudnia 2002
Posty: 164
Skąd: Kęty

Wysłany: 19 stycznia 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

o Mahadevo, drugi!
Jakby ftoś znał odpowiedź, to by Ci na pewno jej udzielił - zobacz, masz 6 wyświetleń Twojego tematu. A pozatym - może inaczej byś og nazwał - co?? Napis "equilibris" nie wiele mówi o istocie tematu... .

BTW: trafiłem tu nie poprzez "Co na CD", ale poprzez szperani po forum - odpowiedziałem jednak pod wpływem postu w "Co na CD".

Zdravim

MiB

___________
"Imagine there's no heaven,
It's easy if you try."
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Emirat Baste



Dołączył: 14 stycznia 2005
Posty: 164
Skąd:

Wysłany: 19 stycznia 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

MiB (cytat):
o Mahadevo, drugi!
Jakby ftoś znał odpowiedź, to by Ci na pewno jej udzielił - zobacz, masz 6 wyświetleń Twojego tematu. A pozatym - może inaczej byś og nazwał - co?? Napis "equilibris" nie wiele mówi o istocie tematu... .

BTW: trafiłem tu nie poprzez "Co na CD", ale poprzez szperani po forum - odpowiedziałem jednak pod wpływem postu w "Co na CD".

Zdravim

MiB


Istota temetu to właśńie equilibris w 1 poście napisałem,że to jest ogólny temat o equilibris czyli problemy itp.
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
MiB



Dołączył: 21 grudnia 2002
Posty: 164
Skąd: Kęty

Wysłany: 19 stycznia 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

Ale post w "Co na CD" napisałeś z powodu zaistnienia w/w problemu, o którym pisałeś ledwo 2h temu - cierpliwość to nie Twoja mocna strona ;)

Poczekaj, a może ftoś odpowie.

Zdravim

MiB

___________
"Imagine there's no heaven,
It's easy if you try."
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Acid Dragon



Dołączył: 3 stycznia 2003
Posty: 164
Skąd: planetoida Terra

Wysłany: 19 stycznia 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

po pierwsze, Equilibris nie ma absolutnie nic wspólnego z WoGem, ani jego autorami

po drugie: Equilibris NIE wprowadza jednostek tudzież budynków wprowadzonych w GS i WoW - Equilibris jest 'grywalny' na zwykłej wersji H4, ale jak zaobserwowałeś - brak jest cały czas wszelkich nowych grafik - w zastępstwie stosowane są m.in. grafiki maga.

po trzecie: Equilibris to na razie *MOD*, a nie dodatek i ma na celu modyfikowanie gry, zamiast dodawania nowych elementów. Equilibris przede wszystkim balansuje rozgrywkę zmieniając różne właściwości, zaklęcia i parametry, a przy okazji dodaje jakieś dawno zapomniane zaklęcia, z których kiedyś zrezygnowało NWC oraz dodaje chyba ze trzy nowe artefakty i kilka nowych możliwości.

Inaczej mówiąc: wszystko jest tak, jak w Twoim przypadku być powinno.

___________
Neutralność nie zawsze jest możliwa...
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Templar



Dołączył: 31 grudnia 2004
Posty: 164
Skąd: z Nekrobrami

Wysłany: 26 stycznia 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

Mam problem z uruchomieniem jak uruchamiam to pisze

Cytat:
Error! Missing important files!


Co oznacza ten błąd

___________
"Każdą wojnę da się wygrać w logiczny sposób."
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Emirat Baste



Dołączył: 14 stycznia 2005
Posty: 164
Skąd:

Wysłany: 26 stycznia 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

hmm nie mam pojęcia ale
1 odinstaluj equlibrisa i h4
2 zainstaluj h4 bez żadnych patchów
3 zainstaluj equlibrisa
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Templar



Dołączył: 31 grudnia 2004
Posty: 164
Skąd: z Nekrobrami

Wysłany: 26 stycznia 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

Emirat Baste (cytat):
hmm nie mam pojęcia ale
1 odinstaluj equlibrisa i h4
2 zainstaluj h4 bez żadnych patchów
3 zainstaluj equlibrisa

Mam zwykłą wersje H4 i próbuje i nic

___________
"Każdą wojnę da się wygrać w logiczny sposób."
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Acid Dragon



Dołączył: 3 stycznia 2003
Posty: 164
Skąd: planetoida Terra

Wysłany: 26 stycznia 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

ściagnij potrzebne patche do H4 (wersja minimum to chyba 2.0), albo ściagnij plik updates ze strony Equilibris, a nastepnie ściągnij uruchamialne pliki exe samej gry i edytora.
___________
Neutralność nie zawsze jest możliwa...
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Emirat Baste



Dołączył: 14 stycznia 2005
Posty: 164
Skąd:

Wysłany: 2 lutego 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

jeśli już mówimu o equlibrisie to wyjdzie razem z nim jakiś edytor jednostek który umożliwia dodawanie umiejętności itp ? a może już wyszedł ?
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Acid Dragon



Dołączył: 3 stycznia 2003
Posty: 164
Skąd: planetoida Terra

Wysłany: 2 lutego 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

z tego co wiem - nie wyszedł i nie ma takich planów, by wyszedł.
___________
Neutralność nie zawsze jest możliwa...
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Templar



Dołączył: 31 grudnia 2004
Posty: 164
Skąd: z Nekrobrami

Wysłany: 4 lutego 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

Ja mam jeszcze 1 problem.

Jak mieć te budowle gdzie można mieć demosmoki mam w equilibris v.3.51 a nie widze wogule tego budynku wszystko działa jak trzeba ale martwi mnie ten fakt

___________
"Każdą wojnę da się wygrać w logiczny sposób."
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Acid Dragon



Dołączył: 3 stycznia 2003
Posty: 164
Skąd: planetoida Terra

Wysłany: 4 lutego 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

to tylko próba nowych możliwości, które może znajdą się w *dodatku*, ale na razie nie ma ich w *modzie*.
___________
Neutralność nie zawsze jest możliwa...
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Trang Oul



Dołączył: 22 grudnia 2004
Posty: 164
Skąd: Wrocław

Wysłany: 11 marca 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

Czy kiedykolwiek wyjdzie spolszczenie do Equilibrisa? Starczyłoby, żeby po polsku było wszystko, co stare.
___________
Wszyscy rodzą się po to, aby umrzeć i dołączyć do mojej armii nieumarłych.

http://wogofani.fora.pl
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Acid Dragon



Dołączył: 3 stycznia 2003
Posty: 164
Skąd: planetoida Terra

Wysłany: 12 marca 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

to mi przypomina..... muszę ponownie się skontaktować z twórcami....
___________
Neutralność nie zawsze jest możliwa...
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Fireheart



Dołączył: 2 maja 2004
Posty: 164
Skąd: Dragonsand

Wysłany: 15 sierpnia 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

Długo nie grałem w czwartą część herosów ale gdy zacząłem grać pomyślałem, że fajne by było sobie ściągnąć equilibrisa, sciągnołem i pojawiły się problemy. Mam najnowszą obecnie dostępną wersje(3.51 jesli dobrze pamiętam) i gdy chcę zacząć nową mapę przygotowaną pod equilibrisa wyskakuje mi komunikat że plik z mapą jest zły :( Wie może ktoś co z tym zrobić by to zaczeło działać ??
___________
Call me restless gypsy, all I need
Is to catch the wind, where my heart's in
And I'm flying in the breeze
Call me restless gypsy, to the end
Flying free - is all I need
My spirit's in the wind
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Trang Oul



Dołączył: 22 grudnia 2004
Posty: 164
Skąd: Wrocław

Wysłany: 16 sierpnia 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

Ja mam ten błąd zawsze, kiedy uruchamiam kampanię GS albo WoW w Equilibrisie. Jedyne, co mogę zrobić, to zacząć kampanię w zwykłym H4, zapisać grę i wczytać ją w Eq.
___________
Wszyscy rodzą się po to, aby umrzeć i dołączyć do mojej armii nieumarłych.

http://wogofani.fora.pl
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
Fireheart



Dołączył: 2 maja 2004
Posty: 164
Skąd: Dragonsand

Wysłany: 16 sierpnia 2005     equilibris Odpowiedz z cytatem

Faktycznie z kampanią też jest problem ale z nim łatwo sobie poradzić. Nie wiem natomiast jak poradzic sobie z nie ładowania się map przygotowanych pod equilibrisa inne mapy przygotowane pod wow i gs działają bez pudła.
___________
Call me restless gypsy, all I need
Is to catch the wind, where my heart's in
And I'm flying in the breeze
Call me restless gypsy, to the end
Flying free - is all I need
My spirit's in the wind
    Powrót do góry     Odwiedź stronę autora
©2002, 2003, 2004, 2005 Jaskinia Behemota
Template made by Valturman.
Powered by gnomePHP.
Pieczę nad Starym Forum sprawuje Crazy.