Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Melodia
Skąd: Z planety Galaxia, a dokładnie z Adium-Tor, czyli Ostatniego Bastionu...
|
Wysłany: 18 kwietnia 2005 Kalendarz urodzinowy Jaskiniowców...
|
|
|
Witam! Razem z Nagashem wpadłam na pomysł założenia Kalendarza urodzinowego Jaskiniowców. Jako iż zapomniany Nagash, który ma dzisiaj urodziny otrzymał życzenia tylko od 2-óch osób, proponuje aby ktoś kto zna się na rzeczy założył taki oto Kalendarz. Codziennie na stronie głównej będą pokazywały się pseudonimy osób mających w danym dniu urodziny. Takim sposobem możemy składać życzenia jubilatom i żaden z nich nie będzie poszkodowany. Mogę zebrać daty urodzin i podesłać pod adres kogoś, kto być może się tym zajmie.
Z góry dziękuję (Thank you from mountain :D )
Pozdraviam
Melodia
___________ J B I T B
A E S H E
S H E S
K E T =)
I M
N O
I T
A A |
|
Powrót do góry
|
|
|
Coyote
|
|
|
|
Jeżeli, to by widniało na stronie głównej, to IMO gości by odrzuciło ;P. A poza tym, chyba nie ma sensu robić kalendarzu dla 1000 mieszkańców. Już o wiele dla tych, którzy mają tytuł Jaskiniowca, bądź Weterana, np. Nagash, Ty - nie macie takich tytułów ;P. A zrobienie urodzin dla byle osób, które wypowiadają się jedynie na forum H5, było by absurdem. Z pewnością zgorszył by się gość ;P. Druga sprawa, to że nie każdy sobie życzy, by wznosili za niego toast. Kolejnym problemem, jest miejsce umieszczenia. Strona główna służy do oficjalnych newsów w sprawie jaskini i raczej dużąąą grupę osób by, to wkurzyło. Zrobieniem tego na forum, nie problem, ale dosyć mocno jest tu napchane, a jakaś mała tabelka z imionami, mogła by niszczyć wygląd forum. Ogólnie jestem za/przeciw, czyli bez zdania ;P.
___________ Powinieneś coś zrobić, zanim włączy się wygaszacz ekranu! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Enleth
|
|
|
Do zrobienia, zanotowane.
___________ Jeśli chcesz żeby coś było zrobione dobrze, zrób to sam... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Sandro
|
|
|
|
Ja bym raczej proponował, by wyświetlały się osoby obchodzące swoją którąś tam rocznicę przybycia do Jaskini.
Real realem, niech jego święta i wydarzenia pozostaną w sferze wzajemnych, prywatnych uprzejmości między poddanymi Imperatora. W świecie virtualnym zaś winniśmy obchodzić uroczystości stricte virtualne.
___________ I.Am. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Sandro (cytat): |
wydarzenia pozostaną w sferze wzajemnych, prywatnych uprzejmości między poddanymi Imperatora. |
I to jest najważniejsze. Jeżeli komuś zależy i się przyjaźni z drugą osobą to złoży jej te życzenia - obojętnie jaki to będzie sposób. Real to real - dla większości IJB jest w jakiś sposób zapomnieniem o tym co jest wokół nas. Jeżeli chcecie obchodzić święta to proszę bardzo - ale nie urodziny realowe (te można prywatnie, zresztą tak jak to czynimy - nie każdy życzy sobie, żeby wszyscy wiedzieli kiedy ma urodziny, albo nie każdemu chce się składać życzenia - to też jest prywatna sprawa) - można - tak jak San powiedział - obchodzić daty wejścia w Bramy Imperium.
O moich urodzinach wiedzą Ci co chcą i im na tym zależy - reszta nie ma obowiązku o tym wiedzieć i niech tak zostanie. Bo po co to życzenia mają być sztuczne i wymuszone? Nie o to chodzi w dniu urodzin, żeby dostać ich jak najwięcej - tylko o to, żeby były szczere i płynące z głębi serca.
___________ I loved you a lot
to need you a lot
I leave you alone...
Guano Apes - Living in a lie |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melodia
|
|
|
|
Hmm.... A więc jak widze większość nie popiera tej propozycji, ale jak zauzażyli Nami i San można by zrobić coś a'la jubileusz przejścia Bram Imperium. Jak tam zresztą chcecie. To był tylko pomysł.
Pozdraviam
Melodia
___________ J B I T B
A E S H E
S H E S
K E T =)
I M
N O
I T
A A |
|
Powrót do góry
|
|
|
Vandergahast
|
|
|
|
załóżmy próbny topic albo zróbmy ankietę na ten temat i zobaczymy ile osób byłoby zainteresowanych. jeżeli o mnie chodzi, to łatwiej mi zapamiętać datę urodzin niż moment przyjścia do Jaskini. Ale wymyśliłem coś następującego - aby datę przyjścia do Imperium zapisać jako imieniny - wtedy na głównej stronie wyświetlało by się powiedzmy: 18 stycznia - imieniny Vandergahasta i kogośtamjeszcze.
___________ Jestem wicemistrzem :]
Mój chomik ma balkonik.
Shit happens. All the time. |
|
Powrót do góry
|
|
|
mah
|
|
|
|
Vandergahast (cytat): |
Ale wymyśliłem coś następującego - aby datę przyjścia do Imperium zapisać jako imieniny - wtedy na głównej stronie wyświetlało by się powiedzmy. |
Ale czemu ciągle na głównej stronie ?? Nie może to być już na forum, tak jakby chociaż bodajże na tibia.pl, gdzie pisze ile osób ma w danym dniu urodziny, (tu lepszym pomysłem jest data przyjścia do osady. I taka nazwa powinna być, a nie "imieniny".
Kto nie z nami, ten przeciw nam !
АРИЯ - Патриот |
|
Powrót do góry
|
|
|
Coyote
|
|
|
|
Popieram San'a. Rocznica przybycia do jaskini na forum ;))))
___________ Powinieneś coś zrobić, zanim włączy się wygaszacz ekranu! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Vandergahast
|
|
|
|
ok, niedoczytałem, więc niepasuje wam że na głównej? mi tez nie :] niech będzie na forum. a co z moim pomysłem?
___________ Jestem wicemistrzem :]
Mój chomik ma balkonik.
Shit happens. All the time. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melodia
|
|
|
|
Rozumiem. Więc będzie coś takiego? To, że na forum to też dobry pomysł. Co tam będzie to już sami zdecydujcie.
Pozdraviam
Melodia
___________ J B I T B
A E S H E
S H E S
K E T =)
I M
N O
I T
A A |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
|
|
|
Witam,
jak ktoś chce pamiętać o moich urodzinach i złożyć mi życzenia, to ja nie wadzę - niech się mnie spyta, odpowiednią datę powiem. Ja się będę tym bardziej cieszyć, że mu na mnie zależy i o mnie pamięta. Tyle. Nie widzę potrzeby, żeby całe Imperium musiało o tym wiedzieć (zresztą, jak się zrobi długa lista tych, co urodziny obchodzą, to się to opatrzy i nikt tak naprawdę regularnie tejże listy sprawdzać nie będzie). A jak ktos już naprawdę chce, żeby mu dziesiątki osób życzenia składało, to niech sobie odpowiedni status ustawi na komunikatorze czy w inny sposób zakomunikuje całemu światu, że oto mija kolejna rocznica, jak kroczy po tym padole. Jak dla mnie jednak takie coś nie ma większego sensu, bo spora część z tychże życzeń będzie tylko zwyczajowym "Wszystkiego najlepszego". Nic z głębi serca, że tak powiem.
Tak poza tym, to w różnych tematach niektórzy podawali swoją datę urodzenia ("..więc kimże fkońcu jesteś?"), ew. w Toastach było coś o tym. Jak ktoś chce, to może sobie archiwum przejrzeć i znaleź to, czego poszukuje.
Za to pomysł z rocznicą - całkiem, całkiem. Ale nie na głównej, a na Forum.
Pozdrawiam,
Hexe
___________ Earth is full. Go home. |
|
Powrót do góry
|
|
|