Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
Jaskinia nie funkcjonowała.
Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.
Kasztelan Crazy
Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.
Autor |
Wiadomość |
Maal Verne
|
Wysłany: 4 lutego 2005 Nowy stwór z Heroes V.
|
|
|
:? Może nie tak ostro dobra? Ja nie krytykuje czyjegoś zdania, więc uszanuj to. Moją pomyłką było zbyt szybkie wystukanie "tak samo" --> miał być tylko szanować.. ale cóż..
___________ Immanuel Kant - "Niebo gwieździste nademną, prawo moralne we mnie" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Val Gaav
Skąd: Z jednego z czterech światów stworzonych przez... : "Lord of the Nightmares"
|
|
|
|
Maal Verne (cytat): |
:? Może nie tak ostro dobra? Ja nie krytykuje czyjegoś zdania, więc uszanuj to. Moją pomyłką było zbyt szybkie wystukanie "tak samo" --> miał być tylko szanować.. ale cóż.. |
No mnie chodzi o to tylko że to mnie degradowało niejako z pozycji fana serii ... Urazić cię nie chciałem , mimo że mnie twój opis uraził bo za fana się uważam mimo iż wolę h3 od h4..
PS .. A jak już gdzieś pisałem to h4 szanuje za wiele pozytywnych rozwiązań :wink:
___________ Darkness beyound blackest pitch, deeper then the deepest night
King of darkness, who shines like gold upon the Sea of Chaos.
I call myself upon thee! Swear myself to thee !
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
Ad rem .Jeśli mozna to o którym szkicu mówicie bo z dialogu nie mozna wywnioskować ? Chodzi moze o tego "diabła" co ma rogi i gejzer na grzbiecie ? Moim zdaniem nie ma co komentowac jeśli to ma byc diabeł to ja juz wolę człapającego Czarnego Smoka z H4 . Gdzies juz na forum napisałem wierszyk na temat tego z rogami ale chyba go wycieli ...Szkic pod wględem estetycznym(proporcje , koncepcja postaci jest po prostu beznadziejny) . Ponadto widział ktoś aby diabeł miał łancuchy ???
Cytat: |
Podobnie ma się z tym stworkiem - bardziej chyba faktycznie do H4 pasuje, niż H3 i rzeczywiście do mrocznego klimatu jakoś średnio przemawia...
|
A gdzież Twój obiektywizm Acidzie ?:lol: Wszystko co najgorsze chcesz wrzucić do H4 he To są subiektyne gusta graczy , kazdy ma swoj pogląd na obie cześci i nie ma co uogólniac bo nawet statysyka weżmie w łeb...Ty mi powiesz iz 90% mieszkańców Jaskini Bardziej ceni H3 ,ja Ci odpowiem iż 90% mieszkańców CH woli H4 i czego to dowiedzie ...Niczego
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
roobert (cytat): |
A gdzież Twój obiektywizm Acidzie ?:lol: |
A był kiedyś taki? :P
Wszystko co najgorsze chcesz wrzucić do H4 |
Nie, nie wszystko, ale większość :P. W każdym razie chyba zgodzisz się, że jak chodzi o kolorowy cukierkowy, pastelowy świat, do którego idealnie pasuje ten szkic, to nasuwa się tylko jedna gra.
he To są subiektyne gusta graczy , kazdy ma swoj pogląd na obie cześci i nie ma co uogólniac bo nawet statysyka weżmie w łeb...Ty mi powiesz iz 90% mieszkańców Jaskini Bardziej ceni H3 ,ja Ci odpowiem iż 90% mieszkańców CH woli H4 i czego to dowiedzie ...Niczego |
Prawda - statystyka właściwie nie ma tu wiele do rzeczy, choć te wskaźniki procentowe na CH nie są takie znowu ostre jak u nas :P. Każdy ma swoje zdanie i bardzo dobrze. Ja twierdzę dalej, że H4 w porównaniu z innymi częściami to totalne dno, a ten stworek pasuje zdecydowanie bardziej do H4, niż H3, więc też zbliża się do dna :P. Chyba nie oczekiwałeś przy tym temacie jakiejkowliek obiektywnej oceny artworka, którego obiektywnie się ocenić po prostu nie da.
ooo..... a przy okazji:
Maal Verne (cytat): |
Może nie tak ostro dobra? Ja nie krytykuje czyjegoś zdania, więc uszanuj to. Moją pomyłką było zbyt szybkie wystukanie "tak samo" --> miał być tylko szanować.. ale cóż.. |
Zdanie swoje możesz mieć i nie ma problemu, ALE jeśli zaczynasz definiować "prawdziwego fana herosów", a potem jeszcze warczysz na kogoś, kto się nie zgadza z twoimi poglądami i próbujesz, odsyłając go do podpisu, przekonać o wyższości swojej teorii..... no to wybacz, ale nie dziw się, że ktoś się z twoim zdaniem nie zgodzi, a wręcz skrytykuje taki - FAŁSZYWY w końcu pogląd. Zaznaczam też, że kilka postów wyżej udowodniłem, że zaprzeczałeś sam sobie (bo subiektywne (a jakie? :P)dostrzeganie we wszystkich częściach wad i zalet praktycznie wyklucza cenienie wszystkich gier tak samo), więc to to naprawdę głupota była, a czy to była pomyłka, czy nie - wybacz - telepatą jeszcze nie jestem, ale pracuję nad tym :P.
___________ Neutralność nie zawsze jest możliwa... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
Acid Dragon
A był kiedyś taki?
|
Uff to ja go szukam i szukam... ech atu takie pytanie :P :P
Ja twierdzę dalej, że H4 w porównaniu z innymi częściami to totalne dno, a ten stworek pasuje zdecydowanie bardziej do H4, niż H3, więc też zbliża się do dna |
Coz masz do tego prawo choc Na krzywej Gausa twoj radykalizm by sie znajdował na skraju .
Ja odpowiem może innaczej aby nie offtopikowac ja uważam H3 za częsc rewolucyjną ,bardzo dobra choć z perpektywy lat nieco juz archaiczna (chodzi o pewne jej elementy). A takze próby jej reaktywacji poprzez WoGifikacje za niezbyt trafine .(BALLLANS gdziez do pomyslenia aby jeden gosth Behemot pokonał starozytne Behemoty w ilosci 4)
H4 Jest dla mnie gra takze rewolucyjna(w pewnych rozwiązaniach)choc przyznaję iz NIEDOPRACOWANĄ na pewno nie zasługuje na miano gry beznadziejnej.
Chyba nie oczekiwałeś przy tym temacie jakiejkowliek obiektywnej oceny artworka, którego obiektywnie się ocenić po prostu nie da. |
Dlaczego NiE??
Trzeba okeslic kryteria oceny
-Czy ma postać nazwę ?
-czy postac nazwana ma elementy charakterystyczne dla wyobrażenia tej postaci?
-jak zostałay wykonane elemety wizualne?
-technika wykonania ,proporcie dobranie barw czy te elementy sa harmoniczne
- czy artwork nie zawiera błedów merytorycznych typu wampir ze srebrnym krzyżem , w przypadku artworka łańcuchy na nogach (jeśli to diabeł)
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
Wysłany: 5 lutego 2005 Nowy stwór z Heroes V.
|
|
|
No chyba sobie jaja robisz :P
jak idziesz do galerii jakiejś to tez oceniasz obrazy w taki pseudo-obiektywny sposób?
Wiesz - ja idę i po prostu podziwiam co MI się podoba, a co nie.... Bo mam własne zdanie, własne gusta i jestem istotą myślącą i wybierającą sobie to, co najlepsze, ale zmuszającą się do "podziwiania" wszystkiego jak leci....
Sztuki nie da się obiektywnie oceniać - albo coś się podoba, albo nie - albo można to podziwiać, albo krytykować.
ale zresztą, proszę bardzo:
-Czy ma postać nazwę ? |
Nie (co to za pytanie :P)
-czy postac nazwana ma elementy charakterystyczne dla wyobrażenia tej postaci? |
nie jest nazwana, więc pytanie B też raczej mało posłuży ocenie.
-jak zostałay wykonane elemety wizualne? |
kiepsko - zwracają uwagę, ale zupełnie nie pasują do klimatu.
-technika wykonania ,proporcie dobranie barw czy te elementy sa harmoniczne |
technika wykonania - fatalna, nie dająca się w połowie przenieść na obraz komputerowy, zupełnie niepotrzebna
proporcje - jak w wypadku całej reszty screenów - kompletnie złe, wyglądają śmiesznie. O harmonii wogle nie może być mowy.
- czy artwork nie zawiera błedów merytorycznych typu wampir ze srebrnym krzyżem , w przypadku artworka łańcuchy na nogach (jeśli to diabeł) |
Nie wiadomo co to dokładnie jest, więc nie można tego ocenić.....
I tyle wyszło z takiego "obiektywizmu".......
..... i jeszcze jedno: na krzywej gaussa raczej jestem jednak w większości, jeśli już wracasz do statystyk, więc to wcale na jej skraju by nie było.
___________ Neutralność nie zawsze jest możliwa... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
Wysłany: 5 lutego 2005 Nowy stwór z Heroes V.
|
|
|
Acid Dragon No chyba sobie jaja robisz
[/quote]No może trochę nieprecyzyjnie sie wyraziłem
Oczywiscie kazdy dzieło sztuki ocenie podług własnych kryteriów
Mi raczej chodzi o w miare obiektywna ocene przedstawionego screena dla potrzeb gry
Dlatego
Nie (co to za pytanie )
|
uważam iz zasadniczym elementem powinna byc nazwa okreslająca postac ze screena . Brak jejpokazauje iż twórcy cos sie uroiło przelał to na papier i nie wie co to?
nie jest nazwana, więc pytanie B też raczej mało posłuży ocenie.
posłuśzy jago element negatywnej oceny
Co do reszty sie zgadzam moze po za I tyle wyszło z takiego "obiektywizmu |
wyszło to iz screen został zrobiony nierzetelnie i Ubi w sposób lekceważacy podeszło do sprawy
Nie wiem czy pamietasz pierwsze screeny z 3DO tam zamek screen zamku nekropolis był jasno określony podobnie postac Feniksa
i jeszcze jedno: na krzywej gaussa raczej jestem jednak w większości, jeśli już wracasz do statystyk, więc to wcale na jej skraju by nie było. |
No upierałbym sie przy swoim . Gdyby kazdemu dać skale oceny H4 od 1 do 10 to podejrzewam iz większośc przeciwnikow H3 dałaby od 3 do 4 a Ty pewnie dałbyś 1 góra 2 . Stąd moje przypuszczenie o Twojej skrajnej ocenie :P :P
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maal Verne
|
Wysłany: 7 lutego 2005 Nowy stwór z Heroes V.
|
|
|
Zdanie swoje możesz mieć i nie ma problemu, ALE jeśli zaczynasz definiować "prawdziwego fana herosów", a potem jeszcze warczysz na kogoś, kto się nie zgadza z twoimi poglądami i próbujesz, odsyłając go do podpisu, przekonać o wyższości swojej teorii.....
Nie no na nikogo nie warcze- soryy, że tak zabrzmiało :(
Jednak musze się przyznać do tej fatalnej pomyłki- masz rację, każdy inaczej interpretuje świat i w ogóle-- nie no nie miałam na celu nikogo urazić, tylko no tamtym przedostatnim postem --- to tak bardziej mi zależało na przypomnieniu o H2. (chciało się raczej zaznaczyć, że były jeszcze inne części \jeśli nie uznaje się H4\- H1-2, które naprawde były b. dobre) Naprawde nie chciałam by to tak beznadziejnie wyszło, przepraszam, mój błąd (a jakże cholernie wielki) .
Wybaczcie Jaskiniowcy.
(I postanawiam się poprawić i więcej takich byków nie strzelać :( )
___________ Immanuel Kant - "Niebo gwieździste nademną, prawo moralne we mnie" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Elendil
|
Wysłany: 21 marca 2005 Nowy stwór z Heroes V.
|
|
|
Stwór całkiem niezły, choć faktycznie zdecydowanie przejaskrawiony. Wystarczyło by trochę przyciemnić barwy, zgasić ten płomień, oraz jakoś to nazwać, i byłoby w porządku.
___________ Jam jest Elendil, syn Amandila. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Gelu
|
Wysłany: 25 marca 2005 Nowy stwór z Heroes V.
|
|
|
Bardzo ładny, ale nie jest to Elf dlatego chyba jednak nie podoba mi się...
___________ Po śmierci rodziców chodzę w kapturze.|
__________|"""""""""""""""""""""""""""""
Gelu Knight |
|
Powrót do góry
|
|
|