Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Erdamon
|
Wysłany: 18 listopada 2004 HommOnline
|
|
|
Jakie jest wasze zdanie na temat HoMMOnline? Co sądzicie o szkicach koncepcyjnych .
Ja uwarzam że te szkic są lepsze od tych z HoMM 5.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Smith
|
Wysłany: 18 listopada 2004 HommOnline
|
|
|
Szkice są całkiem fajne, ale wolałbym zobaczyć szkic anioła(byle nie anielicy takiej jak ta z H5) :)
___________ Doświadczenie to coś co zdobywasz tuż po chwili w której go potrzebowałeś. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Fuuzy
Skąd: Wasilków na Podlasiu (to nieprawda że ludzie porozumiewają się tu językiem gestów i chrząkni
|
Wysłany: 19 listopada 2004 HommOnline
|
|
|
Cóż... przyznam, że po zobaczeniu dwów pierwszych szkiców mógłbym uznać tę grę za robioną przez fanów. Wampir i Krasnolud wyglądają jakby ich żywcem wyciąć z H3 :D ... niestety druga seria szkiców to inna historia... złe proporcje (czyt. przegięte), nierealistyczne bronie (kosa - błee :x )... całość wygląda jak zwykłe heroic fantasy...
Na szczęście pomiędzy szkicami widać dużą rozbieżność stylową; dwa pierwsze są w tym samym stylu (piękne i przesyycone detalami), barbarzyńca jest jakby malowany pastelami, lisz i kapłanka wyglądają jak klony postaci z Warcrafta... a diabol... ech...z tą swoją zbroją przypomina mi nieszczęsną anielicę...
Cóż... mam nadzieję, że najnowsze szkice nie mają nic wspólnego z HoMMOnline... bo po dwóch pierwszych nastawiłem się do tej gry, w miarę optymistycznie...
___________ Mamo! Spójrz! Jestem w Internecie... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Destero
|
|
|
|
Cóż muszę powiedzieć, że diabeł i tak o niebo lepszy od tego z HoMM IV. A najbardziej podoba mi się chyba krasnolud... co do wampira mam mieszane uczucia. Niby taki faktycznie wyjęty z mojego ulubionego HoMM'a III ale jednak coś w stosunku do niego traci :? .
Tak przy okazji to myślę, że styl najnowszych szkiców będzie raczej dominował (a zwłaszcza diabła). Ostatecznie Korea blisko ma do Japonii; Ojczyzny mangi i anime...
___________ Paradoxically, sins one can consider as forgiven are those he can't forgive himself... kore no nindo da |
|
Powrót do góry
|
|
|
Val Gaav
Skąd: Z jednego z czterech światów stworzonych przez... : "Lord of the Nightmares"
|
|
|
|
Jak dla mnie okey...
ale osobiście boję się że w dalszej części może być zbyt bajkowo..
wszystko musi mieć umiar
___________ Darkness beyound blackest pitch, deeper then the deepest night
King of darkness, who shines like gold upon the Sea of Chaos.
I call myself upon thee! Swear myself to thee !
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Warmilius
|
Wysłany: 20 listopada 2004 HommOnline
|
|
|
mi osobiscie bardzo podobaja sie te postacie nie mam zadnych zastrzezen:D zeby tak dalej
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
Wysłany: 20 listopada 2004 HommOnline
|
|
|
A ja właściwie chyba wogle nie chce mieć z tą grą nic wspólnego, bo z zasady jakoś kompletnie nie trawię gier tworzonych wyłącznie pod multiplayer. Po grze oczekuję jakiejś ciekawej historii, wciągającego świata, który chciałoby się stopniowo poznawać, przemyślanych kampanii... a NIE udowadnianie innym graczom kto jest lepszy. Do jednego worka wrzucam takie gry jak sieciowe strzelanki FPP, MMORPG, strategie on-line czy takiego potworka, który niegdyś wyszedł i nazywał się 'Legends of Might and Magic' - wrzucam, zawiązuję ów worek i nie zaglądam :P.
Jednakże, jeśli miałbym być obiektywny (przynajmniej w stosunku do gatunku gry), to generalnie podzielam zdanie Fuuzy'ego - dwa pierwsze szkice są genialne i idealnie pasują do prawdziwej gry fantasy.... ale potem robi się gorzej. Władca bestii ma stopy chyba dwa razy większe niż głowę, nekromanta ma z kolei dłoń większą od głowy, a kosę większą od niego samego (nie mówiąc już o tym, że chyba z jakiejś bajki dla dzieci się urwał), Kapłanka zdecydowanie bardziej pasuje do jakiegoś anime albo mangi japońskiej niż do gry fantasy, a diabeł w sumie ma chyba wszystkie wymieniony wyżej wady :P Złe proporcje części ciała i broni, mangowatość, 'bajkowość', a do tego jeszcze pastelowe kolory. brrr....
___________ Neutralność nie zawsze jest możliwa... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Dru
|
Wysłany: 21 listopada 2004 HommOnline
|
|
|
Jak Fuuzy i Acid zgadzam się z twierdzeniem ze dwa pierwsze arty wyglądają jak jednostki z HoMM3. co do pozostałych szkiców to mam mieszane uczucia ale na pewno wyglądają lepiej niż bajkowe rysunki które zaprezentował nam do tej pory MuadDib. Jeśli natomiast chodzi o samą idee gry to zależy na jakim świecie byśmy stąpali... najbardziej boje się tego ze Heroes V a HoMM Online nie będą się wiązać w żaden sposób ze sobą.
___________ Koniec jest zarazem poczatkiem... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Danio
|
Wysłany: 28 grudnia 2004 HommOnline
|
|
|
Taak ja myślę, że to będzie HoMM III z poprawioną grafą. Szkice o niebo lepsze niż te z piątki. To będzie wyciąganiepieniędzy z naszych kieszeni i tyle.
___________ Rodzina jest jak górski krajobraz - najlepiej wygląda z daleka. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Anthon
|
Wysłany: 4 stycznia 2005 HommOnline
|
|
|
Ee to ma byc skierowane na rynek azjatycki, prawda? Jezeli tak, to nam raczej nie przypadnie do gustu :( Z reszta, nie widze homm w stylu online. Online tylko mmorpg. Might&Magic online, to bylo by cos! :>
Ps - gdzie te szkice mozna znalezc? :)
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
Wysłany: 27 marca 2005 HommOnline
|
|
|
Heroes lepiej by wypalił jako RTS, poza tym mmorpg byłby płatny !!
|
|
Powrót do góry
|
|
|