Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Zielevitz
|
Wysłany: 15 stycznia 2005 Kącik muzyczny
|
|
|
Grasz na czymś? Śpiewasz? Tworzysz muzyke? Lubisz dzielić się tabulaturami z innymi? Tu jest twoje miejsce :P
ja osobiście gram na gitarze - z piosenek polecam grać Californication (zespołu Red Hot Chili Peppers) tabulatura (nie mojego autorstwa :P) tutaj
Jeśli wy macie jakieś ciekawe to tutaj możecie się podzielić :)
___________ http://losux.prv.pl
http://userfriendly.pl
zarębiste - mówie wam :D |
|
Powrót do góry
|
|
|
Thurvandel
|
|
|
|
och... Zielevitz bądź pochwalony za ten topic :twisted: .
Ja osobiście również na gitarze gram, i z gitarą jestem za pan brat...
Do tabulatur to polecam programik Guitar Pro (najlepiej część IV) i stronkę z tabami do tegoż programu www.mysongbook.com tabków tam bez liku i jeszcze trochę. Jeżeli ktoś do programu GP dostępu nie ma to odsyłam na www.taborama.com - pełno tam tabulatur w formie tekstowej.
Sam teraz mam małe zamotki w kapelce i rozglądam się za piecem tak ze 100W co najmniej, więc jeżeli ktoś z jaskiniowców miałby coś na sprzedaż to bym prosił o PWika (no ale to tak na marginesie :)).
Tabów szukam do TSA (np Kocicę)... nigdzie nie moge znaleźć...
W kawałkach hm... ostatnio trochę siedziałem nad kilkoma utworkami Santany... bardzo przyjemnie się gra... (polecam Europę).
Myślę że warto byłoby też w tym topicu poruszać przy okazji kwestie sprzętu... piszcie na jakim osprzęcie gracie i co polecacie...
___________ There are three kinds of people on this world. These who can count and these who cannot. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Zielevitz
|
|
|
|
hehe, ja tam od niedawna zmieniłem filozofię na "gitara jako najlepszy instrument" hehe ;) teraz jak mie sie nudzi to łaps gitarke i moge nawet cały dzień grać jak trza :P
|
Powrót do góry
|
|
|
WorldDragon
|
|
|
|
Ja ten topic bym widział w Saloniq, ale co tam ^^
Ja gram nieco na gitarze, czasem perkusja :D
Całkiem nieźle mi wychozi na perkusji, z uwagi na to, że nie mam zaqpionej ... gitara to normalka, chociaż muszę strunę qpić =]
Co do tworzenia, to tam pare textów napisałem, podkład muzyczny był, ale cienkie to to :D
Ziele, dzisiaj przez ciebie chiba z 7 razy grałem I'm Believer :P
___________ </post> |
|
Powrót do góry
|
|
|
Zielevitz
|
|
|
|
WorldDragon (cytat): |
Ziele, dzisiaj przez ciebie chiba z 7 razy grałem I'm Believer :P |
Człowieku, wyślij mi chwyty do tego - ja szukałem ale jakieś lipne znalazłem.
Zielevitz@heroes.net.pl - o tu tu je wyślij :D
Ludziska, takie sprawy proszę na PW czy w inszy sposób, ale na priv!
Tak na przyszłość uprzedzam :). - Hexe
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
|
|
|
Ja na kompie swego czasu siem bawiłem, ale nic special. Ale co chciałem rzec: bardzo mile widziani przedstawiciele na Konwencie z Gitarami :), dotyczy to więc osób zainteresowanych tym tematem. O szczegóły związane z Konwentem zapraszam do @lan'a, który za stronę konwentową z tego co wiem odpowiada, więc i pewnie informacje z różnych źródeł zdobywa ;).
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
|
|
|
Swego czasu miało się akustyka. Wyjechało się z domu jednak ze sporą ilością bagażu, to i gitary się ze sobą nie brało. A teraz ni ma jak odzyskać, bo siostra przechwyciła i nie chce oddać, zawzięcie palce katując na metalowych strunach :).
Mi się perkusja marzy.. Ach :).
___________ Earth is full. Go home. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Zielevitz
|
|
|
|
Mr. Rabbit (cytat): |
bardzo mile widziani przedstawiciele na Konwencie z Gitarami :), . |
jak mnie rodzicielscy nadopiekuńczy martwiący się o wszystko ludzie puszczą to gitare oczywiście wezme ;)
a mógłby ftoś dać gg @lana? :] szukać mie sie nie chce - jak jakiemyuś modweratorowi ten dopisek nie podpasuje to wywalić :]
|
Powrót do góry
|
|
|
Darkena
|
|
|
|
Też gram na gitarze. Mam dwie - klasyk i el-akustyk. Gram siedem lat (kiepsko, bo kiepsko, ale zawsze coś ;) ). 7 lat - klasyczna, 3 lata - elektroakustyk ;).
___________ Kill the spiders....
To save the
butterflies....
*´¨)
¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·' ¤* |
|
Powrót do góry
|
|
|
Thurvandel
|
Wysłany: 17 stycznia 2005 Kącik muzyczny
|
|
|
a czy ktoś z was posiada przy sobie może pełny spis pentatonik i heksatonik? Bo szukam i nie mogę nigdzie znaleźć... :( (a żeby znaleźć w moim nutkowym archiwum to nie kce mi się iść po łopatę do garażu :))
___________ There are three kinds of people on this world. These who can count and these who cannot. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Sevorn
|
Wysłany: 19 lutego 2005 Kącik muzyczny
|
|
|
Ja się również pochwalę i powiem, że gram na gitarze :) Jestem samoukiem więc nic w stylu Satrianiego nie wyczaruję, ale radzę sobie całkiem nieźle... Czasami jeszcze stukam na perkusji, brzdękać na basie też się zdarza (zalety znajomości zespołu rockowego :) ).
Poozdraviam
___________ Some memories
are better
Forgotten... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Fristron z Avlee
|
Wysłany: 19 lutego 2005 Kącik muzyczny
|
|
|
No, ja tyż jestem z gitarką zaprzyjaźniony ;) . Ale nie jestem samoukiem. I chwała Mahadevie :D .
___________ Nie ma na tym świecie altruistów. Są ci, którzy ich udają i ci, którym udawanie weszło w nawyk. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ilness
|
Wysłany: 5 czerwca 2005 Kącik muzyczny
|
|
|
Thurvandel (cytat): |
a czy ktoś z was posiada przy sobie może pełny spis pentatonik i heksatonik? Bo szukam i nie mogę nigdzie znaleźć... :( |
Postaram się je znaleźć dla Ciebie i Ci je podesłać - mowa oczywiście o wersji elektronicznej, bo na papierkach to gdzieś je mam...
Ja sam gram na gitarce akustycznej i basowej, ostatnio na basówce uczę się kawałka 'Third Eye' Tool'a, a jest co robić, utwór ma prawie 14 minut. Polecam, ale to dla wytrwałych 8)
___________ "Samotność, to taka straszna trwoga...
Ogarnia mnie, przenika mnie.
Wiesz mamo, wyobraziłem sobie, że
nie ma boga, nie ma, nie."
Dżem "List do M." |
|
Powrót do góry
|
|
|