Autor |
Wiadomość |
Emirat Baste
Wysłany: 2 lutego 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Ja również na początku buduje 2 herosa żeby szybciej zebrać bezpańskie surowce ;)
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Drupi
|
|
|
|
Emirat Baste (cytat): |
Ja również na początku buduje 2 herosa żeby szybciej zebrać bezpańskie surowce ;) |
Pieniążki ważna rzecz (szczególnie na początku gry) :).
Proszę nie cytować wypowiedzi, które poprzedzają nasze. - H.G.
___________ Nekropolia i tak jest najlepsza :twisted:. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Rytu Mullich
|
|
|
|
Ja gram maksymalną ilością herosów.Jest to wręcz niezbędne na większych mapach.Szkolę 2 bohaterów(1 mag a 2 strong ewentualnie jeszcze 3 necromatę.Za darmo szkielety to dobra rzecz.2 głównych herosów walczy 2 nastepnych zbiera za nimi art itp.Reszta bohaterów zbiera wszystko co sie da.No i oczywiście kupuję co tydzień nowego herosa(zawsze to troszke wojska więcej).
___________ Wałbrzych wita(Piaskowa Góra zaprasza). |
|
Powrót do góry
|
|
|
Dagon
|
Wysłany: 3 lutego 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
U mnie też podstawą jest wielu bohaterów. w pierwszym dniu od razu usi być min 2-óch. gram tak od dość niedawna(wcześniej nie miałem więcej jak 4 bochaterów nawet na XL) teraz doszedłem do wniosku że 8-miu w niczym nie przeszkadza.
Powiem więcej trzech słabych, trzech dobrych i dwóch wypasionych to podstawa na XL w mojej strategii
Rytu Mullich (cytat): |
No i oczywiście kupuję co tydzień nowego herosa(zawsze to troszke wojska więcej). |
No sporo to wojska nie dostaniesz od kupionego bohatera. Ale na samym poczatku to wystarcza :D
___________ Brak inteligentnego pomysłu na podpis |
|
Powrót do góry
|
|
|
Bartolomeos
|
Wysłany: 3 lutego 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Iloma bohaterami gram? To zależy od wielkości mapy, iości przeciwników, stopniu trudności itd. Wiadomo, że nie mogę stosować takiej samej taktyki do rożnych sytuacji, bo po prostu nie wypali. Dlatego gram rżną ilością bohaterów.
Zawsze natomiast staram się mieć jednego, który prowadzi tzw. (przeze mnie) dywersję. Otóż zajmuje on wrogie kopalnie, zbiera bezpańskie surowce, odkrywa teren itp.
W kwestii: mieć jednego superbohatera czy kilku dobrych bohaterów powiem, że to też zależy. Na mapie s wystarczy jeden, natomiast na xl jednym superbohaterem można zdziałać tyle, co nic (a jak jest kilku przeciwników to zupełnie bezsensu). Mogę podać nawet przykład: w kampanii Igranie z Ogniem w dodatku Armageddon's Blade gra się bohaterką o imieniu Adrienne. Tam jest jedna taka misja (trzecia albo czwarta),To musiała być trzecia, bo czwartej już nie było -H.G. gdzie po prostu nie da się grać jednym superbohaterem - potrzeba conajmniej kilku dobrych bohaterów. Ci, co tam grali, z pewnością o tym wiedzą :)
Reasumując: nie mogę jednoznacznie określić, iloma bohaterami gram.
___________ Wiem że nic nie wiem
Sokrates |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ashanti
|
Wysłany: 9 lutego 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
5 bohaterów na XLce mi wystarcza w szczególności
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Mastorious
|
Wysłany: 13 lutego 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Ashanti (cytat): |
5 bohaterów na XLce mi wystarcza w szczególności |
Dlaczego??
Na jakich mapach?? Na każdej mapie tyle samo??
Rozwiń swą wypowiedź.
Ja zazwyczaj tworzę jednego Wojownika, a reszta to Magowie. Wojownik jako najsilniejszy wykonuje 60% brudnej roboty, a resztę Magowie, których w zalezności od rozmiaru mapy mam od 1 do 4.
Magowie zajmują się transportem wojsk i artefaktów dzięki swoim portalom i lataniu, zajmują siedliska potrworów, gdzie nie gdzie pokonają słabszego wrogiego Bohatera, zbierają surowce i takie inne duperele.
___________ What is worse: Nothing to defend or no one to defend it??
Without warriors there can be no war.
Even the smallest person can change the course of the future.
Szukasz dobrych map i recenzentów?? - http://nowebractwo.w.interia.pl |
|
Powrót do góry
|
|
|
Wiwern
|
Wysłany: 22 lutego 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Ja na samym początku gry dokupuje drugiego bohatera, lecz w rzeczywistości wszelkie podboje mapy itp. robie jedynie tym pierwszym(zawsze lepszym) bohaterem.
___________ Wiwern-łowca bestii i innych maszkaron. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Medea
|
Wysłany: 22 lutego 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Prawie na każdej mapie gram jednym bohaterem i jest to najczęściej mag...
___________ "Wy macie rację, my mamy karabiny" Mao Tze-Tung |
|
Powrót do góry
|
|
|
Trang Oul
|
Wysłany: 2 marca 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Ja zawsze gram jednym herosem niezależnie od rozmiaru mapy. Daję mu najsilniejsze jednostki i artefakty. Resztę (czyt. tylu, ile mam zamków) zostawiam w zamkach do obrony Koniecznie wybieram tych z nauką, żeby chociaż trochę się rozwijali.
___________ Wszyscy rodzą się po to, aby umrzeć i dołączyć do mojej armii nieumarłych.
http://wogofani.fora.pl |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
Wysłany: 2 marca 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Od początku robie 2 - tego co wybrałem w menu jest moim głównym - nim walcze zbieram skarby puszki pandory artefakty odwiedzam utopie a tym drugim zbieram surowce odwiedzam młyny itd. ewentualnie 3 by przekazywać armie metodą sztafety
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Nabu
Wysłany: 3 marca 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Tworzę zawsze jednego najsilniejszego bohatera, który powinien znać się na magii ziemi i powietrza, a jeśli się uda, to również na dwóch pozostałych.
Na ogół z czasem dokupuję pozostałych siedmiu herosów, ale staram się, aby każdy z nich dawał jakąś korzyść sam z siebie ( + 1 kryształ, 350 złota, itd ). Takich bohaterów ustawiam z dala od wrogich szlaków i stoją sobie oni w miarę bezpiecznie przy wiatrakach, młynach itd. w pobliżu mojej stolicy.
Oczywiście rzadko udaje się zgromadzić całą siódemkę takich pomocników, więc kupuję " zwykłych ", których wysyłam do bardziej niebezpiecznych misji.
Na małych mapach nie zawsze jest mi jednak potrzebna cała obsada, ale czterech - pięciu to minimum.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
mah
|
Wysłany: 5 marca 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Zazwyczaj rozpoczynam grę 2 bohaterami. Później w zależności od liczby przeciwników i wielkości mapy (oraz liczby moich zamków) dokupuje następnych. Zazwyczaj jest to zależność 1 na 1 przeciwnika, ale nie więcej niż 5.
Kto nie z nami, ten przeciw nam !
АРИЯ - Патриот |
|
Powrót do góry
|
|
|
Drupi
|
Wysłany: 12 marca 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Ilość bohaterów, którymi gram zależy także od różnorodności zamków (jeżeli mam 3 rodzaje zamków to pakuję jednostki z nich do odpowiednich bohaterów np. zamek do zamku, bastion do bastionu).
___________ Nekropolia i tak jest najlepsza :twisted:. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr.Pool...
|
Wysłany: 14 marca 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Ja natomiast gram maksymalnie dużą ilością bohów. Tworzę ich tylu ilu mi potrzeba na dany moment gry.
Odnośnie głównego boha to co najmniej 2 to moja dewiza, a na dużych mapkach zdarza się ze mam 3 lub 4 głównych bohów.
Ciężko się tak gra bo tragarze nie nadążają, ale wówczas ograniczam się do obsługi 2 bohów.
To jest jedyny sposób na szybkie skończenie scenariusza :)
___________ ... i tylko tyle mam do powiedzenia ;) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Gelu
|
Wysłany: 26 marca 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Jeden, bo po co mi więcej. Chociaż czasami jednym walcze a drugim zbieram surowce, ale bardzo. BARDZO rzadko...
___________ Po śmierci rodziców chodzę w kapturze.|
__________|"""""""""""""""""""""""""""""
Gelu Knight |
|
Powrót do góry
|
|
|
Macready
|
|
|
|
Jeden , tylko czasami dwoma , nie chce dzielic miedzy bohaterów artefakty i doświadczenie , wole jednego a mocnego.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lucas
|
|
|
|
Gram zawsze dwoma bohaterami, jednego do obrony zamku, a drugiego do podbijania nowych ziem.
___________ "Carpe Diem" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mastorious
|
|
|
|
Macready (cytat): |
Jeden , tylko czasami dwoma , nie chce dzielic miedzy bohaterów artefakty i doświadczenie , wole jednego a mocnego. |
A gdy masz tyle artefaktów że na jednego za dużo? :D
|
Powrót do góry
|
|
|
Macready
|
|
|
|
A więc czasami dwoma , ale wole jednego a mocnego a jak coś to przerobie na doświadczenie.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Mastorious
|
Wysłany: 11 czerwca 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
A co robicie jeżeli powiedzmy w 2 miesiącu gry znajdziecie w więzieniu Bohatera z 7 poziomem??
Zostawiacie go sobie, chodzicie i walczycie nim oraz rozwijacie doświadczenie, czy raczej do obrony zamku i zbierania surowców. A może odrazu zwalniacie, żeby Wam głowy nie zawracał??
|
Powrót do góry
|
|
|
Grunthor
|
Wysłany: 12 czerwca 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Na początku 2 miesiąca to mam juz glownego bohatera na poziomie zblizonym do 20 oraz maksymalna ilosc pobocznych plus niekiedy kilku w zamkach wiec takiemu bohaterowi jesli jest rodowity mozna zabrac armie i smialo zdymisjonowac gdyz jest bezuzyteczny tzn. nie ma estate lub jakiegos czaru ktory mozna przekazac jak wrodzona rezurekja, meteor i inne.
___________ Śmierć to nieznana kraina z której nie powrócił żaden podróżny.
William Shakespeare |
|
Powrót do góry
|
|
|
Dragonthan
|
Wysłany: 12 czerwca 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Ostatnio zmieniłem taktyke jeśli chodzi o bohaterów, mianowicie: Stosuję jednego głównego bohatera, dwóch co chodzą i zbierają wszelakie doświaczenie i skille, a potem służą do obrony zamków lub małych ataków zaczepnych, trzech lub dwóch lub jednego (w zależności od mapy) do zbierania kasy z młynów, wiatraków, krasnali itp oraz zbierania armii z budynków wolno stojących oraz dwóch bohaterów, którzy idą zawsze z głównym bohaterem, jeden zbiera surowce a drugi idze zawsze przodem, aby lokalizować obiekty oraz wrogów. Taktyka ta zaoszczędza mi czas, pieniądze i przedwszystkim eliminuje zaskoczenie mojej głównej armii. Pozatym każdym z bohaterów odwiedzam budynki dające morale i szczęście, tak że jak przychodzi bronić zamku, to mam wysokie współczynniki premii, mówię wam, stosujcie tą taktykę, naprawde się opłaca.
___________ Wróg u Bram... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Rytu Mullich
|
Wysłany: 14 czerwca 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Dragonthan (cytat): |
Ostatnio zmieniłem taktyke jeśli chodzi o bohaterów, mianowicie: Stosuję jednego głównego bohatera, dwóch co chodzą i zbierają wszelakie doświaczenie i skille, a potem służą do obrony zamków lub małych ataków zaczepnych, trzech lub dwóch lub jednego (w zależności od mapy) do zbierania kasy z młynów, wiatraków, krasnali itp oraz zbierania armii z budynków wolno stojących oraz dwóch bohaterów, którzy idą zawsze z głównym bohaterem, jeden zbiera surowce a drugi idze zawsze przodem, aby lokalizować obiekty oraz wrogów. Taktyka ta zaoszczędza mi czas, pieniądze i przedwszystkim eliminuje zaskoczenie mojej głównej armii. Pozatym każdym z bohaterów odwiedzam budynki dające morale i szczęście, tak że jak przychodzi bronić zamku, to mam wysokie współczynniki premii, mówię wam, stosujcie tą taktykę, naprawde się opłaca. |
Dodałbym do tego jeszcze jednego bohatera któremu możemy przekazac swoją armię na przedłóżenie ruchu swojemu głównemu bohaterowi.
___________ Wałbrzych wita(Piaskowa Góra zaprasza). |
|
Powrót do góry
|
|
|
Alamar
Skąd: z Czarnej Wieży w której płynie magia czysta (a tak naprawdę z Gorzowa Wlkp.)
|
Wysłany: 28 czerwca 2005 Ilu Bohaterów??
|
|
|
Oczywiście jeden główny, jeszcze jeden do zbierania surowców i obchodzenia młynów itp. Wszystko też zależy od wielkości mapy. Bo minerały z wiatraków zmarnować się nie mogą :wink: , ale na to najczęściej wystarcza heros w zamku. Ogólnie więc gram jednym herosem, ale w ankiecie jednak nic nie zaznaczę, bo naprawdę jest ich więcej.
PS. Kupuję też herosa jak jest jakaś okazja (wyższy lvl), ale to się chyba nie liczy, bo rzadko tak jest, a i tak siedzi w zamku.
___________ Mogą mnie zabić, ale mnie nie przestraszą. |
|
Powrót do góry
|
|
|