Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
			Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
			dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
			Jaskinia nie funkcjonowała.
			Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
			osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
			Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.

Kasztelan Crazy
			Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.

| Autor | 
           Wiadomość | 

Mr. Rabbit

| 

Wysłany: 12 marca 2004		                Na jakie izby podzielić KARCZMĘ 'PAZUR BEHEMOTA' ?                                                                      		   			
		   	 | 

| 

| 

NO i proszę... Dwa dni mi internet nie chodził i nie mogłem po prostu tu zajrzeć, a tu takie rzeczy się dzieją :D. Kilka osób prosiło o rozpis mojego podziału, ale chyba to straciło w między czasie ważność. 

Wracamy więc jednak do punktu wejściowego. To o czym mówiłem na samym początku, jak pojawił się pomysł na podfora: "Najpierw zrobić porządek na własnym śmietniku, a potem dopiero go zmieniać". I jak się okazuje do tego właśnie dochodzimy. 

W Poniedziałek, wyjeżdżam na miesiąc do W-wy do pracy, w związku z tym nie będę miał dostępu za bardzo do internetu, a przynajmniej będzie on bardzo ograniczony. Jestem ciekaw jak będzie tutaj wyglądać po moim powrocie. :] Mam nadzieję, że da się wtedy jeszcze poznać to forum ;). 

Pozdro 
Kosnik King, 19 Skryba Imperium Kinugów
					 ___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce.				 | 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 | 
		Ingham

| 

Wysłany: 12 marca 2004		                Na jakie izby podzielić KARCZMĘ 'PAZUR BEHEMOTA' ?                                                                      		   			
		   	 | 

| 

| 

Życie ponad podziałami! 

Nie dzielcie, nie róbcie już więcej podfor (potwór:P), ja już i tak spędzam kilka godzin żeby to poczytać wszytsko i się do wszytskiego dogrzebąć. Nie róbcie tego! Dla mnie!
					 ___________ Tylko modlitwa może Was zbawić!				 | 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 | 
		Ilness

| 

| 

| 

| 

Zostawcie jak jest!!! Nie chcę obrażać Rabbita, ale po prostu wydaje mi się wręcz... chamskie ( bez żadnej obrazy!!! ), jeśli zaraz po dołączeniu do Imperium zamierzasz zmieniać jego historię! Wybacz, ale brak mi słów. To tak jak budowa hipermarketów obok osiedlowych sklepików - jeśli stworzyć topic do rozmów o wszystkim, to po co byłaby Oberża? No i po co Kafeteria? "Bezsens niskich lotów" na PodStoliku? No nie... Przecież to już jedno z niewielu miejsc, gdzie można poczuć klimat. On jest od bezsensu. On jest od niskich lotów. On jest ogromnym kawałem historii! Z samym forum zostały spędzone setki chwil, których chyba nikt nie chciał by zapomnieć. No, i jeśli stworzymy takie foro, nie będą już potrzebne i Oberża ( której będę bronił jak oka w głowie, mimo zastoju etc. ), Kafeteria no i sama Karczma właściwie.  

Nie chciałe nikogo obrazić, nie bierzcie tego do siebie etc. Ja tylko wyrażam swoje chwilowe emocje po przeczytaniu tego.
					 ___________ "Samotność, to taka straszna trwoga... 
Ogarnia mnie, przenika mnie. 
Wiesz mamo, wyobraziłem sobie, że 
nie ma boga, nie ma, nie." 
Dżem "List do M."				 | 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 | 
		Farmerus

Skąd: ciało z Wrocławia; serce z Taur Urgos; dusza wciąż błądzi 
     | 

| 

| 

| 

Ilness... 

Ja chyba niezupełnie rozumiem, przeciw czemu ty protestujesz... 

Wszak zmiany przewidują właśnie wzmocnienie 
tak Oberży 
jak i Kafeterii 

oraz ułatwienie poruszania sie po Karczmie (w terminie późniejszym i formie jeszcze nie znanej :) ) 

Tak więc, nie martw się na zapas! W Oberżę nikt ingerował nie będzie - tyś tam szefem :). 

| Hetman (cytat): | 

| proszę Cię, Farmerusie, zszyqj co trza  | 

Tak i się do roboty biorę... :)
					 ___________ nie ma lekko				 | 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 | 
		Faramir

| 

Wysłany: 13 marca 2004		                Na jakie izby podzielić KARCZMĘ 'PAZUR BEHEMOTA' ?                                                                      		   			
		   	 | 

| 

| 

Osobiście przydzielam się do zdanie, coby Karczmy nie zmieniać i pozostawić ją po prostu tak, jak jest. 
Od samych początków Karczma była swoistym "śmietnikiem" na wszystko. Znajdowały się tu tematy górnolotne, jak i trochę mniej. I dlatego straszliwie mi sie podobała! Potrzebowałem miejsca, w którym naraz toczyłoby się kilka ciekawych tematów i do którego byłby łatwy dostęp. I Karczma mi to dała. 

Obecnie w Imperium, poza Karczmą, Obsydianową i Oknem, dość często zdarza sie, iż w jednym podforze jest tylko jeden interesujący teamt, w którym toczy się jakaś dyskusja. Takie rozdrobnienie, moim zdaniem, wpływa źle.  
Rozdzielenie Karczmy na kilka mniejszych podfor (nawet wchodzacych w skład Forum Karcmzy!) sprawiłoby właśnie, moim zdaniem, zmniejszenie aktywności. 
Na własnym przykładzie wiem, że wolę jak tematy aktywne są obok siebie, a nie położone w różnych podforach, przez co dostęp do nich jest mocno utrudniony. 

Dlatego uważam iż podział Karczmy mija się z celem. Powinna ona być taka, jaka jest teraz, i tyle. 

Co za to innego bym zrobił? 

- rzeczywiście, można niektóre topici poprzenosić do Kafeterii czy Oberży (choć co do tej drugiej, nie byłbym pewien. Z całym szacunkiem dla Ilnessa i Sulii, ale ostatnimi czasy Oberża jest raczej rzadko odwiedzana a to sprawiłoby że niektóre - interesujące i wartościowe! - tematy, zginęłyby). Ale resztę pozostawić bez zmian, tutaj. 

- wydzieliłbym za to za samej Karczmy zupełnie nowe Forum, dot. Literatury. Tego własnie brakuje. Można by tam jednocześnie wrzucić Haaraldowe dyskusje o nacjach jak i dyskusje o fantasy a i ogólnie o literaturze jako takiej. 

- jakoś bardziej wyeksponowałbym na głównej Forum Kafeterię, do której trafić obecnie jest, po prostu, trudno. Ktoś nowy, wchodząc na główną, skąd ma wiedzieć, że pod zakładką "Czas Imperium", w jednym z podfor, znajdzie górnolotne dyskusje i przemyślenia? IMO, Kafeteria dużo lepiej by wyglądała, gdyby znajdowała się zaraz pod Karczmą. Zreszta, Oberżę też bym gdzieś tam w pobliżu upchnął...
					 ___________ Często i gęsto!				 | 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 | 
		jOjO

| 

Wysłany: 13 marca 2004		                Na jakie izby podzielić KARCZMĘ 'PAZUR BEHEMOTA' ?                                                                      		   			
		   	 | 

| 

| 

po to jest Thomeheb (graficzna nakładka) żeby nowym dostęp ułatwić 

a po to jest Kafeteria "ukryta" by trafiali tam ci co trza ;)
					 ___________ Baruk Khazad!				 | 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 | 
		Ilness

| 

| 

| 

| 

Faramirze, z drugiej strony przeniesienie topiców do Oberzy mogłoby pomóc ją rozruszać. Bo teraz w Oberży działają czynnie jakieś 4 ( może 5 ) tematy.
					 ___________ "Samotność, to taka straszna trwoga... 
Ogarnia mnie, przenika mnie. 
Wiesz mamo, wyobraziłem sobie, że 
nie ma boga, nie ma, nie." 
Dżem "List do M."				 | 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 | 
		Mr. Rabbit

| 

| 

| 

| 

| Ilness (cytat): | 

| Nie chcę obrażać Rabbita, ale po prostu wydaje mi się wręcz... chamskie ( bez żadnej obrazy!!! ), jeśli zaraz po dołączeniu do Imperium zamierzasz zmieniać jego historię! Wybacz, ale brak mi słów.  | 

Stary nic do Ciebie nie mam, ale nie wypowiadaj się w ten sposób jeśli tak na prawdę nic nie wiesz.... 

Zapraszam do zwiedzenia tematu Moderatorzy Karczmy, gdzie możesz przeczytąć między innymi o tym, że byłem początkowo przeciwko tym zmianom. Ale skoro miały wejść w życie postanowiłem rónież brać w tym udział. 

Liczę zatem, że zachowasz się na tyle honorowo, że przeprosisz mnie w najbliższym czasie : P . 

Bez pozdro 
Kosnik King, 19 Skryba Imperium Kinugów 

P.S. FARMERUS 
I wszystko na mnie ;)... hahahaha...
					 ___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce.				 | 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 | 
		Faramir

| 

| 

| 

| 

| Ilness (cytat): | 

| Faramirze, z drugiej strony przeniesienie topiców do Oberzy mogłoby pomóc ją rozruszać. Bo teraz w Oberży działają czynnie jakieś 4 ( może 5 ) tematy. | 

A ja się właśnie boję, czy one tam nie zginą :( Bo własnie przez to, że Oberża jest mniej popularna, mniej osob tam zajrzy i mniej sie wypowie. I takie wlasnie są moje obawy.
					 ___________ Często i gęsto!				 | 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 |