Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Kolos
|
Wysłany: 16 lipca 2004 Ulubiony bohater z danego zamku i dlaczego.
|
|
|
Podajcie swoich ulubionych bohaterów z waszych ulubionych zamkó i uzasadnijcie np:Norticus-nekromanta-(i dlaczego dany bohater)
___________ memento mori |
|
Powrót do góry
|
|
|
Kolos
|
Wysłany: 16 lipca 2004 Ulubiony bohater z danego zamku i dlaczego.
|
|
|
Moim ulubionym bohaterem jest twarz pokazana w moim statusie a imie które sam wpisuje: Kolos. Jest to rycerz śmierci i gdy robiłem swoją kampanie"ŻYWA ZIEMIA" ustawiłem jemu walke zamiast taktyki a mój kuzyn Hardack mówi że:"niewiem jak to ustawiłeś ale to jest niemożliwe" :D :) :lol:
___________ memento mori |
|
Powrót do góry
|
|
|
Haarald
|
Wysłany: 19 lipca 2004 Ulubiony bohater z danego zamku i dlaczego.
|
|
|
Nie mam ulubionych bohaterów. Oni są poprostu bezbarwni. Żadnych specjalności, które by ich wyróżniały. NWC pokpiło sprawę. Dodam też że w HoMM-III wygląd ikonek herosów był zdecydowanie lepszy. Po pierwsze kwadratowe okienka. Po drugie w HoMM-III w tle za herosem było wkomponowany jakiś widoczek... a w HoMM-IV wszystkich zrobili jednakowo. Różnica polega jedynie na kolorze okrągłej otoczki - kolejny przykład na powtarzalność herosów. Gdy pierwszy raz uruchomiłem HoMM-IV to już na starcie zawiodłem się na tym estetycznym elemencie.
Wreszcie... Czy oni zrobią coś z tymi bohaterami na polu bitwy!!!? Bohaterowie powinni mieć inny wygląd i wzrost zależny od rasy z której się wywodzą. Największą niedorzecznoscią z jaką się spotkalem to Lord Krasnolud, który na polu bitwy wygląda jak człowiek. Ja się pytam: czemu nie krasnolud?
Albo mag-ork lub mag-ifrit o wyglądzie atratkyjnej kobiety. Ja się pytam czemu nie ork albo czemu nie ifrit?
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
|
|
|
Haarald (cytat): |
Nie mam ulubionych bohaterów. Oni są poprostu bezbarwni. Żadnych specjalności, które by ich wyróżniały. NWC pokpiło sprawę. Dodam też że w HoMM-III wygląd ikonek herosów był zdecydowanie lepszy. Po pierwsze kwadratowe okienka. Po drugie w HoMM-III w tle za herosem było wkomponowany jakiś widoczek... a w HoMM-IV wszystkich zrobili jednakowo. Różnica polega jedynie na kolorze okrągłej otoczki - kolejny przykład na powtarzalność herosów. Gdy pierwszy raz uruchomiłem HoMM-IV to już na starcie zawiodłem się na tym estetycznym elemencie. |
Eeeeee... przesadzasz według mnie ok. tylko powinno sie wybierać bohatera tak jak w 3.
Haarald (cytat): |
Wreszcie... Czy oni zrobią coś z tymi bohaterami na polu bitwy!!!? Bohaterowie powinni mieć inny wygląd i wzrost zależny od rasy z której się wywodzą. Największą niedorzecznoscią z jaką się spotkalem to Lord Krasnolud, który na polu bitwy wygląda jak człowiek. Ja się pytam: czemu nie krasnolud?
Albo mag-ork lub mag-ifrit o wyglądzie atratkyjnej kobiety. Ja się pytam czemu nie ork albo czemu nie ifrit? |
Tutaj panowie z NWC pokazali sie od strony lenia. Wqurzające.
Moimi ulubionymi bohaterami są:
Azyl: Flaym (złodziej), Darkstorn, Uvod (czarnoksiężnik)
Academy: Aenain (czarodziej), Jubei, Fafner (Lord)
Rezerwat: Gathran (druid) i taki łucznik z siwą brodą - nie pamiętam jak sie nazywa :P
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hardack
|
|
|
|
Haarald ma racje przynajmniej w dużej części. Wystarczyło by aby każdy z bohaterów nie zaczynał z tymi samymi umiejętnościami. Czyli przykładowo nie każdy lord zaczynał by z szlachectwem i zarządzaniem a szlachectwem i dyplomancją czy górnictwem. Co do specjalności to system ten musi być całkowicie zmieniony. W HoMM III pierwszo poziomowy bohater miał specjalność wskrzeszenie czy deszcz meteorytów było to przegięcie. Premie powinny być związane z umiejętnościami i ewentualnie z niskopoziomowymi jednostkami.
A ulubieni bohaterowie to:
Norticus-Nekromanta
Gem-Druidka
Yog i Crag Hack-barbarzyńcy
I z kampani fajnie wygląda Baron Von Tarkin
___________ Głupiec głupcem pozostanie a mędrzec geniuszem się stanie. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Kumbat
|
Wysłany: 26 sierpnia 2004 Ulubiony bohater z danego zamku i dlaczego.
|
|
|
Ulubiony bohater? może lepiej ulubiona klasa bo tutaj każdy bohater z tej samej klasy ma to samo.
Jedyne po czym można wybrać ulubionego bohatera w H4(tak jak mówił Harald pokićkana sprawa) to jego avatar.
___________ Grajcie w RPG papierowe... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ghost
|
Wysłany: 1 września 2004 Ulubiony bohater z danego zamku i dlaczego.
|
|
|
Nie mam ulubionego bohatera w H4. Jak odpalam scenariusz to biorę byle kogo, co najwyżej kieruję się wyglądem (albo klasą, bo wolę mieć na starcie maga niż woja).
3DO rzeczywiście dało plamę z rasami, jak mówił Haarald. Echh, cały czas śnią mi się po nocach niziołki-Lordowie, które na mapie przygody i w czasie bitwy wyglądają jak rudowłose, stanowcze arystokratki o zgrabnym tyłku. Już potrafiłbym znieść łysego starca, który na mapie przygody i w czasie bitwy wygląda jak młodzieniaszek z kozią bródką. Ale przedstawicielka rasy ifrytów jako ludzka śliczniotka w peruce nie przejdzie.
___________ Zaśmiecam język z lubością
Znieprawiam, do złego kuszę
Zakusy mam bolszewickie
I sączę jad w młode dusze
fragment wiersza J. Tuwima |
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
Wysłany: 2 września 2004 Ulubiony bohater z danego zamku i dlaczego.
|
|
|
No wiec tak:
Akademia: wielu, ale mam sentyment do Neeli od czasow 3, z nowych to podoba mi się mag Sylas Zanj(bardzo pasuje do postaci maga(wyglądu)
oraz Lord Rissa z podobnych względów, Paulus, Minasli.
Przystań: Orrin, Tyris, Maureen, Nathaniel
Rezerwat: oczywiście Jenova i Mephala, Ivor, Melodia, Erensar.
Nekropolia: Charna, Vilexica, Sandro i Archilus
Twierdza: Yog, Bron, Shiva, Jadne
Azyl: Aidan, Calistar, Xyron, Mayweda, Raona
I uważam, że bez nich w H5 nie widzę gry :P
___________ From the beginnin' to end
Losers lose, winners win
This is real, we ain't got to pretend
The cold world that we in
Is full of pressure and pain
I thought it would chane
But its stayin' the same |
|
Powrót do góry
|
|
|
Davids
|
Wysłany: 30 września 2004 Ulubiony bohater z danego zamku i dlaczego.
|
|
|
Ja uważam że temat powinien być "Ulubiona klasa bohatera"
Ja mam 2 ulubionych bohaterów są to:
Sandro i Crag Hack (może jakiś snetyment z 3)
a z klas to demonolog i czarnoksiężnik, choć arcymag też jest niezły...
___________ GTA SA... Czy ktoś rozumie latanie samolotem? |
|
Powrót do góry
|
|
|
Danio
|
Wysłany: 3 listopada 2004 Ulubiony bohater z danego zamku i dlaczego.
|
|
|
Ulubiony Bohater. Tu nie ma bohaterów ulubionych czy nie. Tu są tylko awarty. Miejce na profesje, jak Platonowska Tabula Raza. To nie są bohaterowie to tylko avarty.
___________ Rodzina jest jak górski krajobraz - najlepiej wygląda z daleka. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Trang Oul
|
Wysłany: 3 maja 2005 Ulubiony bohater z danego zamku i dlaczego.
|
|
|
Trochę głupie pytanie, gdyż bohaterowie różnią się tylko twarzą. Ja najczęściej wybieram bohaterów z H3, tak z przyzwyczajenia.
___________ Wszyscy rodzą się po to, aby umrzeć i dołączyć do mojej armii nieumarłych.
http://wogofani.fora.pl |
|
Powrót do góry
|
|
|