Autor |
Wiadomość |
Ghost
|
Wysłany: 17 marca 2004 Wasze Avatary
|
|
|
Co przedstawiają wasze avatary?
Mój to oczywiście znany, uwielbiany, kochany... Edwin Odesseiron w wersji z Baldur's Gate I!!
___________ Zaśmiecam język z lubością
Znieprawiam, do złego kuszę
Zakusy mam bolszewickie
I sączę jad w młode dusze
fragment wiersza J. Tuwima |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hardack
|
|
|
|
Moj avatar przedstawia mnie :D. A tak dokladniej to glownego bohatera mojej kapmpani na dokonczenie ktorej nie ma nigdy czasu. Reszta o mnie jest w osadowym profilu.
___________ Głupiec głupcem pozostanie a mędrzec geniuszem się stanie. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Darkena
|
|
|
|
Mój avatar pochodzi ze słynnego dość obrazu Borisa Valleyo....a że ten pan maluje prawie wyłącznie akty, może nie będę tutaj podawać linka do pełnej wersji mnie ;). Chociaż...może kiedyś :). Jak mi się będzie fciało :P
___________ Kill the spiders....
To save the
butterflies....
*´¨)
¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·' ¤* |
|
Powrót do góry
|
|
|
Farmerus
Skąd: ciało z Wrocławia; serce z Taur Urgos; dusza wciąż błądzi
|
|
|
|
A gdyby ktoś wiedział przypadkiem skąd wziął się mój avatar, jaką postać przedstawia itp...
proszę o kontakt :).
Z góry dziękuję! :)
___________ nie ma lekko |
|
Powrót do góry
|
|
|
Eon
|
|
|
|
Mój.. to mnicha przedstawia chiba..chehie.. Spodobał mi się, nie wiem skąd pochodzi (gra? komiks? akt..?). Poza tym utożsamiam się z nim, podobny z deczka jestem.
W sumie też chciałbym sam wiedzieć, skąd mój pochodzi..
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
Wysłany: 18 marca 2004 Wasze Avatary
|
|
|
Mój avatar przedstawia gościa z H4, niestety nie jest to mój wymarzony, ale wybór już był niewielki.
Cytat: |
Mój to oczywiście znany, uwielbiany, kochany... Edwin Odesseiron w wersji z Baldur's Gate I!! |
:D Bo w BG 2 Edwin staje się kobietą :lol:
Cytat: |
Mój avatar pochodzi ze słynnego dość obrazu Borisa Valleyo....a że ten pan maluje prawie wyłącznie akty, może nie będę tutaj podawać linka do pełnej wersji mnie . Chociaż...może kiedyś . Jak mi się będzie fciało |
Znamy obrazek w całości :wink: . Przynajmniej ja znam 8)
___________ From the beginnin' to end
Losers lose, winners win
This is real, we ain't got to pretend
The cold world that we in
Is full of pressure and pain
I thought it would chane
But its stayin' the same |
|
Powrót do góry
|
|
|
Misza
|
|
|
|
A mój...? Jakoś nie mogę se przypomnieć: gdzie ja tą mordę już widziałem? Może w lustrze? :)
___________ Ludzie nie potykają się o góry, lecz o kretowiska... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hwarang
|
|
|
|
poprostu knight :)
___________ ..pewnym swojej wiedzy jest sie wtedy, kiedy sie wie malo, wraz z wiedza rosna watpliwosci.. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Grothard
|
|
|
|
Ja jestem demonem ktory zamienia sie w czlowieka.
Pochodzi z h4
___________ The man with nothing to lose. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ghost
|
|
|
|
Haav Gyr (cytat): |
:D Bo w BG 2 Edwin staje się kobietą :lol: |
Z tego co pamiętam to jest on kobietą tylko przez kawałek gry, kiedy jakiś osobnik próbuje wyrównać z panem Odesseironem rachunki, zmieniając go w kobietę.
___________ Zaśmiecam język z lubością
Znieprawiam, do złego kuszę
Zakusy mam bolszewickie
I sączę jad w młode dusze
fragment wiersza J. Tuwima |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ion
|
|
|
|
Zostałem mieszkańcem Osady w listopadzie 2002 roku. Podróżując po niej oglądałem również avatarki Osadników. Z tego co pamiętam, dosyć szybko wyszukałem swój. Przyszło mi wtedy na myśl dwa słowa "Baldur's Gate". Pamiętałem, że kiedyś widziałem obrazki z tej gry przedstawiające bohaterów i spodobały mi się. Znalazłem więc na stronie tej gry portrety i wybrałem ten. Teraz mówię z po cichu "niestety"
Nie grałem wtedy w Baldura, więc nie wiedziałem kim jest postać którą przedstawia. twarz spodobała mi się jednak na tyle, że stała się ona moim Osadowym Avatarem. Dzięki uprzejmości Ann i Ra-V'a którzy zmniejszyli mu rozmiar spodobał mi się jeszcze bardziej :D
Skąd zatem to "niestety". Już wyjaśniam: grając w gry RPG, lub po prostu myśląc o fantastyce, widzę siebie w roli maga. obrazek przedstawiał jak się dowiedziałem Keldorna, paladyna. Dość powiedzieć, że postać nie należy do moich ulubionych w Baldurze :). Po prostu niezbyt lubię Paladynów, a to ze względy że napewno nie jestem "praworządnym dobrym" człowiekiem. O wiele bardziej chaotycznym dobrym, lub nawet chaotycznym neutralnym, jeżeli trzymać się konwencji Baldura.
Co nie zmienia faktu, że mój avatar lubię (ale Keldorna - nie :D )
___________ „Im więcej się uczymy, tym bardziej uszkadzamy nasze zmysły. Zbliż się za bardzo, a oszalejesz. Wiedza nie daje mocy. Wiedza daje zniszczenie” – cytat z systemu RPG „Call of Cthulhu |
|
Powrót do góry
|
|
|
Voldo
|
|
|
|
Mój avatar przedstawia ni mniej, ni więcej ino elfkę Aribeth z Neverwinter Nights. Posiada ona wiele twarzy a oto jedna z nich.
Oj, ładna buzia, ładna..chehie..(grało się, to się wie) Eon
___________ "Cum tacent, clamant" - Milczenie jest wymowniejsze od słów |
|
Powrót do góry
|
|
|
Daron Snyderthdend
|
Wysłany: 19 marca 2004 Wasze Avatary
|
|
|
A ja tam szukałem avatara w google pod hasłem "paladin" i sie znalazł taki obrazek :-)
___________ Imię: Daron
Nazwisko: Snyderthdend
Rasa: Człowiek
Wyznanie: Wszystkie dobre Bóstwa Fearunu, ale przede wszystkim w Torma
Klasa:20lvl Paladyn, 15lvl Czempion Torma, 5lvl Zwiadowca Harfiarzy |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
Wysłany: 31 marca 2004 Wasze Avatary
|
|
|
Mój avatarek przedstawia mnie :D No, może niezupełnie to ja, ale w sumie to jest dość podobny. Kieby tylko jeszcze skrócić mu włosy i dorzucić okularki.... I zmienić minę. Faktem jest, że czegoś takiego właśnie szukałem. Koleś pasujący na rycerza, ale jesnocześnie nie zakuty w zbroję od stóp do głów.
Facet pochodzi z Heroes ][ i jeśli się nie mylę, to jest bohaterem jednej z kampanii z PoL. Bardzo bym prosił o dokładniejsze namiary tzn. jak ten fac naprawdę się nazywa. Tyle wystarczy, bo imiona bohaterów Heroes znam bardzo dobrze.
___________ Cenzura to reklama na koszt państwa.
Federico Fellini (1920 - 1993) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Simba
|
|
|
|
Ja tam nie wiem skąd pochodzi mój avatar.
No nie dokońca nie wiem bo dała mi go Darkena bo pokazałem jej szkic
mojej postaci: Simba był jednym z czwórki dzieci starej lwicy. Od początku był inny, od swojego rodzeństwa. Złośliwi mówili na niego „brzydkie lwiątko” i tylko jego mama nie widziała w nim nic dziwnego. Różnice jednak pogłębiały się, a najdziwniejsze było to, ze wyrosły mu skrzydła. Takiego stworzenia jeszcze nikt nie widział w jego stronach. Mimo młodego wieku Simba postanowił wyruszyć w podróż, która miała mu pomóc w odnalezieniu prawdy. Przemierzając świat, trafił do jaskini, gdzie na ścianach zauważył rysunki przedstawiające podobne do niego istoty. Postanowił osiedlić się w pobliskiej osadzie i rozwiązać zagadkę swego pochodzenia.
Powiedziała „brzydkie lwiątko” ze (chyba) szczodrym uśmiechem :) i dała mi go a że nie chciało mi się innych szukać dałem tego i jestem z niego zadowolony:).
___________ Nie płaci się za zamiary, lecz za pracę, którą wykonano. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Enleth
|
|
|
Jeśli chodzi o pochodzenie mojego avatara - nie mam pojęcia, skąd się wziął, kogo przedstawia i kto jest jego autorem.
Wybrałem go z kilku powodów:
- siakieś szare szaty - co prawda ja się na czarno ubieram, ale generalnie blisko jest. Poprostu miało być coś prostego.
- długie włosy - właściwie takie same jak moje, tylko ciut ciemniejsze
- postać, generalnie, taka dość tajemnicza i nieodgadniona - co mi całkowicie odpowiada :)
- jeszcze cuś by się pewnie znalazło :P
- nie było żadnego lepszego... jedyne jakie jeszcze bym mógł brać pod uwagę, to te należące do Samuela i Eona - bo bardzo podobne.... Ale pierwszy był zajęty, a drugiego siakoś nie znalazłem...
Jeśli chodzi o plotki mówiące że jestem siakimś kudłaczem: cóż, długie włosy się zgadzają, ale zarostu takiego jak ten z avatara to nie mam, regularne usuwanie go robi swoje :). No, siakieś pół centymetra to zawsze zdąży wyrosnąć, zanim sobie przypomnę o ogoleniu się, ale chwilowo brody nie zapuszczam :P
___________ Jeśli chcesz żeby coś było zrobione dobrze, zrób to sam... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Sewrey
|
|
|
|
Konqe (cytat): |
Facet pochodzi z Heroes ][ i jeśli się nie mylę, to jest bohaterem jednej z kampanii z PoL. Bardzo bym prosił o dokładniejsze namiary tzn. jak ten fac naprawdę się nazywa. |
Twój avatar rzeczywiście pochodzi z PoL, bohater nazywa się Elderian.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
DruidKot
|
Wysłany: 1 kwietnia 2004 Wasze Avatary
|
|
|
Mój av pochodzi z H4 - bohater Natury, Lowell, jeśli się nie mylę :)
Hmmm... http://osada.heroes.net.pl/profil.php?userID=234 - kładziesz spać się elfem... budzisz się goblinem... Ciekawe czyja to sprawka... :P :>
___________ Rychłoż się zejdziem znów?
o ortografii || o łańcuszkach |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hubertus
|
|
|
|
Mój avatar przedstawia wampira....jak widac
Wybrałem go bo moja postac jest właśnie wampirem.....
Ten akurat wydał mi sie najodpowiedniejszym i najładniejszym przedstawieniem krwiopijcy jakie znalazłem, niewiem niestety z jakiej gry czy tez rysunku pochodzi....
___________ "Czy to jest wina ogrodnika, że tulipany schną w wazonie?" |
|
Powrót do góry
|
|
|
WorldDragon
|
|
|
|
Hub a jak bym ci zaproponował w najbliższym czasie stronke z postacią, z twego avatara??
Otuż szukając tułów, aby zrobić do twego avatara cały dół znalazłem...ciebie.
A co do mojego avatara to ani nie wiem skąd pochodzi, ani kto jest jego autorem, wiem jedno:
jest to chyba jeden z najlepiej wyglądających smoków w osadzie :P
___________ </post> |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
Wysłany: 2 kwietnia 2004 Wasze Avatary
|
|
|
Worlddragon (cytat): |
znalazłem...ciebie.
|
Jakbyś przez przypadek gdzieś natrafił na jakieś rysunki z moją postacią to daj znać ;). Na pewno mi się przydadzą.
Pozdro
Kosnik King, 19 Skryba Imperium Kinugów
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Damiaen
|
Wysłany: 2 kwietnia 2004 Wasze Avatary
|
|
|
Mój zaś avatar przedstawia niegdyś słynnego przywódcę barbarzynskiego królestwa Thevartii, jednak po jego ostatniej, przegranej walce lud wybrał sobie nowego króla a o Agashore słuch zaginął... Prócz słuchu zaginęły też obrazy przedstawiajace dawnego władcę, prawdobodobnie zniszczone przez jego następcę...
Puki co - niezły..chehie.. - Eon
___________ This morning, I woke up
Feeling brand new and I jumped up
Feeling my highs, and my lows
In my soul, and my goals
Just to stop smokin, and stop drinkin
And I've been thinkin - I've got my reasons
Just to get by.
Talib Kweli - "Get by" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
Wysłany: 3 kwietnia 2004 Wasze Avatary
|
|
|
Damiaen, w którymś temacie na konwencie napisałem Ci co myśle o tym, że nie masz Avatara. Decyzja nie należy do mnie w tej sprawie. Na razie jesteś chyba jedyny, który go nie ma, więc jeszcze mi to nie przeszkadza. Ale jak pojawią się następni to bardzo mi to utrudni sprawe :(.
Mam nadzieję, że za niedługo znajdziesz swojego Avatara, puki co fajna opowieść i pasuje :D.
Pozdro
Kosnik King, 19 Skryba Imperium Kinugów
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Anthon
|
|
|
|
Historia mojej postaci jest juz w oberży :)
Pol barbarzynca - pol elf :)
NIe mam pojecia kim on jest w rzeczywistosci ale spodobal mi sie ;]
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
Mój avatar? Cóż, wybrałem go dość dawno, jeszcze bodajże udzielając się na forum WR.PL. A dlaczego właśnie taki? Bo było to Forum o Heroes, a ten avatarek z H4 podobał mi się najbardziej :) Obecnie chyba żałuję, bo wiele osób myli mnie z elfem, którym - jakbym się nie starał - nie jestem. Człowiek ze mnie normalny, i tyle.
W sumie obecnie to mi się mój avatar nie podoba. Jednakże stał się on cząstką mnie i - jak mi się wydaje - wiele osób kojarzy mnie po avatarze i dlatego trochę głupio mi go zmieniać. Jednak sądzę, że ten dzień w końcu nadejdzie. Ale mimo tego, nie mam pojęcia jakiego avatara wybrałbym wtedy. W sumie najbardziej podoba mi się ten, którego używam na Forum AS'a (www.sapkowski.pl/forum) i który też miałem przez pewien czas, na początku życia tego Forum, tutaj. Oto on :)
Hmmm... w sumie to z chęcią bym zmienil sobie znów avatara na niego, jednak obawiam się, że niezbyt pasuje on klimatem... :)
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|