Autor |
Wiadomość |
Getyr
Wysłany: 18 lutego 2005 Najlepsza jednostka 5 poziomu.
|
|
|
Siny (cytat): |
z pozostałymi są kłopoty bo są na prawdę cieniutcy, chociaż moim zdaniem ostatnie miejsce to Ent ale o tym był już gdzieś temat |
Z tym, że Entowie są najsłabsi bym się nie zgodził, bo napewno słabsze od nich są Żywiołaki Magmy oraz Dżiny, te drugie wprawdzie mogą rzucać jakieś tam czary, ale raczej się to zbytnio nie przyda skoro pochodzą z zamku gdzie bohaterzy potrafią rzucać potężne czary i to właśnie ci bohaterzy zajmują się "magiczną robotą". Entowie natomiast są tani i można ich szybko zdobyć, są poza tym całkiem niezłe do obrony zamku.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Drupi
|
Wysłany: 19 lutego 2005 Najlepsza jednostka 5 poziomu.
|
|
|
Promilus (cytat): |
Ja bym raczej minotaury postawil przed ptaszkami, no i kaplanow przed pit fiends...o ile zdolnosc wskrzeszania jest fajna to zanim dojda do kaplanow zapewne ze 2 razy dostana z kulki :P |
Fakt, kapłani są silni ale to że zanim by do nich doszły czarty to by dostały dwie kulki to zależy od przebiegu walki (oraz od tego kto by się ruszał pierwszy bo przecież obaj mają po 7 szybkości) bo zanim oni by strzelili to mogłyby do nich podlecieć arcydibły i już by sobie nie trzelili ;).
___________ Nekropolia i tak jest najlepsza :twisted:. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Macready
|
Wysłany: 20 marca 2005 Najlepsza jednostka 5 poziomu.
|
|
|
Najlepsze statystyki mają minotaury , ale z gorgoną przegrywają dzięki jej umiejętności i sporemu hp , więc głosuje na minotaury.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Drupi
|
|
|
|
Getyr (cytat): |
Z tym, że Entowie są najsłabsi bym się nie zgodził, bo napewno słabsze od nich są Żywiołaki Magmy oraz Dżiny |
Co do tego że enty nie są najsłabsze się zgadzam, do tego że żywiołaki magmy są najsłabsze też, ale nie zgadzam się z tym że dżiny są słabe. Dżiny biją większość jednostek z piątego poziomu dzięki swojej szybkości, która im daje możliwość do pierwszego ataku, który daje wielką przewagę (chociaż w walce z gorgonami nie wiele ona da:)).
___________ Nekropolia i tak jest najlepsza :twisted:. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Macready
|
|
|
|
Do dżinów nic nie mam(są szybkie fajne czary itd...) Ale w walce przegrywają z Gorgonami , Minotaurami , Ptakami Gromu i Arcyliszami.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Dragonis
|
|
|
|
Ale skuteczność dżinów jest znikoma (nie dają rady chochlikom!), dlatego też rzadko ich używam.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Alamar
Skąd: z Czarnej Wieży w której płynie magia czysta (a tak naprawdę z Gorzowa Wlkp.)
|
Wysłany: 24 marca 2005 Najlepsza jednostka 5 poziomu.
|
|
|
Gorgony i ich oddech są nie do przebicia.
___________ Mogą mnie zabić, ale mnie nie przestraszą. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Rytu Mullich
|
|
|
|
Dragonis (cytat): |
Ale skuteczność dżinów jest znikoma (nie dają rady chochlikom!), dlatego też rzadko ich używam. |
Przecież Dżiny mają wspomagać wojsko swoimi czarami a nie walką.Odpowiednio rozstawione stanowią potężne wsparcie dla swojej armi.150 gremlinów po odpowiedniej dawce czarów(rzuconych przez Dżiny) jest w stanie osiągnąć ponad 1500dm,co jest wystarczające do pokonania znacznie potężniejszego wroga.
___________ Wałbrzych wita(Piaskowa Góra zaprasza). |
|
Powrót do góry
|
|
|
Macready
|
|
|
|
A co sądzicie o Minotaurach ? Wg mnie to bardzo mocny punkt Lochów i druga jednostka 5 poziomu , ale zobaczcie , że Minotaur ma o 4 lepszy atak i większe obrażenia od gorgony , ale gorgona ma więcej HP i o 1 obrony , ale jej umiejętność przesądza , więc tylko drugie miejsce dla Minotaura a trzecie dla Ptaka Gromu a czwarte dla Arcyliszy.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Promilus
|
|
|
|
Minotaury zaraz po smokach są główną siłą fizyczną lochów...w zasadzie 1vs1 z chimerami przegrywają, ale tak naprawdę im niewiele brakuje. Co jeszcze mogę powiedzieć...jeśli w lochach się bronimy to głównym atutem minotaurów jest to, że to one najlepiej się bronią.
___________ Moze zmienie cie w wampira...niee, za dobrze bys sie mial, wiec moze w ducha? Tez za dobrze, zrobie zatem z twoich martwych szczątek pięknego Ghoula-będziesz mi sluzył po wsze czasy... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Macready
|
|
|
|
Promilus - 1na1 przegrywają , ale licz przyrostami , sam się zdziwiłem 6 Minotaurów pokona 4 Chimery.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Gelu
|
|
|
|
Mi tam Te Dżiny się podobają moim zdaniem są lepsze, ale na drugim miejscu oczywiście Gorgona.
___________ Po śmierci rodziców chodzę w kapturze.|
__________|"""""""""""""""""""""""""""""
Gelu Knight |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mortai
|
Wysłany: 4 kwietnia 2005 Najlepsza jednostka 5 poziomu.
|
|
|
Zdecydowanie Ptak Gromu, ze względu na szybkość.
___________ HoMM sweet HoMM
Powiedzcie, kogo mam zlikwidować. Z chęcią pomogę... :) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Damiaen
|
Wysłany: 4 kwietnia 2005 Najlepsza jednostka 5 poziomu.
|
|
|
Myślę, że dżiny. Po pierwsze dysponują ogromną szybkością, a w starciu dwóch potężnych armii możliwość wykonania pierwszego ruchu często decyduje o zwycięstwie. Po drugie - posiadają spory zasób czarów wspomagających. Po trzecie - są z Tower... :D
___________ This morning, I woke up
Feeling brand new and I jumped up
Feeling my highs, and my lows
In my soul, and my goals
Just to stop smokin, and stop drinkin
And I've been thinkin - I've got my reasons
Just to get by.
Talib Kweli - "Get by" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ralton
|
Wysłany: 15 kwietnia 2005 Najlepsza jednostka 5 poziomu.
|
|
|
Potężne Gorgony rządzą!!! Kiedyś, jak grałem z bratem, to ich oddech zabił mi 7 TYTANÓW !!!
___________ In WOG we trust ... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ymir
|
Wysłany: 2 maja 2005 Najlepsza jednostka 5 poziomu.
|
|
|
Gorgony Gorgony Gorgony
dlaczego:
-silne
-wytrzymałe
-spojrzenie śmierci
:twisted:
___________ "It's not a dream Ymir is real" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Dragonis
|
Wysłany: 8 maja 2005 Najlepsza jednostka 5 poziomu.
|
|
|
Ralton (cytat): |
Potężne Gorgony rządzą!!! Kiedyś, jak grałem z bratem, to ich oddech zabił mi 7 TYTANÓW !!! |
Całkiem ładne uzasadnienie, ale nie znów taki wielki wyczyn. Mój paladyn w WoG-u Oddechem śmierci zabił 2 błękitne smoki, a innym razem 14 czempionów. Co nie zmienia faktu, że gorgony są fajne...
ALE I TAK WOLĘ ENTY!!!
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Aldvyn
|
Wysłany: 5 czerwca 2005 Najlepsza jednostka 5 poziomu.
|
|
|
Dobra, choć serce mówi, żę NIE! zatrzymaj się!, to rozum nakazuje, odnosząc się do TEMATU wybrać bagnistego stwora. I niech już tak zostanie. Ale każda jednostka ma w sobie COŚ. Szczególnie lubię arcylichy no ale nie kierujemy się tu sympatią - prawda? Z poważaniem - Ja
___________ Ludy, słucha ktoś starego dobrego rocka, punka, heavy metalu? Sie wie: Twisted Sisters, Motorhead, Deep Purple, The Ramones itp? Piszcie privy |
|
Powrót do góry
|
|
|
Szon
|
Wysłany: 5 czerwca 2005 Najlepsza jednostka 5 poziomu.
|
|
|
Mnich?? raczej Kapłan... tam jest błąd w ankiecie :P
Chyba wiadomo na kogo głosowałem :)
___________ Wzajemna lekka niechęć, dzieląca oba oddziały, tliła się cicho, nie podnosząc głosu. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Neocount
|
Wysłany: 6 czerwca 2005 Najlepsza jednostka 5 poziomu.
|
|
|
Szon (cytat): |
Chyba wiadomo na kogo głosowałem :) |
A nie jest :) bo po angielsku jest monk czyli mnich ;)
Wprawdzie z zealotem mgłbybyć problem bo formalnie to znaczy fanatyk. Nie orientuję się, jak przełożono to w polskiej wersji, ale zdaje mi się, że podobnie, jak resztę - tzn zabawnie :lol:
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Szon
|
|
|
|
Neocount (cytat): |
Szon (cytat): |
Chyba wiadomo na kogo głosowałem :) |
A nie jest :) bo po angielsku jest monk czyli mnich ;)
|
Sprostowanie:
Nie zwróciłem uwagi czy jednostki wypisane są ulepszone czy nie... jeśli nie ulepszone to faktycznie jednostką z zamku jest Mnich (Monk)... natomiast o ile sie nie myle w Polskiej wersji Zealot został przetłumaczony jako Kapłan dlatego wspomniałem o takim małym błędzie :)
___________ Wzajemna lekka niechęć, dzieląca oba oddziały, tliła się cicho, nie podnosząc głosu. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
|
|
|
Ralton (cytat): |
Potężne Gorgony rządzą!!! Kiedyś, jak grałem z bratem, to ich oddech zabił mi 7 TYTANÓW !!! |
Mój paladyn w WoG-u Oddechem śmierci zabił 2 błękitne smoki, a innym razem 14 czempionów. |
Odpowiem jak Dragonis
Całkiem ładne uzasadnienie, ale nie znów taki wielki wyczyn. |
Ja miałem lepsze wyniki :)
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Magmaten
|
Wysłany: 4 lipca 2005 Najlepsza jednostka 5 poziomu.
|
|
|
Nie wiem, czemu Lordy Czeluści uzyskały tylko mój i kogoś jeszcze głos... Lordowie są wspaniali! Wskrzeszają demony z poległych swoich jednostek, mają dużo punktów ruchu, obrażenia zadają całkiem całkiem, Przyrostu na tydz. 9... o ile się nie mylę, i w ogóle... nie wiem co widzicie w gorgonach... ale szanuję waszą decyzję :)
___________ As phoenix I will reborn from the ashes |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
Wysłany: 4 lipca 2005 Najlepsza jednostka 5 poziomu.
|
|
|
Lordowie to średniacy. Niczym szczególnym się nie reprezentują. No... może dmg mają dobry ;) ale gorgony najlepsze ze względu na oddech śmierci, wysoką obronę i wysokie hp.
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Magmaten
|
Wysłany: 5 lipca 2005 Najlepsza jednostka 5 poziomu.
|
|
|
Dla mnie wszystkie jednostki z Inferno są the best! ;)
___________ As phoenix I will reborn from the ashes |
|
Powrót do góry
|
|
|