Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Mr. Rabbit
|
Wysłany: 12 marca 2004 Na jakie izby podzielić KARCZMĘ 'PAZUR BEHEMOTA' ?
|
|
|
NO i proszę... Dwa dni mi internet nie chodził i nie mogłem po prostu tu zajrzeć, a tu takie rzeczy się dzieją :D. Kilka osób prosiło o rozpis mojego podziału, ale chyba to straciło w między czasie ważność.
Wracamy więc jednak do punktu wejściowego. To o czym mówiłem na samym początku, jak pojawił się pomysł na podfora: "Najpierw zrobić porządek na własnym śmietniku, a potem dopiero go zmieniać". I jak się okazuje do tego właśnie dochodzimy.
W Poniedziałek, wyjeżdżam na miesiąc do W-wy do pracy, w związku z tym nie będę miał dostępu za bardzo do internetu, a przynajmniej będzie on bardzo ograniczony. Jestem ciekaw jak będzie tutaj wyglądać po moim powrocie. :] Mam nadzieję, że da się wtedy jeszcze poznać to forum ;).
Pozdro
Kosnik King, 19 Skryba Imperium Kinugów
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ingham
|
|
|
|
Życie ponad podziałami!
Nie dzielcie, nie róbcie już więcej podfor (potwór:P), ja już i tak spędzam kilka godzin żeby to poczytać wszytsko i się do wszytskiego dogrzebąć. Nie róbcie tego! Dla mnie!
___________ Tylko modlitwa może Was zbawić! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ilness
|
|
|
|
Zostawcie jak jest!!! Nie chcę obrażać Rabbita, ale po prostu wydaje mi się wręcz... chamskie ( bez żadnej obrazy!!! ), jeśli zaraz po dołączeniu do Imperium zamierzasz zmieniać jego historię! Wybacz, ale brak mi słów. To tak jak budowa hipermarketów obok osiedlowych sklepików - jeśli stworzyć topic do rozmów o wszystkim, to po co byłaby Oberża? No i po co Kafeteria? "Bezsens niskich lotów" na PodStoliku? No nie... Przecież to już jedno z niewielu miejsc, gdzie można poczuć klimat. On jest od bezsensu. On jest od niskich lotów. On jest ogromnym kawałem historii! Z samym forum zostały spędzone setki chwil, których chyba nikt nie chciał by zapomnieć. No, i jeśli stworzymy takie foro, nie będą już potrzebne i Oberża ( której będę bronił jak oka w głowie, mimo zastoju etc. ), Kafeteria no i sama Karczma właściwie.
Nie chciałe nikogo obrazić, nie bierzcie tego do siebie etc. Ja tylko wyrażam swoje chwilowe emocje po przeczytaniu tego.
___________ "Samotność, to taka straszna trwoga...
Ogarnia mnie, przenika mnie.
Wiesz mamo, wyobraziłem sobie, że
nie ma boga, nie ma, nie."
Dżem "List do M." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Farmerus
Skąd: ciało z Wrocławia; serce z Taur Urgos; dusza wciąż błądzi
|
|
|
|
Ilness...
Ja chyba niezupełnie rozumiem, przeciw czemu ty protestujesz...
Wszak zmiany przewidują właśnie wzmocnienie
tak Oberży
jak i Kafeterii
oraz ułatwienie poruszania sie po Karczmie (w terminie późniejszym i formie jeszcze nie znanej :) )
Tak więc, nie martw się na zapas! W Oberżę nikt ingerował nie będzie - tyś tam szefem :).
Hetman (cytat): |
proszę Cię, Farmerusie, zszyqj co trza |
Tak i się do roboty biorę... :)
___________ nie ma lekko |
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
Wysłany: 13 marca 2004 Na jakie izby podzielić KARCZMĘ 'PAZUR BEHEMOTA' ?
|
|
|
Osobiście przydzielam się do zdanie, coby Karczmy nie zmieniać i pozostawić ją po prostu tak, jak jest.
Od samych początków Karczma była swoistym "śmietnikiem" na wszystko. Znajdowały się tu tematy górnolotne, jak i trochę mniej. I dlatego straszliwie mi sie podobała! Potrzebowałem miejsca, w którym naraz toczyłoby się kilka ciekawych tematów i do którego byłby łatwy dostęp. I Karczma mi to dała.
Obecnie w Imperium, poza Karczmą, Obsydianową i Oknem, dość często zdarza sie, iż w jednym podforze jest tylko jeden interesujący teamt, w którym toczy się jakaś dyskusja. Takie rozdrobnienie, moim zdaniem, wpływa źle.
Rozdzielenie Karczmy na kilka mniejszych podfor (nawet wchodzacych w skład Forum Karcmzy!) sprawiłoby właśnie, moim zdaniem, zmniejszenie aktywności.
Na własnym przykładzie wiem, że wolę jak tematy aktywne są obok siebie, a nie położone w różnych podforach, przez co dostęp do nich jest mocno utrudniony.
Dlatego uważam iż podział Karczmy mija się z celem. Powinna ona być taka, jaka jest teraz, i tyle.
Co za to innego bym zrobił?
- rzeczywiście, można niektóre topici poprzenosić do Kafeterii czy Oberży (choć co do tej drugiej, nie byłbym pewien. Z całym szacunkiem dla Ilnessa i Sulii, ale ostatnimi czasy Oberża jest raczej rzadko odwiedzana a to sprawiłoby że niektóre - interesujące i wartościowe! - tematy, zginęłyby). Ale resztę pozostawić bez zmian, tutaj.
- wydzieliłbym za to za samej Karczmy zupełnie nowe Forum, dot. Literatury. Tego własnie brakuje. Można by tam jednocześnie wrzucić Haaraldowe dyskusje o nacjach jak i dyskusje o fantasy a i ogólnie o literaturze jako takiej.
- jakoś bardziej wyeksponowałbym na głównej Forum Kafeterię, do której trafić obecnie jest, po prostu, trudno. Ktoś nowy, wchodząc na główną, skąd ma wiedzieć, że pod zakładką "Czas Imperium", w jednym z podfor, znajdzie górnolotne dyskusje i przemyślenia? IMO, Kafeteria dużo lepiej by wyglądała, gdyby znajdowała się zaraz pod Karczmą. Zreszta, Oberżę też bym gdzieś tam w pobliżu upchnął...
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
|
|
|
po to jest Thomeheb (graficzna nakładka) żeby nowym dostęp ułatwić
a po to jest Kafeteria "ukryta" by trafiali tam ci co trza ;)
___________ Baruk Khazad! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ilness
|
|
|
|
Faramirze, z drugiej strony przeniesienie topiców do Oberzy mogłoby pomóc ją rozruszać. Bo teraz w Oberży działają czynnie jakieś 4 ( może 5 ) tematy.
___________ "Samotność, to taka straszna trwoga...
Ogarnia mnie, przenika mnie.
Wiesz mamo, wyobraziłem sobie, że
nie ma boga, nie ma, nie."
Dżem "List do M." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
|
|
|
Ilness (cytat): |
Nie chcę obrażać Rabbita, ale po prostu wydaje mi się wręcz... chamskie ( bez żadnej obrazy!!! ), jeśli zaraz po dołączeniu do Imperium zamierzasz zmieniać jego historię! Wybacz, ale brak mi słów. |
Stary nic do Ciebie nie mam, ale nie wypowiadaj się w ten sposób jeśli tak na prawdę nic nie wiesz....
Zapraszam do zwiedzenia tematu Moderatorzy Karczmy, gdzie możesz przeczytąć między innymi o tym, że byłem początkowo przeciwko tym zmianom. Ale skoro miały wejść w życie postanowiłem rónież brać w tym udział.
Liczę zatem, że zachowasz się na tyle honorowo, że przeprosisz mnie w najbliższym czasie : P .
Bez pozdro
Kosnik King, 19 Skryba Imperium Kinugów
P.S. FARMERUS
I wszystko na mnie ;)... hahahaha...
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
Ilness (cytat): |
Faramirze, z drugiej strony przeniesienie topiców do Oberzy mogłoby pomóc ją rozruszać. Bo teraz w Oberży działają czynnie jakieś 4 ( może 5 ) tematy. |
A ja się właśnie boję, czy one tam nie zginą :( Bo własnie przez to, że Oberża jest mniej popularna, mniej osob tam zajrzy i mniej sie wypowie. I takie wlasnie są moje obawy.
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|