Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
MiB
|
Wysłany: 13 marca 2004 O tym, jak rozsławiano Osadę :)
|
|
|
Miałem jush pisać to dawno, lecz piszę dopiero teraz... lepiej późno nish wcale :)
:arrow: po pierwsze:
Nasi MInstrele/Gawędziarze/ co jest dalej ;) o3mują pochwały od mojego znajonego i od jego znajomych i od znajomych jego znajomych za to co robią, za to co piszą!!
Przekazuję te pozdroofka Ja, gdyż Oni dają na modemie i dlatego nie złożyli podania od klucze (nie mają czasu na większe udzielanie się nad ściąganie hurtowo opowiadań z OSady ;) ).
:arrow: po drugie:
Sami Oni rozsławiają Osadowe opowiadania. Zapytacie "Jak??", dlatego śpieszę Wam z odpowiedzią- recytują Je :).
W najbliższym końqrsie recytatorskim z jakim biorą udział moj znajomy będzie mówił "Golema" Sandro, " Ballada o ławce na Dworcu Centralnym" Aiwelosse i coś WWalkera, ale za Chiny nie pamiętam co :(
Jako autorów wpisali Was, wraz z przydomkami- ciekawe fto z komisyi będzie znał Was :)
Tak to wygląda :)
Aha, tak przy okazyi, kciałem poruszyć pewną sprawę, o ftórej ongiś mówiłem Giunei:
Czy nie dałoby się zrobić czegoś takiego, żeby w Osadzie, przy danym utworze byłą opcja pokazania CAŁEGO utworu na 1 stronie?? To przyśpiesza proces ściągania na dysk utworów i może być przydatne szczególnie modemowcom (moi znajomi, jak tash iwelu Jaskinoiwców, ot chóćby Faramir ;) )??
___________ "Imagine there's no heaven,
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
Wooow!
Dzieło z Osady na jakimkolwiek konkursie recytatorskim to już jest naprawdę coś! Jedna tylko uwaga: następnym razem lepiej się jednak zapytać o to, czy Autorzy zgadzają się na to, by ich utwory wykorzystać. Osobiście nic przeciw temu bym nie miał (a patrząc na osoby, które wymieniłeś - Aiwe, WW, Sandro - uważam, że oni też nie powinni mieć żadnych przeciwskazań) jednak mimo wszystko o zgodę zapytać by wypadało. Bo, a nuż... Z prawami autorskimi, to jednak nie ma żartów ;) Mówię jako syn prawniczki :)
PS. A pokazałbyś im coś mojego? :)
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
Faramir (cytat): |
Jedna tylko uwaga: następnym razem lepiej się jednak zapytać o to, czy Autorzy zgadzają się na to, by ich utwory wykorzystać. [...] jednak mimo wszystko o zgodę zapytać by wypadało. Bo, a nuż... Z prawami autorskimi, to jednak nie ma żartów ;) Mówię jako syn prawniczki :) |
Tak, jesne- lecę do Mickiewicze się pytać, czy mogę recytować w końkursie jego balladę... .
W dobrym guście to to by było, zgodzę się, ale nie popadajmy w skrajności ;)
Faramir (cytat): |
PS. A pokazałbyś im coś mojego? :) |
Ja im nic nie pokazuję (no może tylko Osadę swego czasu ;) ), bo Oni sami robią sobie posiedzenia 1-2h, podczas których zasysają wsyztsko co popadnie, a znajduje się w Misternych (Porzuconych, Złotych, niepoważnych ;) ).
Ale jestem pweien, że jush cuś Twojego przeczytali :)
___________ "Imagine there's no heaven,
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Sandro
|
|
|
|
Cytat: |
następnym razem lepiej się jednak zapytać o to, czy Autorzy zgadzają się na to, by ich utwory wykorzystać. |
Zawczasu oświadczam, że wszelkie próby NIE wykorzystywania i NIE stawiania za wzór mej TFUrczości spotykać się będą z moją głęboką niechęcią. Tak trzymać, znajomi MiBa!!!
:wink:
___________ I.Am. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Aiwelosse
|
Wysłany: 17 marca 2004 O tym, jak rozsławiano Osadę :)
|
|
|
Jeżeli o mnie chodzi - to pełne błogosławieństwo :) Wszystkie moje wierszyki i opowiastki mają licencję freeware: uzywac można ich do woli, byle nie przekręcając nazwiska ;) I cieszę się, że wśród tylu wybitnych dzieł wybór padł właśnie na "Balladę...". Miłe :)
Nie zapomnij napisać, jak poszło chłopakom ;)
___________ S. Grochowiak: "Mikroliryka" (fragment)
Gdy o księżycu - to mówić łyżką od soli,
Gdy o słowikach - to znać kaniony ich gardeł,
Gdy o miłości - to kłaść w milczeniu na stolik
Włosy twoje osobne
I twarde |
|
Powrót do góry
|
|
|
Guinea
|
|
|
|
Heh a Far obiecał zaśpiewać moją piosenkę z Eksa... :P. Nie wiem czy zjawię się w Kraku, ale nawet jeśli nie, to i tak go zmuście żeby śpiewał i podzielcie się potem wrażeniami :)))).
___________ Achtung! Weasel!
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
Cholera, nie zapomniał! :)
Tja, już to widzę, pewnie ktoś ze sobą dyktafon weźmie, coby potem na Forum wszystkim to udostępnić. No, ale dobra, sami chcieliście! :))
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Iscandel
|
Wysłany: 10 maja 2004 O tym, jak rozsławiano Osadę :)
|
|
|
Hmmm rozprowadzanie textów z osady czemusz ja na to wcześniej nie wpadłem jeśli autorzy sie na to zgadzają ja zabieram się do roboty.
Możecie być pewni żę wasze dzieła bedą znane :wink: przynajmniej niektóre :P
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Aiwelosse
|
Wysłany: 10 maja 2004 O tym, jak rozsławiano Osadę :)
|
|
|
Iscandel: Najpierw je czytaj i oceniaj :) Tego te teksty najbardziej potrzebują :) No bo, rzeknijmy sobie wprost, i w Imperium im się reklama przyda :) Bardzo, bardzo :)
___________ S. Grochowiak: "Mikroliryka" (fragment)
Gdy o księżycu - to mówić łyżką od soli,
Gdy o słowikach - to znać kaniony ich gardeł,
Gdy o miłości - to kłaść w milczeniu na stolik
Włosy twoje osobne
I twarde |
|
Powrót do góry
|
|
|
Iscandel
|
Wysłany: 28 maja 2004 O tym, jak rozsławiano Osadę :)
|
|
|
Odkąd jestem osadnikiem czytam na nowo i oceniam Aiwelosse :D
A co do rozsławiania to zkopjowałęm i wydrukowałem około 10 opowiadań i 15 wierszy kartki są w obiegu jak na razie to najbardziej podobała się "Dziś pokoik dziecinny... " autorstwa Aiwelosse
"Ballada o ławce na Dworcu Centralnym " znów jego autorstwa i "piosenka o tchórzofretkach" autorstwa Guiego (ekskretyment jakby ktośnie wiedział:D)
|
|
Powrót do góry
|
|
|