Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Rytu Mullich
|
Wysłany: 14 czerwca 2005 Ulubione artefakty
|
|
|
Powiem to po raz setny, takie arty jak Książka Magi Powietrza oraz Książka Magi Ziemi wygrywają 100% parti.I dlatego są to najlepsze artefakty występujące w grze.Powiem więcej!Wszystkie łączone arty nie mogą się z nimi równać. :D :D
___________ Wałbrzych wita(Piaskowa Góra zaprasza). |
|
Powrót do góry
|
|
|
Val Gaav
Skąd: Z jednego z czterech światów stworzonych przez... : "Lord of the Nightmares"
|
|
|
|
Rytu Mullich (cytat): |
Powiem więcej!Wszystkie łączone arty nie mogą się z nimi równać. :D :D |
Mała pomyłka .... wszystkie poza płaszczykiem produkującym lichy :)
___________ Darkness beyound blackest pitch, deeper then the deepest night
King of darkness, who shines like gold upon the Sea of Chaos.
I call myself upon thee! Swear myself to thee !
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Rytu Mullich
|
|
|
|
Val Gaav (cytat): |
Mała pomyłka .... wszystkie poza płaszczykiem produkującym lichy :) |
Oczywiście że płaszczyk jest super artefaktem.Tyle że tylko dla necromaty :D. Natomiast książki dla wszystkich pozostałych bohaterów. I jeszcze jedno, znależć książkę a złożyć płaszczyk :D. Powiem więcej wolę dyplomację z książką M.Powietrza niż płaszczyk i necromatę bez.
|
Powrót do góry
|
|
|
Nagash
|
|
|
|
Rytu Mullich (cytat): |
Powiem więcej wolę dyplomację z książką M.Powietrza niż płaszczyk i necromatę bez. |
To zagraj sobie kiedyś z kimś na mapie XL..... kto wygra ty z księgą czy on z płaszczem ? ja tam sądze że płaszcz to znaczy nekromanta :twisted: wygra zawsze ponieważ cała księga nic nie zdziała w bitwie przeciwko kilku setką liszy..... ( a na dodatek nie działają na nie czary umysłu czyli np. hipnoza ...... )
___________ Śmierć to dopiero początek życia...... tego drugiego ..... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Rytu Mullich
|
|
|
|
Nagash (cytat): |
To zagraj sobie kiedyś z kims na mapie XL..... kto wygra ty z księgą czy on z płaszczem ? ja tam sądze że płaszcz to znaczy nekromanta :twisted: wygra zawsze ponieważ cała księga nic nie zdziała w bitwie przeciwko kilku setką liszy..... ( a na dodatek nie działają na nie czary umysłu czyli np. hipnoza ...... ) |
No nie do końca masz rację. Tak jak mówisz z płaszczem gość jest w stanie zebrać kilka setek LISZY. Tyle że ja z Książką M.Powietrza i Dyplomacją zbiorę(śmiem powiedzieć 1000% więcej wojska niż on, dochodzi z automatu WIZJA) to po pierwsze. A po drugie gość mnie nigdy nie złapie a ja go dochodzę kiedy chcę :D :D :D. Odbijam mu każdy zamek kiedy chcę,a on nie :D :D :D. Reszta mówi sama za siebie.
|
Powrót do góry
|
|
|
Altair
|
|
|
|
Cytat: |
No nie do końca masz rację. Tak jak mówisz z płaszczem gość jest w stanie zebrać kilka setek LISZY. Tyle że ja z Książką M.Powietrza i Dyplomacją zbiorę(śmiem powiedzieć 1000% więcej wojska niż on, dochodzi z automatu WIZJA) to po pierwsze. A po drugie gość mnie nigdy nie złapie a ja go dochodzę kiedy chcę . Odbijam mu każdy zamek kiedy chcę,a on nie . Reszta mówi sama za siebie. |
Sama księga m. powietrza nie wystarczy w starciu z kimś kto ma ten płaszcz.
Jeśli uda się go uniknąć walki z nim ileś tam razy to tylko do czasu. Jego armia będzie ciągle rosła i w końcu też nauczy się większości czarów z magii powietrza i wtedy koniec zabawy. :D
___________ Per aspera, ad astra |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ashanti
|
|
|
|
A wiesz że punkty magii czasem sie kończą ..... i nie koniecznie na planszy musi być studnia ( lub inne coś co regeneruje punkty magii) a co zrobisz gdy ci zabraknie punktów ?
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Xian
|
Wysłany: 15 czerwca 2005 Ulubione artefakty
|
|
|
A w zamku się mana nie regeneruje :roll:
___________ When there's no more room in hell, the dead will walk the earth... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Kameleon
|
Wysłany: 16 czerwca 2005 Ulubione artefakty
|
|
|
To wtedy ma się problem. Lecz dla mnie księga magii w połączeniu z dyplomacją jest o wiele lepsza od płaszcza. A w szczególności jak sią ma eksperta tej magii to wtedy czary sa tańsze i zadają więcej obrażeń. :P :P :P hehe
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Kumbat
|
Wysłany: 30 czerwca 2005 Ulubione artefakty
|
|
|
U mnie to wygląda tak:
1.Anielski sojusz-modlitwa na początku i bitwy i +21 do ataku, obrony, mocy i wiedzy.
2.Płaszczyk-wiadomo lisze.
3.Elixir życia-o 25% więcej życia i regeneracja.
___________ Grajcie w RPG papierowe... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Magmaten
|
Wysłany: 4 lipca 2005 Ulubione artefakty
|
|
|
GRAL! Dzięki gralowi masz więcej jednostek w zamku... a zwłaszcza dla mnie ARCYDIABŁÓW!!!
___________ As phoenix I will reborn from the ashes |
|
Powrót do góry
|
|
|