Autor |
Wiadomość |
Grenadier
|
Wysłany: 28 lutego 2005 Propozycje programowe
|
|
|
Pora zacząć przymierzać się do Konwentu nr II. Więc oczekuję propozycji - ale - ważna uwaga - proszę nie rzucać tu wyssanych z palca marzeń typu "Zaprośmy Petera Jacksona" albo "zróbmy mega hiper wielki turniej na 1000 osób" lecz zanim coś napiszecie prosze pomyślcie przez chwilę nad realnością propozycji.
[mały druk on]
i jakby jeszcze zgłaszali się przy tej okazji wykonawcy...
[mały druk off]
Zapraszam do dyskusji.
___________ Będziemy się żegnać... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Zaprośmy Pana Pilipiuka :D.
Jako wykonawca to mogę przygotować jakąś prelekcję (o czymś co mi tam zakreśliłeś, albo o czymś innym - jak coś ciekawego wymyślę), sesję RPG na kilka osób (D&D, L5K, Monastyr), lub LARP'a (to takie coś, że dostajesz opisaną rolę i nią grasz ;)). Jakby co mogę pomóc jeszcze w ogranizacji czegoś - tylko muszę wiedzieć oczywiście czego ;).
___________ I loved you a lot
to need you a lot
I leave you alone...
Guano Apes - Living in a lie |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
|
|
|
Turniej:
Jush prowdziłem rozmowy z paroma osobami i chętni na pewno będą... Mr.Pool... ma ciekawy pomysł, który niestety nie wiem czy uda się zrealizować, ze względu na dostęp do urządzeń zwanych powszechnie Laptopami.
Sądzę, że będę brał udział w przygotowaniach i później na miejscu w samej realizacji. Jeżeli dostęp do komputerów będzie to turniej mur beton się odbędzie ;).
Zdravim
Mr. Rabbit
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Enleth
|
|
|
Laptopów zapewne kilka będzie, uprzedzam tylko że planowaną rezerwację na większość czasu mają Kowale...
Ale jeśli sprzęt akurat będzie wolny i właściciele się zgodzą, nie widzę problemu w realizacji. Z pewnością na potrzeby techników będzie sieć (kilkanaście metrów skrętki i garść wtyczek RJ-45 to grosze, a tyle starczy), tak że na turnieje akurat.
___________ Jeśli chcesz żeby coś było zrobione dobrze, zrób to sam... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Jeżeli uda mi się (a będę się o to mocno starać) wyciągnać od Cioci jej wcześniejszego laptopa, to nie ma problemu abym udostępniła go zarówno kowalom jak i graczom biorącym udział w turnieju :)
PS. Jakie ma wymagania heroes? Bo ja będzie chodził na 126 ramu to ok, jeżeli nie to hmm ten laptop, który będę posiadać nie będzie się wtedy nadawał...
EDIT: W razie potrzeby mogę przywieźć również H3 ang i pl (o ile to 2 znajdę) oraz H4 z dodatkami.
Hetmanie: ja i tak przywioze ze sobą laptopa (o ile go dostanę) bo bez kompa przez kilkanaście dni to czasami zanudzić się można, a tak będę mogła napisać jakąś relację, recenzję - na żywo ;) czy cuś w tym stylu.
___________ I loved you a lot
to need you a lot
I leave you alone...
Guano Apes - Living in a lie |
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
|
|
|
podpowieć ;)
może jedna osoba by zebrała info
- o potencjalnie zwożonych kompach (szanse/parametry itp)
- o kompach dostępnych na mieńscu
żeby w miarę sprawnie zorganizować co cza (soft, kabelki, karty sieciowe itp)
oraz uniknąć przywożenia czegoś, co ma małe szanse na poważne zastosowania...
___________ Baruk Khazad! |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
Wysłany: 1 marca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
[ nie poszło wsio dobrze i nie będę mógł kompa zwieźć :( ]
Co do turnieju - może dłuższy, trwający w tygodniu, dla Byczynian i chętnych Jaskiniowcoof?
NIE tylko TOL, ale tysh ST, NT, PAH 3, etc. z limitem czasowym?
Zdravim
MiB
___________ "Imagine there's no heaven,
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Sandro
|
Wysłany: 1 marca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
O ile się nie mylę, Heroes to gra turowa.
Nie jest więc tak, że do przeprowadzenia turnieju w realu wystarczy jeden komputer i gra w trybie hot seat? Większa ilość laptopów = większa ilość turniejów/jednoczesnych rozgrywek.
Swój najpewniej przywiozę. 1,4Ghz, 256Mb, 40Gb + Heroes IV z dodatkami.
___________ I.Am. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
Wysłany: 2 marca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
Przedstawienie Qui-teatrzyku? :)
a jak tak już sprzętowo...
Zapowiadam, że tym razem kamera będzie coby sfilmować co potrzeba.
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ingham
|
|
|
|
Faramir - cyfrówka?
Jesli cyfrowa, to ja chce obrobic material!! Lubie i umiem!!
Byla gdzies propozycja, zeby cos dac Byczynie od nas - jakies nauki HTMLa czy czegos.
Moge zrobic kilka zajec ze:
- wstepu do baz danych - co to, po co to i jak to + Access, moze MS SQL jako ciekawostka + podstawy SQLa
- kilka konwersatriow o e-biznesie
Z zastrzezeniem, ze bede na konwencie of koz (info na przelomie czerwca i lipca).
___________ Tylko modlitwa może Was zbawić! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
Ingham (cytat): |
Faramir - cyfrówka?
Jesli cyfrowa, to ja chce obrobic material!! Lubie i umiem!!
|
Tak :)
Dobra, zarezerwowana dla Ciebie posadka, jeśli mam wystarczające kompetencje do takich decyzji ;))
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Alamar
Skąd: z Czarnej Wieży w której płynie magia czysta (a tak naprawdę z Gorzowa Wlkp.)
|
Wysłany: 9 marca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
Ja chciałbym się dowiedzieć kiedy planowany jest Konwent nr II. Czy ktoś mi może odpowie.
Powiedzmy, że z góry dziękuję :) .
___________ Mogą mnie zabić, ale mnie nie przestraszą. |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
Wysłany: 9 marca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
Grenadier (cytat): |
Tylko uzupełnię:
12-15 sierpień II Konwent Jaskini Behemota
|
Zdravim
MiB
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Alamar
Skąd: z Czarnej Wieży w której płynie magia czysta (a tak naprawdę z Gorzowa Wlkp.)
|
Wysłany: 10 marca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
Dzięki. Znalazłem to chwilę później :) . Teraz jeszcze pytanie odnośnie Byczyny, ponieważ w atlasie były dwie. Miejscowość pierwsza leży jakieś 70 km. na południe od Kalisza, a druga (na większej szczegółwości) była w Zagłebiu Górnośląskim. Chodzi chyba o tą pierwszą?
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
Alamar (cytat): |
w atlasie były dwie. Miejscowość pierwsza leży jakieś 70 km. na południe od Kalisza, a druga (na większej szczegółwości) była w Zagłebiu Górnośląskim. Chodzi chyba o tą pierwszą? |
hmm... bo wiesz - ta Byczyna pod Kaliszem leży, ale chyba tam więcej niż 70 km jest ;)
Pozatym - 20 minut od Kluczborka, ponoć 1h od Wrocka.
Północny kraniec opolskiego, południowo zachodni łódzkiego i południowy wielkopolskiego ;)
Zdravim
MiB
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Alamar
|
|
|
|
Dzięki, ale tak na oko z atlasu brałem, więc proszę się nie czepiać :wink: .
|
Powrót do góry
|
|
|
Grenadier
|
|
|
|
Ingham (cytat): |
Byla gdzies propozycja, zeby cos dac Byczynie od nas - jakies nauki HTMLa czy czegos.
Moge zrobic kilka zajec ze:
- wstepu do baz danych - co to, po co to i jak to + Access, moze MS SQL jako ciekawostka + podstawy SQLa
|
Szczegóły tego pomysła zna najlepiej profesor, jego diabelskość MiB :)
___________ Będziemy się żegnać... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Szon
|
Wysłany: 6 czerwca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
Hehe taki mam śmieszny pomysł co by sie poprzebierać za postacie z naszych avatarów :D hehe a co!! :P pomysł jak każdy a z realizacją większość problemw być nie powinna mieć :D
A tak serio to co sądzicie o tym pomyśle :) potem by można sobie fotko zrobić grupowe :) ktoś o kamerze wspominał... można by i krótki filmik nakręcić :)
___________ Wzajemna lekka niechęć, dzieląca oba oddziały, tliła się cicho, nie podnosząc głosu. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Sandro
|
|
|
|
Idea ciekawa i już, zdaje sie, była poruszana - niestety, niektórzy napotkają pewne... hmm... nieprzekraczalne trudności w przebraniu się za postacie ze swoich avatarów :wink:.
___________ I.Am. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Szon
|
|
|
|
Sandro (cytat): |
Idea ciekawa i już, zdaje sie, była poruszana - niestety, niektórzy napotkają pewne... hmm... nieprzekraczalne trudności w przebraniu się za postacie ze swoich avatarów :wink:. |
:P :P :P :D :D :D :P :P :P
Rozumiem że mówisz niektórzy a mam czytać Ty :P
No ale mam taki pomysł :) można już teraz pomyśleć na strojem :) by przyjeżdżając w sierpniu nie zastanawiać się skad wziąść przebranie :) a najlepiej wykonane stroje można potem nagdodzić :)....
Nawet Ty Sandro mógłbyś wziąść udział w czymś takim :)
___________ Wzajemna lekka niechęć, dzieląca oba oddziały, tliła się cicho, nie podnosząc głosu. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
|
|
|
Hehehe...
Szon, poczytaj tutaj :). Stroje ostatnio już były, a teraz w planach jest żeby więcej osób miało :). Co do programu, o który pytałeś w innym temacie, to chyba go tutaj znalazłeś. Co do piłki to o tym kto będzie grał zdecyduje trener (czyt. Tarband) na treningach, które odbędą się dopiero w Byczynie. Co do ceny koszulek to jest ona podana gdzieś na początku tematu (czyt. 7 post chyba albo koło tego). Nie chce, w każdym temacie osobno Ci odpowiadać, więc all masz tutaj ;). I jeszcze raz zapraszam do poczytania ;).
Zdravim
Mr. Rabbit
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
|
|
|
Laptop maybe będzie. Coś via procek 2,5k, 512 ddr no ale to jesio pewne nie jest.
Co do innego typu elektroniki:
Aparacik 4mpx z kartą 512 więc koło 500 fotek bez zgrywania :) Polecam zabrać płytki kto chętny na foty (zapewne sporo ludzi będzie robić, najwyżej powypala się na dvd bo taka możliwość też będzie jeśli załatwię jakiegoś kompa ew. pożyczę od kogoś z w miarę świeżym nerem, czy też innym ustrojstwem do nagrywania na dvd).
No ale to już teknikalia :)
Co do propozycji programowych, coś o larpie słyszałem, w sumie zamiast sesji można zrobić, no ale to się jeszcze dogadam z Namisiem bo jesli się nie mylę to ona mi coś o tym wspominała :) Może uda nam się coś uknuć we dwoje.
___________ Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Szon
|
|
|
|
Mr. Rabbit (cytat): |
Nie chce, w każdym temacie osobno Ci odpowiadać, więc all masz tutaj ;). I jeszcze raz zapraszam do poczytania ;).
|
Hehe no niestety w każdym temcie musiałem coś innego wpisać :P bo tak to zrobił bym wielki off topic :P ale ok :) poczytamy :)
Tylko jeszcze raz pytam o nocleg??? na jakiej zasadzie to ma wyglądać ?? czy mam sie zaopatrzyć w namiot ??
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
|
|
|
A jak wolisz? Nocleg będzie, odpłatnie, ale nie drogo :) mamy fory u Władz Byczyny bo ostatnio daliśmy im wygrać w piłkę ;) :lol:
Ci którzy lubią namioty to oczywiście nie ma problemu. Miejsce jest na namioty. Choć chyba nie jestem odpowiednią osobą żeby na to odpowiadać. Mówię na podstawie tego co było ostatnio. A to mogło ulec zmianie :P.
Grenadzierze?
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
Wysłany: 7 czerwca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
Qrcze, offtop bo offtop, no ale co poradzić - chodzi mi właśnie o ceny noclegu, bo planujemy się wybrać wcześniej i zostać dłużej i nie wiem na jek spory wydatek muszę się przygotować :)
Więc będę wdzięczny za wszelkie info, a najlepiej stworzyć dodatkowy temat na tego typu sprawy :) (znaczy się, ile co może kosztować).
___________ Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić... |
|
Powrót do góry
|
|
|