Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Qter
|
Wysłany: 31 maja 2003 Bieszczady
|
|
|
Wybiera się ktoś może (lub chce wybrać) w tym roku w Bieszczady?? Na przełomie lipca i sierpnia będę się tam silnie alkoholizował winem bezalkoholowym w doborowej kompanii :) i nie miał bym nic przeciwko jakby ktoś z Osadników (a jeszcze lepiej Osadniczek ;) ) się dołączył.
Miejsce: Wetlina (Baza Ludzi z Mgły)
Termin: 20 lipca - 10 sierpnia (data dokładna jest jeszcze do ustalenia )
Cel: biesiadowanie od rana do wieczora, bicie rekordów w ilości wypitych trunqw bezalkoholowych ;) , etc.
Koszty orientacyjne z zeszłego roku: piwo, wino (bezalkoholowe oczywiście :D ) 4zł, spanko 5zł namiot, 10zł pod dachem (około 200 metrów od Bazy).
Dojazd: pociągiem ze wszystkich "większych miast (W-wa. Łódź, Kraków, i inne pewnie też :) ) lub samochodem.
Wszystkich chętnych proszę o kontakt mailowy lub gadugadowy. Wszelkie pytania proszę zadawać tutaj.
___________ "Możemy być tylko tym, czym jesteśmy, niczym więcej i niczym mniej." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ann
|
Wysłany: 31 maja 2003 Bieszczady
|
|
|
Oj Qter - końkurencję wprowadzasz:)
1-2 sierpień na "dzikim zachodzie" Polski jest przecież Woodstock!
Serdecznie zapraszamy - a Bieszczady swoją drogą - wakacje przecież dłuuuugie
___________ Ludzie myślą czasem jak zabić czas, a to czas ich zabija.
Alfons Allais |
|
Powrót do góry
|
|
|
Qter
|
Wysłany: 1 czerwca 2003 Bieszczady
|
|
|
No toż napisałem, że termin do uzgodnienia. A Woodstock to swoją drogą ;)
___________ "Możemy być tylko tym, czym jesteśmy, niczym więcej i niczym mniej." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 8 listopada 2003 Bieszczady
|
|
|
Ej Qter zapomniałeś napisać, że Bieszczady są swego rodzaju tradycją - wyjazdy są co rok, więc ustalenia można zacząć wcześniej. Jak ktoś jest chętny, to niech tutaj pyta.
___________ Pióro bywa ostrzejsze od miecza... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 10 lutego 2004 Bieszczady
|
|
|
Odzew jak widać zerowy:(. Ej Qter ale w tym roku też chyba jedziemy nie? Może warto tu parę słów nt. planowanych odwiedzanych miejsc napisać (Chrewt i Wetlina są chiba nadal pewne) i jakiś termin z grubsza (na razie jest pewne że wakacje:) ). Może warto wspomnieś iż w minionym roku byli tam następujący Jaskiniowcy:Louri, Melkior, Qter, Wonsky (kolejność alfabetyczna) i 2.5x tyle nie-Jaskiniowców. Może ktoś jeszcze ma możliwość się pojawić (np. w Chrewcie)? Zdaje się że kilku Jaskiniowców jest z tamtych okolic...
|
Powrót do góry
|
|
|
Qter
|
|
|
|
Najpierw to sami musimy ustalić kiedy ruszamy ;)
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
No tak ale już wiadomo że w wakacje :) . Chciałem coby pisać o wszystkich ustaleniach tutaj a wtedy może ktoś się dołączy chociaż na parę dni...
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 20 kwietnia 2004 Bieszczady
|
|
|
Jaaa tu chyba nikt poza mną i Qterem nie zagląda... W każdym razie napiszę tylko, że wyjazd będzie jakoś w okolicach sierpnia i najprawdopodobniej w jego ramach odwiedzimy Konwent w Byczynie, oraz zamierzamy zahaczyć o góry wyższe niż Bieszczady.
BTW: tak mi przyszło do głowy, że może na chwilkę zaglądniemy do Rzeszowa - i tak mamy po drodze (ostatnio coś czytałem o jakichś zjazdach w tym mieście).
|
Powrót do góry
|
|
|
Rindiglas
|
Wysłany: 2 sierpnia 2004 Bieszczady
|
|
|
Właśnie niedawno wróciłem z Bieszczad (wczoraj zresztą) ale jadę tam jeszcze gdzieś w połowie sierpnia .A co do Rzeszowa to oczywiście że warto tutaj zaglądnąć (odezwał się we mnie zaściankowy patriotyzm :) )
Moim zdaniem jeżdżenie w Bieszczady tylko po to żeby popić jest trochę głupie . Zawsze wolałem sobie pochodzić po górkach niż żłopać tanie wina non-stop :wink: Pozdrawiam i życzę udanych wyjazdów.
___________ "Jestem elfem i nic co elfie nie jest mi obce."
"Tam na dole zostało wszystko to co cię męczy
Patrząc z góry wokoło świat wydaje się lepszy" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 15 sierpnia 2004 Bieszczady
|
|
|
Właśnie wrócilismy z Bieszczad i wcale nie pojechaliśmy tam żłopać wina tylko łazić (biegać) po górach.
|
Powrót do góry
|
|
|
Rindiglas
|
Wysłany: 19 sierpnia 2004 Bieszczady
|
|
|
O widzę że nie jestem sam . Właśnie przed chwilą wróciłem z Bieszczad gdzie w ciągu czterech dni przeszliśmy dwie połoniny tarnice bukowe berdo rozsypaniec i halicz. Mialiśmy naprawdę zabójcze tempo szczególnie że leźliśmy z dużymi plecakami . Wczoraj np. przeszedłem trase z wołosatego przez bukowe berdo do widełek i dalej przez caryńską do bacówki pod małą rawką . Może się kiedyś razem zmówimy na wspólne chodzenie po górkach ?
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
Wysłany: 20 sierpnia 2004 Bieszczady
|
|
|
Rindiglas (cytat): |
A co do Rzeszowa to oczywiście że warto tutaj zaglądnąć |
well, z takimi textami to warto się namyśleć...
jesio fto weźnie to na poważnie i przyjedzie!
___________ Baruk Khazad! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Grenadier
|
Wysłany: 20 sierpnia 2004 Bieszczady
|
|
|
Reszów, Rzeszów... pierwsze słyszę. A gdzie to?
___________ Będziemy się żegnać... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Rindiglas
|
Wysłany: 21 sierpnia 2004 Bieszczady
|
|
|
Gdzieś w Bieszczadach :D .Nie no żartuję oczywiście . To jest stolica (ah jak to dumnie brzmi - nie ma to jak zaściankowy patriotyzm :) ) Podkarpacia . A warto tu przyjechać chociażby czasem na konwent który odbywa się co roku (R-kon) . Poza tym jest tu całkiem spora liczba ludzi interesujących się fantasy :) .
|
Powrót do góry
|
|
|