Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Ururam Tururam
|
Wysłany: 5 lipca 2005 Miniranking map do Heroes IV
|
|
|
Hej.
Na mojej stronie www (http://urtur.webpark.pl) można od dziś znaleźć miniranking map do Heroes IV w które graliśmy ostatnio wspólnie z Żoną. (Jakby ktos nie wiedział, UT jest żonaty. :wink: )
Nie są to w pełni recenzje, ale myślę, że sporo można dowiedzieć się z takiego rankingu robionego niezależnie przez dwie osoby, choć zapewne są to osoby o zbliżonych upodobaniach.
Każdą mapę oceniamy w czterech kategoriach: grywalności (wchodzi w to balans, obecność lub brak błędów w rozgrywce, narzucvany przez mape sposób rozgrywki, ciekawość samej gry itp); wyglądu (jak prezentuje się strona graficzna mapy); fabuły (wiadomo); i innowacyjności, czyli uzycia przez twórcę bardziej zaawansowanych technik tworzenia mapy. Wszystkie oceny są w skali 0-10, gdzie piątce odpowiada przecietność, a czwórce akceptowalność. Wynik obliczany jest ze wzoru 4*G+3*W+2*F+I. Oba wyniki są na końcu sumowane, a do tej sumy dodawana jest jeszcze premia za wielkość mapy. Rezultatem jest ostateczny ranking, wynik 101, oznacza w nim osiągnięcie "granicy przyzwoitości". Oczywiście tylko według nas!!!
Jak dotąd w rankingu znalazły się mapy:
-A wind of Thorns
-Zostać mroczną kapłanką
-Przeznaczenie
-W Poszukiwaniu Bogactw
-Święty Jerzy
-Black & White (Rescue)
Na pewno niedługo dojdzie kilka kolejnych...
___________ Hoc est opus!
(Caffa et bucella per attractionem corporum venit ad stomachum meum.) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hardack
|
|
|
|
Twa żona była bardziej łaskawa niż ty w ocenie jeżeli chodzi o moje dwie mapy :P . Co do rankingu to nie wiem tylko co oznaczają liczby w kolumnie R. Czyżby była to premia za rozmiar mapy?? Mam także jedną prośbę, chciałbym dać wam do oceny moją jedną mapke.
___________ Głupiec głupcem pozostanie a mędrzec geniuszem się stanie. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ururam Tururam
|
|
|
|
Rozumiem, że jako autor map występujesz jako Wzrowa. :-)
R to premia za rozmiar, jest to opisane na stronie ponad tabelką. Kolejkę map do zagtrania mamy dość długą, ale możesz podesłać mapę na priv (urtur@wp.pl) a zostanie ona w owej kolejce umieszczona. Czeka tam już zresztą Twoja mapa "Demony Kontra Nieumarli". Niestety nie można przewidzieć tempa posuwania się map w kolejce, od zbyt wielu czynników to zależy.
|
Powrót do góry
|
|
|
Hardack
|
Wysłany: 6 lipca 2005 Miniranking map do Heroes IV
|
|
|
Ururam Tururam (cytat): |
Rozumiem, że jako autor map występujesz jako Wzrowa. :-) |
Tak, były to moje pierwsze mapki podesłane do jaskini, wtedy nie miałej jeszcze tutaj konta więc podpisywałem się swoim e-mailem.
Mapkę podeśle, nie spieszy mi się z jej oceną. Próbowałem wysłać ją do krypty ale bezskuteczie. Wiesz może dlaczego?
|
Powrót do góry
|
|
|
Ururam Tururam
|
|
|
|
Krypta potrzebuje nowych gospodarzy... W tym momencie nikt się nią nie zajmuje. Może chciałbyś sam? W razie czego - końtaktuj się z Hetmanem.
Jeśli chcesz to podmienię autora mapek na mojej stronie na Twój nick, ale chyba nie warto, jakby ktoś chciał je znaleźć w sieci, to tak mu będzie łatwiej.
|
Powrót do góry
|
|
|
Hardack
|
|
|
|
Krypta potrzebuje nowych gospodarzy... W tym momencie nikt się nią nie zajmuje. Może chciałbyś sam? W razie czego - końtaktuj się z Hetmanem. |
Kryptą mogę się zająć, to chyba nic trudnego... .
Jeśli chcesz to podmienię autora mapek na mojej stronie na Twój nick, ale chyba nie warto, jakby ktoś chciał je znaleźć w sieci, to tak mu będzie łatwiej. |
W sieci :roll: ... moje mapki umieściłem tylko i wyłącznie w Jaskiniowych zbiorach. Stworzone przeze mnie nowe mapy popisuję już swoim nickiem więc gdyby podmienić autora i w krycie i na twojej stronie? Tylko czy gra warta jest świeczki? Decyzje pozostawiam Tobie :)
|
Powrót do góry
|
|
|
Ururam Tururam
|
Wysłany: 7 lipca 2005 Miniranking map do Heroes IV
|
|
|
Nic trudnego? Tak. To nie jest trudne. Ale jest żmudne. Wal do Hetmana, ucieszy się. :D
A skoro Ty podmienisz juz sobie nicka w Krypcie, to i ja przy najbliższej aktualizacji tabelki podmienię go u siebie.
|
Powrót do góry
|
|
|
Ururam Tururam
|
Wysłany: 11 sierpnia 2005 Miniranking map do Heroes IV
|
|
|
W minrankingu pojawiło się kilka nowych map:
- Alexandra the Great
- The End of the World
- Złoto Areonu
- Miecz lub Magia
- Lunch
Na uwagę zasługuje "Złoto Areonu" Haaralda. Mapa ta jest w bolesny sposób niedokończona. Gdyby była skończona na takim poziomie, na jakim była tworzona, w zgodnej mojej i mojej Żony opinii dostałaby ona notę aż 199 punktów rankingowych! Niestety jako twórca map zdaję sobie sprawę, że ukończenie tej mapy to parę tygodni (jak nie miesięcy!) mrówczzej pracy...
|
Powrót do góry
|
|
|