Autor |
Wiadomość |
MiB
|
Wysłany: 19 grudnia 2004 Łapiemy robale ;)
|
|
|
Serwer powstał na nowi, jednak całość jest wciążdość chwiejna i trochę zajmie posprzątanie tego całego bałąganu, który aktualnie zagościł w dominiach Imperium.
Aby temu dopomóc, postanowiłem otworzyć ten topik, a jako główny terat rozmowy obrać znalezione błędy.
Chciałbym, aby każdy, kto natrafi na jakiś błąd (mniej bądź też bardziej dokuczliwy), napisał o tym tutaj, aby osoby odpowiedzialne za dane podwórko wiedziały, gdzie mają z grabiami zajrzeć ;)
Coprawda pełne prace porządkowe ruszą dopiero za kilka- kilkanaście dni, ale już teraz warto sobie zrobić liste tego, co należałoby poprawić, aby sprzątanie usprawnić :)
Zapraszam więc do informowania o stanie Imperium :) Q CHWALE!!
Zdravim
MiB
___________ "Imagine there's no heaven,
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
Wysłany: 19 grudnia 2004 Łapiemy robale ;)
|
|
|
A coby gołosłownym nie pozostać, zgłaszam tu takie oto błędy:
:arrow: 1/2 Osady w rozsypce - wiem, że Enleth wie i dwoi się i troi, aby ten stan rzeczy zmienić, ale lepiej to zasygnalizować za wczasu :)
:arrow: Heroesland + WoG + AW + M&M -> o ile z danymi przychodzącymi z MySQLa (tam gdzie takowe się znajdują ;) ) nie ma problemu, bo tu tfórcy się zabezpieczyli, o tyle liczniki generują błędów co niemiara i dostarczają postronnym osobom informacji o położeniu plików na serwerze!!
:arrow: H5 -> Ja nie byłem jush tak ostrożny i tutaj błędy z połączeniem się z bazą MySQL dają o sobie znać, jak tylko dostanę dostęp do FTP, to zrobię z tym porządek :)
[edit]
:arrow: nie mogę zmienić Avatarka... to znaczy się mogę, ale po pewnym czasie i tak mi go "zeruje" i znoof muszę go ustawiać... :(
[/edit]
[edit2]
:arrow: pomimo interwencji Enia avatarek nadal gdzieś mię czmycha... :
:arrow: cuś się skopało w liście podań, osób oczekujących na przyznanie kluczy do Imperium
[/edit2]
Jak narazie to tyle
Zdravim
MiB
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Bosar
|
Wysłany: 15 stycznia 2005 Łapiemy robale ;)
|
|
|
Ja zauważyłem błędy w dziale H4 . Gdy stronka (dział) się otworzy pojawiają się dziwnę ciągi słow. Jeszcze gdzieś cuś nie było ok, jeśli znajde to tu napisze.
___________ Waiting, Waiting, Waiting.... i hate it! Waiting for:- Heroes 5
- Warcraft 4
- Iron Maiden in Poland |
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
Wysłany: 15 stycznia 2005 Łapiemy robale ;)
|
|
|
Te ciągi słów pojawiają się ponieważ php nie chodzi poprawnie, w większości działów prace są już w toku, aby przywrócić sprawność z przed przenosin serwera.
___________ I loved you a lot
to need you a lot
I leave you alone...
Guano Apes - Living in a lie |
|
Powrót do góry
|
|
|
Bosar
|
Wysłany: 16 stycznia 2005 Łapiemy robale ;)
|
|
|
Znalazłem błędy w dziale WoGa, kiedyś był tam świetnie zrobiony dział, teraz nic tam nie ma :(. Wiem, że to nie wasza wina i być może nie wiecie o wszystkich bugach w Imperium i dlatego, gdy znajde coś nowego, co chodzi nie tak, to napisze tutaj.
- Warcraft 4
|
Powrót do góry
|
|
|
Zielevitz
|
|
|
|
Jeśli chodzi o dział WoG - odpowiem w imieniu Avatara
W dziale WoG po przerwie w działaniu serwera są teraz liczne błędy, naprawa trochę potrwa - php trudna sprawa
mam nadzieje że aatar mnie za to nie zamorduje ;)
___________ http://losux.prv.pl
http://userfriendly.pl
zarębiste - mówie wam :D |
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
|
|
|
1. Php jest wg. większości ludzi uważany za jeden z prostszych języków programowania :)
2. Dział WoGa jest jednym z niewielu, które działają jeszcze "w miarę przyzwoicie", zerknij na heroesland (ale do tego już są teknicy :) )
___________ Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ra-V
|
|
|
|
Bez paniki - naprawa WoG'a i HL w toku... Bedzie dobrze :)
___________ See you in Tibia!
Lista Jaskiniowych Chimeryjczyków - tutaj
Więcej tutaj... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Bosar
|
|
|
|
:) Thx za informacje dotyczące tych działów Jaskinia rządzi!!!. Great
- Warcraft 4
|
Powrót do góry
|
|
|
Grenadier
|
Wysłany: 17 stycznia 2005 Łapiemy robale ;)
|
|
|
Biblioteka - prawie nic nie działa - początkowe ekrany sie ładują, ale oprócz Leksykonu i obrazków z Galerii nic innego się nie ładuje co ma postać tekstu.
H5 - klawisz "wróć" wywala nas na stronę z info, że się dział H5 ładuje i wracamy do niego. Trzeba zrobić dwa razy szybki klik wtedy wraca jak należy. Czasem jednak to wkurza, tych co nie wiedzą.
___________ Będziemy się żegnać... |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
Grenadier (cytat): |
Biblioteka - prawie nic nie działa - początkowe ekrany sie ładują, ale oprócz Leksykonu i obrazków z Galerii nic innego się nie ładuje co ma postać tekstu. |
hę?? Co waćpan powiadasz - mię się wsio łąduje... my mówimy o tym samym -> http://biblioteka.heroes.net.pl?? Owszem, masa błędoof wyskakuje, ale ogólnie działa....
Grenadier (cytat): |
H5 - klawisz "wróć" wywala nas na stronę z info, że się dział H5 ładuje i wracamy do niego. Trzeba zrobić dwa razy szybki klik wtedy wraca jak należy. Czasem jednak to wkurza, tych co nie wiedzą. |
Ale to tam jest od ponad roku!!!!! Pozatym Nie mam nic lepsiejszego na index.php :P, chyba, żeby "zdublować" stronę główną ( to nie to samo co index ;) ).
Aha -> wiem, że w H5 nie działa English version ;)
Zdravim
MiB
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Enleth
|
|
|
Tak właściwie, to po co tam jest ten komunikat o ładowaniu? Ja go proponuję wywalić, problem zniknie.
___________ Jeśli chcesz żeby coś było zrobione dobrze, zrób to sam... |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
Enleth (cytat): |
Tak właściwie, to po co tam jest ten komunikat o ładowaniu? Ja go proponuję wywalić, problem zniknie. |
Bo jak powstawał serwis H5, to miał być przygotowany wygląd a`la AW lub Osada, ale że pomysł narazie został ws3many, to musiałem cuś tam dać ;) Zarac sprawdzę, czy możliwe jest podmienienie tego index.php zawartością z glowna.php, wtedy być powinno ok ;)
[EDIT]
Jest )
[/EDIT]
Zdravim
MiB
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Bosar
|
|
|
|
Przepraszam ,że to napisze tutaj ale mam pytanie kiedy zostaną wprowadzone jakieś nowsze informacje co do działu H5? Wiem,że zapewne odpowiadaliście na nie kilkanoaście razy ale bardzo bym was prosił o odpowiedzenie jeszcze raz.
- Warcraft 4
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
|
|
|
Tak sie sqada że ilość danych w serwisie h5 zależy od ilości danych udostępnionych przez UbiSoft, czy też inne "oficjalne i półoficjalne" żródła ;) Czyli, jak będą to będą, ale serwis z prawdziwego zdarzenia powstanie napewno, jednak dopiero po premierze gry (chodzi mi tutaj wyłącznie o zawartość merytoryczna, bo na razie nie bardzo jest możliwość aby ją powiększyć). Tak więc "Czekajcie a znajdziecie, szukajcie a będzie wam dane..." ;)
___________ Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić... |
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
|
|
|
w H5 jes wogle dziwnie
niusów nie ma - a przeciez jes! z 14.I. choćby...
dopiro jak klikne na niusy z XII łońskiego roq, to sie mię wyświetla TAKŻE ten sprzed paru dni...
wogle fjca wyświetlania starych niusów jes jakaś taka popepsiona...
daje wrzesień - a tu mam od dziś WSZYSTKO aż do września :P
w IE (na MyIE) nie widać menu bocznego - wogle ciemność widać...
na Firefoxie widać...
===
aha
na Firefoxie (tylko! bo na Operze i (My)IE tego nie ma) świeży batonik Crusaders jes nierowno z kolumną... jakoś tak ciut ciut w lewo siekniety...
___________ Baruk Khazad! |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
Wysłany: 18 stycznia 2005 Łapiemy robale ;)
|
|
|
jOjO (cytat): |
w H5 jes wogle dziwnie |
taaaa... :P i to nie tylko od strony łepmajsterskiej ;)
niusów nie ma - a przeciez jes! z 14.I. choćby... |
F5... są od wczoraj conajmniej.
wogle fjca wyświetlania starych niusów jes jakaś taka popepsiona...
daje wrzesień - a tu mam od dziś WSZYSTKO aż do września :P
|
poprawione
w IE (na MyIE) nie widać menu bocznego - wogle ciemność widać...
na Firefoxie widać...
|
poprawione ( sprawdzałem w FF [ wiem, że menu jest przesunięte w prawo, ale nie wiem jak się tego pozbyć... ], Operze oraz IE )
BTW - nikt nie zauważył, że zarówno w H5, jak i w Akademii nie było dat przy newsach dla useroof niezalogowanych, ani, że daty są z miesiącem Jaskiniowym, ale rok jush normalne wpisany :P - poprawione ;)
Zdravim
MiB
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Aryene
|
Wysłany: 25 stycznia 2005 Łapiemy robale ;)
|
|
|
Mam problemy z dostaniem się na stronę imperium. Komunikaty są rożne, trzeba poczekać chwilę aby wróciło do normy. A komunikaty to (mn.) - zostałeś wyrzucony z tego forum; trwają prace, zakończą się 01.03.2004; biała strona z niezrozumiałymi dla mnie informacjami.
___________ Najgorzej jest poznać własne bóstwo... |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
@Aryene - po pierwsze - spokojnie, nikt Cię z IJB nie wyrzucił ;) Po drugie - to prawdopodobnie sprawka Marszałka Ixcesala lub Arcymaga Enleth`a, którzy najwyraźniej używają jakichś bardzo mocnych zaklęć, coby siakieś nowe cuda w Imperium postawić :)
Ja bym się tym [ narazie ] nie przejmował, tylko spokojnie poczekał - powinny się siakieś informacje pojawić za niedługo :)
Zdravim
MiB
BTW: Stawiam na Marszałka, bo On najpierw cuda stawia w Imperium, potem o nich informuje. Arcymag zaś wpier informuje o problemach, potem zaklęciami sypie ;)
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Aryene
|
|
|
|
Dzięki :) Podziwiam tych, ktorzy tyle wysiłku wkładają w organizację Jaskini!
___________ Najgorzej jest poznać własne bóstwo... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Enleth
|
|
|
MiB (cytat): |
BTW: Stawiam na Marszałka, bo On najpierw cuda stawia w Imperium, potem o nich informuje. Arcymag zaś wpier informuje o problemach, potem zaklęciami sypie ;) |
To był akurat efekt połączenia sił - odpowiednio też, niektórzy zostali poinformowani w trakcie trwania prac.
A całość wynikła nie ze zmian, a z dość poważnych problemów technicznych, które, chociaż tymczasowo powstrzymane, wymagają jeszcze dokładnej analizy i wyeliminowania...
___________ Jeśli chcesz żeby coś było zrobione dobrze, zrób to sam... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ghost
|
Wysłany: 4 lutego 2005 Łapiemy robale ;)
|
|
|
Hm... Zauważyłem taki jeden babolek.
Mianowicie, błąd jest z naliczaniem stron - jeśli ilość postów się zbliża do następnej strony (jak jest o jeden mniej niź 25 postów [chyba tyle postów ma jedna strona] lub jest równo 25 postów), wyskakuje natychmiast... kolejna strona, mimo, że nie powinno jej być. I nie ma - "Nie istnieją żadne posty dla tego tematu".
Babolek w sumie niegroźny... Ale jest. ;)
___________ Zaśmiecam język z lubością
Znieprawiam, do złego kuszę
Zakusy mam bolszewickie
I sączę jad w młode dusze
fragment wiersza J. Tuwima |
|
Powrót do góry
|
|
|
ixcesal
Wysłany: 5 lutego 2005 Łapiemy robale ;)
|
|
|
Zauważyłem to również, ale w tej chwili modernizuję mechanizm i nie za bardzo jest kiedy poszukać błędu.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lopez
|
Wysłany: 7 lutego 2005 Łapiemy robale ;)
|
|
|
Nie mogę pisać postów w dziale Wieści - pisze że nie mam uprawnień, choć wczesniej mogłem pisac tam...
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ixcesal
Wysłany: 7 lutego 2005 Łapiemy robale ;)
|
|
|
Lopez (cytat): |
Nie mogę pisać postów w dziale Wieści - pisze że nie mam uprawnień, choć wczesniej mogłem pisac tam... |
Wyłączyłem opcje odpowiadania w wieściach, jako, że miało to być miejsce informacyjne. Zazwyczaj pojawiają się tam informacje techniczne itp.
Proszę iśc za przykładem politykierów, którzy na podstawie wątku w wieściach otworzyli dyskusję w odpowiednim miejscu.
W wolnej chwili przeniosę tematy dyskusyjne z wieści w odpowiednie miejsca.
|
|
Powrót do góry
|
|
|