Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Dagon
|
Wysłany: 28 stycznia 2005 Bohaterowie...
|
|
|
Bohaterowie.... Zależy od zamku.
Grając Rampart'em (a gram tym zamkiem najczęściej)wybieram Kyrre: Logistyka to podstawa u głównego bohatera. A na drugiego zwykle staram się wybrać spośród trzech: Clancy, Malcolm, Elessar
Grając inferno biorę zwyklę fionę. {Specjalność pieski :D} a drugiego to zwykle jakiegoś Ifryta
W dungeon zawsze wybieram jakiegoś maga: Darkstorm lub ...... ten drugi co mu się oczy palą :D
W innych zamkach kieruję się głównie wyglądem bo nie lubię herosow "pokrak"
___________ Brak inteligentnego pomysłu na podpis |
|
Powrót do góry
|
|
|
Sarevok
|
Wysłany: 30 stycznia 2005 Bohaterowie...
|
|
|
Najczęściej gram tower i wybieram Cyre. Posiada od początku dyplomacje.
Przeważnie grając szukam herosów z dyplomacją (nie wiem dlaczego) wiem że Adela w castle jeszcze ją ma nie wie ktoś przypadkiem jacy bohaterowie jeszcze ją posiadają. :?:
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Thurvandel
|
|
|
|
Jeszcze Ryland z Ramparta, no i chyba tyle będzie, chociaż osobiście uważam, że dyplomacja zbyt użyteczna na dłuższą metę nie jest... no ale co kto lubi :). Osobiście wolę podpakować w atak i płatnerstwo, logistykę oraz magię.
Przepadam za herosami z płatnerstwem: Tazarem, Neelą i Mephalą
Co do wyglądu to hmmm... jakoś pokraką z atakiem czy inną przydatną umiejętnością gra się jakoś lepiej niż lalą z mistycyzmem :D. Zresztą... tyle już się gra, że do wszystkich jestem wielce przywiązany.
Offtop: za to denerwują mnie te krowy dojne, czy te knury z Heroes IV w Chaosie ;)
:D :D :D TT
___________ There are three kinds of people on this world. These who can count and these who cannot. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Sarevok
|
|
|
|
Dyplomacja przydaje się głównie na początku gry i pozwala na zdobycie niewielkiej przewagi i w pierwszym tygodniu gdy przylączą się jakieś jednostki można jeździć nie czekając " świeże" oddzialy z zamku w późniejszym etapie gry też sie przydaje jeśli się znajdzie stworzenia ze swojego zamku to mogą się przylączyć powiększając naszą armie. ( No, ale jak kto woli)
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Mortai
|
Wysłany: 21 marca 2005 Bohaterowie...
|
|
|
Moi ulubieni bohaterowie, którymi najczęściej gram:
Zamek - Christian (przez moją siostrę zwany "Rudy")(lubię korzystać z balisty)
Bastion - Ivor i Elleshar (pierwszy: elfy i łucznictwo, drugi inteligencję)
Forteca - Daremyth (mądrośc i inteligencja bodajże ma, więc biorę)
Inferno - Zydar (profesja)
Nekropolia - Sandro (żądzi) (fajny portret :D i dobra profesja)
Twierdza - Crag Hack (zaawansowany atak)
Lochy - Shakti i ten bohater (zapomniałem imienia) co ma profesję talent magiczny (taki minotaur)
Cytadela - Bron (dobre wojsko na początek i niezła obrona)
Wrota Żywiołów - Gunnar (magia ziemi)
___________ HoMM sweet HoMM
Powiedzcie, kogo mam zlikwidować. Z chęcią pomogę... :) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
Wysłany: 21 marca 2005 Bohaterowie...
|
|
|
Ja gram tak:
Zamek - Tyris lub Rion (ewentualnie Adela)
Bastion - Kyrre lub Ryland
Wieża - Solmyr
Inferno - Zydar lub Axis
Nekropolia - Moandor lub Sandro (ewentualnie Xsi lub Isra)
Lochy - Gunnar lub Dace (ewentualnie Darkstorn)
Twierdza - Crag Hack
Forteca - Tazar lub Alkin (ewentualnie Andra)
Conflux - Monere (ewentualnie Labetha)
Są to moi ulubieni a zarazem najlepsi (wg mnie...) Bohaterowie Herosów trójeczki.
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Gelu
|
Wysłany: 24 marca 2005 Bohaterowie...
|
|
|
Ja tam Gelu lubię, bo robi strzelców. Szoda że jest tylko w kampaniach.
___________ Po śmierci rodziców chodzę w kapturze.|
__________|"""""""""""""""""""""""""""""
Gelu Knight |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mastorious
|
Wysłany: 25 marca 2005 Bohaterowie...
|
|
|
Gelu (cytat): |
Ja tam Gelu lubię, bo robi strzelców. Szoda że jest tylko w kampaniach. |
Podzielam Twoje zdanie.
___________ What is worse: Nothing to defend or no one to defend it??
Without warriors there can be no war.
Even the smallest person can change the course of the future.
Szukasz dobrych map i recenzentów?? - http://nowebractwo.w.interia.pl |
|
Powrót do góry
|
|
|
mah
|
Wysłany: 26 marca 2005 Bohaterowie...
|
|
|
Moi ulubieni to:
Ryland - Bastion
Christian - Zamek
Adela - Zamek
Neela - Wieża
Kto nie z nami, ten przeciw nam !
АРИЯ - Патриот |
|
Powrót do góry
|
|
|
Damiaen
|
Wysłany: 3 kwietnia 2005 Bohaterowie...
|
|
|
Ostatnimi czasy grając w HoMM ograniczałem się głównie do trzech zamków - Tower, Rampart i Necropolis. Kolejność nie jest przypadkowa. Dlatego też moje "Final Four" ulubionych bohaterów wywodzi się właśnie z ów miast... ;)
:arrow: Na miejscu czwartym Ellessar. Cechuje go nienaganna inteligencja, co w połączeniu z odpowiednimi czarami (Wrota Wymiarów, Lot, Miejski Potral) i umiejętnościami (Magia Ziemi, Magia Powietrza, Mądrość) potrafi działać cuda...
:arrow: Na miejscu trzecim Ryland, także z Rampartu. Złotousty dyplomata, z odpowiednią armią i umiejętnościami (Dyplomacja na poziomie ekspert, Łucznictwo, Pancerz, et cetera, et cetera) może przeciwko wam zjednać wspólnych nieprzyjaciół.
:arrow: Miejsce drugie to Sandro, nekromanta z Necropolis. Prócz wskrzeszania wszystkiego co pierwej zabije zajmuje się on dorywczo magią, co w połączeniu z jego talentem (o którego rozwój powinniśmy dbać), a także opanowanymi w stopniu eksperckim czterema szkołami magii może dać piorunujący efekt. Dosłownie.
:arrow: Uwaga! A na miejscu pieeeeerwszym... *otwiera kopertę* nie mogę w to uwierzyć... Cyra! Brawa! Podobnie jak Ryland popisuje się nienagannym krasomówstwem, ale w odróżnieniu od niego włada także siłami nadprzyrodzonymi. Rozwijana w tym kierunku, wsparta bogatym zasobem czarów i nienajsłabszą armią z rodzimego Tower w odróżnieniu od amerykańskich stróżów prawa najpierw pyta, później zaś strzela...
___________ This morning, I woke up
Feeling brand new and I jumped up
Feeling my highs, and my lows
In my soul, and my goals
Just to stop smokin, and stop drinkin
And I've been thinkin - I've got my reasons
Just to get by.
Talib Kweli - "Get by" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Dragonthan
|
Wysłany: 3 kwietnia 2005 Bohaterowie...
|
|
|
Cóż, zacznę od tego, którym gram najcześciej:
1) Loynis, kleryk, zdolnośc specjalna: czar modlitwa; powód: po pierwsze jest to mag, przydatny na wszelakiej planszy, bo posiada książke od począktu i nawet dobry czar.
2) Gurnisson, barbarzyńca, zdolność specjalna: balista, powód: kontrolowanie ósmej jednostki na polu bitwy to dodatkowe możliwości taktyczne.
3) Egzekfo: Alamar i Jeddite, czarnoksiężnicy, zdolność specjalna: rezurekcja, powód: zwiększenie ilości odradzanych jednostek to wręcz przedłużenie bitwy na naszą korzyść.
4) Thant, nekromanta, zdolność specjalna: animator, powód: gdy gram nekromantą, ten pan jest podstawą armii, a wskrzeszanie umarlaków to podstawa...
___________ Wróg u Bram... |
|
Powrót do góry
|
|
|