Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Bosar
|
Wysłany: 12 stycznia 2005 Poddać się czy nie??
|
|
|
Ja uważam że Hit&Run jest dobrą taktyką dla nas ale nie dla wroga, ale to już nie nasza sprawa ;). H&R stosuję tylko w walce z kompem. Z kumplami gram bez H&R bo nie chce ich zdenerwować.
Odbiegając od tematu: Wie ktoś może jak włączyć Multi? Trzeba zdjąć firewalla? Mam wersję orginalną. Jeśli się wam zachce wyjaśnić to Thx, jeśli nie to też Thx za samo przeczytanie posta.
___________ Waiting, Waiting, Waiting.... i hate it! Waiting for:- Heroes 5
- Warcraft 4
- Iron Maiden in Poland |
|
Powrót do góry
|
|
|
Siny
|
Wysłany: 12 stycznia 2005 Poddać się czy nie??
|
|
|
www.granda.prv.pl
dzial faq
___________ szukasz twardych wojowników? http://www.granda.prv.pl/ |
|
Powrót do góry
|
|
|
Thurvandel
|
Wysłany: 13 stycznia 2005 Poddać się czy nie??
|
|
|
Drupi (cytat): |
Z tym doświadczeniem to nie zawsze jest prawda bo wróg może nie umieć tego wykorzystać. Najlepiej to widać u graczy komputerowych (ci to potrafią rozśmieszyć człowieka).
|
No może i nie wykorzysta doświadczenia dobrze, ale odnosi się to wyłącznie do skili drugorzędnych... skile pierwszorzędne rosną i tak, a to one głównie decydują o sile bohatera... A po co wzmacniać przeciwnika naszym mięsem?? :D
___________ There are three kinds of people on this world. These who can count and these who cannot. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Heimdall Ragnarok
|
Wysłany: 17 stycznia 2005 Poddać się czy nie??
|
|
|
Technika H&R nie jest z pewnością fair, ale tutaj też należy podejść do sprawy indywidualnie: czego się chce od gry?
Bo jeżeli chce się "tylko" wygrać z bezrozumnym kompem czy nawet z kumplem, no to można się kłócić :wink:
Nie wiem jak u was, ale ja czerpię przyjemność z samej gry. Staram się mieć jak najmniejsze straty, planować...a że jak "przy okazji" wygram, to tylko się cieszyć :wink: Honoru bym w to nie mieszał...Nie wiem, ale jakoś mi to nie pasuje 8)
Jednak gdy mi wyskakuje gość z jednym Feniksem (czy Mirydem) i rzuca Armagedon i cała moja armia (albo duża jej część) idzie się przytulać, to odczuwam dziwny dyskomfort...
Wydaję mi się, że tytuł topicu jest nieco nieodpowiedni :wink:
___________ Kiedy muzyka milknie, reszta jest milczeniem |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mastorious
|
|
|
|
Pamiętajcie tylko że w grze skupiamy się wyłącznie na zwycięstwie. A co do grania w trybie multiplayer to uważam że jeżeli jakaś reguła nie została wcześniej ustalona to można robić co się chce.
A odbiegając od H&R:
Korzystacie z takiego tricku że np. jesteście po drugiej stronie XL od Waszego zamku, nie macie Town Portal, a wartoby wrócić bo np. macie na tyle wojska w zamku i doświadczenia ma heros, aby pokonać np. strażników stojących w wąwozie, to czy idziecie pieszo czy atakujecie hirołsem jakiś oddział i teleportuje Was do domu??
___________ What is worse: Nothing to defend or no one to defend it??
Without warriors there can be no war.
Even the smallest person can change the course of the future.
Szukasz dobrych map i recenzentów?? - http://nowebractwo.w.interia.pl |
|
Powrót do góry
|
|
|
Thurvandel
|
|
|
|
No zależy jaką ma heros armię... bo jak dużo woja, to trochę szkoda tym wiać i to stracić, bo zamek zawsze można odbić, albo zdobyc sobie inny. No chyba że paradujemy z kilkoma żołdakami, a przydałby się jakiś dowódca w zamku... wtedy to tak. Zresztą... zależy też czy w takim wypadku siła herosa przesądzi o zwycięstwie... bo jeżeli nie potrzeba dobrego dowódcy (sam zamek ma silną obronę), to wynająć jakiegoś duszpasterza, co by tylko otuchy obecnością dodawał i niech sobie obrona radzi... co zabiją to ich ;).
___________ There are three kinds of people on this world. These who can count and these who cannot. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Heimdall Ragnarok
|
|
|
|
Przepraszam modów chwilowe zejście z tematu, niemniej...
Duch: proszę mówić za siebie. Myślenie imperialistyczne zabija nieco klimat Heroesa :P JA (jest to oczywiście moje prywatne zdanie) zawsze patrzyłem na Heroesa pod względem nie tylko gry typu "idź, nabij expa i siecz, siecz, siecz", bo od tego mam Icewind Dale'a czy Diablo. Skopanie siedzenia komputerowi nie jest żadną trudnością, nawet na wysokim poziomie (tutaj oczywiście mówię o doświadczonych graczach :wink: ), a mimo, że jestem prostym człowiekiem to takie "rozrywki" jakoś do mnie nie trafiają :D
Poza tym, w każdej grze liczy się klimat, a że HoMMy są turówkami, to można się jeszcze lepiej skupić na pobocznych "questach" itp.
Z twojej wypowiedzi wynika, że przestrzegasz graczy o odwrócenie się od innych aspektów "hirka" niż strategia. A to jest strategia fabularna... :wink:
Tak czy owak, H&R jest wyjątkowo nie fair. Lepsze są bitwy, gdzie decyduje doświadczenie i umiejętności (a także nieco farta), niźli zwykłe oszustwo.
___________ Kiedy muzyka milknie, reszta jest milczeniem |
|
Powrót do góry
|
|
|
Drupi
|
Wysłany: 19 stycznia 2005 Poddać się czy nie??
|
|
|
Bez względu na to czy H&R jest uczciwe czy nie to walka do ostatniej jednostki dużo bardziej ciekawa i honorowa.
___________ Nekropolia i tak jest najlepsza :twisted:. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Alamar
Skąd: z Czarnej Wieży w której płynie magia czysta (a tak naprawdę z Gorzowa Wlkp.)
|
Wysłany: 5 marca 2005 Poddać się czy nie??
|
|
|
Może nie jest to honorowe, ale w sytuacji podbramkowej bardzo przydatne :D .
___________ Mogą mnie zabić, ale mnie nie przestraszą. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Getyr
|
|
|
Zależy z kim grasz, bo jak z żywym graczem to jest to zwykłe chamstwo i nic więcej.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Trang Oul
|
|
|
|
Najlepiej by było, gdyby była możliwość wyłączenia ucieczki bezpośrednio po rzuceniu czaru raniącego. Wystarczyłaby opcjonalna blokada w multiplayerze. Kto by się martwił o honor w walce z bezmyślnym komputerem, który bardzo często używa H&R. Domyślam się, że coś takiego jest możliwe do zrobienia w WoGu.
___________ Wszyscy rodzą się po to, aby umrzeć i dołączyć do mojej armii nieumarłych.
http://wogofani.fora.pl |
|
Powrót do góry
|
|
|
Drupi
|
Wysłany: 9 marca 2005 Poddać się czy nie??
|
|
|
Trang Oul (cytat): |
Najlepiej by było, gdyby była możliwość wyłączenia ucieczki bezpośrednio po rzuceniu czaru raniącego. |
Lepsza by była blokada ucieczki atakującego w pierwszej turze.
___________ Nekropolia i tak jest najlepsza :twisted:. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mastorious
|
Wysłany: 28 marca 2005 Poddać się czy nie??
|
|
|
Cytat: |
Lepsza by była blokada ucieczki atakującego w pierwszej turze. |
Ale nie blokada dla broniącego się bohatera :D .
___________ What is worse: Nothing to defend or no one to defend it??
Without warriors there can be no war.
Even the smallest person can change the course of the future.
Szukasz dobrych map i recenzentów?? - http://nowebractwo.w.interia.pl |
|
Powrót do góry
|
|
|
Trang Oul
|
Wysłany: 28 marca 2005 Poddać się czy nie??
|
|
|
Raczej nie, bo komputer często atakuje prawie bez armii tylko po to, aby zobaczyć, jakie jednostki ma wróg.
___________ Wszyscy rodzą się po to, aby umrzeć i dołączyć do mojej armii nieumarłych.
http://wogofani.fora.pl |
|
Powrót do góry
|
|
|