Autor |
Wiadomość |
Irvin
|
Wysłany: 30 lipca 2003 Wspólnie pokonajmy smoka...
|
|
|
Może mógłbym się pojawić w Krakowie. Najlepiej 30 sierpnia
___________ Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić... |
|
Powrót do góry
|
|
|
|
Wysłany: 3 sierpnia 2003 Wspólnie pokonajmy smoka...
|
|
|
Grenadier (cytat): |
Ponadto - jest w Krakowie "Bar Grenadier" - może tam? (Avatar wie gdzie to ;) ) |
Pseprasam - bar Grenadier okazał się jakims ośrodkiem wypoczynkowym. Ale stamtąd juz jest w sumie niedaleko na Skałki Twardowskiego. Miejsce klimatyczne i ognisko da się zrobic. Jeszcze nie wiem czy stawię sie na 30 w Krakowie, ale jesli tak to wszystko zorganizuję
___________ "Draculi i wszystkim wampirom, które kochałem..." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Grenadier
|
Wysłany: 14 sierpnia 2003 Wspólnie pokonajmy smoka...
|
|
|
Smutna wieść, ale prawdziwa - z powodów osobistych mój przyjazd jest nieaktualny. Przepraszam wszystkich, którzy liczyli na mnie. Sorki...
___________ Będziemy się żegnać... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
Wysłany: 16 sierpnia 2003 Wspólnie pokonajmy smoka...
|
|
|
Grenadier (cytat): |
Smutna wieść, ale prawdziwa - z powodów osobistych mój przyjazd jest nieaktualny. Przepraszam wszystkich, którzy liczyli na mnie. Sorki... |
:(...
a to szkoda;(((...
ale cóż, żyć trza... ale moż eby i inne osoby się wypowiedizały czy zjawią się czy nie...? warto byłoby wiedziec wczesniej...
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
Wysłany: 16 sierpnia 2003 Wspólnie pokonajmy smoka...
|
|
|
Ja będę na 99% (1% to "wypadki" losowe :wink: ).
Zjawię się pociągiem (Bielsko- Biała Kraqw podjeżdża na dworzec główny około godziny 9:41, jak ftoś szuka odjazdu i przyjazdu dla siebie, to zapraszam na stronkę: http://www.rozklad.pkp.pl/
___________ "Imagine there's no heaven,
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Voldo
|
Wysłany: 17 sierpnia 2003 Wspólnie pokonajmy smoka...
|
|
|
Ja także na pewno (99,99%) się zjawię. Niewiem jeszcze o której ale to się ustali wspólnie z innymi osadnikami z moich stron.
p.s. czy w Krakowie idzie kupić figórki smoków (chodz oczywiście o te w klimatach fantasy, heroes etc.) i gdzie?? Jeśli ktoś wie przypadkiem gdzie takowe się znajdują to warto by było w czasie zlotu odwiedzić to miejsce (jeśli nie jest zbyt daleko).
___________ "Cum tacent, clamant" - Milczenie jest wymowniejsze od słów |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
voldo_girl (cytat): |
p.s. czy w Krakowie idzie kupić figórki smoków (chodz oczywiście o te w klimatach fantasy, heroes etc.) i gdzie?? Jeśli ktoś wie przypadkiem gdzie takowe się znajdują to warto by było w czasie zlotu odwiedzić to miejsce (jeśli nie jest zbyt daleko). |
Przychylam się do proźby, tylko że ja szukam kości do grania w gry RPG, może w tym samym sklepie bedzie można je dostać?? A jak nie, to może ftoś wie 9 i podzieli się swąwiedzą), gdzie taki sklep jest, to podejdę przed szybko, bo raczej przed 11:00 to wszyscy się nie zdążymy zebrać, a do tej godziny powinienem się uwinąć :wink: ).
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Eldacar
|
|
|
|
Bardzo smuci mnie wieść, iż Grenadier nie będzie obecny 30 sierpnia w Krakowie :(
Ja natomiast pojawię się z pewnością, wszak miasto piękne, a jego mieszkańcy wspaniali.
Rozmawiałem właśnie z Guineą i doszliśmy wspólnie do wniosku, że najlepiej będzie jeśli wybierzemy się pociągiem, który zjawi się w Krakowie o godz. 11:22 - jednakże pozostaje pytanie, czy gospodarzom zjazdu taka pora odpowiada ??
Ewentualnie jeśli pora ta nie odpowiada proszę o zaproponowanie bardziej przystępnej :)
___________ "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones." A. Einstein |
|
Powrót do góry
|
|
|
Codhringher
|
Wysłany: 19 sierpnia 2003 Wspólnie pokonajmy smoka...
|
|
|
Sorry, że dopiero teraz pisze, ale nie mam netu - klepię z kafei. 30 sierpnia niestety mi nie pasuje - wyjazd do rodziny :(. Skoro Grena też nie będzie, delegacja opolska mocno się osłabi :(
___________ The truth is out there |
|
Powrót do góry
|
|
|
|
Wysłany: 20 sierpnia 2003 Wspólnie pokonajmy smoka...
|
|
|
Niestety także nie będę mógł się stawić 30 sierpnia w Krakowie (przyczyny osoboste) :( . Cała nadzieja w Samuelu!
___________ "Draculi i wszystkim wampirom, które kochałem..." |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
Wysłany: 20 sierpnia 2003 Wspólnie pokonajmy smoka...
|
|
|
To fto będzie??
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Voldo
|
Wysłany: 21 sierpnia 2003 Wspólnie pokonajmy smoka...
|
|
|
JA.
|
Powrót do góry
|
|
|
Guinea
|
Wysłany: 21 sierpnia 2003 Wspólnie pokonajmy smoka...
|
|
|
Propozycja planu podróży dla osób przybywających od strony zachodniej ;)
Stacja Przyjazd Odjazd
Poznań Gł. 5:45
Leszno 6:28 6:29
Wrocław Główny 7:41 7:45
Opole Główne 8:43 8:45
Kędzierzyn Koźle 9:15 9:16
Gliwice 9:40 9:42
Zabrze 9:49 9:50
Katowice 10:06 10:10
Kraków Główny 11:22 11:27
I z powrotem... tu jest kilka możliwości...
1.Kraków Główny 16:40 16:45
Katowice 17:55 17:59
Zabrze 18:15 18:16
Gliwice 18:24 18:26
Kędzierzyn Koźle 18:53 18:54
Opole Główne 19:28 19:30
2.Kraków Główny 17:50 18:00
Krzeszowice 18:26 18:27
Trzebinia 18:38 18:42
Jaworzno Szczakowa 18:56 18:58
Mysłowice 19:11 19:12
Katowice 19:30 19:40
Ruda Chebzie 19:51 19:52
Zabrze 20:00 20:01
Gliwice 20:11
(info dla Eldacara - pociąg do Opola odzjezdza 20:27, przyjazd 21:43 :) )
3.Kraków Główny 18:50 19:00
Krzeszowice 19:26 19:27
Trzebinia 19:37 19:38
Jaworzno Szczakowa 19:52 19:53 P 34113
Mysłowice 20:06 20:07
Katowice 20:24 20:34
Ruda Chebzie 20:45 20:46
Zabrze 20:53 20:54
Gliwice 21:03
(info dla Eldacara - pociąg do Opola odjezdza 21:11, przyjazd 22:15, kolejny 21:25, przyjazd 22:46)
4.Kraków Główny 19:45 20:00
Krzeszowice 20:26 20:27
Trzebinia 20:37 20:42
Jaworzno Szczakowa 20:57 20:59 P 38205
Mysłowice 21:12 21:13
Katowice 21:31 21:47
Zabrze 22:05 22:06
Gliwice 22:16 22:20
Kędzierzyn Koźle 22:47 22:50
Opole Główne 23:28 23:32
Do wyboru do koloru, mówcie który najbardziej pasuje... szczegółowe informacje na www.pkp.com.pl, jak któs coś nie wie niech sprawdzi :).
___________ Achtung! Weasel!
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
Wysłany: 24 sierpnia 2003 Wspólnie pokonajmy smoka...
|
|
|
Ja będę na 70 pare %. Adresy sklepów sprawdzę, ale chyba najlepszy będzie Bard Centrum Gier. Mam gdzieś ich adres bo zamawiałem tam książkę. Jeżeli chcecie to możemy wpaść wcześniej i wybrać się tam w trzy osoby. Ja też mam coś do kupienia. Może być koło 9??? mam wtedy pociąg. Pytanie, jak my się rozpoznamy w krakowie?? Może jakieś charakterystyczne miejsce na dworcu??? Jakby co to mój numer tel. komórkowego 502235976. Może ktoś z dworca napisać.
___________ Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Voldo
|
|
|
|
A skąd jedziesz Morvin? Ten pociąg będzie o 9 w Krakowie czy gdzieś indziej?
Hm... może jednak lepiej się spotkać o późniejszej godz, bo na 9:00 nie da rady zjawić się w Krakowie.
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
Jak jush mówiłem, będę w Krakowie około 9:41 (Przyjedzidze Kurcze Później :wink: ). Do sklepu idę tylko po kostki i w grupie bedzie zapewne raźniej. Co do rozpoznawania się- jak zobaczycie gościa w sandałkach i janym ubraniu, to będzie MiB :wink: , a tak serio, to mój nr komórki to:
506-838-990 (jak ftoś wyśle głuchacza po 23:00 ubiję :twisted: ).
Co do miejsca spotkania- gdzie sukiennice to każdy wie, a gdzie ta Adaś, to chyba się idzie kapnąć :mrgreen: i dlatego tam porponuję spotkanie.
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Guinea
|
|
|
|
MiB (cytat): |
Co do miejsca spotkania- gdzie sukiennice to każdy wie, a gdzie ta Adaś, to chyba się idzie kapnąć i dlatego tam porponuję spotkanie. |
Chyba żartujesz! Będziemy się szukać wokół sukiennic! Komitet powitalny ma na dworcu czekać ;) a się spóźni to nas szukać będzieta po okolicznych knajpach ;).
___________ Achtung! Weasel!
|
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
Ja tylko porponuję :wink: .
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Lobo
|
|
|
|
Niestety z powogów osobistych(Matka puścić nie kce :( ) szanse na mój przyjazd zmniejszyły sie do około 0.0000000001%...
___________ Tak dryfuje nam życie,
po omacku, we mgle... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Voldo
|
Wysłany: 25 sierpnia 2003 Wspólnie pokonajmy smoka...
|
|
|
Bedziemy o tej 11:20-pare na dworcu w Krakowie więc wyślijcie (jak to mówił Gui) komitet powitalny.
p.s. Morvin: u mnie w Katowicach też tej Bard i są tam tylko drogie (ok 100 zł) figurki smoków z kilku systemów bitewnych (warharmmer, jakiś inny kiczowaty system) no ale cóż, zobaczymy czy u was tak samo. W każdym razie mi chodzi o zwykłe figurki dragonów do postawienia na biurku, szafie etc.
|
Powrót do góry
|
|
|
Voldo
|
|
|
|
Będziemy mieć dokumentacje i wspaniałą pamiątke z Krakowskiego konwertu. Ja biorę aparat i zamierzam wykończyć film na którym zostało bodajże 15 zdjęć. Jeśli chcecie to później zrobie jakąś stronke na której zdjątka te umieszcze.
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
Voldo_Girl (cytat): |
Jeśli chcecie to później zrobie jakąś stronke na której zdjątka te umieszcze. |
Jest na Forum Topic, w którym Greniu prosi o doqmentację ze spotkań, co by ją umieścić w Jaskiniowych zasobach (stronka??), więc ja bym jemu to wysłał (ja tesh biorę aparat, ale nie wim ile mam zdjęć).
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
|
|
|
Szanse na przyjazd wzrosły do 99.9% Przyjadę z kuzynem który chciał się do osady zapisać. Pociąg Maków Podhalański - Kraków. Teoretycznie ma przyjechać o 8:50 do Krakowa. Adres Barda to ul. Batorego 17/20. Voldo, jeżeli chcesz taniego smoczka, to musimy go poszukać w sklepach z pamiątkami. A co do kostek, to w Bardzie napewno je dostaniemy (kryształowe 21zł, matowe bodajże 18zł). A tak na peesie, mam zamiar wziąć pare kart bohatera, podręcznik do Warhammera i poprowadzić przygodę Kontrakt Oldenhallera :twisted: Jeśli będą chętni ofkors. (To jest scenariusz z podręcznika więc jeśli ktoś grał to jest zdyskwalfikowany:)
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
Morvin (cytat): |
A co do kostek, to w Bardzie napewno je dostaniemy (kryształowe 21zł, matowe bodajże 18zł). |
Matowe mi starczą.
A tak na peesie, mam zamiar wziąć pare kart bohatera, |
oooo, jak można, to tesh bym sobie wziął, bo narazie "jadę" na xerowanych- nie wygląda to zbyt dobrze (to jest kopia z kopii, kopii, kopii... tak 2 0razy.. oryginału)[/quote]
podręcznik do Warhammera |
ja używam internetowych podręczniqw (czasem druqję).
i poprowadzić przygodę Kontrakt Oldenhallera :twisted: Jeśli będą chętni ofkors. (To jest scenariusz z podręcznika więc jeśli ktoś grał to jest zdyskwalfikowany:) |
Jam nei grał i mogę pograć, ale jest warunek- muszą grać wszyscy, bo ja tam jadę poznać tych, co przyjadą, pogadać z nimi, posiedzieć, napić się.. soczq owocowego, więc jak gra miałaby spowodować podział na grających i nie, to lepiej nie grać (chyba, że jak zaczną sięrozjeżdżać osoby niegrające ;-) )
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
|
|
|
Osoby znające ten scenariusz z wiadomych przyczyn nie mogą zagrać, poza tym nie dam rady prowadzić przygody z więcej niż sześcioma osobami! Karty też mam kseroowane, ale bardzo dobrej jakości. Wezmę więcej to ci dam kilka. Jeżeli ktoś będzie mówił o podziałach, to najwyżej wcale nie zagramy. Podręcznik nie jest taki ciężki :)
|
Powrót do góry
|
|
|