Autor |
Wiadomość |
Hardack
|
Wysłany: 2 maja 2004 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
Cytat: |
* Czy ekran walki, sposob jej sterowania bedzie uproszczony?
- Tak, znacznie. W fazie walki bedzie sporo zmian i ulepszen (wprowadzimy wiele świetnych rozwiązan). A wogle, to ta cześć gry jest już prawie gotowa do użytku. |
Mam obawy, co mają znaczyć te zmiany i ulepszenia? Wszędzie mają być tylko innowacje i zmiany. Tylko nie wiem czy trzeba poprawiać system walki z H4 ( do H3 nie mam nic ale chodzi mi głównie o rzucanie czarów przez jednostki i takie szczegóły jak nie powrucenie na miejsce harpi). Co tam trzeba zmienić?? A te świetne rozwiązanie, hmmm w H4 też miało być wiele świetnych rozwiązań ale niestety niektórym się nie spodobały.
___________ Głupiec głupcem pozostanie a mędrzec geniuszem się stanie. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Enialis
|
|
|
|
To niezły pomysł tylko ciekawe czy znowu wszystkiego nie popsują... :?
___________ «Where the hell is Koza?»
http://www.knightonlineworld.com/ - Dołącz! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Manticore
|
|
|
|
Tiaaa..... "wprowadzimy wiele świetnych, extra super-mega rozwiązań, ta gra to będzie rewolucja i przełom w dziejach rozrywki komputerowej"....od takich tekstów mi niedobrze, praktycznie każda gra w fazie produkcji zapowiadana jest jako przyszły mega-hit, a z reguły wychodzi mega-shit :? Wartościowe są tylko konkretne informacje, dla mnie z tego tekstu:
Cytat: |
* Czy ekran walki, sposob jej sterowania bedzie uproszczony?
- Tak, znacznie. W fazie walki bedzie sporo zmian i ulepszen (wprowadzimy wiele świetnych rozwiązan). A wogle, to ta cześć gry jest już prawie gotowa do użytku. |
nic nie wynika......I have a baaaaaad feeling about this
Pozdrawiam :)
Manticore
___________ Heroes of Might and Magic 4.....there is no curse in elvish, entish or the tongues of man for this treachery !!! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
Wysłany: 6 maja 2004 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
Może trochę nie na temat ale , po obejrzeniu nowego elfickiego Zamku doznałem "szoku" .Obraza przejaskrawiony ,z odcieniami wszelkiej pomarańczy i czerwieni ...I to ma być Elficki zamek ? Zamek istot Leśnych gdzie dominuje zieleń i błekit? Toż to absurd... Jeśli nekropolis będzie w kolrze Blue and White to wysiadam z tej łodki... :( :( :(
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Haarald
|
Wysłany: 6 maja 2004 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
Ja równiez napiszę nie na temat:
Widziałem ten screen: I powiem jedno mam serdecznie dość tej zafajdanej mangi!!!! Jeżeli w takim graficznym wydaniu ma wyjsć HOMM-V to ostatecznie żegnam się z tą serią a moze nawet z wszelkimi grami komputerowymi (lub zrobie sobie długą przerewę). Mam poprostu dosyć!!!!! Obrzydzenie mnie bierze na cos takiego... grafikom brak wyobraźni. To w zasadzie niczego nie prezentuje zwykły obrazek, który każdy głupi może sobie kredkami woskowymi namalować, a gdzie tu jakakolwiek głębia? tajemniczość? klimat? co to w ogóle ma być? Zaczynam tracić cierpliwość.... innych grafików trzebaby chyba tam zatrudnić!!!
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
Wysłany: 7 maja 2004 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
W tej materi się z Toba Haaraldzie, zgadzam w 100%.Toż ci graficy biorą kupe kasy a efektem tego jest obrazek wyglądajacy jak ze Sumrfów do tego po setnej kopii...brak wyczucia i estetyki charakterystycznej dla HoMM ...
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Aramil Smocza Krew
|
Wysłany: 25 lipca 2004 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
Aż tak źle z tymi artworkami nie jest. Ciekawe jakby to wyglądało gdyby zatrudnili grafików z WotC. Napewno niezile i nikt by się nie czepiał, no może trochę o klimat. :roll:
Ale ten kto miał w ręku podręczniki do DnD 3e (najlepiej Księgę Potworów) i widział obrazki wie o co chodzi. 8)
___________ "Bądź blisko swych przyjaciół, Aramil, a wrogów miej w zasigu miecza...najlepiej umieść ich w swojej świątyni. " |
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
Wysłany: 25 lipca 2004 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
A i owszem miałem trochę go w rękach :wink:
Plus jest taki że nie ma tam mangowatych stworów i konwencja odowiada stylistyce Herosów. :wink:
Minus jest taki, że musieliby poskromić fantazję i rysować w miarę prawidłowo niektóre jednostki, bo to co oni robią z niektórymi stworzeniami to abstrakcja :lol:
___________ From the beginnin' to end
Losers lose, winners win
This is real, we ain't got to pretend
The cold world that we in
Is full of pressure and pain
I thought it would chane
But its stayin' the same |
|
Powrót do góry
|
|
|
Evander
|
Wysłany: 2 października 2004 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
hmm
ktos moze mi podac namiary na jakas oficjalna stronke z newsami o H5?
bo nie moge nic wyguglac
edycja:
albo najlepiej niech ktos poda jakies oficjalne newsy tutaj :)
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Sir Wookash
Wysłany: 3 października 2004 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
Problem w tym, że, o ile się orientuję, żadnych oficjalnych newsów nie ma :/
___________ Peace! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ghost
|
Wysłany: 3 października 2004 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
Blizzard, z tego co wiem, jest podzielony. Oddział Billa Ropera założył nową firmę i prawdopodobnie tworzy grę na podstawie Warcraftów. Więc jest pochyło, a o nowych projektach Blizza nic nie słychać.
A co do artworków... No commentz. Nie mam NIC przeciwko mandze, ale nie tutaj, do stu kaloryferów w sosie bananowym, nie w HoMM! Wyobraźcie sobie kukrowanego rycerzyka z mieczem na dwa kilometry, malutką, uroczą główką i wielkim pancerzem. Albo jeszcze lepiej - kapłankę w ogromnych, bladoróżowych szatach, z uroczym baniakiem, na którym jakiś niedoszły grafik narysował dwa kleksy imitujące oczy, młotem w łapie i biustem większym od głowy... Toż to się w dyni nie mieści, to jest poważna ingerencja w klimat HoMM...
Do tego dochodzi za dużo obietnic ulepszania wszystkiego co się da. Jak mówił Manticore - po takich obietnicach góry rodzą mysze, vide Unreal II, Doom III czy też Devastation, w których wszystko miało być rewolucyjne, a w pierwszym przypadku klimat był całkowicie spaprany, bo twórcy zrobili z tego eintopfa, w drugim obiecywali nam kokosy, a dostaliśmy niewiele względem klimatu, długości rozrywki i grywalności, a w trzecim - zaledwie możliwość rozwalania wszystkiego i używania przedmiotów otoczenia do walki, co było już w Red Faction i Indiana Jones and the Emperors Tomb...
Ja się boję tych wszystkich zmian graficznych w artworkach i w systemie rozgrywki... Co z tego będzie, czas pokaże.
___________ Zaśmiecam język z lubością
Znieprawiam, do złego kuszę
Zakusy mam bolszewickie
I sączę jad w młode dusze
fragment wiersza J. Tuwima |
|
Powrót do góry
|
|
|
|
Wysłany: 4 października 2004 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
Co wy tak z ta mangą? Przeciez screenów jeszcze nie było żadnych. Pooglądajcie sobie artworki z H3 i porównajcie z grą. Widząc je też pewnie zarzekałbym się, że nigdy nie zagram w H3!
___________ "Draculi i wszystkim wampirom, które kochałem..." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
Wysłany: 4 października 2004 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
No ale jest pewna różnica, w H3 mieliśmy szkice(a szkice mają to do siebie że zawsze są zbyt wyraźste i przerysowane) a te z artworki z H5 to kolorowe plamy w dziwnych odcieniach oraz postacie w stylu mangi.
___________ From the beginnin' to end
Losers lose, winners win
This is real, we ain't got to pretend
The cold world that we in
Is full of pressure and pain
I thought it would chane
But its stayin' the same |
|
Powrót do góry
|
|
|
|
Wysłany: 5 października 2004 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
Haav Gyr (cytat): |
No ale jest pewna różnica, w H3 mieliśmy szkice(a szkice mają to do siebie że zawsze są zbyt wyraźste i przerysowane) a te z artworki z H5 to kolorowe plamy w dziwnych odcieniach oraz postacie w stylu mangi. |
Owszem różnica - ale artwork to też jeszcze nie screen. Chyba nie myślisz, że w grze będą akwarelowe plamy...
___________ "Draculi i wszystkim wampirom, które kochałem..." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Evander
|
Wysłany: 3 stycznia 2005 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
ja mam prosbe, zeby ktos z uprawnieniami zapytal w Ambasadzie Ubisoftu kto bedzie robil muzyke do Herosow 5.
jak dla mnie to jedno z wazniejszych pytan :)
i szczesliwego nowego roku
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
Wysłany: 9 lutego 2005 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
Ja jestem za standardowymi ruchami.... tzn. turowo, bo jak widzę jak moi koledzy graja w Warcrafta to ja wysiadam. Eeee... Heroesy nie mogą zmienić się w głupią rypaninę po klawiszach i myszce! Noo... ale zawsze zostaje wybór tak jak w AoWSM. A jeśli chodzi o te uprgady to HII mi się nie podobała - 2 ulepszenia tu, 0 tam, tam tylko troszkę... Upgady muszą być dla wszystkich jednostek. Najlepiej kilka i do wyboru! A co? :D
|
|
Powrót do góry
|
|
|
jOjO
|
Wysłany: 31 marca 2005 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
hmmm...
tak siem zadumałem nad tymi nowymi artworkami do H5
czyżby to była taktyka przemyślana ze strony UbiSofta, by poczekać aż wyginie(?) gros maniaków H3, aż absmak po H4 ulotni się w eterze
i wydać H5
całkiem - jednak - inne niż to co do tej pory było?
mię osobiście najbardziej słabi ten passus o bardziej dorosłej grze...
tak jakby teraz to była gra dla psedskolaqw...
widzi mi się, że to będzie fajna gra
ale jakoś nie widzi mi się, by była mocno związana z ukochaną trójeczką...
obawiam się odejścia w zupełnie inne klimaty...
czy to było celowe? takie odwlekanie?
i czy aby na pewno ostatnie pogłoski o problemach Ubi jako firmy nie zagrożą premierze piątki?
___________ Baruk Khazad! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Evander
|
Wysłany: 2 kwietnia 2005 Sztuka dyplomacji, czyli co poeta kciał przez to powiedzie
|
|
|
widziales moze co sie stalo z settlersami?
a przynajmiej slyszales?
nowa czesc jest mietkim rts prawie bez ekonomii - czyli wlasciwie caly urok settlersow Kreeganie wzieli.
dziwne te "kontynuacje" dzisiaj robia.
...
to co przepowiadasz, moze sie zdarzyc, ale obys byl falszywym wieszczem.
|
|
Powrót do góry
|
|
|