Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Enleth
Wysłany: 30 maja 2004 Układanka
|
|
|
Tutaj znajduje się wstepna wersja "przesuwanej" układanki.
Sortowanie losowe tablicy obrazków nie wiem czemu robi problemy, więc poprostu zrobiłem odwracanie tej tablicy, ot, na potrzeby testów - później się poprawi :).
Całość to JavaScript z malutką domieszką PHP, która to domieszka się znacznie zwkiększy po wmontowaniu w resztę HL.
Mam nadzieję że w JS niczego nie poplątałem - ostatni raz pisałem w tym chyba rok temu (serio!) - ale działa dobrze pod Mozillą, Konquerorem a nawet IE więc jest chyba dobrze.
Do zrobienia jeszcze czasomierz i licznik ruchów, żeby rekordy zapisywać.
Funkcji sprawdzającej wygraną nie przetestowałem, bo ułożenie tego by mi chyba cały dzień zajęło :D
Trudno mi zrobić dużo więcej, dopóki nie będę mieć bezpośredniego dostępu gdzie trzeba.
Poza tym, myślę też nad "zwykłymi" puzzlami i grami planszowymi - szachy, warcaby, chińczyk, może też jakieś słowne (scrabble), karcianki... A nawet Monopoly w wydaniu średniowiecznym - czemu nie? :D
Wszystkie oczywiście do gry online, z innymi Jaskiniowcami - koncepcję techniczną już nawet mam opracowaną niemal w 100%.
Jedyny problem to to, że tu już trzeba Javy, JS sobie nie poradzi.
Ale co tam, kilka(naście?) języków się już poznało, nauczenie się jednego więcej to nie taki znowu problem :)
[dopisane]
Przepraszam że dałem zły link, ale skróty klawiszowe mi się poplątały i wkleiłem nie to co cza ze schowka :P
Już jest dobry.
___________ Jeśli chcesz żeby coś było zrobione dobrze, zrób to sam... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Bubeusz
|
Wysłany: 31 grudnia 2004 Układanka
|
|
|
Spoko, pamysł mi się bardzo podoba, nie wiem tylko czemu "Układanka" nie spotkałą się z jakimś większym zainteresowaniem ze strony jaskiniowców?
___________ Caveant consules ne quid detrimenti IJB capitat ;) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mortai
|
Wysłany: 7 lutego 2005 Układanka
|
|
|
Ja lubię takie "rzeczy" układać i mi się podoba.
___________ HoMM sweet HoMM
Powiedzcie, kogo mam zlikwidować. Z chęcią pomogę... :) |
|
Powrót do góry
|
|
|
DruidKot
|
Wysłany: 8 lutego 2005 Układanka
|
|
|
Temat trochę stary, ale mniejsza z tym :).
Takie Monopoly w wydaniu średniowiecznym on-line byłoby naprawdę niezłe :). A jeszcze lepiej - w wydaniu Jaskiniowym, jako uliczki Thomeheb. Mmm...
Zresztą, ogólnie - Heroesland jako monumentalne dominium gier i zabaw :>. Wielka idea.
Choć teraz ważniejsze jest uporządkowanie już obecnych serwisów. Ale na wszystko przyjdzie pora, prawda?
Pozdrawiam,
DruidKot
___________ Rychłoż się zejdziem znów?
o ortografii || o łańcuszkach |
|
Powrót do góry
|
|
|