Autor |
Wiadomość |
MiB
|
Wysłany: 11 września 2003 Młodzi Webmajsterzy
|
|
|
Kolejne pytanie i dotyczące kolejnego Forum, tym razem jednak nie ogólnego, ale tematycznego. Odbiorcami treści zawartych w tym Forum mieliby być głównie, jak to pisze w Temacie Topicu, Młodzi Webmajsterzy. Ja mam 2 propozycje:
:arrow: stworzyć jawny Topic dla wszystkich, kaj mogliby się wypowiadać wszyscy chętni i zainteresowani.
:arrow: utworzyć pod Topic w Forum Grupy Kowale Marzeń (to rozwiązanie ma jedną podstawową wadę- młodzi muszą się zgłaszać, że potrzeba im pomocy i trza by ich było przyjmować do KM).
Liczę tu na zainteresoawnie ze strony zarówno starych wyjadaczy jak i początqjących Webmajstrów. Jako uzasadnienie dodam, że takie FOrum moze być potrzebna (jest narazie taki topic), bo nie zawsze Webmajsterzy mogę zwrócić się o pomoc do portali typu webhelp.pl itp. gdyż niekiedy problem dotyczy zmiany 1-2 liter w nazwie. Chciałbym, aby to właśnie w jaskinii młodzi webmajsterzy mogli o3mac pomoc i rozwinąć skrzydła. Co Ty na to Hetmanie??
BTW: Zgłaszam się do pomocy w tym Topicu, a jeśliby nie było chetnych, to mogę obejać je jako moderator (skoro jush i tak pomagam Crazyemu i chcę pomóc Lobo), jednak wierzę, że w IJB znajdą się lepsi Webmajsterzy
ode Mnie, którzy lepiej pokierują tym przedsięwzięciem- wymieniać nickowo nie będę, ale kazdy wie o kogo chodzi :wink: ).
___________ "Imagine there's no heaven,
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
Wysłany: 18 września 2003 Młodzi Webmajsterzy
|
|
|
jakiś czas temu powstały fora dla tłumaczy i dla grafików
Twój pomysł forum łebmajsterskiego jest jak najbardziej na mieńscu i pieknie się wpisuje w ogólną końcepcję, którą nazwałem (po końsultacji z Grenem) Gildią Cechów
W niedługim czasie kciałbym wyodrębnić grupę forów (jak Trybunał, Kancelaria itp) z forami dla każdego cechu osobno.
Zapewne prócz tych trzech pojawią się i inne, ale to z czasem.
Zasadniczy cele, to udostępnienie mieńsca:
:!: kontaktu dla samych rzemieślniqw (którzy często osiągają poziom artystyczny!) i ich potencjalnych klyentów :)
:!: samopomocy tych zaawansowanych (mistrzów i czeladniqw) z tymi początqjącymi - uczniami
(być może uda się podjąć wyzwanie klimatyzacji tych for i powstaną jaskiniowe cechy? z wielkim mistrzem, majstersztykiem (z czeladnika na mistrza) oraz wyzwalaniem uczniów na czeladniqw?
to byłoby i niezwykle piękne i motywujące!)
co sądzicie o tej propozycji?
zwłaszcza o klimatyzacji? czy są chętni na podjęcie się trudu organizacji cechów jaskiniowych? (graficy - moze Morvin?, łebmajtrowie - MiB?, tłumacze - Eartless?)
a może ftoś już teraz inne cechy dostrzega?
___________ Baruk Khazad! |
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
Wysłany: 21 września 2003 Młodzi Webmajsterzy
|
|
|
well, przez roztargnienie temat ten pozostawiłem w Interpelacjach, dzie NIE można odpisywać
a teraz proszę MiBa, by swoje "dodane później" dodał później :)
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 21 września 2003 Młodzi Webmajsterzy
|
|
|
Wydaje się ciekawe, nawet mógłbym coś pomóc, tylko prosiłbym jaśniej...
O co chodzi z tymi cechami?
___________ Pióro bywa ostrzejsze od miecza... |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
Wysłany: 22 września 2003 Młodzi Webmajsterzy
|
|
|
.:DODANE PÓŹNIEJ:.
Ja mogę się podjąć organizacji z miłą chęcią, o ile nikt nie bedzie miał żadnych obiekcji i jeśli będą chętni do pomocy, bo wiem, że ja sam nie sprostam każdemu zadaniu i pomoc zawsze się przyda.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.:DODANE JESZCZE PÓŹNIEJ :wink: :.
:arrow: Pomysł porpostu gr8!!
:arrow: Mogę się zająć organizacją Forum dla Łebmajstrów (co pisze jush wyżej).
:arrow: Ja bym to widział jako TOPIC (coś jak Akademia), a w nim podTopici dla odpowiedniego cechu (szkoda, że to teraz wyszło, bo możnaby to do Stolycy wrzucić, a teraz to chiba nie będzie kaj :wink: ).
:arrow: Każdy mógłby tam wejść, zobaczyć jak to wygląda. Topici byłyby zupełnie otwarte (nie tak jak w Interpelacjach, że tylko pytanie i odp.).
:arrow: Same cechy na stałe sqpiałyby tylko mistrzów i czeladniqw (Ty, to potrafish wszycho zgrabnie nazwać :wink: ), a uczniowie byliby "zmienni", czyli jak ftoś potrzebuje pomocy, to pyta.
:arrow: Tu mogą się pojawić głosy, że jest wiele Forum dla grafiqw i łebmajsterów w necie- ja się z tym zgodzę, ale nie zawsze kce się każdemu zakładać konto, dla 1-2 problemów. Ponadt tu się znamy i nie będzie sytuacji, gdzie ftoś kogoś wyśmieje za pytanie, bo jest głupie, lemerskie etc.
:arrow: Mistrzowie i czeladnicy, to byliby admini i moderatorzy Forum. Jako Moderatorów )czeladniqw) widziałbym: Enleth'a (jak go jush przyjmiecie), TEO, Melkior'a, Intel'a, RA-V'a nio i Mię. Mistrzowie to ozkof: Ixcesal, świerszcz, WWalker (jesli jakiś czeladnik/mistrz czuje się urażony, to sorx, to taki wstępny podział :wink: ).
:arrow: Od razu mówię jOjO, takie Forum trudno zklimatyzować, ale postaram(y) się o to :) .
:arrow: Inne Fora pozostawiam innym.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.: KOLEJNE DODANIE :.
Melkior (cytat): |
Wydaje się ciekawe, nawet mógłbym coś pomóc, tylko prosiłbym jaśniej...
O co chodzi z tymi cechami? |
Chodzi o to, że kcemy utworzyć Forum, na ftórym diświadczeni beda mogli pomagać tym mniej doświadczonym. jOjO postanowił to troszq zklimatyzować i nazwał pojedyńcze Forum (np.: Łebmajstrów, Translatorów i Grafiqw) Cechem i odpowiednio tych ftórzy pomagają Mistrzami i Czeladnikami, a osoby szukające pomocy- uczniami.
Twoja pomoc jest oczywiście mile widziana, jako czeladnika/mistrza w Cechu Łebmajsterskim.
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Enleth
|
|
|
Łołkej, ja się chętnie włączę do tego projektu - mam nawet niemałą wiedzę na wymagane tematy, a czasu zawsze się trochę wygrzebie, więc chętnie się będę na takim forum udzielał. Kiedy wszystko rusza?
___________ Jeśli chcesz żeby coś było zrobione dobrze, zrób to sam... |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
Enleth (cytat): |
Łołkej, ja się chętnie włączę do tego projektu |
Cieszy mię to, bom liczył na Twe zaangażowanie.
- mam nawet niemałą wiedzę na wymagane tematy, a czasu zawsze się trochę wygrzebie, więc chętnie się będę na takim forum udzielał. |
I wiedza i czas i zaangażowanie mile widziane :wink: .
Kiedy wszystko rusza? |
A zebym to ja wiedział :mrgreen: . Narazie to pomysł, ftóry jak widzę jest dobrze odebrany. Jak tylko jOjO załatwi topic, to można zaczynać :) .
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
|
|
|
Kiedy wszystko rusza? |
jak się jakie nieszczęście nie zdarzy
to cech łebmajstrów ruszy do końca tego tygodnia
jesio parę ustaleń organizacyjnych i voila!
|
Powrót do góry
|
|
|
Eartless
|
|
|
|
Mi się ten projekt podoba i nie mam nic przeciwko :p
Przyda się pomoc tym, którzy jej poszukują, a coś takiego w miłej i przyjaznej atmosferze zachęci tylko do dalszego pomagania sobie...
___________ Mój numer gg: 697328
"Coś się kończy, coś się zaczyna"
A.Sapkowski |
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
Wysłany: 23 września 2003 Młodzi Webmajsterzy
|
|
|
MiB (cytat): |
:arrow: Od razu mówię jOjO, takie Forum trudno zklimatyzować, ale postaram(y) się o to :) |
hehehe wcale nie!
jeśli ino zachowacie formy zwracania się do siebie
to hermetyczny język adeptów tak wyspecjalizowanej sztuki (dla profanów rzemiosła) jest zupełnie klimatyczny! :P
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
|
|
|
Wkońcu:) Dzięki hetmanie. Teraz dodaje swoje trzy grosze. Jestem jak najbardziej ZA. Mogę się zająć organizacją tego forum i nawet mam pierwsze zadanie dla tego cechu! Ale o tym jak już powstanie. Sprawę musimy kiedyś obgadać. Jak to wszystko będzie wyglądać? itd. To najpierw niech powstaną webmasterzy, a później trza się zając resztą.
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
Morvin (cytat): |
mam pierwsze zadanie dla tego cechu! |
xle zrozumiałeś, ale o tym później!!
Ale o tym jak już powstanie. Sprawę musimy kiedyś obgadać. Jak to wszystko będzie wyglądać? itd. |
Jak normalne FOrum, tylko sqpiające osoby o konkretnych zainteresowaniach, ftóe kcom pomóc innym!!
To najpierw niech powstaną webmasterzy, a później trza się zając resztą. |
I dlatego mówię, że źleś nas zrozumiał!! Grupa Łebmajstrów jush jest!! Masz sprawę- wal!!
To co powstaje, to Forum, na ftórym osoby potrzebujące pomocy, będą mogły ją o3mać, ale nie chodzi mi tu o to, że Ty potrzebujesh pomocy webmajstera do zrobienia portalu, tylko inny, początqjący (lubo tesh nie :wink: ) łebmajster potrzebuje pomocy lepszego (w danym temacie) od siebie.
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Irvin
|
|
|
|
NIe o to mi chodziło MiB i nie zrozumiałem was źle (przynajmniej w tym pierwszym:)
___________ Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić... |
|
Powrót do góry
|
|
|