Autor |
Wiadomość |
Qter
|
Wysłany: 19 października 2003 Narodowy Test Inteligencji
|
|
|
No i jak tam pochwalcie się swoimi osiągnięciami :)
Mi wyszło IQ:126
Poza tym w jednym pytaniu był błąd Dr z kropeczką :lol: i ostatnie zadania (te porównawcze) pokazywały mi się dopiero jak 1/3 czasu upłynęła :x ale ogólnie było fajnie 8)
___________ "Możemy być tylko tym, czym jesteśmy, niczym więcej i niczym mniej." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
Mi tam wyszło tylko 121 :( . A obrazki ładowały się zazwyczaj po połowie czasu:(
Ciekawa sprawa - jak leciało Iron Maiden to było ok a jak zmieniałem na co innego, to mi szło zauważalnie gorzej :D .
___________ Pióro bywa ostrzejsze od miecza... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Eldacar
|
|
|
|
116 - wstyd, wstyd, wstyd
Nad studiami wyższymi muszę się poważnie zastanowić...
Dodane później:
Hehe nie jest jednak tak źle - miałem 54 dobre odpowiedzi :)
___________ "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones." A. Einstein |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ingham
|
|
|
|
Ech, mogłem nie grać wcześniej 2 godziny w Unreala i się odmóżdżać.
Tak wyszło tylko...
126 ;)
___________ Tylko modlitwa może Was zbawić! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Guinea
|
|
|
|
No nie no, panowie, daliście się skomercjalizować :( WSTYD!
___________ Achtung! Weasel!
|
|
Powrót do góry
|
|
|
AtakeeR
|
|
|
|
Co ma ten topic wspólnego z herosami, fantasytką? Jak ktoś mi da bardzo racjonalny powód, tudzież hetman pozwoli na istnienie wątku to nie zamknę topicu - ultimatum do 15.00 20.X.2003 :).
___________ Jam jest AtakeeR z Mahakamu |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
Cytat: |
Co ma ten topic wspólnego z herosami, fantasytką? |
A co mają wspólnego tematy: Muzyka, co na cd...
To pytanie jest podobne do "wywiadów", albo "zboczeń", tylko, że podaje "nieco" ;) mniej informacji. Tak samo jak ww tematy mówi coś o samych Jaskiniowcach...
A jak np ma się do tego historia nicków? - też na ogół nie ma nic wspólnego z heroesami i fantastyką.
Gdyby ktoś zapytał, np. "czy zupa fasolowa jest lepsza od pomidorowej" albo "które ze świąt: Wielkanocne, czy Gwiazdka jest ważniejsze" to to by na pewno było nie na temat.
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
|
|
|
niejeden się zastanawiał, ale JEDEN :P (cytat): |
Co ma ten topic wspólnego z herosami, fantasytką? |
to jest Karczma, gada się tu i o naszym świecie (hirołsowo-fantastycznem) jak i o nasz samych!
a jajq to dla nieftórych ważna rzecz... :P
Melkior (cytat): |
Gdyby ktoś zapytał, np. "czy zupa fasolowa jest lepsza od pomidorowej" albo "które ze świąt: Wielkanocne, czy Gwiazdka jest ważniejsze" to to by na pewno było nie na temat. |
se pozwole mnieć odmienne zdanie
smaki są ważne nawet w kontekście menju na Konwent!
a kwestia wyższości świąt zwykle koleruje z ogólnem spojrzeniem na świat - i poważnie to pisze!
...:::+:::...
a wracając do tematu
ftoś inien (cytat): |
No i jak tam pochwalcie się swoimi |
mie wyszło 90-60-90
ino nie jezdem pewien, czy w dobrym mieńsu mierzyłem...
___________ Baruk Khazad! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Eldacar
|
|
|
|
jOjO (cytat): |
mie wyszło 90-60-90
ino nie jezdem pewien, czy w dobrym mieńsu mierzyłem... |
No, no, no wynik godny pozazroszczenia :P
A jaki jest sekret tak wspaniałego wyniku :?: :wink:
___________ "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones." A. Einstein |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
Co do świąt to był to zły przykład - wycofuję go natomiast jeśli chodzi o przykład z zupami to swoje zdanie utrzymuję. Ja nie napisałem nic o konwencie i temat dokładnie taki jak tam zaproponowany wg mnie nadal jest nie na temat ;) . W razie potrzeby można to łatwo udowodnić :).
|
Powrót do góry
|
|
|
Eartless
|
|
|
|
Mi wyszlo zaledwie 100...
A teraz cos pocieszajacego:)
Sam Kopernik prawdopodobnie by mial tyle samo co ja. Wielu Noblistów ma IQ w granicach 100-120...
Zatem nie łamcie się. Te testy to bujda na resorach. Bo skoro taki "tępy" jestem to jakim cudem mature z matmy bez problemów przeszedłem, a co do polskiego sie nie wypowiem bo tez bajecznie?
Jednym słowem IQ to pic na wode :)
___________ Mój numer gg: 697328
"Coś się kończy, coś się zaczyna"
A.Sapkowski |
|
Powrót do góry
|
|
|
Eldacar
|
|
|
|
Eartless (cytat): |
Sam Kopernik prawdopodobnie by mial tyle samo co ja. Wielu Noblistów ma IQ w granicach 100-120...
|
Kopernik miał ponoć coś około 160
A że bujda - hmm no cóż wielkiej wagi do tego nie przywiązuję, aczkolwiek trochę prawdy w tym jest chyba...
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
Miaroajność tego akurat testu to inna sprawa... W moim przypadku wypełniłem go nawet drugi raz i podniosłem tym samym wynik do 128(czyli tylko o 7 punktów). W żaden sposób nie a się więc dostać 200. A pewnie i powyżej 150(mniej więcej) też się nie dało - przynajmniej w mojej grupie wiekowej.
Dodane później:
To powyżej pisałem, gdy nie było jeszcze wyników...
|
Powrót do góry
|
|
|
Eldacar
|
|
|
|
Maksymalna ilość punktów możliwych do uzyskania to o ile się nie mylę całe 145 pktów - przynajmiej w tym teście.
|
Powrót do góry
|
|
|
Grenadier
|
Wysłany: 20 października 2003 Narodowy Test Inteligencji
|
|
|
Mnie wyszło 135 :) Dla mnie wynik fantastyczny, więc zgodny z tematyką tegoż forum ;)
___________ Będziemy się żegnać... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Lopez
|
|
|
|
Mi na sporym kacu po imieninach u teściowej i niedzielnym odwyku :wink: wyszło 126 wiec chyba całkiem nieźle.
Ale chce napisac, ze test był strasznie naciągany a jego wersja internetowa to juz wogole kicha straszna:
- brak przycisku przejdz dalej przed upływem czasu (mały pikus)
- obrazki za małe i nieczytelne zupełnie (u mnie plamek na choince nie było wcale wiec strzelałem :lol: , a róznice znalazłem w kolorze balonów choc jej tam nie miało byc)
- obrazki wczytywały sie na modemie gdy juz połowa czasu upływała (czas powinni liczyc od momentu pojawiania sie obrazów albo obrazy powinny sie wczytywac jeszcze podczas rozwiązywania zadania poprzedniego)
- do teraz mam watpliwosci czy suma lat w jednym pytaniu nie powinna byc 49 (25 lat skonczy dopiero w grudniu wiec póki co ma 24 - chyba że sumuje sie tez miesiące?)
- rozklad grup wiekowych do kitu - dlaczego 35-latek ma tak duży bonus w stosunku do 34-latka? to powinno chyba zmieniac sie bardziej płynnie? Grenadierze - a ty do której grupy wiekowej sie zaliczyles? :wink:
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Eldacar
|
|
|
|
Lopez (cytat): |
- obrazki za małe i nieczytelne zupełnie (u mnie plamek na choince nie było wcale wiec strzelałem :lol: , a róznice znalazłem w kolorze balonów choc jej tam nie miało byc)
|
Miałem to samo - dla niedowiarków moge przesłać zrzut ekranowy - widać czarno na białym :wink: że górna część jednego z baloników jest biała zamiast czerwona.
Przy choinkach jednen z obrazków różnił się kilkoma pikselami, tak więc jedynie Sokole Oko miał jakieś szanse.
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
EE tam obrazek z domkiem i choinką był do zrobienia. Ja tam zauważyłem inaczej ułożoną gałązkę (albo to była plamka na monitorze :lol: ). Za to gorzej mi poszło z kaczorem i jego prawą nogą...
|
Powrót do góry
|
|
|
Ann
|
|
|
|
przy rejestracji pytali o wade wzroku - zaznaczyłam of corse bo trochę oslepłam już od monitora:) Niestety zadnej poprawki na to nie było przy podliczaniu punktów za spostrzegawczość. Baloniki widziałam - i owszem ale raczej jako kolorowe plamki, a przy próbie wytężenia wzroku spłakałam się jak bóbr:) Mam nadzieję tylko, że przyszli pracodawcy takich testów robić nie bedą - już wolę liczyć zużycie benzyny samochodom klasy B. Swoją drogą chciałabym taki samochodzik:)
Co do samego zorganizowania testu - głupie było to, że kazde pytanie z kategorii miało ten sam czas na rozwiązanie - niektóre robiło się szybciej a przy kilku zanim przeczytałam treść mijało duzo czasu - i ten niknący pasek na dole letko deprymował.
A mój wynik to 128 - myślę, że w miarę trafiony test - kiedyś jak byłam piekna i młoda byłam w takim zakładzie gdzie testowali wszystko - wtedy miałam 127 - tak więc rozrzut mały - ale i przy okazji postep niewielki:)
___________ Ludzie myślą czasem jak zabić czas, a to czas ich zabija.
Alfons Allais |
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
|
|
|
Ann (cytat): |
A mój wynik to 128 - myślę, że w miarę trafiony test - kiedyś jak byłam piekna i młoda byłam w takim zakładzie gdzie testowali wszystko - wtedy miałam 127 - tak więc rozrzut mały - ale i przy okazji postep niewielki:) |
pono najwyższe jajq mają 70-latkowie :P
masz jesio duuużo czasu :D
___________ Baruk Khazad! |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
Heh, to ja może sobie pójdę?? Ja z moim 92 to przy Was nie staję!!
Choć z drugiej strony, to pewnie większość z Was ma ponad 19 lat, a tam jush przelicznik jest korzystniejszy :)
jOjO (cytat): |
pono najwyższe jajq mają 70-latkowie :P
masz jesio duuużo czasu :D |
A nie prawda!! Przedziały są:
0-19, 20-35 i powyżej 35. I to osoby powyżej 35 mają sie jusch najlepiej.
Eldacar (cytat): |
Nad studiami wyższymi muszę się poważnie zastanowić... |
A słyszał Ty, że to studenci to najinteligentniejsza grupa w polsce?? A ja tak :) .
___________ "Imagine there's no heaven,
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
A dajcie spokój z tymi studiami. W Polsce na studiach państwowych (ale nie tylko) bardziej przyda się umiejętność zapamiętywania niewyobrażalnych ilości głupot i innych nikomu niepotrzebnych rzeczy niż wysoki IQ. Tak więc tym się akurat nie ma co przejmować podejmując decyzję o studiowaniu.
|
Powrót do góry
|
|
|
Ann
|
|
|
|
mając jako taki jajq można unikać zapamietywania głupot, tak więc na dwoje babka wróżyła. I nie podzielam zdania, że w Polsce na studiach... mam znajomych studiujących w Niemczech - polskie studia mają dużo zalet, których tam brakuje. Ale to nie ten topic - i nie ten klimat of corse - tak więc nawiązując do tematu przewodniego - jest fantastycznie:)
___________ Ludzie myślą czasem jak zabić czas, a to czas ich zabija.
Alfons Allais |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
Nie twierdzę, że studia w Polsce są złe - wręcz przeciwnie - nie mam nic na przeciwko:). Ale materiału do opanowania typowo pamięciowego jest mnóstwo. Np: skrypt 100 str. formatu a4 twierdzeń matematycznych i ich dowodów i trzeba się tego nauczyć w czasie jednego semestru na jeden z przedmiotów. Inteligencja inteligencją ale w takim przypadku pojemność mózgu też trzeba wykorzystać. Zapewne nie wszędzie tak jest ale jest to zdaje się dość popularne na studiach z wysokim poziomem nauczania.
Wiem, że trochę to off topic, ale nie chciałbym, aby ktoś w oparciu o ten test podjął złą decyzję:).
|
Powrót do góry
|
|
|
Eldacar
|
|
|
|
Z tymi studiami to troszkę żartowałem - tego całego jajq nie traktuję aż tak poważnie.
|
Powrót do góry
|
|
|