Autor |
Wiadomość |
Faramir
|
Wysłany: 6 marca 2004 ...życie jest piękne!
|
|
|
Ano właśnie, szczególnie w chwilach, gdy coś szczęsliwego i miłego nam się przydarza :)
Więc dlaczego w tych chwilach nie podzielić się swą radością z innymi?
Dla przykładu: dziś dostałem nową gitarę, nową płytę Myslovitz (pierwszą, jaką wydali), kupiłem sobie "Wyspę dnia poprzedniego" Umberto Eco, zjadłem pyszny obiad i obejrzałem "Pasję". I jak tu nie mówić, iż życie jest cudowne?
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
|
|
|
:D Ja też mam udany dzień :D:D:D:D:D:D
Obudziłem się, wyspany (w miarę) poszłem dorobić trochę grosza i za 40 minut pracy dostałem 30 zł, herbete i kielicha na rozgrzanie ;).
Potem do szkoły, 2 godziny w bibliotece na internecie :] po czym egzamin. Poszło jak spładka. Zdałęm bez żadnej nauki i bez problemów :D:D:D:D
Teraz się szykuje do wyjścia na jakieś piwko. Muszę znaleźć jeszcze karczme w któej będą miejsca :]
Pozdro
Kosnik King, 19 Skryba Imperium Kinugów
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Enleth
|
|
|
Coś, co się udało?
Hmm... Cały dzień nad czymś siedzę i PRAWIE się udało... :)
Mam prawie gotowy serwer. :)
Działa bezbłędnie, testy zabezpieczen nie wykryły żadnych dziur, wszystko się zgadza...
Szczegółów podawać nie będę, bo mało kogo one zapewne obchodzą (nie mówiąc już o tym, że mało kto zrozumie ;)).
W każdym razie, szczęśliwy jestem :).
PS. A to "prawie" to dlatego, że nie mam niestety tych 3 tysięcy na szybkie łącze, a na prędkości I/O 128/64KBps to zbyt dobrze działać nie będzie... :/
___________ Jeśli chcesz żeby coś było zrobione dobrze, zrób to sam... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Guinea
|
|
|
|
"życie jest piękne" rzekł Gui podczas ostrzenia grabi i uśmiechnął się złowieszczo :P.
___________ Achtung! Weasel!
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Aiwelosse
|
|
|
|
A ja dziś rano nie miałem kaca. Takie małe szczęście :)
___________ S. Grochowiak: "Mikroliryka" (fragment)
Gdy o księżycu - to mówić łyżką od soli,
Gdy o słowikach - to znać kaniony ich gardeł,
Gdy o miłości - to kłaść w milczeniu na stolik
Włosy twoje osobne
I twarde |
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
Wysłany: 7 marca 2004 ...życie jest piękne!
|
|
|
a mie dziś w drogę wszedł elf
a potem smok
życie jest piękne!
___________ Baruk Khazad! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Eon
|
|
|
|
jOjO (cytat): |
a mie dziś w drogę wszedł elf
a potem smok
życie jest piękne! |
Ech.. Życie twe, Krasnoludzie leekie nie jest.. lecz, jeżeli piękne..? To cieszę się razem z tobą.. (Acid nie tylko w Kwasowej Grocie podbija swoje Ego..chehie..)
Co do mojego życia..? Ach.. Piękne nad wyraz! Robię same przyjemne rzeczy (nie przyjemne spychając w ciemne odmenty z pogranicza fikcji..chehe).. Właśnie wyszedł ode mnie mój przyjaciel i brat rodzony (tyż przyjaciel..?), graliśmy w piękną grę, było fool śmiechu.. Wcześniej trochę z innym kumplem się pogadało, stare znajomości się odkurzyło.. Cheh.. Piękne moje życie..! Życzę wam takiego szczęścia..(szczególnie pesymistom jakimś, jeżeli WoGle w Imperium takowi są..chehie..).
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
|
|
|
Właśnie wróciłem z DISCO...... mam czkawke i jestem padnięty... za dużo piwaj ak na zwykłego Skrybe :D
Pozdro
kosnik King, 19 Skryba Imperium Kinugów
Życie jest piękne
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
SAM-UeL
|
|
|
|
Pomimo, iż żyję w ciągłej melancholii - życie jest piękne!
Straciło by swój sens i urok (piękno) gdybym stracił mą piękną i czarną gitarę elektryczną, dzięki której w domu jest o połowę mniej szklanek niż przed jej zakupem.
Piękna chwila dnia dzisiejszego... spałem sześć godzin i jestem wyspany....
...życie jest piękne!
___________ biegniemy za szczęściem choć nie możemy go dopaść,
wciąz ucieka nam, bo nie znamy prawdy o nim,
Po co łapać króliczka, skoro tak przyjemnie się go goni..
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
Eon (cytat): |
(Acid nie tylko w Kwasowej Grocie podbija swoje Ego..chehie..) |
Jak coś do mnie, to głośno i prosto w twarz proszę mi to mówić, a nie za plecami prawie....
___________ Neutralność nie zawsze jest możliwa... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
|
|
|
Życie nie zawsze jest piękne. Ot, co...
Ale nie narzekam. Spałam 9h, mam co robić (:)), brzuszek pełny, pyszna kawcia na biureczku, cisza, spokój, nikt mi nie przeszkadza...
Ech, aż chce się zyć...
(do następnego załamania :/)
___________ Earth is full. Go home. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
Acid Dragon (cytat): |
Jak coś do mnie, to głośno i prosto w twarz proszę mi to mówić, a nie za plecami prawie.... |
Proszę, przestańcie. Co to się dzieje, że wszyscy się nagle ze sobą kłócą? Ech, niech już przyjdzie wiosna !!
|
Powrót do góry
|
|
|
Mirabell
|
|
|
|
Faramir (cytat): |
Ech, niech już przyjdzie wiosna !! |
Świetna myśl, ja już nie mogę się doczekać, ciągle tylko zima i zima..
___________ ...Zawsze znajdą się jacyś Eskimosi, którzy wypracują dla mieszkańców Konga wskazówki zachowywania się w czas olbrzymich upałów...
(S. J. Lec) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
Acid Dragon (cytat): |
Jak coś do mnie, to głośno i prosto w twarz proszę mi to mówić, a nie za plecami prawie.... |
Proszę, przestańcie. Co to się dzieje, że wszyscy się nagle ze sobą kłócą? Ech, niech już przyjdzie wiosna !! |
To nie oni. To ja. Biorę urlop. Na jakiś tydzień nie będzie mnie poza forum WoG.
Inaczej zabiję kogoś lub siebie......
życie jest (no tak.. zakaz wulgaryzmów).. dalekie od pięknego...
___________ Neutralność nie zawsze jest możliwa... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Haarald
|
|
|
|
Ech, niech już przyjdzie wiosna !! |
Ech do mnie już przyszła i to w swej najjaskrawszej postaci. Zakochałem się (że też to mnie musiało spotkać).
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
|
|
|
Kolejny żołnierz padł !! : :twisted:
hahaha... no to Haarald na prawdę full wiosną u Ciebie pachnie. Gratulacje?? Kondolencje?? :lol:
Pozdro
Kosnik King, 19 Skryba Imperium Kinugów
|
Powrót do góry
|
|
|
Sulia
|
|
|
|
Piękny tytuł topicu :D
Moje życie jest piękne zwykle co drugi dzień, a przez kolejne dni w roku jest całkiem udane :wink:
Optymizm to jest to :P
Słońce świeci, wiosna niedługo, a po niej lato. Wspaniale :D
___________ Zasady Zakątkowe:
1. Proszę o nieużywanie emotów
2. Przepuszczajcie tekst przez Worda:)
3. Nowi goście przynoszą drobny upominek!
4. Żadnych bójek i pijaństwa:) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Eon
|
|
|
|
Acid (cytat): |
Nie ma sprawy Smoku.. Lecz póki co, do Hetmana słowa (otuchy) kierowałem.
A teraz do Ciebie, AD: Nie drażnij starego lwa; chociaż ociężały i nie tak gibki jak w czasach świetności; bo nie bez kozery nadal przewodzi stadu.. cheh.. Głośno i prosto w twarz..? Mam nadzieję.. Potraktuj to jako dobrą, przyjacielską radę, Acid Dragon-ie..
|
Powrót do góry
|
|
|
Ghost
|
|
|
|
A u mnie wiosny w ogóle nie widać. Na Yezoosa - ile jeszcze śniegu ma napadać, do cholery?! Codziennie śnieg, śnieg i śnieg - zero liści, zero zieleni tylko ciągle biel... Jeśli jutro zobaczę jeszcze więcej śniegu, to chyba resztę roku szkolnego spędzę w pewnym zakładzie, gdzie można spotkać m.in. Einsteina, Napoelona i Gagarina. Teraz drugi powód do zawodu - kobieta mnie rzuciła... Gdybym jeszcze nie musiał wysłuchiwać tekstów o tym, jaki to ja jestem podły, to jakoś bym to zniósł. Ale nie, ja muszę wysłuchiwać larma za NIC. Tego powinni uczyć w liceum - Jak działa mózg kobiety.
A teraz pogodniejsze sprawy - dostałem nową mysz optyczną, nowy monitor 19', nowego procka i nową kartę graficzną. Co prawda, nerwów straconych na kobiecie to nie zrekompensuje, ale zawsze coś...
___________ Zaśmiecam język z lubością
Znieprawiam, do złego kuszę
Zakusy mam bolszewickie
I sączę jad w młode dusze
fragment wiersza J. Tuwima |
|
Powrót do góry
|
|
|
Voldo
|
|
|
|
pierwszy dzień szkoły... życie jest piękne! Jutro sprawdzian... życie jest piękne! Nic nie umię... życie jest piękne! Zobacze swych wrogów... życie jest piękne! Wymienać dalej?... życie jest piękne!
___________ "Cum tacent, clamant" - Milczenie jest wymowniejsze od słów |
|
Powrót do góry
|
|
|
@lan
|
|
|
|
voldo_girl (cytat): |
pierwszy dzień szkoły... życie jest piękne! Jutro sprawdzian... życie jest piękne! Nic nie umię... życie jest piękne! Zobacze swych wrogów... życie jest piękne! Wymienać dalej?... życie jest piękne! |
Dziś pod wieczór będę prezentował podobny "optymizm". Ale póki co, mam już wstęp do wypracowania, raz przeczytałem notatki z Oświecenia i mam zeszyty, które na jutro muszę przepisać. Życie jest piękne :) !
___________ "Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty."
A. Sapkowski
Jabber | Przewodnik po IJB | Histmag |
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
Haarald (cytat): |
Ech do mnie już przyszła i to w swej najjaskrawszej postaci. Zakochałem się (że też to mnie musiało spotkać). |
Mam rozumieć, że treść nawiasu to sarkazm był? ;) Osobiście życzę Ci powodzenia i Szczęścia w Miłości, Haaraldzie. Bo wiem, że tak jak miłość potrafi uskrzydlać i uszczęśliwiać, tak samo potrafi zabijać i dołować, jeśli jest nieodwzajemniona. Czego Tobie i sobie nie życzę.
Sulia (cytat): |
Moje życie jest piękne zwykle co drugi dzień, a przez kolejne dni w roku jest całkiem udane ;) |
Szczęściara ;) Ewenement :)
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
Voldo, @lan:
Uwielbienie do sarkazmu jest w Imperium dość znane i często praktykowane... I tak się właśnie zastanawiałem kiedy ten topic zmieni swe zastosowanie odwrotnie proporcjonalnie do swego pierwotnego zamierzenia... No, i długo nie czekałem :)
|
Powrót do góry
|
|
|
Haarald
|
|
|
|
Faramir:
Dzięki za słowa pocieszenia. Nie wiem jak to potoczy się w moim przypadku, ale nic tak nie dołuje jak bezradność, brak odwagi i zycie w domysłach (czy ona tez cos czuje?)
Poza tym cóż... moze przydałby się taki temat coś o miłości, zakochaniu. Na pewno rozwinęła by się ciekawa dyskusja (internet daje spore mozliwosci).
Sarkazm... czasem tak trzeba, sarkazm jest chyba narodową cechą nas, Polaków.
A wracając do tematu:
Aby przeżyć szczęśliwe chwile w życiu to niewiele do tego potrzeba. Wystarczy, splot kilku czynników które sprawią, ze poczujemy się jakoś szczególnie. Określam to mianem Atoms-Fear, rzadko się zdarza bo jest niepowtarzalne.
Zwykle wiąże się to z miejscem w którym przebywam, czy gdy podróżuję (wedrówki bliskie i dalekie). Wiąże się także z pogodą, niebagatelny wpływ ma tu słońce i kolor nieba zwłąszcza tego zachodzącego, czasem także powietrze (samopoczucie).
Cóż może być piękniejszego, kiedy latem siadasz sobie na świeżym powietrzu sączysz jakiegoś drinka lub napój i słuchasz ulubionej muzyki. Albo kiedy jest się w lesie (prawdzwym lesie) w przepieknej scenerii w otoczeniu jezior. Cisza spokój i szum wiatru najlepsza muzyka dla duszy.
Letnie wieczory również bywają piękne....
Każda pora dnia i roku ma swój klimat co sprawia, ze życie jest piękne. trzeba tylko trafić na zestaw odpowiednich elementów, które sprawią, ze poczujemy się tak a nie inaczej.
W każdym bądź razie zarówno Wam jak i sobie życzę takich chwil oby było ich jak najwięcej.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ion
|
|
|
|
"Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał, stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący." Tak, dyskusja byłaby zaiste ciekawa. Przecież każdy chyba miał jakieś jej wzloty i upadki, prawda?
Życie jest piękne. Hm, w moim przypadku nie zawsze, ale wynika to zwykle z mojej natury melancholika. Ostatnią rzeczą, która mnie naprawdę potężnie podniosła na duchu, było oświadczenie dwójki moich przyjaciół (pozdrowienia dla Agi i Michała) których także dosięgła, że się tak wyrażę, strzała Amora (swoją drogą, taki mały a już od ludzi z łuku strzela :) ). Ucieszyło mnie to tak bardzo, że sam się sobie dziwię :)
Przychylam się również do tego, aby zima się wreszcie skończyła. Po prostu mam dość zasuwania z łopatą do śniegu. Ot, takie małe marzenie :).
A na koniec został sarkazm... Tak, życie jest piękne. szczególnie kiedy człowiek przypomina sobie o jutrzejszych sprawdzianach i kartkówkach:)
___________ „Im więcej się uczymy, tym bardziej uszkadzamy nasze zmysły. Zbliż się za bardzo, a oszalejesz. Wiedza nie daje mocy. Wiedza daje zniszczenie” – cytat z systemu RPG „Call of Cthulhu |
|
Powrót do góry
|
|
|