Autor |
Wiadomość |
Eldacar
|
Wysłany: 22 marca 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
Spotkał mnie ten zaszczyt i zostałem oficjalnym twórcą pakietu infomacyjnego dla każdego, kto będzie chciał wziąć udział w Konwencie...
Tak więc, mam pytanie/prośbę skierowaną do Konwentowiczów... Czego oczekujecie od tego pakietu?
Ja to widzę mniej wiecej tak:
:arrow: wszystko w postaci jakiegoś dokumentu (.pdf, .doc)
:arrow: forma dokumentu będzie tak zszykowana aby kazdy mógł sobie jakos to zrzucić na drukarkę,
pakiet informacyjny będzie zawierał:
:arrow: rozkład jazdy PKP z głownych miast Polski do Opola (tudzież innych wiekszych miast leżących w pobliżu Byczyny jak np. Częstochowa) i na odwrót
:arrow: rozkład jazdy PKS z tych miast do samej Byczyny,
:arrow: rozkład będzie oczywiscie na kilka dni ( być moze ktoś zechce później przyjechać później lub opuścicć nas wcześniej)
:arrow: mapka okolicy z zaznaczonym przystankiem PKSu, miejscem Konwentu i innymi ważnymi lokacjami,
a ponadto:
:arrow: program całego Konwentu, coby każdy znalazł coś dla siebie (oczywiscie wszystko naniesione na mapkę),
:arrow: info dotyczące zakwaterowania i innych przyziemnych spraw
:arrow: numery kontaktowe z QOK,
Tyle na razie przychodzi mi do głowy - czekam z niecierpliwością na Wasze prozpozycje.
___________ "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones." A. Einstein |
|
Powrót do góry
|
|
|
@lan
|
|
|
|
Eldacar (cytat): |
:arrow: wszystko w postaci jakiegoś dokumentu (.pdf, .doc) |
Proponuję .doca, łatwiej będzie poprawki wprowadzić, czy nawet jak ktoś będzie sam sobie chciał coś dopisać, zmienić, na kartce mniejszego formatu wydrukować - to prościej będzie :) .
Cytat: |
:arrow: rozkład jazdy PKP z głownych miast Polski do Opola |
Zobaczymy, które okażą się główne ;) .
Cytat: |
:arrow: info dotyczące zakwaterowania i innych przyziemnych spraw |
Mam nadzieję, że wśród przyziemnych spraw znajdzie się również cena, bo to chyba jedno z najpoważniejszych ograniczeń.
Propozycje:
- ceny biletów PKP z tych głównych miast Polski (chyba wystarczy podać z 37% zniżki i bez zniżki).
- podać informację o dostępności ewentualnych gadżetów.
___________ "Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty."
A. Sapkowski
Jabber | Przewodnik po IJB | Histmag |
|
Powrót do góry
|
|
|
Eldacar
|
|
|
|
@lan (cytat): |
Zobaczymy, które okażą się główne ;) .
|
Olsztyn oczywiście się pojawi :)
___________ "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones." A. Einstein |
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
Wysłany: 23 marca 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
no o formatach poszut'ili, pora do redakcji się zabrać!
sądzę, że optymalna wersja winna q temu zmierzać
1. wersja ONline (.htm linuxy czytają? :P)
2. miesiąc PRZED godziną zero zszykować extrakt Do-Druq (albo wersja TEŻ w .htm, albo właśnie te różne textowe...)
ale pora JUŻ się za to brać
najsampierw za Program i opis CO JUŻ zszykowane, a DZIE cza pomocy!!!
___________ Baruk Khazad! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
|
|
|
Witka.
Mam jeszcze taki jeden mały pomysł, dla mnie przynajmniej ważny. Chciałbym żeby pojawiły się tam jakieś informacje na temat noclegów. Czy jest tam pole namiotowe, a jak nie to mnie więcej jakie ceny noclegów i gdzie. No i trzeba by to też na mapie pokazać.
Jakby co to w miarę możliwości zgłaszam się do pomocy jeśli będzie trzeba. Ale mogę się tym zajmować tylko w weekendy.
Pozdro
Kosnik King, 19 Skryba Imperium Kinugów
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
Mr_Rabbit (cytat): |
Chciałbym żeby pojawiły się tam jakieś informacje na temat noclegów. Czy jest tam pole namiotowe, a jak nie to mnie więcej jakie ceny noclegów i gdzie |
Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że na namioty będzie już miejsce na samym konwencie! Mylę się?
A co do tych odjazdów PKP, etc.: Hmmm... świetnie! Choć ja i tak dowieziony przez rodzicielów zostanę ;)
Jednakże ja nie w tej sprawie... dałoby się może przy okazji zszykować mapkę miejsca zamieszkania Jaskiniowców? Ja wiem, że to trochę nie w temacie, ale...
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Eldacar
|
|
|
|
Faramir (cytat): |
Jednakże ja nie w tej sprawie... dałoby się może przy okazji zszykować mapkę miejsca zamieszkania Jaskiniowców? Ja wiem, że to trochę nie w temacie, ale... |
Zszykowanie takowej mapki to kwestia znalezienia odrobiny wolnego czasu, w celu spreparowania listy mieszkańców i ich miejsc zamieszkania.
A następnie przelania tego na ładną mapkę...
@lan ofiarował swoją pomoc, za co mu serdecznie dziękuję i obiecuję że z pomocy skorzystam :twisted:
Tak więc cierpliwości Faramirze :)
|
Powrót do góry
|
|
|
Ann
|
|
|
|
Ceny oczywiście - czego się da - można pierwszą klasę InterCity pominąć - raczej bonzów naftowych się na Konwencie nie spodziewam:)
___________ Ludzie myślą czasem jak zabić czas, a to czas ich zabija.
Alfons Allais |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
Wysłany: 29 marca 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
Poza tym - łatwośc edycji. To ma być w końcu informator, nie?
___________ Cenzura to reklama na koszt państwa.
Federico Fellini (1920 - 1993) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Wiktor
|
Wysłany: 31 marca 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
Cześć ! Może powoli zadomowię się w Jaskini na razie muszę przeczytać spoooro postów :)
Ale do tematu:
1) Powinna znaleźć się mapka okolicy z punkatami gastronomicznymi, gdzie najbliższa restauracja kategorii IV-ej (czytaj: bar, mordownia), kategorii III-ej (czytaj: bar mleczny), II (czyli zwykła karczma) no I-ej kategorii (ale to chyba dla naprawde wybrednych jaskiniowców :) ).
2) Powinny znaleźć się telefony i adresy lokalnych służb takich jak: policja (nigdy nie wiedomo jak na nas mogą zareagować niektórzy tubylcy), straż pożarna (no bo atmosfera zapewne będzie gorąca...), pogotowie (jak tubylcy zareagują a policja nie :) ).
3)Informacja o ewentualnych zniżkach w pobliskich lokalach dla jaskiniowców.
No to by było na tyle. Dawno mnie tu nie było. Pozdrawiam.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Sewrey
|
Wysłany: 31 marca 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
Wiktor (cytat): |
1) Powinna znaleźć się mapka okolicy z punkatami gastronomicznymi, gdzie najbliższa restauracja kategorii IV-ej (czytaj: bar, mordownia), kategorii III-ej (czytaj: bar mleczny), II (czyli zwykła karczma) no I-ej kategorii (ale to chyba dla naprawde wybrednych jaskiniowców :) ). |
Pomysł bardzo przydatny, może ktoś zechce odpocząć od kiełabasek z ogniska ;)
Wiktor (cytat): |
2) Powinny znaleźć się telefony i adresy lokalnych służb takich jak: policja, straż pożarna, pogotowie |
Telefony można umieścić, w sumie to niewielki wysiłek, ale moim zdaniem w zupełności wystaczy znajomość tych 997, 998, 999.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
Wysłany: 1 kwietnia 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
To zróbcie screenshota i dajecie pakiet w bmp żeby poztykać pocztę:P Naprawdę jest wiele innych ważniejszych rzeczy. A tak wyglądały informatory na Imladrisie który dalej ciepło wspominam:
-Nie było mapki (to był błąd)
-Był opis programu (w tabelkach i opisany dokładnie)
-Reszta właściewie dowolna :D
___________ Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
Wysłany: 1 kwietnia 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
Policja + Straż pożarna + Pogotowie są zawsze dostępne pod jednym nrem telefonu. Każdy wie pod jakim. W ostateczności bedziemy mieli prawdziwą bitwę :D .
A gastronomię, to już każdy powinien sobiew znaleźć.
Ale kiełbaski z ogniska - to jest to! Jeszcze cebulka do tego..... Ach! lecę na kolację =>
___________ Cenzura to reklama na koszt państwa.
Federico Fellini (1920 - 1993) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 10 maja 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
Żadnych doc-ów! - pod Linuxem może to dziwnie wyglądać - już lepiej html(albo pdf) - edycja i poprawki łatwe a przejrzeć można na wszystkim.A w ogóle to mogła by się tym zająć ekipa od tworzenia strony konwentu... Tylko tego ten... gdzie ona jest???
___________ Pióro bywa ostrzejsze od miecza... |
|
Powrót do góry
|
|
|
@lan
|
Wysłany: 10 maja 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
Melkior (cytat): |
A w ogóle to mogła by się tym zająć ekipa od tworzenia strony konwentu... Tylko tego ten... gdzie ona jest??? |
Ekipa jest, a strona będzie ;) .
Swoją drogą to Open Office otworzy .doc-a, a w drugą stronę nie ;) . W sumie można zrobić i w HTMLu (bo i tak na stronie będzie trzeba umieścić) i w formatach pod oba systemu, nie powinno być już z tym większego problemu :) .
___________ "Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty."
A. Sapkowski
Jabber | Przewodnik po IJB | Histmag |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
Wysłany: 29 maja 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
Ja wiem, że wy jush się zabieracie za redagowanie, ale mam jesio 1 pytanie/pomysł co do Informatora:
Czy będziemy ubezpieczeni?? Byłą taka końcepcja ongiś, ale czy się ostała??
Bo jak tak, to wartaloby o tem wspomnieć ;)
Pozatym jak jush ftoś nie kce mapki robić, z dokładnym umiejscowieniem jaskiniowcoof, to choć załużta topik i podajta adres do niego, a tam się mogą ogłaszać osoby szukajaće kompana (coby go puścili rodzice), albo oferujący towarzystwo dla tych, co to rodzice samych nie kcom puścić :)
MiB
___________ "Imagine there's no heaven,
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Grenadier
|
Wysłany: 21 czerwca 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
Strona Byczyny juz działa: www.byczyna.pl
mapka okolic i miasta jest w "położenie" - na mapce miasta po prawej, zachodniej stronie jest strzałka na Polanowice - tam nasza baza, odległa od tego miejsca o około kilometr.
___________ Będziemy się żegnać... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ilness
|
Wysłany: 2 lipca 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
Poza tym lista rzeczy niezbędnych do wzięcia, żeby nie było później, że ktoś czegoś nie doczytał. Mam nadzieję, że Łódź jest jednym z głównych miast 8)
___________ "Samotność, to taka straszna trwoga...
Ogarnia mnie, przenika mnie.
Wiesz mamo, wyobraziłem sobie, że
nie ma boga, nie ma, nie."
Dżem "List do M." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
Wysłany: 17 lipca 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
Konwent coraz bliżej. W związku z tym pytanko. Kiedy Pakiet gotowy będzie?
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 19 lipca 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
Właśnie, bo np: ja, Uziel, Qter, Wonsky i Louri będziemy poza netem od końca lipca aż do konwentu...
|
Powrót do góry
|
|
|
Eldacar
|
Wysłany: 26 lipca 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
Pakiet jest w trakcie tworzenia, pozostała jeszcze kwestia dojazdów...
pakiet będzie w formacie doc i zostanie przesłany mailem oraz udostępniony do ściągnięcia....
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 30 lipca 2004 Pakiet informacyjny
|
|
|
Fajnie a nas od jutra nie ma... obyśmy w ogóle znaleźli Byczynę...
|
Powrót do góry
|
|
|
Enleth
|
|
|
Eldacar (cytat): |
pakiet będzie w formacie doc |
Nie chcę nic mówić, ale mi też się on chyba przyda i wolałbym, żeby był w jakimś normalnym formacie... (tak, tak, wiem... miliardy much nie mogą się mylić...).
A tak w ogóle, to on chyba już powinien być :P
___________ Jeśli chcesz żeby coś było zrobione dobrze, zrób to sam... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Eldacar
|
|
|
|
Pakiet wersja beta (lepszej nie bedzie) dostępny jest pod adresikiem http://kryptamap.heroes.net.pl/rob/konwent.zip
Ponadto dwie mapki , które są co prawda załączone do pakietu, lecz kosztem rozmiaru i czytelności
Mapka Gminy Byczyna
Mapka Miasta Byczyna
Więcej informacji pod numerem telefonu 508127133 lub GG, jabber, tlen tudzież ICQ.
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
|
|
|
ja wszystko zrozumie...
ALE
konieczne jest dodanie do zipka wersji PLAIN TEXT, zwykły rozmalny txt
nie każdy ma to coś co sie zwie łord :(
i dali
mapki można nieco zmiejszyć, żeby sie dały ładnie zmieścić w poście... teraz so chiba ciut za duze (mam 800x600 tu dzie siedze :P)
i dali
jakaś SKALA tych map, zeby było wiadomo, że do Polanowic jes (ILE?) 1/10/100 km...
___________ Baruk Khazad! |
|
Powrót do góry
|
|
|