Autor |
Wiadomość |
Nami
|
Wysłany: 20 maja 2005 Sesje & LARP
|
|
|
Codhringher (cytat): |
A konkretnie - czy byliby jacyś zainteresowani sesją Neuroshimy? |
A objaśnisz na czym polega system i nauczysz grać ;>?
___________ I loved you a lot
to need you a lot
I leave you alone...
Guano Apes - Living in a lie |
|
Powrót do góry
|
|
|
Codhringher
|
Wysłany: 20 maja 2005 Sesje & LARP
|
|
|
Jeśli znajdą się jacyś chętni do grania, to czemu nie ;)
___________ The truth is out there |
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
Wysłany: 21 maja 2005 Sesje & LARP
|
|
|
Cod, troszkę inny klimacik, ale falloutowcom się spodoba ;) W sumie grałem kiedyś fajnego larpa w Neuro, z tym ze skończył się anihilacją całego bunkra i okolicy ;)
A ja <jeśli się zjawię, a być może tak> to mogę zrobić konkurencję (albo i zawiązać spółkę ;) ) i mogę poprowadzić siakąś autoryzowaną (bądź nie, zalezy od weny) przygodę w warha (edycja 2ga, czyli krytyki na dubletach a nie od 96). Jest to o tyle dobre rozwiązanie, iż mechanika w warchu to max 30 minut tłumaczenia (z magią jest gorzej więc to bym się postarał wyjaśnić zainteresowanym wczesniej).
Aha, sesja w godzinach późnopopołudniowych/nocnych (coby nie kolidować z programem, poza tym klimacik musi być ;] ). Preferowany wiek 16+, bo zdarzają się drastyczne sceny czasami (szczególnie z tabelami trafień krytycznych o rozszerzonych opisach ich skutków :P )
Będą chętni?
___________ Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Vandergahast
|
Wysłany: 30 maja 2005 Sesje & LARP
|
|
|
jak już tak bardzo chcecie zmienić klimat (diametralnie bym nawet powiedział) to może od razu weźmiemy Cyberpunka albo Piekło na Ziemi? zwłaszcza to ostatnie odpowiada fallotowcom, w każdym razie mnie :] tylko że wydaje się mi, że z takich propozycji a może by tak... nie za wiele wynika, a jedyną zaangażowaną na razie w RPG osobą którą tu widzę jest Nami. może skupmy się na razie na dporowadzeniu do skutku sesji w tym systemie
___________ Jestem wicemistrzem :]
Mój chomik ma balkonik.
Shit happens. All the time. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
Wysłany: 30 maja 2005 Sesje & LARP
|
|
|
Vand ja nie chcę zmieniać klimatu, kciałem warha, bo sporo chętnych na to było :)
___________ Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Vandergahast
|
Wysłany: 1 czerwca 2005 Sesje & LARP
|
|
|
w porządku, to nie był zamierzony i celowy atak na Ciebie :]
mam pytanie, mianowicie co z kartami postaci? każdy sobie ściąga z netu i drukuje, zrzucamy się na ksero czy jeszcze inaczej?
Mój chomik ma balkonik.
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
Wysłany: 1 czerwca 2005 Sesje & LARP
|
|
|
Nie będe zamieszania robić :P Ja wydrukuje, przywioze ksera już. Co najwyżej oddacie mi te drobne ;)
to need you a lot
I leave you alone...
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
Wysłany: 25 czerwca 2005 Sesje & LARP
|
|
|
Ekhem, więc tak... Zdecydowaliśmy się prowadzić z Nami w tandemie i teraz zasadnicze pytanie do Was :) W co chcecie grać, do wyboru DDki albo Warhammer.
Systemów nie przybliżam nikomu, bo każdy może w necie informacje znaleźć :) Zastanówcie się i napiszcie co wam bardziej odpowiada.
Jak już będzie ustalone to pomyślimy nad przygodą i postaciami.
Decyzję musicie podjąć najpóźniej do 25 lipca, inaczej sesji nie będzie.
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
|
|
|
Jak już pisałem...
Mr. Rabbit (cytat): |
Ja bym z przyjemnością zagrał w coś co sam nazywam klasyką, czyli Warhammer... |
:D
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Sandro
|
|
|
|
D&D
gdyż Warhammera nie znam, zaś do tego mam nawet podręczniki
___________ I.Am. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Lobo
|
|
|
|
D&D mogę spróbować. Mam podręczniki ale zero doświadczenia.
Jako gracz może bym sie sprawdził ale czasem(CZASEM!) ftoś musiałby coś podpowiedzieć ;)
___________ Tak dryfuje nam życie,
po omacku, we mgle... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
|
|
|
To ja może dopowiem, nauka gry w warcha to jest tylko chwilka tłumaczenia, mechanika jest prostsza niż w DDkach.
Nie żebym coś preferował ;) Mi obojętne, bo w dd się chętnie nauczę prowadzić ;)
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
|
|
|
Mi się zdaje, że jeśli ktoś zna DDki to zna Warhammer'a. Warhammer jest ciut innym światem, ale te podstawowe zasady są chyba niemal identyczne.
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Vandergahast
|
|
|
|
oba światy znam dosyć dobrze :] ale preferowałbym D&D. a jeżeli chodzi o zasady, to jak ktoś grał w baldury czy inne takie to sobie poradzi
Mój chomik ma balkonik.
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
Warhammer - w D&D miałem okazję grać jeno raz, w Warha znacznie więcej tych okazji było :)
Zdravim
MiB
___________ "Imagine there's no heaven,
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Jeśli będzie mniej więcej równo - "wygrana" jednym głosem - to może i zrobimy sesje w obydwóch systemach. Ale to się jeszcze zobaczy.
to need you a lot
I leave you alone...
|
Powrót do góry
|
|
|
Kumbat
|
Wysłany: 29 czerwca 2005 Sesje & LARP
|
|
|
Ja na pewno zagram w DD, a Warhamerem to nie wiem bo jeszcze ani razu w niego nie grałem.
___________ Grajcie w RPG papierowe... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
|
|
|
Własnie to mnie zastanawia ;) Połowa ludzi kce DDki bo je zna, ja na konwentach staram się załapać na wszystko z czym nigdy nie miałem do czynienia...
Nie bójcie się nowego! ;) (znaczy się starego ;) bo Warhammerek był w sumie pierwszysm systemem 'z prawdziwego zdarzenia' wydanym w polsce :) - ten system to poprostu kawał historii i walki polskiego 'półświatka' z krytcyzmem wobec RPG i wyzywaniem ludzi w nie grających od 'satanistów' itd.) Kto grał to wie, to jedyny podręcznik do rpga którego nigdy nie sprzedam.
Ale pomysł Namisia wydaje mi się dobry :) 2 sesje - ddki i larp *edit chodziło mi o warhammera ofkorss ;) *. A siak ktoś będzie wcześniej (a sporo ludzi ma być) to przygotuje siakieś przygody rezerwowe :)
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Ja tam LARP'a prowadzić nie będę :P Sesję jeszcze jeszcze - nawet te 2 ale nie więcej ;)
to need you a lot
I leave you alone...
|
Powrót do góry
|
|
|
Kumbat
|
|
|
|
A właśnie-jeśli chodzi o LARP'a to będziemy w jakiegoś grali, ja bym chętnie pograł.
Irvinie masz racje żęby nie bać się nowego, ale nie chce utrudniać innym życia żeby uczyli mnie nowego systemu bo to troche trwa (sam wiem jak uczyłem kolegów grać w DD) i jest nieco męczące.
___________ Grajcie w RPG papierowe... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
|
|
|
I tutaj jest właśnie różnica, warhammer nie ma mechaniki do której trzeba używać kalkulatora żeby coś obliczyć ;) Młotek jest znacznie prostszy jeśli chodzi o mechanikę gry, a świat... Hmm ogólnie nie 3ba przedstawiać dokładnie temtego, bo każdy fto mił do czynienia z fantasy się dopasuje. Poza tym jeśli dojdzie do tej sesji, to nie będę przecież zasad tłumaczył laikom, tylko komuś kto z rpgami miał już conieco do czynienia :)
Zrobimy tak, będziemy przygotowani na dwie sesje, no i później się zobaczy, bo trzeba wziąść pod uwagę takie cuś jak ilość graczy którzy mogą jednorazowo brać udział w rozgrywce. Ogólnie to każdy gracz powyżej 6-7 jest jak hmm powiedzmy kolejna liczba w ciagu geometrycznym ;)
|
Powrót do góry
|
|
|
Vandergahast
|
|
|
|
na jedna osobę 5 to już za duzo, was jest dwójka, to 8-9 jeszcze od biedy można sobie poradzić. tylko musicie nam cos ciekawego do roboty znaleźć :]
Mój chomik ma balkonik.
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
|
|
|
Vand, o ile uda nam się coś wymyślić na dwóch MG, jeśli nie, to będą klasyczne sesje :)
|
Powrót do góry
|
|
|
Vandergahast
|
Wysłany: 30 czerwca 2005 Sesje & LARP
|
|
|
klasyka: karczma-> quest-> zagadka->walka-> pieniądze-> sklep-> kłótnia o ceny->i tak do oporu. sklep przy czteroosobowej drużynie na lev. 12-13 to półtorej godziny. a coni już znaja mechanikę. moze więc nei dawajcie zbyt dużo kasy :]
Mój chomik ma balkonik.
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
Wysłany: 30 czerwca 2005 Sesje & LARP
|
|
|
"GRACZ1:Mam stertę książek z biblioteki na wymianę.
MG: Ale sprzedawca nie skupuje książek.
GRACZ1: Macham mu przed nosem toporem.
MG: Wpada Straż Miejska. Zadyma.
...
MG: Siedzicie za kratami, pod ścianą stoi wysoki mężczyzna.
GRACZ2: Jestem wściekły, leje kolesia.
MG: Wpadają strażnicy. Zadyma.
...
MG: Jesteście przed sądem. Sąd karze Wam zapłacić 1 000 000 w złocie.
GRACZ1: Mam stertę książek..."
:lol:
|
Powrót do góry
|
|
|