Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Lobo
|
Wysłany: 30 lipca 2004 Kolejny trek
|
|
|
Może uda mi sie uciułać do tego czasu jakieś 20-30zyta.
"Jeszcze Imperium nie zgineeeeęło, póki my żyjeeeemy!"
___________ Tak dryfuje nam życie,
po omacku, we mgle... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mecku
|
Wysłany: 30 lipca 2004 Kolejny trek
|
|
|
Podobnie jak Hardack nie będzie mnie na konwencie... ale (równiez podobnie jak Hardack) mogę siakieś wysłać pieniądze listownie...Podajcie tylko adres komu...
___________ Wolę żałować niepomyślnych wyników niż wstydzić się odniesionego zwycięstwa
/Aleksander Wielki/ |
|
Powrót do góry
|
|
|
Arvilla
|
Wysłany: 31 lipca 2004 Kolejny trek
|
|
|
Ja tez coś postaram się dorzucić, nie wiem ile ale sie postaram.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
DevilOkO
|
Wysłany: 31 lipca 2004 Kolejny trek
|
|
|
Może nie jestem tutaj zbytnio znany i się nie udzielam za bardzo ale jednak Jaskinia codziennie zajmuje mi trochę czasu i byłoby trudno dla mnie bez niej. Może nie mam stalych dochodów ale z chęcia dorzucę się paroma złotymi. Na konwencie mnie nie ma więc wchodzi w grę przelew. Q chwale Imperium
___________ Nic nie jest ważne. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Sewrey
|
Wysłany: 1 sierpnia 2004 Kolejny trek
|
|
|
Ja dorzucę się na konwencie, kwoty nie podaję bo jeszcze nie wiem ile uda mi się wysupłać.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Grenadier
|
Wysłany: 1 sierpnia 2004 Kolejny trek
|
|
|
W poniedziałek (tj. 2 sierpnia) będziemy mieć już (Stowarzyszenie) swój REGON, a to ułatwia rozmowy z każdym bankiem. Na NIP czeka sie dłużej, ale zobaczymy, może REGON styknie i konto byłoby jeszcze przed Konwentem, a wtedy oczywiście jego numer zostanie rozpropagowany.
___________ Będziemy się żegnać... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Emeszar
|
Wysłany: 2 sierpnia 2004 Kolejny trek
|
|
|
Nad czym tu debatować?!
Sam jestem jeno biednym żakiem, ale jeśli zajdzie taka potrzeba to sakwe otworzę i podzielę się każdym groszem.
Na konwencie mnie nie będzie, więc czekam na numer konta bądź adres, na który słać można pieniądze.
___________ Ukochani przez Bogów umierają młodo!! |
|
Powrót do góry
|
|
|
WorldDragon
|
|
|
|
*Zziajany - choć żaden by nie rzekł, że nie był do pewnego czasu wypoczęty - smok wylądował wreszcie w JB - po wakacjach of c - zajżał więc do tego topicu*
Jako żem młody jesio jest smok, to sakwa nie będzie nigdy pełna złotnikami z powodu dochodów, kerych nie ma wcale, jedynie rodzina jest wstanie dorzucić garść, czasem więcej złotników.
Rzeczą pewną niemalże jest pomoc ode mnie dla Jaskini!
Dysponuję kwotą - jak na ten czas - nie przekraczającą 50 złotników w sakwie, coś koło 40, chętny ja je oddać, co zrobie na Konwencie w Byczynie, w którym zjawię się na 99,99%.
Może jesio rodzina cuś podrzuci do sakwy to będzie wińcej. Wsio się okaże na samym Konwencie!
Q Chwale Jaskini,
WD
___________ </post> |
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
|
|
|
Emeszar (cytat): |
Nad czym tu debatować?! |
ano właśnie nad tym, co robić?
to jest nasza wspólna troska i szacunek wzajemny wymaga by się nad tym zastanowić
a nuż widelec ftoś coś jesio podpowi?
___________ Baruk Khazad! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Emeszar
|
Wysłany: 3 sierpnia 2004 Kolejny trek
|
|
|
jOjO (cytat): |
to jest nasza wspólna troska i szacunek wzajemny wymaga by się nad tym zastanowić
a nuż widelec ftoś coś jesio podpowi? |
Nie znam się na sprawach technicznych(ważne że wiem jak sformatować twardziela i zainstalować grę:)) więc jedyną pomocą jakiej mogę udzielić jest wsparcie finansowe ( i w ramach swoich możliwości grosza nie poskąpię)
Nie mniej jednak śledząc tą dyskusję doszedłem do wniosku, iż jednym z problemów ze znalezieniem zastępczego serwera jest ogromna pojemność jaskini (prosze mnie poprawić jeśli źle mówię). Może by więc uszczuplić nieco te liczby. Np. na forum jest masa tematów, które nie były otwierane od 2003r, na Arenie są rankingi sprzed 2 lat. Według mnie to wszystko są dane, które stwarzają sztuczny tłok. Być może gdzieś w jaskini występuje zjawisko redundacji, którą możnaby było zlikwidować?
Taki jest mój pomysł. Jeżeli zły i nie mający wpływu na rozwiązanie problemu to przepraszam, ale może w burzy pomysłów znajdą się jakieś godne uwagi
Pozdrawiam wszystkich
___________ Ukochani przez Bogów umierają młodo!! |
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
Wysłany: 3 sierpnia 2004 Kolejny trek
|
|
|
Twoja supozycja nie jest zła
jednak specyfika (tekniczna!) Jaskini to - prócz potężnego transferu danych jaki generujemy - bardzo złożona i rozbudowana struktura baz danych i uprawnień
Pisząc prościej, trza nam móc poszaleć na serwerze na poziomie admina
Stąd rozwiązanie z własnym, kolokowanym serwerem jest najbardziej obiecujące...
|
Powrót do góry
|
|
|
ixcesal
Wysłany: 4 sierpnia 2004 Kolejny trek
|
|
|
Są pierwsze sygnały od sponsorów, więc spokojnie wybrniemy z tej sytuacji.
Mając jednakże możliwość wyboru, kolejny raz powtórzę, że na to tylko oczekujemy, aby było z czego wybierać, im więcej tym lepiej ;)
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maryan
|
Wysłany: 25 sierpnia 2004 Kolejny trek
|
|
|
Chętnie się dorzucę jeśli tylko jest taka potrzeba. Gdzie mogę znaleźć numer konta albo adres na przekaz??
___________ "Piwo to moje paliwo"
"Choć nie jestem detektywem zawsze znajdę budkę z piwem"
z "Madrości Przystanku" |
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
Wysłany: 26 sierpnia 2004 Kolejny trek
|
|
|
jak to wcześniej wspomniałem, z chwilą doprecyzowania CZEGO potrzeba, wszelkie potrzebne dane zostaną opublikowane
ten wątek jes przede wszystkim rozpoznaniem możliwości!
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
Wysłany: 18 listopada 2004 Kolejny trek
|
|
|