Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Aramil
|
Wysłany: 5 maja 2005 H2 vs. h3
|
|
|
Co takiego ma HoMM 2 czego nie HoMM III?? Np. basniową grafike i tych fajnych hydr :D
___________ "We are the most civilsed race in the world. We have more exquisite ways to kill than any other."
Lord Vraneth the Cruel , master of Har Ganeth |
|
Powrót do góry
|
|
|
Tristan
|
Wysłany: 5 maja 2005 H2 vs. h3
|
|
|
HoMM 3 nie ma cursed artefaktów, takich jak fisbin of misfortune<-1 morale :) >
___________ Zapraszam na moją stronke www.klimbert.republika.pl :) Prosze wpisujcie sie do księgi gosci i zaglądajcie na forum :) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Dragonthan
|
Wysłany: 6 maja 2005 H2 vs. h3
|
|
|
No i ten wspaniały artefakt zabierający 250 złota dziennie :), pozatym jednostki w H2 w stosunku do zarobków są drogie (tylko 1250 za zamek dziennie - Warlock 1750).
___________ Wróg u Bram... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Alamar
Skąd: z Czarnej Wieży w której płynie magia czysta (a tak naprawdę z Gorzowa Wlkp.)
|
Wysłany: 6 maja 2005 H2 vs. h3
|
|
|
Cóż, bardzo przyjemną graficzkę ma H 2, dużo lepiej wygląda czar Armageddon i oczywiście Czarne Smoki, jako najlepsza jednostka :D .
___________ Mogą mnie zabić, ale mnie nie przestraszą. |
|
Powrót do góry
|
|
|
LarvaExotech
Wysłany: 24 maja 2005 H2 vs. h3
|
|
|
W H2 nie ma... balansu w sile jednostek. Podoba mi się, że Knight jest najsłabszy, a np. Wizard czy Warlock najsilniejszy. Moim zdaniem właśnie tak powinno być, że ludzie są o wiele słabsi niż potwory - w końcu to tylko ludzie. Przedostatnia jednostka owego rycerza ma zaledwie 35 życia (jeśli się nie myle) , a w H3 już 110. A balans i tak jest - jednostki Rycerza są naprawde tanie w porównaniu do np. Warlocka (paladyn kosztuje 600 gp, a czarny smok 5000 gp). Osobiście wybieram o wiele słabsze zamki (barbarian) - na najtrudniejszym poziomie rozbudowa takiego Wizarda jest naprawde trudna, a ja nie jestem na dyle dobrym graczem, aby ukończyć mapę właśnie tym graczem. W H2 nie ma czegoś takiego jak "Rada Miasta", "Ratusz" oraz "Kapitol" - i bardzo dobrze! Uważam to za wielki błąd Heroes III. Zamiast tych ratuszów w H2 mamy o wiele większą liczbe neutralnych wiosek na mapie (przypominam, że z każdej wioski dostaje się 250gp, a z miasta 1000gp).
Ojojoj trochę się rozpisałem ;)
Pozdrawiam.
___________ I odpuść nam nasze wina... jako i my odpuszczamy naszym winodajcom...... |
|
Powrót do góry
|
|
|