Autor |
Wiadomość |
Faramir
|
Wysłany: 26 września 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
20/21? Mię tam pasuje, wstępnie zgłaszam że obecność ma w tych dniach nie jest niczem zagrożona :) Jeśli i innym pasuje, ustalmy więc termin na ten czas i powoli zacznijmy bardziej konkretnie wszystko planować.
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|
@lan
|
|
|
|
Wstepnie zapowiadam obecność moją i łyżeczki, jako że i stosunkowo blisko i starówka ładna ;).
___________ "Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty."
A. Sapkowski
Jabber | Przewodnik po IJB | Histmag |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
No to ustalamy termin na weekend 20/21 listopada.
Lista uczestników:
1}. Faramir (termin pasi 8) )
2}. Nami (nic z tego - nie będzie :( )
3}. Hexe (wstępnie pasi :D )
4}. Sandro (listopad pasi)
5}. Mirabell (listopad pasi? ja już nie wiem - Melkior)
6}. @lan (wstępnie pasi)
6 i cwierć}. łyżeczka(gdzie @lan tam i ona:p) <--- o konwent chodzi :) - Nami
6 i trzy czwarte}. Earthless (mówi, że nie może w weekendy)
7}. Melkior (termin pasi 8) )
8}. Behemoth (termin pasi 8) )
9}. Ingham (bardzo wstępnie pasi)
10}. Eon (na razie nic z tego :( )
Ci co nie mają statusu "termin pasi" niech potwierdzą termin via jabber/tlen/gg/icq albo tutaj.
P.S. Ciekaw jestem jak będą wyglądały zimowe wędrówki po Toruniu ...
___________ Pióro bywa ostrzejsze od miecza... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ingham
|
Wysłany: 27 września 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
Melkior (cytat): |
P.S. Ciekaw jestem jak będą wyglądały zimowe wędrówki po Toruniu ... |
A powiedzieć Ci? Naprawdę tak trudno to przewidzieć :>
___________ Tylko modlitwa może Was zbawić! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Behemoth
|
|
|
|
Wnoszę uprzejmą prośbę o status 'termin pasi' ;-)
___________ "Nothing can seem to fill the emptiness inside,
So still I search, never ever wait for the time or the tide"
--
Blaze "Hunger" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
Ingham (cytat): |
A powiedzieć Ci? Naprawdę tak trudno to przewidzieć :> |
To ja wiem że będzie ich mniej niż rytualnego biesiadowania ;) ale i tak pewnie będzie to zależne od temperatur (i ew. ilości śniegu). Ja w każdym razie jestem bardzo ciekaw jak będzie wyglądało miasto z wysokości wieży stojącej w centrum Starówki (sqbana bardzo wysoka jest :) )... i o ile będzie taka możliwość to nie omieszkam spawdzić. A wędrówki przewiduję z racji zakwaterowania - najprawdopodobniej nie będzie to miejsce w samym centrum, toteż spacerki będą konieczne.
A właśnie Ingi: piszesz się na zjazd?
BTW2: wieść o konwentowej łyżeczce mnie chyba ominęła :(
|
Powrót do góry
|
|
|
Sulia
|
|
|
|
A czy nasz Organizator jest w stanie mi ten śnieg zagwarantować pod koniec listopada? :)
Jak ja uwilebiam zimę :D A jeszcze Toruń zimą. Ojej. Chyba spróbuję przedsięwziąć pewne kroki. Ale narazie proszę nie dopisywać do listy.
Tylko ja chcę zwiedzania :P Zwiedzania (ta powtórka na wszelki wypadek gdyby mnich się zjawił :) )
___________ Zasady Zakątkowe:
1. Proszę o nieużywanie emotów
2. Przepuszczajcie tekst przez Worda:)
3. Nowi goście przynoszą drobny upominek!
4. Żadnych bójek i pijaństwa:) |
|
Powrót do góry
|
|
|
@lan
|
|
|
|
BTW2: wieść o konwentowej łyżeczce mnie chyba ominęła :( |
A, taki nic nie znaczący incydent; w każdym bądź razie łyżeczce nie warto rezerwować osobnego miejsca :).
___________ "Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty."
A. Sapkowski
Jabber | Przewodnik po IJB | Histmag |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
|
|
|
3. Hexe (nikdo nic nevi) |
Ja tez nie jestem w tym momencie na 100% powiedziec, czy mi pasowac bedzie - od niedawna musze lawirowac z terminami zlotow, zeby w miedzyczasie na weekend tez do domu pojechac.. :)..
.. ale dopiszcie "wstepnie pasi" :D.. Stane na glowie, ale pojade :>.. A najwyzej ladnie poprosze o siakies przesuniecie terminu :)..
Pozdrawiam,
Hexe
___________ Earth is full. Go home. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 28 września 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
Sulia (cytat): |
A czy nasz Organizator jest w stanie mi ten śnieg zagwarantować pod koniec listopada? :) |
Cóż... jakies pojęcie miałem o tańcu deszczu, ale o przyzywaniu śniegu mam blade pojęcie ;) . W każdym razie poszperam w starych księgach - a nóż coć znajdę :) .
Sulia (cytat): |
Tylko ja chcę zwiedzania :P |
No wreszcie jakiś głos który pewnie zmobilizuje mnie do pracy nad listą miejsc do odwiedzenia :p .
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
Wysłany: 28 września 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
Lista, powiadasz? Lista może być, jeśli na niej poprzestaniemy :P
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
Wysłany: 29 września 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
Faramir (cytat): |
Lista, powiadasz? Lista może być, jeśli na niej poprzestaniemy :P |
A ja się nie zgadzam, żeby na niej poprzestać... ja nie byłam jeszcze w Toruniu i mam zamiar coś pozwiedzać, jeżeli pojdę... w kajpach to mogę sobie i we Wrocku posiedzieć :P
___________ I loved you a lot
to need you a lot
I leave you alone...
Guano Apes - Living in a lie |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
Brawo! Może uda się zrobić pierwszy po długiej przerwie zlot zwiedzany zamiast wyjątkowo popularnego ostatnio zlotu siedzianego :) . Zwolennicy siedzenia 2 dni w 1 miejscu zaczynajcie się bać :P
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
Dobra, można więc spróbować coś pozwiedzać. Ja bym pozwiedzał cukernie, na przykład :P Te pierniki z Torunia są dość znane chyba :) No, i jakiś Kościół. Jeśli byłby Gui to zabawa byłaby świetna :) Najlepiej na mszę, gdzie będą śpiewać... ;)))
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Dobra, można więc spróbować coś pozwiedzać. Ja bym pozwiedzał cukernie, na przykład :P
|
cukiernie zwykłą to może (kiedyś :P) wątpie, że by nas wpóścili tam gdzie robią te pierniki :P
Cytat: |
No, i jakiś Kościół. Jeśli byłby Gui to zabawa byłaby świetna :) Najlepiej na mszę, gdzie będą śpiewać... ;))) |
Ja do kościoła żadnego nie mam zamiaru wchodzić... więc jakby co ja zostaje przed wejściem, jeżeli plan wycieczki będzie zawierał takowe punkty :P
to need you a lot
I leave you alone...
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
Nami (cytat): |
Dobra, można więc spróbować coś pozwiedzać. Ja bym pozwiedzał cukernie, na przykład :P
|
cukiernie zwykłą to może (kiedyś :P) wątpie, że by nas wpóścili tam gdzie robią te pierniki :P |
Nie mowie o miejscu gdzie robią - tylko gdzie sprzedają :P A zresztą, i tak sobie tylko żartowałem :)
No, i jakiś Kościół. Jeśli byłby Gui to zabawa byłaby świetna :) Najlepiej na mszę, gdzie będą śpiewać... ;))) |
Ja do kościoła żadnego nie mam zamiaru wchodzić... więc jakby co ja zostaje przed wejściem, jeżeli plan wycieczki będzie zawierał takowe punkty :P |
Nie posiada :) Go jeszcze w ogóle nie ma i - mówiąc szczerze - wątpie by taki w ogóle się pojawił :)
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Nie posiada :) Go jeszcze w ogóle nie ma i - mówiąc szczerze - wątpie by taki w ogóle się pojawił :) |
Wiem, że go nie ma jeszcze :P Nie wątp bo może powstanie :P nigdy nic z Jaskiniowcami do końca nie wiadomo :)
to need you a lot
I leave you alone...
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
Nie wątp bo może powstanie :P nigdy nic z Jaskiniowcami do końca nie wiadomo :) |
Zaprawdę święte to słowa ;P
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Zaprawdę święte to słowa ;P |
:)
A nóż widelec uda nam się zoorganizować jeden zlot na którym pół dnia nie spędzimy w jakieś "karczmie" ;) Tylko na prawdę coś pozwiedzamy :D
to need you a lot
I leave you alone...
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
Dobra nowina!
Nawiązałem astralnie kontakt ze znajomą osobą z miasta, na które zamierzamy uderzyć. Z pewnością pomoże to zaplanować zlocik. Z krótkiej rozmowy dowiedziałem się między innymi, że w Toruniu są aż 2! zamki, z czego wstęp do jednego jest bezpłatny (inna sprawa co z nich do teraz zostało ;) ). A generalnie ceny biletów wstępu do rozlicznych zabytków itp są podobno śmiesznie niskie. Ponadto potwierdziłem już nieco informacji na temat wspomnianego wcześniej punkowo-rockowego lokalu - zowie się toto Pilon - niestety nie wiem od której jest otwarte (ale nocą na pewno, zmieści się tam dużo luda - tylko nie wiem czy nie będzie trzeba pomyśleć o rezerwacji), z tego co pamiętam ceny mają malutkie, a i nawet można cos ciepłego na ząb wrzucić. Wystrój o ile pamiętam stanowią tam jedynie stoły i ławki, a otoczone są one gołymi ścianami - o ile nie będzie sprzeciwów to można tam zajrzeć. Taksówki są podobno nocą (nie wiem jak w dzień) niedrogie - zdaje się że można dojechać do Fortu za ok 10zł, co po podzieleniu na 4 daje ... (ee ten no ...) w każdym razie mało :p . Fort IV okazało się jest nawiedzany również przez innych maniaków fantasy - za niedługo odbędzie się tam inny zlot - Zahcon.
Jeśli chodzi o miejsce gdzie można zakupić pierniki, to do jednego trafiłbym nawet teraz z zamkniętymi oczami :) . Zabytkowe kościółki zaś też można by sobie oglądnąć (albo chociaz zrobić fotkę z nimi w tle :p ), ale jak tam chcecie :)
A swoją drogą to mało jest chętnych :( - 8 osób i to nie wszystkie na pewno. Powodzenie uderzenia na twierdzę Toruń może zostać zachwiane z powodu zbyt małej liczby atakujących ;) .
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
Wysłany: 30 września 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
Witam,
Ja bym pozwiedzał cukernie, na przykład :P |
Yhym. Utuczyć nasz chcesz jak prosiaczki?
Jeśli byłby Gui to zabawa byłaby świetna :) Najlepiej na mszę, gdzie będą śpiewać... ;))) |
Qui + msza = nie sądzę, by możliwe ;P
Ale jeśli.. to ja uciekam :>.
A nóż widelec uda nam się zoorganizować jeden zlot na którym pół dnia nie spędzimy w jakieś "karczmie" ;) Tylko na prawdę coś pozwiedzamy |
Oj, jestem za. Co za dużo siedzenia, to niezdrowo :D.
Melkior, plan ( konspekt ? ;P ) wygląda sensownie. Mam coraz większą chrapkę na zwiedzenie tych zamków :D.
Cytat: |
A swoją drogą to mało jest chętnych - 8 osób i to nie wszystkie na pewno |
No tak. Przyzwyczaili się do zlotów dolnośląskich, fdzie po kilkanaście osób było, to teraz kręcą nosami na osiem :>..
Pozdrawiam,
Hexe
___________ Earth is full. Go home. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
Hexe (cytat): |
Melkior, plan ( konspekt ? ;P ) wygląda sensownie. Mam coraz większą chrapkę na zwiedzenie tych zamków :D. |
Plan :oops: :) . Plan to dopiero będzie jak się dowiem gdzie co jest i za ile :) .
Hexe (cytat): |
No tak. Przyzwyczaili się do zlotów dolnośląskich, fdzie po kilkanaście osób było, to teraz kręcą nosami na osiem :>.. |
W Warszawie wcale nie jest gorzej :P
A teraz coś z zupełnie innej beczki :P - co prawda do zwiedzania Torunia trudno to zaliczyć, ale można się nad tym zastanowić: http://www.planetarium.torun.pl Bileciki od 7.50 do 11 złociszy.
A generalnie to odkryłem fajną stronkę: http://www.torun.com.pl - gdyby komuś się chciało pomóc mi to ogarnąć i wygrzebać przydatne informacje to byłbym wdzięczny.
http://www.torun.com.pl/wizytowka/grota/ - to wygląda ciekawie - muszę to bliżej zbadać.
|
Powrót do góry
|
|
|
Ingham
|
|
|
|
Kurczę, nie czujecie że to będzie tak trochę dziwnie spotkać i się i coś pozwiedzać? Ale chyba wcześniej wpadniemy na jakąś rozgrzewkę :>
Bardzo wstępnie - "termin pasi"
___________ Tylko modlitwa może Was zbawić! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Eon
|
|
|
|
Ktoś się o coś obawia..? Ja to miałem się w ostatniej chwili zdeklarować, lecz jeżeli Melkior (cytat): |
A swoją drogą to mało jest chętnych :( - 8 osób i to nie wszystkie na pewno. Powodzenie uderzenia na twierdzę Toruń może zostać zachwiane z powodu zbyt małej liczby atakujących ;) . |
Toruń 20/21 listopada 2004..?
Fajno: termin pasuje, mieńsce pasuje.
Ino:
:arrow: Cena noclegu..? < bo nie douważyłem... >
:arrow: Sul, @lan - trza się spotkać na ogniu czy jak i się domówić, jak jedzie(my?)cie..chehie..
Nami napisała, nie: (cytat): |
A nóż widelec uda nam się zoorganizować jeden zlot na którym pół dnia nie spędzimy w jakieś "karczmie" ;) Tylko na prawdę coś pozwiedzmy :D |
Ano mozliwe - podstępem wybrano porę zimową i nikt nie będzie ryzykował przymarznięcia do ławki kiejś na trasie zwiedzania..chehie..
|
Powrót do góry
|
|
|