Autor |
Wiadomość |
Melkior
|
Wysłany: 30 września 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
Noclegi - Fort IV:
"ceny w pokojach wieloosobowych 17 zł z posciela, 14 z własnym spiworze, w pokojach 1,2,3 osobowych 23 zł od osoby za dobę"
Czyli zapewne skorzystamy z opcji: pokój wieloosobowy z własnym śpiworem na 14 złociszy.
Z ostatniej chwili:
Sprawa Noclegu się nieco komplikuje - właśnie się dowiedziałem, że grupy zorganizowane (to my) powinny "obowiązkowo" zakupić w Forcie 1 posiłek.
"śniadanie - 6 zł, obiad/obiadokolacja - 9 zł, kolacja - 9 zł"
To "obowiązkowo" jest jednak tematem do obgadania. Tylko nie wiem, czy przypadkiem nie byłby to dobry pomysł, aby skorzystać na przykład ze śniadanka *1 ... zatem zapytuję: co my na to? - Mam negocjować odstąpienie od tego warunku, czy posilimy się w Forcie, czy wchodzimy bardzo późno i wychodzimy wcześnie rano (wtedy nie ma obowiązku 1 posiłku)?
Kolejna sprawa: najpóźniej na 2 tygodnie przed przyjazdem muszę wpłacić zaliczkę aby zaklepać rezerwację. W związku z tym dobrze by było, aby wszyscy chętni potwierdzili swoją obecność przed 1 listopada (jak przyjedzie więcej osób to może się zdarzyć, że będzie problem z wolnymi miejscami).
P.S. Może faktycznie dobrze by było ogłosić jakieś OgólnoTouńskoSpotkaniowe ;) zebranie(a) na ognisku.
*1 śniadanko: "sniadanie jak to sniadanie- pieczywo, wedlina jakis serek, kawa i herbata. Jesli to grupa szkolna to jeszcze płatki i mleko :) "
___________ Pióro bywa ostrzejsze od miecza... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
Hmm... jestem za śniadankiem :D Moze byc fajna atmosfera przy takim śniadanku, a poza tym przynajmniej rano bysmy mieli problem sniadania z glowy:) Bo szczerze to sie chyba nikomu nie bedzie chcialo myśleć o tym z ranka:)
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Behemoth
|
|
|
|
Śniadanko spoko, ale tak ok. 12 może mniej więcej? :lol: Jak już wygramy batalię z grawitacją ;-) Jakoś tak się dziwnie składa, że gdzie jaskiniowcy się pojawią można zaobserwować całkiem pokaźne odchylenia pionu ;-)
___________ "Nothing can seem to fill the emptiness inside,
So still I search, never ever wait for the time or the tide"
--
Blaze "Hunger" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
|
|
|
Witam,
Faramir (cytat): |
[...] a poza tym przynajmniej rano bysmy mieli problem sniadania z glowy:) Bo szczerze to sie chyba nikomu nie bedzie chcialo myśleć o tym z ranka:) |
Ej, a co z gotowaniem dwudziestu jajek, które mnie ominęło ostatnim razem :>?
Co do spraw organizacyjnych - śpiworek w pokoju wieloosobowym, jak najbardziej. Tylko co rozumiesz poprzez "przyjść poźno, wyjść wcześnie"? Bo, swoją drogą, chyba w takich miejscach na zarezerwowany nocleg i tak trza zejść na pewno przed północą.. A rano wcześnie nikt Ci raczej nie wstanie :D.
Pozdrawiam,
Hexe
___________ Earth is full. Go home. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Behemoth
|
|
|
|
Hexe (cytat): |
Co do spraw organizacyjnych - śpiworek w pokoju wieloosobowym, jak najbardziej. Tylko co rozumiesz poprzez "przyjść poźno, wyjść wcześnie"? Bo, swoją drogą, chyba w takich miejscach na zarezerwowany nocleg i tak trza zejść na pewno przed północą.. A rano wcześnie nikt Ci raczej nie wstanie :D. |
W większości schronisk młodzieżowych (mniemam, że to schronisko - przy okazji spytam czy należy do Polskiego Towarzystwa Schronisk Młodzieżowych, bo mam legitymację ;-) ) doba schroniskowa trwa od 17 do 10, a od schroniska zależy czy można się pojawić późno czy nie. W kilku spotkałem się z tym, że ludzi przyjmuje się od 17 do 22, a potem schronisko zamykają na noc.
--
Blaze "Hunger" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
Yhym. Utuczyć nasz chcesz jak prosiaczki? |
A taki to żart w mej strony był :) Bo jedyna rzecz jaka mi się z Toruniem kojarzy to pierniki właśnie :)
Qui + msza = nie sądzę, by możliwe ;P
Ale jeśli.. to ja uciekam :>. |
Ja bym zdjęcia robił ;) Niekoniecznie Quiemu, bardziej skoncentrował bym się na mimice wszystkich wokół :)
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
Śniadanka są organizowane od 7 do 10 (tak tak 7 rano! ;) ). A zameldować się na miejscu można bez ograniczeń. Ech mogłem napisać od razu a tak sam sobie jestem winien :p ... - nie ma żadnych zniżek.
Czyli za niedługo będzie można poczynić wstępną rezerwację... :)
Z ostatniej chwili: bardzo prawdopodobne, że przyłączy się do nas taka jedna maniaczka fantasy i herosów, która przypadkiem zamieszkuje w Toruniu :) .
Z ostatniej chwili 2: chyba czas zacząć się rozglądać za rozkładem pociagów - może ktoś mi powiedzieć jak najprościej to rozpracować? Bo dworzec Główny w Toruniu jest po drugiej stronie Wisły niż samo miasto! - nie ma więc raczej możliwości odbierania ludzi co chwilę. (ale obmyślę to wszystko na spokojnie jak tylko dorwę jakiś porządny plan Torunia :) )
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
|
|
|
Witam,
Melkior (cytat): |
Śniadanka są organizowane od 7 do 10 (tak tak 7 rano! ;) |
Ee.. to może my jednak na obiad się załapiemy, co :)?
Z ostatniej chwili: bardzo prawdopodobne, że przyłączy się do nas taka jedna maniaczka fantasy i herosów, która przypadkiem zamieszkuje w Toruniu :) . |
Jakim cudem jeszcze nie - Jaskiniowiczka [bo z tego, co piszesz tak wynika ;P]?
Bo dworzec Główny w Toruniu jest po drugiej stronie Wisły niż samo miasto! |
Miasto, podejrzewam, na tyle duże, że to nie jedyny dworzec.. może jakiś mniejszy wybrać, po odpowiedniej stronie.. Byleby tylko wszystkim spasował :>.. (bo nie wszyscy z tej samej strony przyjadą, prawda?)
Pozdrawiam,
Hexe
|
Powrót do góry
|
|
|
Behemoth
|
Wysłany: 1 października 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
Z ostatniej chwili 2: chyba czas zacząć się rozglądać za rozkładem pociagów - może ktoś mi powiedzieć jak najprościej to rozpracować? Bo dworzec Główny w Toruniu jest po drugiej stronie Wisły niż samo miasto! - nie ma więc raczej możliwości odbierania ludzi co chwilę. (ale obmyślę to wszystko na spokojnie jak tylko dorwę jakiś porządny plan Torunia :) ) |
Po właściwej stronie jest dworzec Toruń Miasto, na którym zatrzymują się pospieszne jadące z/do Iławy (Olsztyna), a w razie czego po przyjeździa na Główny można się przesiąść w dowolny osobowy w kierunku Iławy (Olsztyna), Grudziądza (Malborka), Sierpca. Niech każdy poda kiedy będzie mógł przyjechać na Główny, to połączenie do Toruń Miasto się znajdzie.
--
Blaze "Hunger" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 11 października 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
Jakim cudem jeszcze nie - Jaskiniowiczka [bo z tego, co piszesz tak wynika ;P]? |
No cóż... prawdę rzekłem... Mimo iż Imperium nasze wielkie, to jednak nie da się ukryć że jeno jednym z wielu jest i wciąż są jeszcze takie krainy, w których o nas nie słyszano...
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Ja nie wiem czy się pojawię. Bo jakby to ująć przychylam się bardziej do innej propozycji, która ma się odbyć 26-28 Listopad... nie nie jest to wyjazd do konkurencji, czy gdziekolwiek indziej na zlot (jeżeli w tym czasie coś jest to ja o tym nie wiem :)). A, że mama nie puści mnie do Torunia i później to Ktosia.. to cóż raczej wybiore tą drugą opcję. A Toruń jeszcze na pewno kiedyś odwiedzę i pomęczę was swoją obecnością :)
___________ I loved you a lot
to need you a lot
I leave you alone...
Guano Apes - Living in a lie |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
|
|
|
Witam,
e tam, Namiś, do listopada jeszcze daleko.. może nawet i termin sie zmienić zlotu.. słowem - wszystko się moze zdarzyć :).
Zlot? Bez Ciebie? No jakze to tak :>?
Pozdrawiam,
Hexe
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Wiedźminka (cytat): |
e tam, Namiś, do listopada jeszcze daleko.. może nawet i termin sie zmienić zlotu.. słowem - wszystko się moze zdarzyć :).
Zlot? Bez Ciebie? No jakze to tak :>?
|
Wiem, że jeszcze daleko...ale wolę uprzedzić zaś niż później będzie "bla bla bla a miałaś jechać a nie jedziesz" :P.
Zlot? Bezemnie? No normalnie ! :P
to need you a lot
I leave you alone...
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 14 października 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
Ech źle się dzieje - 4 osoby nie marudzące zostały ;) . Na wszelki wypadek zapodaję ewentualny następny termin, jaki mi pasuje : 11/12.12 - tylko trochę to późno, bo święta za pasem... W najgorszym wypadku można przesunać na jakiś styczeń - wtedy szansa na złapanie śniegu w Toruniu znacznie wzrośnie :) .
A tera z zupełnie innej beczki :P : ciekawe czy jakby dać newsa o zlocie na głównej, to by przybyło chętnych :D ?
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 18 października 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
A żeby nie było że nie ma:
bla bla bla a miałaś jechać a nie jedziesz :P
...
|
Powrót do góry
|
|
|
Mirabell
|
Wysłany: 19 października 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
Bla bla bla, miałam jechać, a nie jadę:P
Chyba że jednak zdecydujecie się na ten późniejszy termin. Listopad niestety kiepsko mi się czasowo zapowiada :((
___________ ...Zawsze znajdą się jacyś Eskimosi, którzy wypracują dla mieszkańców Konga wskazówki zachowywania się w czas olbrzymich upałów...
(S. J. Lec) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
Wysłany: 19 października 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
Wszystko przed nami, wszystko przed nami..
A listopad daleko... [mam nadzieję ;P]
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 20 października 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
No dobrze to komu jeszcze by pasował 11/12.12 ?
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
|
|
|
E.. czy my aby za bardzo nie wybiegamy w przyszłosć ;)?
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
|
|
|
Ło jej.... doszliśmy aż do grudnia :>? No to nieźle :D nie powiem :P a czy to czasem jeszcze nie za daleko, na takie prorokowanie :>? Uczniaki ( w tym ja) będą miały koniec semestru = codziennie pytanie/niezpowiedziana kartkóweczka/sprawdzian... więc każdy weekend będzie cenny - tak mi się wydaje. A studenci mają jakoś sesję później/wcześniej* ?
Jak dla mnie data grudniowa to za daleko :P poczekajmy przynajmniej aż listopad się zacznie/skończy ;)
*niepotrzebne skreślić
Skreślić nie bardzo się da ;P.
Ale sesja to dopiero w styczniu/lutym :). - Hexe
to need you a lot
I leave you alone...
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
|
|
|
Nie wiem ja tam byłem w Toruniu raz i jest to co najmniej o 1 raz za mało :) . Toteż prędzej czy później i tak się tam musze pojawić :P . Ja po prostu chcę tam się znaleźć w jak najliczniejszym, doborowym towarzystwie Jaskiniowych stworów ;) . No i namawiam tych co sie nie zdecydowali żeby się zdecydowali, a tych co mówią nie, żeby chociaż zaczęli się wachać :P . Bo gdzieś na początku listopada muszę zarezerwować nocleg zgodnie z pierwotnym planem...
Sesja? nie zając nie ucieknie :P
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
Wysłany: 24 października 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
Teraz, wiem już na pewno, że na zlocie się nie pojawie. Nie wybieram między jedną a drugą propozcyją. Nie będę na żadnych zlotach w ciągu kilku następnych miechów [powody osobiste... o więcej prosze nie pytać bo i tak nie odpowiem].
Więc bawcie się dobrze w Toruniu.
to need you a lot
I leave you alone...
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 25 października 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
Oki oki nie musisz sie tak tłumaczyć. Szkoda tylko że Cię nie będzie. Ale przecież nikt nie będzie płakał . . . błeeeee :( -
- żartowałem ;P .
Dobra kończę marudzić i od jutra postaram się kontynuować wyszukiwanie możliwych do zwiedzenia lokacji (skoro temat aż zasłużył na wspomnienie w CI to czuję się zmobilizowany :D ).
Skłamałem - zacząłem już teraz :P - http://www.um.torun.pl/torun/turysta/przewodnik.php Fajna stronka - jak ktoś nie wie nic o mieście, poza tym mnóstwo ważnych informacji (toalety, zabytki, bankomaty itd). No i mają pare fotek Torunia zrobionych zimą :) oby i nam było dane zrobić takie.
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 29 października 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
No dobra nikt nowy się nie zgłasza, nie potwierdzeni się nie potwierdzają - sami chcieliście teraz jestem zmuszony wymęczyć wszystkich osobiście przez gg/jab/icq/... własnoręcznie :P .
|
Powrót do góry
|
|
|
Melkior
|
Wysłany: 3 listopada 2004 Toruń - stolica zła ;)
|
|
|
Smutne wieści - oto kolejny śmiałek do tej pory gotowy na wszystko najprawdopodobniej nie będzie w stanie się stawić - Eon nie może. W związku z tym proponuję zawiesić na razie organizację spotkania w Trouniu do czasu aż ludzikom i innym zacznie pasować. Co zainteresowani na to? W sumie Toruń nie ucieknie - plan jako taki już jest tylko trzeba szczęśliwszy termin wybrać. Rzucajcie propozycje - chyba że mimo wszystko robimy jak w planie: 20/21 listopada.
BTW: aktualny termin jest zawsze wypisany nad listą obecności na stronie 2 niniejszego tematu.
|
Powrót do góry
|
|
|