Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Vinius
Skąd: Miasteczko niedaleko zamku króla Maximusa...(Hunterville)
|
Wysłany: 26 czerwca 2005 Ulubiony bohater KB
|
|
|
Dzisiaj ankieta: jakiego bohatera w KB najbardziej lubicie/najczęściej nim gracie? Ja osobiście najbardziej lubię Lorda Palmera - posiada początkowo 100000 złota (tyle co Tynnestra - czyli najwięcej) oraz wojsko zgodne z początkowym w zamku. No, prawie zgodne(chłopi). A Wy?
___________ Ku chwale Imperium!
O von sikus II
vel Vinius |
|
Powrót do góry
|
|
|
Louner
|
Wysłany: 26 czerwca 2005 Ulubiony bohater KB
|
|
|
Paladyn oczywiście! Paladyn! Siła w wierze i honorze! Zawsze paladyn :)
Za to co zwykle ;) Mieszanka wojownika i maga. Lubię takie postacie. Są bardzo wszechstronne. Poza tym - sporo pieniędzy. Tylko wojsko słabe na początku - chłopi.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Vinius
|
Wysłany: 27 czerwca 2005 Ulubiony bohater KB
|
|
|
yyy...a na kogo zagłosowałeś w ankiecie :) ? bo widze tylko mój głos na paladyna :)
O von sikus II
vel Vinius |
|
Powrót do góry
|
|
|
Louner
|
Wysłany: 2 lipca 2005 Ulubiony bohater KB
|
|
|
Na barbarzyńcę z sentymentu ;) Bo w sumie to nim po raz pierwszy przeszedłem KB. Ale to nie zaprzecza temu, co powiedziałem wcześniej :)
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Vinius
|
|
|
|
Co do słabego wojska - chłopi nie są słabi, chyba, ze dojdzie do walki z duchami, a nie mamy Turn Undead :) Swoją drogą w dużych ilościach są nawet silni. 250 chłopów moze położyć nawet 1 knighta :)
A tak już nie w temacie - szkoda, że tak niewiele mieszkańców interesuje się starymi czasami (H1,2, KB), tylko drzwiami i oknami do Komnat Weteranów czy innych wyroczni. A naprawdę w H2 warto zagrać :) ...
O von sikus II
vel Vinius |
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
Troszkę to nie na temat, ale sam zacząłeś :P (ktos najwyżej przeniesie tudzież to usunie ;).
Otóż ja, na ten przykład, zaglądam tu zawsze, gdy pojawi się nowy post, ale rzadko kiedy piszę. Dlaczegoż to? bo uważam, że tematy w stylu 'ulubiona mapa' czy 'ulubiony bohater' dyskusji tak naprawdę nie służą - przynajmniej nie teraz po latach od wydania tych gier - Prawda jest taka, że w H3 po latach gra jeszcze bardzo, bardzo wielu graczy, ale H1-2 i KB swoją aktualność już dawno straciły.
Oczywiście zgadzam się, że to nadal świetne gry i nadal warto w nie zagrać (podobnie jak MM1-5), ale teraz, po latach to już chyba jedynie z powodu jakiejś nostalgii i w celu przypomnienia sobie starych czasów, bardziej niż w celu czysto-rozrywkowym. To już nie te same gry, do których biegło się kiedyś zawsze po szkole (nie wiem, jak inni, ale tak było ze mną :P). Jeśli więc ktoś kiedyś MIAŁ ulubioną mapę czy bohatera, to raczej i tak już do nich nie wraca i nie mówi o tym.
Możnaby się jedynie skupić na tym, co jeszcze nie zostało wyczerpane i przykładem takiej rzeczy jest "legenda" Desacreted Lands lub wiecznie żywy spór 'czy Tytan jest lepszy od Czarnego Smoka?' :P, ale tak czy inaczej złoża zasobów tych gier zostały już prawie wyeksploatowane, a wydaje się, że nic nowego już nikt tu nie dołoży (inaczej niż w przypadkach H3 i WoGa czy H4 i Equilibris czy nowych map)...
....choć nigdy nic nie wiadomo do końca, prawda?
___________ Neutralność nie zawsze jest możliwa... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Vinius
|
Wysłany: 3 lipca 2005 Ulubiony bohater KB
|
|
|
Mylisz się, szanowny Acid Dragonie!
W na ten przykład H1 i 2 gra się w celu nie tylko rozrywkowym. Mam 2 komputery, z tego jeden stary gruchot z dyskiem 2Gb. I tam zmieści się tylko H1 lub 2. Na tym właśnie nauczyłem grać w brata w Heroesa. No i w pierwszej walce mnie pokonał (szczwana sztuka :P ). Teraz umie ładnie grać w Heroesa, a jego taktyka skłoniła mnie do napisania Poradnika dla grających w H1 zamkiem barbarzyńcy (niestety, jeszcze w bibliotece się nie znalazł). I z chęcią gramy w starsze części. A to forum jest po to, zeby je odkurzyć i uświadomić niektórym, że coś takiego wogóle istniało i da się grać!
PS. jeśli ktoś usunie, to go przeniosę z powrotem. A co!
O von sikus II
vel Vinius |
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
Vinius - ja rzadko kiedy się mylę :P
Najpierw sam stwierdzasz, że (cytuję) "szkoda, że tak niewiele mieszkańców interesuje się starymi czasami (H1,2, KB)", a potem zaprzeczasz mojemu tłumaczeniu :P. Poza tym napisałem "(...) bardziej niż w celu czysto-rozrywkowym.", co oznacza, że owszem - znajdzie się jeszcze nieco graczy, którzy dalej grają w te gry dla czystej rozrywki, podobnie jak np. ja również dla czystej rozrywki zagrałem w pierwsze części MM, ale prawda jest taka, że Ty Viniusie, podobnie jak i ja jesteśmy tylko i wyłącznie wyjątkami od reguły (choć z różnych powodów zapewne). Wszystko, co napisałem zachowuje więc aktualność. Prawda jest taka, że te gry to już historia - piękna, do której "historykom" bardzo miło wracać, ale już miniona i leżąca w kręgu zainteresowań nielicznych - i nie ma w tym nic dziwnego, ani czego żałować - to po prostu naturalne.
___________ Neutralność nie zawsze jest możliwa... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Vinius
|
|
|
|
Jak powiesz cos Acid, trudno odeprzeć argumenty :) no cóż, tym razem musze przyznać Ci rację. A co do ludzi, mało interesujących się starymi czasami - po to powstały działy H1 i 2, a w drodze jest dział o KB. Aby przybliżyć :)
O von sikus II
vel Vinius |
|
Powrót do góry
|
|
|