Autor |
Wiadomość |
Nami
|
Wysłany: 24 czerwca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
MiB (cytat): |
BTW: Nami: Czy Ty czasem nie zabierasz do Byczyny całego TIRa bagażu? |
Nie :p Jak mnie mamusia spakuje to się zmieszcze w torbie:) Laptop i głośniki bez tego się nie obejdę - do plecaka. Muzyka (albo jej duuuuuża ilość na dwóch płytkach dvd). A ciuchy to tam wiesz.
A konkurs da się przygotować nawet i na szybko ;P Wystarczy odpowiedni zestaw muzyki posiadać :D
___________ I loved you a lot
to need you a lot
I leave you alone...
Guano Apes - Living in a lie |
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
Wysłany: 25 czerwca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
MiB, co do praw autorskich, to zacytuję naszego dyra z LO, wszystko można wykorzystywać "do celów edukacyjnych". Prawdę mówiąc to nawet posiadajac oryginalne płytki nie możesz zrobić tego konkursu w inny sposób niż podciągnięcie tego pod "cele edukacyjne", bo wszystkie są do użytku prywatnego...
Kiedys był o tym reportaż, bo jakby nie patrzeć to jeśli w autobusie słyszysz radio to kierowca łamie prawa autorskie ;)
No ale to jak zwykle dość delikatny temat, ja bym proponował myśleć o tym już na miejscu...
___________ Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Codhringher
|
|
|
|
MiB (cytat): |
Inna sprawa - to może miast W3, który jednak ma duże wymagania, to StarCraft?
|
Według mnie to dobry pomysł, będzie mniej problemów z odpaleniem gry na większej ilości kompów, a i sam SC chyba popularniejszy od W3 jest, więc więcej chętnych by się mogło znaleźć, o ile jacyś by w ogóle byli ;)
___________ The truth is out there |
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
|
|
|
Cytat: |
...a i sam SC chyba popularniejszy od W3 jest... |
Oj zdziwiłbyś się Cod... Choć mi to obojętne, w starcrafta mogę pograć ;)
___________ Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Grenadier
|
Wysłany: 27 czerwca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
Wakacje rozpoczęte więc: byłem w Byczynie, rozmawiałem, ustaliłem wstępnie:
noclegi
- tam gdzie rok temu i po tej samej cenie - 10 zeta za noc od osoby. Za namiot to samo. Internat mieści około 50 osób, ale więcej tez się upcha jakby co.
- z wyżywieniem gorzej (stan na dziś) - brak sponsora. Ale tam jest tanio mimo wszystko, a sklepy czynne są do baaardzo późna (plus zajazd całą noc i tanksztela) ;)
mecze
- w fusbala rewanż z gminą (piłka kopana dla tych spoza Śląska) jest propozycja zagrania wieczorem, przy sztucznym świetle (właśnie instalują na 23 Krajowy Zlot Piłkarzy Weteranów). Uwaga - buty! W końcu musimy wygrać rewanż.
- drugi mecz z gminą w kosza (sala gimnazjum) lub coś plażowego (boiska bardzo dobre są koło basenu) lub cos innego ;)
- co do szachów: pomysł na zywe szachy jest ok, bo pod murami miejskimi jest odpowiednia szachownica w ludzkich wymiarach. Ale to może za rok, bo by się jakies stroje przydały :) Natomiast turniej normalnych jest jak najbardziej mozliwy do zrobienia. Będe w Byczynie za około tydzień to porozmawiam.
- rzucanie o matę - do zrobienia w każdej chwili - niech się chętni spikna w jakas grupę (Nami, sorki, to cieżarek ew. dla Ciebie)
- kopanie jojo (nie jOjO) - do zrobienia, ale - na razie brak odzewu kołcza.
turnieje
- sale komputerowe będą załatwione, ale podejrzewam, że w trosce o zdrowie i zycie rodzinne klasy robotniczej nie będa nam udostepnione do późnych godzin wieczornych (niemniej będe negocjował), więc jak najbardziej aktualna jest propozycja Mr Poola, by w szkole rozegrac fazy wstepne, a finał w bazie na laptopach.
- qwiz muzyczno-filmowo itd. Oki, ale ktoś go zrobi? Sala jest do dyspozycji z nagłośnieniem.
gry terenowe, larpy itd.
- bedą, bo się robią co nie?
coś dla ogółu
- gawęda o potworach w grach - sam to robię, bo lubię. Chyba, że jest ktoś chętny?
- prezentacje Jaskini i Stowarzyszenia - ewentualnie także H5 (zapowiedź) i Disciples. Do ustalenia.
- spotkanie z autorem - negocjacje, ale bez sponsora to se możemy :(
podsumowanie
Czasu w tym roku będziemy mieć trochę więcej, więc kolejne propozycje mile widziane. Ale proszę bez takich zaczynających sie od słów "A może by" tylko KONKRETNE!
___________ Będziemy się żegnać... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Moandor
|
|
|
|
Ja się na kosza pisze na 100%, ewentualnie mogę też zagrać w szachy (niekoniecznie żywe)
___________ Póki Bóg nie odsłoni przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie sie mieścić w tych paru słowach:
Czekać i nie tracić nadziei! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
|
|
|
Gren, nagłośnienie na WSZYSTKIM co będzie potrzebne, mogę wziąć na siebie, bo mam w tej dziedzinie spore doświadczenia z imprez szkolnych z 2 ostatnich lat :)
Sesje/larpy będą - Nami i ja się za to bierzemy (ew. mam miech na rekrutacje)
Jak coś wymyślę i będę mógł zrobić to napiszę jesio.
|
Powrót do góry
|
|
|
Mirabell
|
|
|
|
Przygotowanie quizu muzyczno - filmowego mogę na siebie wziąć (Nami mnie pewnie trochę wspomoże muzyką :))
___________ ...Zawsze znajdą się jacyś Eskimosi, którzy wypracują dla mieszkańców Konga wskazówki zachowywania się w czas olbrzymich upałów...
(S. J. Lec) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Kumbat
|
|
|
|
Jakby co to pisze się na turniej H3 i szachy.
___________ Grajcie w RPG papierowe... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
|
|
|
@Kumbat - ale teraz tutaj sie zgłaszasz jeśli chcesz sie czymś zająć, a nie uczestniczyć... (no chyba że pisałeś się do organizaci szachów i h3)
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
Wysłany: 28 czerwca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
A ognisko zrobimy tak jak w zeszłym roku :) ?
to need you a lot
I leave you alone...
|
Powrót do góry
|
|
|
Darkena
|
|
|
|
Zróbmy stos i spalmy wiedźmę :twisted: . Będzie większa zabawa przy pieczeniu kiełbasek :P.
Cześć Hexe :roll: .
___________ Kill the spiders....
To save the
butterflies....
*´¨)
¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·' ¤* |
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Nie, wiedźma była w tamym roku ;D
Ja mam lepszy pomysł :) Mrówka wraz z jego panem, który nie raczył się pojawić na I Konwencie ]:->
to need you a lot
I leave you alone...
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
|
|
|
O tym już była mowa w temacie o Wrocławiu.. Hyh. Przyłączam się wszystkimi kończynami do tego zacnego pomysłu (spalenia mrówka i jego pana, rzecz jasna ;D :D).
___________ Earth is full. Go home. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Darkena
|
|
|
|
Heh, Hex, już miałam wrażenie, że własne kończyny chcesz poświęcać ku uciesze ludu :D.
Ten....no....ja wiem, że to nie leży w mojej naturze, ale.....
Farm, obronię cię :oops: .
___________ Kill the spiders....
To save the
butterflies....
*´¨)
¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·' ¤* |
|
Powrót do góry
|
|
|
Kumbat
|
|
|
|
Hmmm... pomóc w organizacji turnieju sachowego, czemu nie.
Ale jedyne co mógłbym zrobić to przywieźć swoje szachy (zawsze jedna szachownica więcej i szybciej pójdzie turniej).
___________ Grajcie w RPG papierowe... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Raj
|
Wysłany: 30 czerwca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
Co do organizacji szachów to sprawa jest prosta tylko dogadać się z biorącymi udział.
To jest gra "bez prądu" więc niema żadnych ograniczeń. Wystarczy wylosować pary i dać naprzykład 4h czas na rozegranie parti, bo na cały turniej było by kilka dni, więc idzie to rozciągnąć.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Moandor
|
Wysłany: 1 lipca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
Cytat: |
dać naprzykład 4h czas na rozegranie parti |
Z całym szacunkiem, ale po co aż tyle czasu? Można przecież zrobić turniej po 15 min dla gracza na partię. Będzie to wtedy bardziej sprawne i emocjonujące. 4 godziny grają arcymistrzowie, nam chyba tyle czasu byłoby aż nadto.
___________ Póki Bóg nie odsłoni przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie sie mieścić w tych paru słowach:
Czekać i nie tracić nadziei! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Raj
|
Wysłany: 1 lipca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
Jak już to napewno niegralibyśmy tylko 1 parti tylko do 2 zwycięśt(zalerzy od ilości uczestników), a tyle czasu bo przecież się niedzie piltować ile czasu każdy gra.
Poprostu, wylosuje sie pare i już po rozegranych partiach przyjdą powiedzieć jakie były wyniki, i tyle
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Kozlov
|
Wysłany: 6 lipca 2005 Propozycje programowe
|
|
|
Najpierw żeby jakikolwiek turniej szachów organizować trza szachownice skombinować!Jak każdy chętny by wziął to by się napewno zebrało coś :lol: Ja sam moge dostarczyć jedną szachownicę :D
___________ The matrix has you! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
Wysłany: 13 sierpnia 2005 Propozycje programowe
|
|
|