Autor |
Wiadomość |
Dragonthan
|
Wysłany: 27 września 2004 Dodatki do Homm III
|
|
|
Co sądzicie o dodatkach do Homm III czyli The Shadow of Death oraz Armageddon's Blade i WoG`u. Wady i zalety mile widziane!
___________ Wróg u Bram... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Bartolomeos
|
Wysłany: 28 września 2004 Dodatki do Homm III
|
|
|
Hm, wady i zalety dodatków? Największa wada to tylko jedno nowe miasto! Inne wady są dla mnie praktycznie niezauważalne (no, może nowe czary i umiejętności drugorzędne by się przydały i więcej nowych artefaktów).
Do worka z zaletami mogę włożyć nowe jednostki, mapy, kampanie, budynki, artefakty złożone i różne inne nowinki.
Natomiast nie oceniam wyboru trudności map w kampanii - dobrze, że się pojawił, ale szkoda, że dopiero w drugim dodatku.
___________ Wiem że nic nie wiem
Sokrates |
|
Powrót do góry
|
|
|
Siny
|
|
|
|
jak dla mnie to caly czas gral bym w roe bez zadnych dodatkow, ale niestety genrowanie mapek random oraz wieksze mozliwosci twozenia map w edytoze sprawily ze sod jest konieczny. chociaz jak tylko mam okazje to gram bez soda bo tam sa te glupie jednostki z confux i wogole ten dziwny zamek, co troche utrudnia spokojna gre
___________ szukasz twardych wojowników? http://www.granda.prv.pl/ |
|
Powrót do góry
|
|
|
Coyote
|
|
|
|
Dragonthan (cytat): |
Co sądzicie o dodatkach do Homm III czyli The Shadow of Death oraz Armageddon's Blade . Wady i zalety mile widziane! |
Był już temat i to mojego autorstwa :mrgreen:
Ale poleciał z rąk czarnego moda :P
A po za tym kolejny temat taki jest na forum H5, więc nie rób trzeciego z rzędu :P:P:P
Pozdrawiam
___________ Powinieneś coś zrobić, zanim włączy się wygaszacz ekranu! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Haarald
|
|
|
|
Cytat: |
A po za tym kolejny temat taki jest na forum H5, więc nie rób trzeciego z rzędu |
Ale Podforum o HoMM jest przecież najwłaściwszym miejscem na ten temat. Dlatego niech czarny mod go nie usuwa.
To może ja stuknę parę zdań:
Armageddon's Blade wnosi dużo, bo przecież nie tylko Conflux (co prawda zamek żywiołów nie bardzo mi tu pasuje), ale również nowe obiekty przygody w tym siedliska Entecherów i Sharpshoterów, że o smokach już nie wspomnę.
Podoba mi się również to że wprowadzono w sporej ilości nowe obiekty przygody w tym roślinność południową.
Shadows of Death - nie wnosi co prawda tyle elementów co AB, ale podoba mi się za to oprócz klimatycznej fabuły (cofniętej wstecz wobec wydarzeń z poprzednich części HoMM-III) podoba mi się łączenie artefaktów. Nowe rodzaje podłoża też są niczego sobie.
Czego mi natomiast brakuje:
Oba dodatki pod względem czarów nie wnoszą niczego. Przydałyby się jakieś zaklęcia i być może umiejętności drugorzędne, które wykorzystano dopiero w części czwartej (np. szlachectwo, wskrzeszanie). Szkoda także że nie pomyślano o nowych ścieżkach dźwiękowych do miast.
Modelowo kolejne dodatki do gry głownej powinny wnosić wszystkiego po trochu a strategia wypuszczania kolejnych dodatków powinna być zaplanowana z odpowiednim wyprzedzeniem czasowym.
Każdy dodatek powinien wnosić:
- po 1 nowym miescie
- po 20% nowych artefaktów
- po kilkanascie nowych czarów
- nowe umiejętności drugorzędne
- nowe obiekty przygody (nie tylko generatory)
- nowe obiekty przyrodnicze
- szereg funkcjonalnych usprawnień
- nowych bohaterów w specjalności
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Drupi
|
|
|
|
Moim ulubionym dodatkiem jest SoD z powodu możliwości lączenia artefaktów i dużej ilości nowych scenariuszy.
Tylko szkoda że w żadnym dodatku nie ma ani nowych umiejętności drugorzędnych ani zbyt dużej ilości nowych zamków (bo jżeli chodzi o conflux to nie jest on najwspanialszym zamkiem) :( .
___________ Nekropolia i tak jest najlepsza :twisted:. |
|
Powrót do góry
|
|
|
|
Wysłany: 29 września 2004 Dodatki do Homm III
|
|
|
Haarald (cytat): |
[Oba dodatki pod względem czarów nie wnoszą niczego. Przydałyby się jakieś zaklęcia i być może umiejętności drugorzędne, które wykorzystano dopiero w części czwartej (np. szlachectwo, wskrzeszanie). Szkoda także że nie pomyślano o nowych ścieżkach dźwiękowych do miast.
|
Jest jedno nowe zaklęcie - Piorun Tytana :D
___________ "Draculi i wszystkim wampirom, które kochałem..." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Kumbat
|
Wysłany: 31 grudnia 2004 Dodatki do Homm III
|
|
|
Mi sie ogólnie podobaja oba dodatki i nie mam żadnych zastrzeżeń... w ogóle sa tanie( oba dodatki za 20zł w złotej edycji).
___________ Grajcie w RPG papierowe... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Maffej
|
Wysłany: 1 stycznia 2005 Dodatki do Homm III
|
|
|
Aktualnie nie wyobrażam sobie gry bez AB jaki i zarówno bez SotD. Palmę pierszeństwa ma u mnie jednak ten drugi. Uważam, iż dopiero razem tworzą b. dobry update do podstawowej wersji Herosów. Aha... jeszcze jest WoG ale to już inna bajka... ;)
___________ " Maybe my mind's not at all in control
Maybe I'm not in control... "
---
A imię me brzmi MaFFej... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Legolas
|
Wysłany: 19 lutego 2005 Dodatki do Homm III
|
|
|
Bartolomeos (cytat): |
Hm, wady i zalety dodatków? Największa wada to tylko jedno nowe miasto! Inne wady są dla mnie praktycznie niezauważalne (no, może nowe czary i umiejętności drugorzędne by się przydały i więcej nowych artefaktów).
Do worka z zaletami mogę włożyć nowe jednostki, mapy, kampanie, budynki, artefakty złożone i różne inne nowinki.
Natomiast nie oceniam wyboru trudności map w kampanii - dobrze, że się pojawił, ale szkoda, że dopiero w drugim dodatku. |
Zgadzam się zaletami i wadami. Mój brat tak też powiedział co do wady że jest tylko jeden Zamek Wrota Żywiołów a zalety są takie że to co ty napisałeś i jescze że nie pozmieniali Grafiki i różnych innych rzeczy.
___________ "Morta alla Francia Italia anela"- dawno tego nie pisałem. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Drupi
|
Wysłany: 19 lutego 2005 Dodatki do Homm III
|
|
|
Maffej (cytat): |
Aktualnie nie wyobrażam sobie gry bez AB jaki i zarówno bez SotD. Palmę pierszeństwa ma u mnie jednak ten drugi. Uważam, iż dopiero razem tworzą b. dobry update do podstawowej wersji Herosów. Aha... jeszcze jest WoG ale to już inna bajka... ;) |
Jeżeli chodzi o WoG-a to tutaj wszystko zależy od gustu gracza. Moim zdanim nie jest to do końca udany dodatek (ciekawy ale ósmy poziom ma zbyt dużą przewagę nad innymi jednostkami).
|
Powrót do góry
|
|
|
Louner
|
Wysłany: 4 marca 2005 Dodatki do Homm III
|
|
|
Drupi (cytat): |
Jeżeli chodzi o WoG-a to tutaj wszystko zależy od gustu gracza. Moim zdanim nie jest to do końca udany dodatek (ciekawy ale ósmy poziom ma zbyt dużą przewagę nad innymi jednostkami). |
Chyba zapominasz o ERM! :D Dzięki niemu gra nabiera nowego wymiaru. Zagraj w kampanie WoG. Takich rzeczy nie zobaczysz w Heroes 3 nawet z pozostałymi dodatkami.
(oczywiście możesz też wypróbować moją mapę :mrgreen: www.dragonrider.republika.pl/ogrod_wolnosci.rar
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bartolomeos
|
Wysłany: 8 marca 2005 Dodatki do Homm III
|
|
|
Mnie osobiście WoG nie przypadł do gustu, ponieważ za dużo tam rpg, o wiel więcej, niż powinno być. Ale to oczywiśście moje zdanie :)
___________ Wiem że nic nie wiem
Sokrates |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
|
|
|
a mi sie tam sod i ab podobają :) jedyne co mi w wogu brakuje to jakaś tak kampania... w której jest coś z klimatu pozostałych dodatków.
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Drupi
|
|
|
|
Moim zdaniem WoG w ogóle nie jest zbyt udany. Po prostu nie ma w nim nieczego zaskakującego. Nie ma żadnej jednostki, która byłaby stworzona nowa od podstaw (tylko te dziwne mutanty :lol:). Twórcy tego dodatku nie wysilili się zbytnio :(
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
Wysłany: 11 marca 2005 Dodatki do Homm III
|
|
|
Drupi: Naprawde nie wiesz w jakich warunkach powstaje wog...
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Drupi
|
Wysłany: 12 marca 2005 Dodatki do Homm III
|
|
|
Hellburn (cytat): |
Drupi: Naprawde nie wiesz w jakich warunkach powstaje wog... |
Nie wiem. Ale ja nie patrzę w jakich warunkach on powstał tylko na to jaką przyjemność daje mi gra w niego, a jest ona mniejsza niż w przypadku SoD czy AB.
|
Powrót do góry
|
|
|
Trang Oul
|
|
|
|
Drupi (cytat): |
Nie ma żadnej jednostki, która byłaby stworzona nowa od podstaw (tylko te dziwne mutanty :lol:). |
A Emisariusze, Wilkołak i Czarodziejka to co?
___________ Wszyscy rodzą się po to, aby umrzeć i dołączyć do mojej armii nieumarłych.
http://wogofani.fora.pl |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
|
|
|
Wilkołak został 'złozony' z ciała goblina i głowy psiaka
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Simba
|
|
|
|
Dobra ja tam wolę mieć sod i ab razem (ewentualnie tsz wog) nie wyobrażam sobie h3 bez tylu mapek (dziwne bo kiedys miałem samo ab i nie narzekałem:P) no ale cóż wog ma także swoje zalety i wady np tak że gracze komputerowi jak grają to mają kiepsko rozwiniętych dowódców:/
___________ Nie płaci się za zamiary, lecz za pracę, którą wykonano. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
Wilkołak został 'złozony' z ciała goblina i głowy psiaka |
eeee....... nie :P
a co do WoGa to naprawdę nie rozumiem zdania coniektórych. Przecież WoG nic nie ODBIERA z rozgrywki, ale DODAJE. nawet jeśli komuś nie podoba się to, to i tamto, to chyba jednak znajdzie kilka rzeczy, które i jego zachwycą. Czyli bilans wyjdzie na plus w stosunku do wersji H3 z Ab i SoD. Bo zawsze będzie 'coś więcej'.
A mówienie, że twórcy tworząc nowe jednostki poszli na łatwiznę to już głupota. proponuję samemu iść na łatwiznę i samemu stworzyć 9 nowych potworów 8 poziomu tak, żeby dobrze wyglądały.
Proponuję też porównać ile rzeczy, możliwości i opcji daje WoG, a ile SoD i AB.
___________ Neutralność nie zawsze jest możliwa... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
Wysłany: 13 marca 2005 Dodatki do Homm III
|
|
|
Acid: święta prawda
Acid Dragon (cytat): |
Wilkołak został 'złozony' z ciała goblina i głowy psiaka |
eeee....... nie :P |
jak nie jak tak ;)
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
Wysłany: 13 marca 2005 Dodatki do Homm III
|
|
|
rzeczywiście został złożony, ale z czego innego ;)
___________ Neutralność nie zawsze jest możliwa... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mastorious
|
Wysłany: 14 marca 2005 Dodatki do Homm III
|
|
|
A to nie była przypadkiem głowa chowańca??
___________ What is worse: Nothing to defend or no one to defend it??
Without warriors there can be no war.
Even the smallest person can change the course of the future.
Szukasz dobrych map i recenzentów?? - http://nowebractwo.w.interia.pl |
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
Wysłany: 15 marca 2005 Dodatki do Homm III
|
|
|
Radziłabym wrócić do tematu o dodatkach do HoMM, a rozmowe z czego został złożony wilkołak zakończyć. Następne offtopicowe posty będą kasowane bez powiadomienia.
___________ I loved you a lot
to need you a lot
I leave you alone...
Guano Apes - Living in a lie |
|
Powrót do góry
|
|
|