Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Alamar
Skąd: z Czarnej Wieży w której płynie magia czysta (a tak naprawdę z Gorzowa Wlkp.)
|
Wysłany: 6 marca 2005 Ulubiona mapa.
|
|
|
Zobaczyłem taki temat w kąciku Heroesa III. Tam jednak nie mam żadnej ulubionej mapy, a w dwójce, owszem. Piszcie więc, które mapy Wam się najbardziej podobały. Moje typy to Dobro vs Zło i Siedem Jezior.
___________ Mogą mnie zabić, ale mnie nie przestraszą. |
|
Powrót do góry
|
|
|
LarvaExotech
Wysłany: 9 marca 2005 Ulubiona mapa.
|
|
|
Bez dodatku to:
Zerwany Sojusz (Broken Alliance)
Bohaterowie! (Heroes) <-- ta mapa jest po prostu wymiatająca
Z dodatkiem:
Woda i Piach
i jeszcze kilka takich...
___________ I odpuść nam nasze wina... jako i my odpuszczamy naszym winodajcom...... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
Wysłany: 21 marca 2005 Ulubiona mapa.
|
|
|
nie ma to jak stary dobry Beltway... no i klasyka Broke Alliance
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Nagash
|
Wysłany: 21 marca 2005 Ulubiona mapa.
|
|
|
Hellburn (cytat): |
Broke Alliance |
Jedyna plansza jaką jakoś takoś pamiętam......
___________ Śmierć to dopiero początek życia...... tego drugiego ..... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Aramil
|
Wysłany: 3 maja 2005 Ulubiona mapa.
|
|
|
No moja ulubiona mapa to Woda i Piach:D
Nie wiem czemu, ale mi sie podoba:D:P
___________ "We are the most civilsed race in the world. We have more exquisite ways to kill than any other."
Lord Vraneth the Cruel , master of Har Ganeth |
|
Powrót do góry
|
|
|
Marten
|
Wysłany: 16 czerwca 2005 Ulubiona mapa.
|
|
|
Z dodatku będzie to zdecydowanie Dominion. Dla mnie ta mapa to niedościgniony ideał, przez nią o mało z kumplami nie wylecieliśmy swego czasu z budy.. :twisted: wyścigi po artefakty na początku rozgrywki, sojusze, które kończyły się zanim na dobre zdążyły się rozpocząć.. i te emocje.. no po prostu nr 1 dla czysto towarzyskich rozgrywek wieloosobowych. Nie jest to może jakaś wybitnie zbalansowana mapa... jedni mają gorszy start, niż drudzy, ale zabawa jest naprawdę przednia. Takie rzeczy wspomina się po latach z łezką w oku :cry:
A jeśli chodzi o podstawkę, to standardowo najlepiej wspominam Beltway i Broken Alliance.. z tej prostej przyczyny, że tylko te dwie mapy były dostępne w demie, w które to młóciliśmy dość długo, zanim dorwaliśmy w swoje łapy pełną wersję. Zresztą nawet w pełnej podstawce ciężko znaleźć lepsze mapy.. może conajwyżej Heroes i Enroth trzymają podobny poziom.
___________ No matter how dark the night, morning always comes... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Dragonthan
|
Wysłany: 16 czerwca 2005 Ulubiona mapa.
|
|
|
Panowie panowie, chyba żaden z was mi nie powie, że nie grał na najlepszych mapach:
- "Africa MT" - trzecia w kolejności najtrudniejsza mapa Heroes II
- "Afryka" oraz jej poprawka "Afryka 2" - druga w kolejności najtrudniejsza mapa
- "Azja" - najtrudniejsza mapa do Heroes II jaką kiedykolwiek stworzono, nie przeszedłem jej mimo aż 20 prób...
- "Revolution" - klasyka umiejętności strategicznych
- "Rozbiór Polski" - również nielada wyzwanie dla prawdziwego stratega Heroes II
- "Polska" oraz "Poland" - dwie mapy z cylku multiplayer, świetne do gry wieloosobowej
- "Dragon Wars" - wyzwanie dla wielbicieli Warlocka - 3 takie zamki przeciw sobie
- "Europe" - wyzwanie dla budowniczych, na tej planszy XL było zaledwie po dwie cenne kopalnie...
- "Winterlands" - również nie była usłana różami...
- "Four Corners" - typowa mapa do masowej rzeźni
- "Lost Continent" - klasyka
___________ Wróg u Bram... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Marten
|
Wysłany: 17 czerwca 2005 Ulubiona mapa.
|
|
|
Hmm rzeczywiście zapomniałem o Winterlands.. ta mapa również była rewelacyjna, natomiast nigdy nie rozumiałem, co takiego ludzie widzą w Lost Continent :?
Dragonwars jest niezłe, ale niestety tylko dla jednego gracza.. dla mnie HoMM była zawsze przede wszystkim grą towarzyską i to najlepiej przy jednym kompie :twisted:
Pozostałe mapy to zdaje się amatorskie produkcje.. no cóż kiedy grałem w HoMM2, o dostępie do netu mogłem sobie pomarzyć.. kiedy dorwałem w swoje ręce te mapy nikt już w otoczeniu w Herosy nie grał (no chyba że w 3 część) :( W każdym razie pamiętam Polskę i Europę. Co prawda nie grałem w nie wieloosobowo, ale nie wywarły na mnie jakiegoś większego wrażenia. IMO sprawiają wrażenie przerobionych map random z wieloma rzeczami upchanymi na siłe. Nie wykluczone że grałem w jakieś wczesne wersje.. z fanowskimi mapami niestety nie jestem na bieżąco.
___________ No matter how dark the night, morning always comes... |
|
Powrót do góry
|
|
|