Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Hellburn
|
Wysłany: 23 marca 2005 Heroes V - Bajka
|
|
|
Lucas (cytat): |
Myślę, że Heroes of Might and Magic V nie będzie miało "bajkowej" grafiki. |
Krótko i na temat :lol:
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Kolos
|
Wysłany: 24 marca 2005 Heroes V - Bajka
|
|
|
Ja uważam że HoMM V będzie miało bajkową grafike i będzie bardzo ładna :lol: :lol: :lol:
___________ memento mori |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
Wysłany: 29 marca 2005 Heroes V - Bajka
|
|
|
A ja myślę, że grafika będzie bardzo ładna, gra bardzo miła i wszyscy będziemy się przy niej bardzo fajnie bawić.
Ludzie! Piszcie konkretnie, bez wodolejstwa, bo ubędzie wam postów na liczniku!
___________ Cenzura to reklama na koszt państwa.
Federico Fellini (1920 - 1993) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hubertus
|
Wysłany: 31 marca 2005 Heroes V - Bajka
|
|
|
Teraz jush jest wszystko jasne, na oficjalnej stronie gry screeny przedstawiają nam cukierkowy słodki swiat w pełnym 3D w stylu Warcrafta 3 albo Spellforce, kaszana na maxa, czy to jeszcze jest Heroes of Might and Magic?
___________ "Czy to jest wina ogrodnika, że tulipany schną w wazonie?" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Rytu Mullich
|
|
|
|
A jednak to prawda.Po obejrzeniu 4 screenshots zobaczylem to czego chciałem uniknąć w Heroes5.Przecukierkową grafikę 3D przy której baśnie Andersena to drobiazg.Jeżeli tak ma wyglądać cały Heroes5 to będzie to gorsza porażka niż Heroes4. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
___________ Wałbrzych wita(Piaskowa Góra zaprasza). |
|
Powrót do góry
|
|
|
Promilus
|
|
|
|
Hmmmm, bardzo podobny typ grafiki do w3 - tylko że wygląda na to, że H5 będzie miało jeszcze wyższą rozdzielczość no i 32 bitowy kolor. Ciężko powiedzieć jak będą te jednostki wyglądały na animacjach...ale od razu widać, że odejście od dotychczasowej konwensji jest ogromne.
___________ Moze zmienie cie w wampira...niee, za dobrze bys sie mial, wiec moze w ducha? Tez za dobrze, zrobie zatem z twoich martwych szczątek pięknego Ghoula-będziesz mi sluzył po wsze czasy... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Emanet
|
|
|
Myslę, że na podstawie tych kilku "obrazków" niewiele można powiedzieć. Gdy sie im przyglądam, to myślę, że niewiele brakuje, żeby gra okazała się dla fanów trójki nie do zaakceptowania, a z drugiej strony jeśli będzie dobrze zrobiona fabuła i balans, to jestem gotów stać sie jej fanem.
Z tego jednak, co w sieci skrzeczy wynika, że jeszcze może nastąpić wiele zmian ...
Pozdrawiam
___________ Dziś jest czas ... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
Wysłany: 12 kwietnia 2005 Heroes V - Bajka
|
|
|
Rytu Mullich (cytat): |
Przecukierkową grafikę 3D przy której baśnie Andersena to drobiazg |
Coś ci się nieźle pomerdało. Baśnie Andersena SĄ mroczne i smutne, więc mogą stanowić wzór dla Heroesów, a już szczególnie dla piątej części. Obyś tylko nie dorwał "Baśni z tysiąca i jednej nocy" w wersji oryginalnej...
___________ Cenzura to reklama na koszt państwa.
Federico Fellini (1920 - 1993) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ghost
|
Wysłany: 4 maja 2005 Heroes V - Bajka
|
|
|
Coyote (cytat): |
Nieprawda. Przykładem jest tu Settles V, który został stworzony w wersji 3D, zupełnie inny. I efekty były świetne. Gra już zdobyła wielu fanów :). |
I zaliczyła ostre bluzgi od fanów poprzednich części, bo z Settlersów zrobili sztampowego RTSa prawie identycznego jak Warcraft III...
Konqer (cytat): |
U mnie też, ale proszę zauważyć, że UbiSoft zostało przejęte przez EA, który ma fioła na punkcie politycznej poprawności. Tak więc na pudełku znajdziemy gustowną tabliczkę "12+" i ostrzeżenie przed hemoroidami, śpiączką, malarią i syfilisem. Jestem niemal pewien, że Heroes V nie będzie tak poważne jak tego byśmy chcieli. Oni po prostu zbyt "kochają" tę markę. |
To się nazywa "political correctnes". Taki Prince of Persia: Warrior Within jest z dwa razy brutalniejszy od Grand Theft Auto: San Andreas, a jest dostępny od 16 lat. GTA: SA chcieli wcisnąć znaczek Adult Only, a wszystko dlatego, że w SA wcielasz się w gangstera. :P
Cytat: |
Coś ci się nieźle pomerdało. Baśnie Andersena SĄ mroczne i smutne, więc mogą stanowić wzór dla Heroesów, a już szczególnie dla piątej części. Obyś tylko nie dorwał "Baśni z tysiąca i jednej nocy" w wersji oryginalnej... |
Dla przykładu - w oryginalnym "Kopciuszku", przyrodne siostry Kopciuszka podcinały sobie pięty, żeby włożyć nogi w ten przeklęty pantofelek. :P
A wyłagodzone zostały, bo się obawiano o psychikę biednych czteroletnich dzieci - przyszłych seryjnych morderców obcinającym pięty ofiarom. ;P
___________ Zaśmiecam język z lubością
Znieprawiam, do złego kuszę
Zakusy mam bolszewickie
I sączę jad w młode dusze
fragment wiersza J. Tuwima |
|
Powrót do góry
|
|
|
Banxee
|
Wysłany: 10 sierpnia 2005 Heroes V - Bajka
|
|
|
A i tak najwazniejsza jest grywalnosc, a nie grafika.
A dla narzekajacych na brak mrocznego klimatu:
Jeszcze nie przedstawili nam nieumarlych :twisted:
___________ In the Time of Hope somebody will defeat Me, but it's not this time and it's not your destiny! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
Wysłany: 17 sierpnia 2005 Heroes V - Bajka
|
|
|
Mnie się podoba. Piątka będzie GENIALNA, zobaczycie będzie sławniejsza od III (mam nadzieje).
:D
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
Wysłany: 18 sierpnia 2005 Heroes V - Bajka
|
|
|
A ja słyszłem że heroes 5 ma być najmniej bajkowe ze wszystkich, najbliższe dorosłemu fantasy co by to nie znaczyło.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
|
|
|
Same plotki :P najmniej bajkowe? genialne? lepsze od H3? :lol: to raczej niemożliwe.
___________ From the beginnin' to end
Losers lose, winners win
This is real, we ain't got to pretend
The cold world that we in
Is full of pressure and pain
I thought it would chane
But its stayin' the same |
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
A co ma "lepszość" z bajkowością wspólnego?! Zastanów się, zanim napiszesz...
I przy okazji to nie plotka, a oficjalna wypowiedż producenta Herosów.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
|
|
|
No znowu apropo zastanownienia się nad tym co się pisze. To czy gra będzie taka jakie plotki chodzą zdecydują gracze i opinie, a nie reklamowe wypowiedzi twórców.
___________ From the beginnin' to end
Losers lose, winners win
This is real, we ain't got to pretend
The cold world that we in
Is full of pressure and pain
I thought it would chane
But its stayin' the same |
|
Powrót do góry
|
|
|