Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Wiktor
|
Wysłany: 5 lipca 2004 Spotkalismy się w... [upamiętnienie spotkań ludzi z Jaski
|
|
|
Temat w którym można zamieszczać info o spokaniach ludzi które się odbyły, tak ku pamieci.
To ja zapodam, że miałem dziś przyjemność spotkać się w Gdańsku pod PG z @lanem oraz Acid Dragonem. Fajnie poznać ludzi z Jaskini :)
|
|
Powrót do góry
|
|
|
SAM-UeL
|
|
|
|
Fascynujące... dużo wiadomości nam dałeś...
Czy ten topic jest aby potrzebny? Przecież odczucia są we wszystkich tematach... oczywiście na temat
___________ biegniemy za szczęściem choć nie możemy go dopaść,
wciąz ucieka nam, bo nie znamy prawdy o nim,
Po co łapać króliczka, skoro tak przyjemnie się go goni..
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Eon
|
|
|
|
Raczej nie potrzebny.. Zostanie usunięty - przeca zloty komentowane są w tematach.. - .."O Nich"..!..chehie..
Wiktor: Zachęcam do tworzenia tematu: "Zloty Gdańskie" (czy podobnie..chehie) i tam sobie się zamieści ciekawostki o takich spotkaniach.. Dobry to pomysł..?
|
Powrót do góry
|
|
|
Wiktor
|
Wysłany: 6 lipca 2004 Spotkalismy się w... [upamiętnienie spotkań ludzi z Jaski
|
|
|
Jak chcesz wiedzieć czy dobry pomysł to w moim odczuciu nie :P
A temat ten załozyłem dlatego, że nie mam ochoty czytać kto się z kim spotyka w Warszawie czy Rzeszowie, czy jeszcze gdzies indziej, pomysłem moim było alby zamieszczać tu krótkie wpisy, z podaniem osób miejsca, daty, taka krótka księga pamiątkowa.
Jak to i tak zostanie usuniete to może usunąć wszystkie tematy w których nikt nic nie pisał od tygodnia ? Moze usunąć całe forum ? Może usunać całą jaskinię ? Hejho, hejho... fajna cenzura która uważnie czyta com napisał :P
Fascynujące... dużo wiadomości nam dałeś...
Czy ten topic jest aby potrzebny? Przecież odczucia są we wszystkich tematach... oczywiście na temat
- czy ten temat ma traktować o odczuciach ? Ja tego nie napisałem.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
|
|
|
Witam,
harmonogramy zjazdów są przecież tutaj.
Listy uczestników są w odpowiednich tematach.
Po co dublować wszystko n razy niepotrzebnie?
A jak ochoty nie masz, to nie czytaj - nikt Cię nie zmusza.
Pozdrawiam,
Hexe
___________ Earth is full. Go home. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Wiktor
|
|
|
|
Jejku ! Przecież tam jest harmonogram, a ten temat miałby być czymś w rodzaju księgi pamiątkowej.
Hexe: czytasz co się dzieje poza twoją miejscowością ? naprawdę masz na to czas ? masz chęc brnąć przez wszyskie posty aby sie dokopać do potrzebnych informacji ? Ja niestety nie mam na to czasu a fajnie bym się czuł wiedząc.
Wiem, że nikt mnie nie zmusza do czytania :) wpadało by jadnak przeczytać co napisałem i do tego sie odnosiac, a nie do tego co nie napisałem a może się wydawać ze napisałem :P
Po co dublować wszystko n razy niepotrzebnie? - niepotrzenie to jest twoja ocena Hexe, dla mnie to by było porzebne :)
Dublować n razy... to coś jak podwajać potrajając....
|
|
Powrót do góry
|
|
|
McGregor
|
Wysłany: 7 lipca 2004 Spotkalismy się w... [upamiętnienie spotkań ludzi z Jaski
|
|
|
Offtopicuję, ale temat i tak ma być wykasowany :D
Wiktorze może Cię to zdziwi, ale jest spore grono osób, w tym ja, które czytaja wszystkie posty na forum. No może prawie wszystkie, ale zdecydowaną większość.
___________ Głupi nie wie że jest głupi, a mądry to wie. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
Wysłany: 7 lipca 2004 Spotkalismy się w... [upamiętnienie spotkań ludzi z Jaski
|
|
|
Witam,
Wiktor (cytat): |
czytasz co się dzieje poza twoją miejscowością ? naprawdę masz na to czas ? masz chęc brnąć przez wszyskie posty aby sie dokopać do potrzebnych informacji ? |
Wyobraź sobie, że tak. Na wszystko jest czas. A jak ktoś chce, to może się szybko i skutecznie "dokopać". Tylko własnie trzeba chcieć. A nie isć na łatwiznę i dodatkowe sterty śmieci tworzyć. Tylko kurz się na tym zbierać będzie.
Ja niestety nie mam na to czasu a fajnie bym się czuł wiedząc. |
A cóż to za problem, raz na jakiś czas odwiedzić tematy, w których pojawiają się nowe posty? Toż to tylko parę kliknięć i rzucenie okiem..
Wiem, że nikt mnie nie zmusza do czytania :) wpadało by jadnak przeczytać co napisałem i do tego sie odnosiac, a nie do tego co nie napisałem a może się wydawać ze napisałem :P |
Ooo.. to wychodzi na to, że odpowiadam, nie czytając? Przepraszam bardzo, postaram się już nie odpowiadać, skoro uważasz, że kompletnie mi to nie wychodzi :/.
Drugi i ostatni mój głos w tej sprawie. Nic więcej do powiedzenia nie mam.
Pozdrawiam,
Hexe
___________ Earth is full. Go home. |
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
Wysłany: 8 lipca 2004 Spotkalismy się w... [upamiętnienie spotkań ludzi z Jaski
|
|
|
przyznam się, żem zdumiony emocjami tu uzewnętrznianymi...
+1. od dawna jest POTRZEBA wykonania benedyktyńskiej pracy przy tworzeniu Kroniki Imperium
+2. od dawna aktywność imperialna godna jest swej nazwy (średnio dziennie ponad setka postów)
-1. od zawsze ;) tworzenie sprawozdań, kronik, raportów to czynność mało lubiana (aktywność tematu z zapowiedziami jest taka sobie, a są to zapowiedzi - nie zawsze realizowane!)
-2. zrozumiałe jest, że - zwłaszcza dla nowych! - czytanie o przygotowaniach, komentarze bywalców (często, gęsto tylko dla nich zrozumiałe!) nie każdego będzie zachęcać
wydaje mie się, że po zakończeniu tego dziwnego swaru, warto taki kącik stworzyć - może jako stały dział w Czasie! ?
separacja od >Okna na świat< zachęci innych, a może dopingować do rzetelnego pisania (zniknie argument "już tu o tem pisałem")
===
ale zwłaszcza Kronika i Nowi powinni być uwzględnieni przy komentowaniu tego pomysłu
===
ja popieram Wiktora!
___________ Baruk Khazad! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 26 października 2004 Spotkalismy się w... [upamiętnienie spotkań ludzi z Jaski
|
|
|
W końcu się wypowiem: mi się ten temat jednak nie podoba, bo jakby chcieć go potraktować poważnie to mielibyśmy ogromne ilości wpisów takich jak ten na górze. Sam musiałbym dodawać nieraz po kilka na tydzień :) . Wpisy typu: dd.mm.rr Spotkałem X, Y, Z przy budce z piwem. dd.mm.rr Spotkałem XX w markecie przy stoisku z imadłami... I jak to ma się przysłużyć tworzeniu kroniki?
___________ Pióro bywa ostrzejsze od miecza... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
Wysłany: 26 października 2004 Spotkalismy się w... [upamiętnienie spotkań ludzi z Jaski
|
|
|
Taka kronika mogłaby być ciekawa... Ale z drugiej storny, każdy ma przecież prawie zawsze inną wersję wydarzeń - na coś innego zwrócił szczególną uwagę, a co innego było dla niego mało istotne. A kto by się czegoś takiego podjął? Jako prowadzenie kroniki zjazdów? Albo osoba, która jeździ na każdy zlot - a to mało prawdopodbne. Albo jakoś wojewódzko to podzielić czy coś... Gdyby się w ogóle realizowało taki pomysł.
Umieszczenie tego w czasie to ok pomysł - ale to, że Salonik jest tak ukryty to wielki minus... większość nowych czyta tylko Główne Forum, bez Kantyn i innych... Gdyby było "wyciągniętę na światło dzienne" na pewno znalazło się wiele nowych zdolnych i chętnych osób do prowadzenia dyskusji na istniejące już tematy w Saloniku...
___________ I loved you a lot
to need you a lot
I leave you alone...
Guano Apes - Living in a lie |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
Nie wiem jak czasowo, ale tam, gdzie byłem to ja się chyba mogę spróbować podjąć kronikowania (inna sprawa z jakim skutkiem :P ). A swoją drogą przez te mało IMO sensowne promowanie CI jako centrum kulturalnego IJB sam przestałem zaglądać w tamte "odległe" wątki. (Jak już to przydał by się temat w którym CI było by jedną z podkategorii na równi z obecnymi). koniec offtopicu.
___________ Pióro bywa ostrzejsze od miecza... |
|
Powrót do góry
|
|
|