Autor |
Wiadomość |
Kazgah
|
Wysłany: 14 czerwca 2005 Dobranocki ;)
|
|
|
Oglądałem kiedyś: Muminki, Pszczółka Maja,Gumisie, Bolek i Lolek, Reksio, Smerfy.
Dextera. Hemana(old version),Transformery (stara wersja była fajna), Gwiezdni Rycerze (jakoś tak).
___________ " It is said that every strong man has a weak point" |
|
Powrót do góry
|
|
|
jokaaska
|
Wysłany: 25 czerwca 2005 Dobranocki ;)
|
|
|
może ktoś wie jak się nazywała taka głupia bajka, (którą cześto zdarzyło mi się ogląać) o przygodch królika, małego duszk i niedźwiedzia polarnego, którzy podróżowali balonem ;]
___________ za złudzenia płaci się rzeczywistością |
|
Powrót do góry
|
|
|
Jaskyor
|
Wysłany: 25 czerwca 2005 Dobranocki ;)
|
|
|
Ech... A moje ulubione to: Yattaman, Gi-Gi, Królestwo Kalendarza, Sally Czarodziejka i inne... Wszytkie Japońskie... Urazy z dzieciństwa widać zostały mi do dziś :]
___________ I'm not the one who's so far away
When I feel the sneak bite enter my veins
Never did I wanna be here again
And I don't remember why I came |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hubertus
|
Wysłany: 26 czerwca 2005 Dobranocki ;)
|
|
|
joka- o tak, Wyspa niedźwiedzi była kozacka, widziałem parę odcinków, Eddi wymiata! i Ptak Grom ;]
Kyo- niach, też te wszystkie ogłądałem, jesio było tam w tym zestawie takie coś jak Bia- Czarodziejskie Wyzwanie i Tygrysia Maska :D
___________ "Czy to jest wina ogrodnika, że tulipany schną w wazonie?" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Hehe ja też to oglądałam. Ze szkoły (ach podstawówka :)) tornister w kąt i przed telewizor bo zaraz będzie Królestwo Kalendarza i Yattaman :D Pamiętam, pamiętam :) I w sumie mi też to do dzisiaj zostało :D Kocham oglądać bajki - można się oderwać od tego wszystkiego co w okół nas szare i pośmiać do rozpuku - szczególnie, że japończycy mają troche inne poczucie humoru niż my ;)
___________ I loved you a lot
to need you a lot
I leave you alone...
Guano Apes - Living in a lie |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mirabell
|
|
|
|
No proszę, a myślałam, że te wszystkie Yattamany i Tygrysie Maski to tylko ja oglądałam :P
___________ ...Zawsze znajdą się jacyś Eskimosi, którzy wypracują dla mieszkańców Konga wskazówki zachowywania się w czas olbrzymich upałów...
(S. J. Lec) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Greyhawk
Skąd: z miejsca, w którym ma swój początek legenda - z planetoidy Terra
|
|
|
|
Tak, te wszystkie japońskie kreskówki na Polonii 1 ;) to było coś! Teraz już nie robią takich 'szlagierowych' kreskówek...
___________ "I ujrzałem niebo nowe i ziemię nową, bo pierwsze niebo i pierwsza ziemia przeminęły..." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Bo robią takie "atomówki" co nie mają żadnego przesłania - a w tych 'starych' zawsze można było się doszukać drugiego dna ;) Zresztą w większości anime nadal tak jest - tylko szkoda, że TVP nie raczy wykupić do żadnej praw i zrobić z niej dobranocki :)
to need you a lot
I leave you alone...
|
Powrót do góry
|
|
|
Coyote
|
|
|
|
A pamięta ktoś 'Czarodziejki z Księżyca'? :P
___________ Powinieneś coś zrobić, zanim włączy się wygaszacz ekranu! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hubertus
|
|
|
|
Ha!
Też pytanie, ja prawie wszystkie odcinki oglądałem, leciało się ze szkoły by zdążyć po 7 lekcjach obejrzeć :P :)
Teraz po latach stwierdzam że najwyższych lotów to to nie było, ale w tych czasach się nie wydziwiało, z resztą te późniejsze serie były całkiem na poziomie :)
___________ "Czy to jest wina ogrodnika, że tulipany schną w wazonie?" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Jaskyor
|
|
|
|
Ja pamiętam! :] I jeszcze Slayers(Magiczni Wojownicy), Magic Knights Rayearth, Rycerze Zodiaku oraz Dragonball :]
___________ I'm not the one who's so far away
When I feel the sneak bite enter my veins
Never did I wanna be here again
And I don't remember why I came |
|
Powrót do góry
|
|
|
Vandergahast
|
|
|
|
aż się łezka w oku kręci jak się przypomina te wszystkie stare dobre bajki... pamiętam że chodziłem do kolegi który miał satelitarkę i cartoon network żeby oglądać scooby-doo i dextera. piękne czasy
___________ Jestem wicemistrzem :]
Mój chomik ma balkonik.
Shit happens. All the time. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Darkena
|
|
|
|
Cytat: |
a w tych 'starych' zawsze można było się doszukać drugiego dna |
W Gi-Gi to drugie przesłanie było pewnie takie, że zainteresowanie sexowną białą damską bielizną nie zawsze wychodzi facetowi na dobre :P:P:P.
A swoją drogą Gi-Gi to normalnie facet moich marzeń :D no....poza Garfieldem i moim elektroakustykiem ;).
___________ Kill the spiders....
To save the
butterflies....
*´¨)
¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·' ¤* |
|
Powrót do góry
|
|
|
Phaere
|
|
|
Cytat: |
A swoją drogą Gi-Gi to normalnie facet moich marzeń :D no....poza Garfieldem i moim elektroakustykiem ;). |
a Kermit żaba to już nie?
___________ Czasami milczenie wyraża więcej
niż tysiąc słów...
I bywa najmądrzejszą rzeczą
jaką jesteśmy w stanie powiedzieć...
Dlatego: zamknij się i po prostu milcz!... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Darkena
|
|
|
|
E tam, Kermit....za miętki w pysku :P.
To save the
butterflies....
*´¨)
¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·' ¤* |
|
Powrót do góry
|
|
|
jokaaska
|
Wysłany: 27 czerwca 2005 Dobranocki ;)
|
|
|
Coyote (cytat): |
A pamięta ktoś 'Czarodziejki z Księżyca'? :P |
ja doskonale pamiętam :P
bo to była jedyna bajka, na której w życiu się poryczałam :oops: to daltego ,że ten Taxido (czy jak mu tam ;) chciał opuścić musiał opuścić Usagi Tsukino.
chodziłam wtedy do pierwszej podastawówki :P
|
Powrót do góry
|
|
|
Atlantis
|
|
|
|
Wy tu gadu gadu a ja sobie obejrzę :wink: :>
___________ From delusion lead me to Truth.
From darkness lead me to Light. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Gwedhen
|
|
|
|
Wilk i Zając to najprawdziwszy majstersztyk! Dawka humoru stojącego na wyższym poziomie niż dzisiejsze "dorosłe" komedie typu jas fasola. Fantastyczne, energiczne, nie to, co dzisiaj serwują jako niby-dziecięce a co okazuje się rozmemłaną mamałygą gorszą od seriali brazylijskich/meksykańskich czy jeszcze innych...twarz Gwedhen poczerwieniała z oburzenia
___________ Gwedhen The Black |
|
Powrót do góry
|
|
|
jokaaska
|
Wysłany: 28 czerwca 2005 Dobranocki ;)
|
|
|
Gwedhen (cytat): |
Wilk i Zając to najprawdziwszy majstersztyk! Dawka humoru stojącego na wyższym poziomie niż dzisiejsze "dorosłe" komedie typu jas fasola. Fantastyczne, energiczne, nie to, co dzisiaj serwują jako niby-dziecięce a co okazuje się rozmemłaną mamałygą gorszą od seriali brazylijskich/meksykańskich czy jeszcze innych...twarz Gwedhen poczerwieniała z oburzenia |
może i tak ale czy ten wilk kiedy kolwiek dogonił tego zająca? każdy odcinek tej bajki jest o tym samym, nawet jak jej całokształt graficzny się zmienia fabuła jest ta sama. Jak dal mnie jest to bajka dla dziecki do lat 5-ciu :)
|
Powrót do góry
|
|
|
Darkena
|
Wysłany: 29 czerwca 2005 Dobranocki ;)
|
|
|
sama jesteś dziecko do lat pięciu ;).
To save the
butterflies....
*´¨)
¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨)
(¸.·´ (¸.·' ¤* |
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
Wysłany: 29 czerwca 2005 Dobranocki ;)
|
|
|
Wilka i zająca kumpel z gim (teraz już mamy w sumie po 18 lat ;) ale polazł gdzie indziej do szkoły) wykombinował na jakiejś płytce ostatnio. Raany, ile się tego człoweik kiedys naoglądał ;)
No i wszelkiego rodzaju Dragon Balle na tvn7 ;) Chociaż DR.Slump i tak wymiatał najbardziej ;D
___________ Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Gwedhen
|
Wysłany: 30 czerwca 2005 Dobranocki ;)
|
|
|
jokaaska (cytat): |
może i tak ale czy ten wilk kiedy kolwiek dogonił tego zająca? |
Nie dogonił. Jakby dogonoł, to by nie była bajka a horror...coś w stylu happy tree friends...
jokaaska (cytat): |
każdy odcinek tej bajki jest o tym samym, nawet jak jej całokształt graficzny się zmienia fabuła jest ta sama. Jak dal mnie jest to bajka dla dziecki do lat 5-ciu :) |
Zjawisko identycznych niemal scenariuszy jest powszechne w filmach. Weźmy takiego Bonda...w każdym jest identyczny scenariusz:
problem->Bond dostaje zadanie, by rozwikłać ów problem->Bond jedzie i rozwikłuje przy okazji poznając jakąś pannę (albo i nie pannę, albo więcej, niż jedną)->ktoś próbuje zabić Bonda->ale się to mu nie udaje->Bond ma problemy->Bond wychodzi z problemów->Bond rozwiązuje zadanie
Zmieniają się jedynie typy broni, imiona postaci, ale sens pozostaje ten sam. Czy Bond to też bajeczka dla dzieci do lat 5:u biorąc pod uwagę fakt iż sceny są nieco krwiste od czasu do czasu?;)
W znanych i lubianych Smerfach również zasuwa Gargamel, męczy się, a i tak ich nie może złapać...
Albo w takich filmikach jak choćby legalna blondynka i legalna blondynka 2...również identyczna niemal fabuła
etc. etc. przykładów jest sporo :)
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Aaa ten nooo... Typowym przykładem jest jeszcze Struś Pędziwiart i Kojot :D On też przecie Strusia nigdy nie dogonił mimo, że prawie zawsze był blisko "celu" :). Jakoś tą bajkę wolałam niż Wilka i Zająca ;)
to need you a lot
I leave you alone...
|
Powrót do góry
|
|
|
Gwedhen
|
|
|
|
aaaach Struś Pędziwiatr! No to też wspaniałe było...poza tym lubiłam jeszcze Tweetego (który do dziś jest moją ukochaną postacią) i Garfielda
|
Powrót do góry
|
|
|
Ghost
|
|
|
|
Gwedhen (cytat): |
Wilk i Zając to najprawdziwszy majstersztyk! Dawka humoru stojącego na wyższym poziomie niż dzisiejsze "dorosłe" komedie typu jas fasola. Fantastyczne, energiczne, nie to, co dzisiaj serwują jako niby-dziecięce a co okazuje się rozmemłaną mamałygą gorszą od seriali brazylijskich/meksykańskich czy jeszcze innych... |
Już mówiłem, że Wilk i Zając jest niepoprawny politycznie - Wilk promuje cygarety. +P
Wyspę Niedźwiedzi to i ja pamiętam, chociaż za cholerę nie mogę sobie przypomnieć żadnej sceny z niej... ;(
A pamięta ktoś taką kreskówkę, co często leciała na RTL7/TVN Siedem o pewnym lisie w stylu Robin Hooda? :P
Albo kultowego, polskiego Lisa Leona? :P
Albo jeszcze bardziej kultową kreskówkę z humorem dla wybrańców - Earthworm Jim? :D
Raaju. Jakie to było pokręcone... :P
___________ Zaśmiecam język z lubością
Znieprawiam, do złego kuszę
Zakusy mam bolszewickie
I sączę jad w młode dusze
fragment wiersza J. Tuwima |
|
Powrót do góry
|
|
|