Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
marred
|
Wysłany: 16 czerwca 2003 Co się dzieje z Jaskinią?!
|
|
|
Oby do poniedzialq...
Wyqjmy te slowa na zlotej plycie i przywiesmy na bramie Osady. Tylko nastal poniedzialek i cala Jaskinia znow smiga!
___________ Jedz szpinak, będziesz silny! |
|
Powrót do góry
|
|
|
tse tse
|
Wysłany: 16 czerwca 2003 Co się dzieje z Jaskinią?!
|
|
|
A teraz godzina 1 : 49 jest fantastycznie i śmiga jak za dawnych czasów :lol:
Oby tak zawsze.
___________ Hattrick VII.42 - moja liga
Pilica piłkarska stolica :) |
|
Powrót do góry
|
|
|
marred
|
Wysłany: 30 czerwca 2003 Co się dzieje z Jaskinią?!
|
|
|
Qrcze, jednak to oby do poniedzialq sie nie sprawdza... Mamy poniedzialek, a Osada znow sie wlecze... Tylko Forum smiga...
___________ Jedz szpinak, będziesz silny! |
|
Powrót do góry
|
|
|
SAM-UeL
|
Wysłany: 30 czerwca 2003 Co się dzieje z Jaskinią?!
|
|
|
marred (cytat): |
Qrcze, jednak to oby do poniedzialq sie nie sprawdza... Mamy poniedzialek, a Osada znow sie wlecze... Tylko Forum smiga... |
Cholera.. a czytać umiesz? Jak umiesz to wpadnij na główną stronę Imperium... jest tam piękny njus w którym wyjaśniona jest sprawa...
A forum śmiga, bo na serwerze nowym mieszka. To samo czeka całe imperium.
___________ biegniemy za szczęściem choć nie możemy go dopaść,
wciąz ucieka nam, bo nie znamy prawdy o nim,
Po co łapać króliczka, skoro tak przyjemnie się go goni..
|
|
Powrót do góry
|
|
|
KoliJack
|
Wysłany: 24 lipca 2003 Co się dzieje z Jaskinią?!
|
|
|
Nie bardzo wiem gdzie to umieścić, ale wpadając na standardowy przegląd Gorących Dysput w Osadzie zamiast listy stolików pojawił mi się następujący komunikat:
"Obsługa błędów Jaskini Behemota:
Błąd przy sprawdzaniu aktywności ogniska."
Ten komunikat pojawia się w większości lokacji w Osadzie i w związku z tym mam takie pytanko: Czy wszystkim pojawia się ten komunikat czy tylko umnie tak jest :?:
___________ K.O.L.I.J.A.C.K.: Knight Optimized for Logical Infiltration and Judo/Android Calibrated for Killing |
|
Powrót do góry
|
|
|
Sir Wookash
Wysłany: 24 lipca 2003 Co się dzieje z Jaskinią?!
|
|
|
U mnie też tak jest. Dzieje się to w tych lokacjacj, w których na górze wyświetlane są osoby siedzące przy ognisku. Mam nadzieję, że to się szybko zmieni.
___________ Peace! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Fuuzy
Skąd: Wasilków na Podlasiu (to nieprawda że ludzie porozumiewają się tu językiem gestów i chrząkni
|
Wysłany: 25 lipca 2003 Co się dzieje z Jaskinią?!
|
|
|
To tak jak u mnie...
Może to wina tego, że ktoś siedzi przy ognisku? ;)
___________ Mamo! Spójrz! Jestem w Internecie... |
|
Powrót do góry
|
|
|
alienn
Wysłany: 26 lipca 2003 Co się dzieje z Jaskinią?!
|
|
|
ten post został właśnie zdublowany, no, prawie...jeśli mi ktoś odpowie i udzieli pomocy , to go usunę.
mam problemy z operą i osadą:( i żeby uniknąć dodatkowych pytań : opcja z ciasteczkami ustawiona na "tak".
zostawiłam już takiego posta w osadzie i w miejscu z uwagami technicznymi na forum, nikomu jednak nie przyszło do głowy, coby odpowiedzieć , więc wrzucam to też tutaj.
czy ktoś ma jakiś pomysł dlaczego używając jako przeglądarki opery nie działa ognisko?? nie mogę przy nim zasiąść nawet jako gość...
a poza tym nie mogę się porządnie zalogować.kiedy loguję się, wszystko wygląda ok, ale przejście gdziekolwiek powoduje, że znowu jestem gościem :( a w dodatku widać, że Alienn buszuje po osadzie...
na pocieszenie wyświetla mi tylko komunikat :
warning: missing argument 7 for uzytkownik() in /home/heroes.net.pl/www/_header.php on line 110
POMOCY
psst, problem jest poważny, co można poznać po tym, że zdecydowałam sie na użycie wielkich liter, aż 6 w jednym poście... :twisted:
po chwili namysłu : zostawię jednak tego posta.jak ktoś będzie miał podobny problem, przynajmniej się dowie, że nie jest sam i że nie ma dla niego ratunku... :lol:
|
|
Powrót do góry
|
|
|
WWalker
Wysłany: 28 lipca 2003 Co się dzieje z Jaskinią?!
|
|
|
alienn (cytat): |
mam problemy z operą i osadą:( i żeby uniknąć dodatkowych pytań : opcja z ciasteczkami ustawiona na "tak".
[...]
czy ktoś ma jakiś pomysł dlaczego używając jako przeglądarki opery nie działa ognisko?? nie mogę przy nim zasiąść nawet jako gość...
[...]
a poza tym nie mogę się porządnie zalogować.kiedy loguję się, wszystko wygląda ok, ale przejście gdziekolwiek powoduje, że znowu jestem gościem :( a w dodatku widać, że Alienn buszuje po osadzie...
|
logowanie jest do http://heroes.net.pl a Osada to http://osada.heroes.net.pl - przeglądarka powinna wysyłać ciasteczko pod każdy adres który prowadzi do serwera heroes.net.pl a więc np. do heroes.net.pl/osada/dowolnaStrona.php i osada.heroes.net.pl/dowolnaStrona.php. Prawdopodobnie Opera nie radzi sobie z przypadkiem kiedy zamiast podkatalogu mamy alias i nie rozumiejąc że osada.heroes.net.pl to część heroes.net.pl nie wysyła tam cookie, które dostała z tego drugiego miejsca. Z tego co wiem wszystkie inne przeglądarki radzą sobie z tym bez problemu.
Z ogniskiem będzie pewnie coś podobnego
może jakaś wyższa wersja Opery sobie z tym poradzi a jeśli nie lubisz IE i Netscape'a to proponuję Mozillę albo przeglądrkę oferowaną przez W3C - zakłądam, że wszystkie one są wystarczająco "mądre" 8)
pozdrawiam
___________ Siła to za mało, by utrzymać szczęście. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Elias
Wysłany: 28 lipca 2003 Co się dzieje z Jaskinią?!
|
|
|
Bo ciasteczko jest po prostu zle ustawiane. Nie ma podanej wartosci Path.
Jesli ciastko ma obowiazywac dla calej domeny to powinna miec jako Path='/'. A jesli ma obowiazywac rowniz na subdomeny, to dodatkowo wartosc Domain powinna sie zaczynac od '.', czyli w tym wypadku powinno byc ustawiane tak:
Domain='.heroes.net.pl'
Path='/'
a jest ustawiane tak:
Domain='heroes.net.pl'
Path=''
___________ There can be only one! |
|
Powrót do góry
|
|
|
alienn
Wysłany: 30 lipca 2003 Co się dzieje z Jaskinią?!
|
|
|
WWalker (cytat): |
Z tego co wiem wszystkie inne przeglądarki radzą sobie z tym bez problemu.
Z ogniskiem będzie pewnie coś podobnego
|
przygód alienn w osadzie ciąg dalszy. część druga sagi o logowaniu - walka z mozillą.
WWalkerze,wielkie dzięki za nieolanie krzyku rozpaczy :) .mozilla pomogła o tyle, że mogę posiedzieć przy ognisku, ale tylko jako gość. z logowaniem problem jak poprzednio. będę walczyć dalej ze swoimi demonami :lol:
w następnym odcinku - do czego netscape'owi służą wielkie zębiska i jeszcze wieksze szpony...
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ingham
|
Wysłany: 4 sierpnia 2003 Co się dzieje z Jaskinią?!
|
|
|
Tesh musze teraz siediec na Mozilli - zalogowany jestem tylko na stronie do logowania, a wszedzie indziej jako gosc :(
Poza tym Forum w Mozilli wyglada beznadziejnie...
___________ Tylko modlitwa może Was zbawić! |
|
Powrót do góry
|
|
|
alienn
Wysłany: 8 sierpnia 2003 Co się dzieje z Jaskinią?!
|
|
|
Ingham (cytat): |
Poza tym Forum w Mozilli wyglada beznadziejnie... |
to fakt. na netszkapie też nieciekawie to wygląda. za to opera z forum ładnie współpracuje. niestety, z osadą już nie :(
netszkapa podobnie jak mozilla nie rozwiązała mojego problemu z osadą, ale ie , który do tej pory odmawiał współpracy nagle powrócił do dawnej formy. i oczywiście nie mam pojęcia dlaczego... koniec tej historii (miejmy nadzieję): alienn przeprosiła się z ie (tylko do łażenia po osadzie, hihi), jak na razie działa bez zarzutu.
mimo wszystko chciałabym poznać kiedyś źródło moich problemów z innymi przeglądarkami, bo nie wierzę, żeby wszyscy osadnicy używali tylko ie.
|
|
Powrót do góry
|
|
|