Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Nagash
|
Wysłany: 19 lutego 2005 Nieumarli
|
|
|
W tym temacie możecie mówić, dyskutować, pytać o nieumarłych.
___________ Śmierć to dopiero początek życia...... tego drugiego ..... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Fristron z Avlee
|
|
|
|
Taki temat już jest.
A w każdym razie podobny.
Podejrzewam, że moderatorzy i tak zaraz ten topic usuną...
EDIT: Nie będę się z tobą sprzeczał, pozwolisz że zacytuję:
Cytat: |
Zawsze zastanawiała mnie nacja nieumarłych... do dziś nie mam do końca sprecyzowanego zdania na ich temat: |
Voila.
___________ Nie ma na tym świecie altruistów. Są ci, którzy ich udają i ci, którym udawanie weszło w nawyk. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Nagash
|
|
|
|
Fristron z Avlee (cytat): |
Taki temat już jest.
A w każdym razie podobny.
Podejrzewam, że moderatorzy i tak zaraz ten topic usuną... |
Nie, ten temat jest o nieumarłych a tamten o nekromantach a tu jest różnica ( Zresztą nie będe ci jej tutaj wyjaśniał bo sam chyba wiesz :) ) . Zobaczymy, jeżeli taka będzie wola moderatorów to ten topic usuną.
___________ Śmierć to dopiero początek życia...... tego drugiego ..... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Vexawn
|
|
|
|
Taak nieumarli to to, co lubię najbardziej :). Przedstawie trochę swojej teorii na ten temat. Otóż jak wiadomo (albo i nie :P) człowiek składa się z ciała astralnego i fizycznego które są połączone srebrną nicią (powiało parapsychologią :P ?). Po śmierci po prostu ta nić się urywa i ciało astralne podróżuje po płaszczyznach równoległych. Tak się dzieje w przypadku normalnych ludzi. Jednak niektórzy są karani tym, iż ciało astralne nie może opuścić fizycznego, które już umarło. I tak nieumarli są skazani na wieczną tułaczkę na wpół żywi a na pół martwi :). Karą np. dla samobójców bywa wieczne oglądanie swojej śmierci. Nieumarli nie są to tylko czołgające się zombie. Możemy ich nie widzieć, ale często wyczuwamy ich obecność, chłód jaki nas wtedy przenika i widzimy wspomnienia które tak na prawdę nie są nasze. Możemy też te osoby znać i nie wiedzieć , że są nieumarłymi. Taka jest przynajmniej moja teoria na temat nieumarłych. No może nie dokońca całkowicie moja ale dużo z mojej inwencji :P. Nieumarli to to co tygryski lubią najbardziej :)
___________ Hail my Friends !!!
Grzejniki są aha aha gorące :) |
|
Powrót do góry
|
|
|