Witaj na Starym Forum Jaskini Behemota.
			Zostało Ono stworzone przez ixcesala z uwagi na problemy z forum Ezboard 10 grudnia 2002. Służyło Jaskiniowcom
			dzielnie do sierpnia 2005 roku, kiedy to dominium i podwładnych Behemota dotknął Wielki Trek, po którym przez 10 miesięcy
			Jaskinia nie funkcjonowała.
			Wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju Imperium Jaskini Behemota, zarówno poprzez pracę techniczno-graficzną, jak i
			osobom które współtworzyły klimat - dziękujemy.
			Zapraszam do obejrzenia tego swoistego muzeum, które wiąże się ze wspaniałymi wspomnieniami niemałej części Jaskiniowców.

Kasztelan Crazy
			Wróć do strony głównej Jaskini Behemota.

| Autor | 
           Wiadomość | 

Hisime

Wysłany: 7 lutego 2005		                Ulubiona Pogoda                                                                                                         		   			
		   	 | 

| 

| 

ja się jednakowoż tu dorzucę, bo wbrew temu co się sądzi o rozmowach o pogodzie (że to niby z braku tematów itd), to prowadząc konwersację na wyżej wymieniony temat można się wiele o rozmówcy dowiedzieć, wystarczy tylko faktycznie słuchać tego co mówi a nie puszczać uchem. 

Poza tym zazwyczaj rozmawiamy o tym co nas otacza, wywiera na nas wpływ, a więc i o pogodzie nieszczęsnej, jak również o szkole, domu, filmach, książkach, muzyce, ukochanych, zwierzątkachi całej serii mniej lub bardziej ważnych spraw. 

Zatem nie dyskryminujmy pogody, pojawia się ona wszędzie:) 

Wyobraźcie sobie książki fantasy bez przejmujących opisów pogodowych, że niby co, zakapturzona postać, środek lasu,noc i na przykład nie wieje zzgrożliwy wicher? albo nie siecze kłujący zimny deszcz? 
a obok niby nie przelatuje nietoperz albo coś co nietoperza udaje? 

Choćby niektórzy nie chcieli pogoda warunkuje nasze życie a według mnie coś co warunkuje moje życie zasługuje na wspomnienie od czasu do czasu. 

Niby dlaczego mam się nie przyznać, że lubię ciepłe letnie noce, na łące z butelką wina i kimś.....? 

Co w tym głupiego? 

i cieszę się, że są osoby, które tak jak ja lubią siedzieć np w jeziorze jak pada deszcz 
albo wskakują do sadzawki w parku przy tymże 
świadczy to o pewnych ich cechach osobowych 

Zanim więc ktoś podniesie głowę i wrzaśnie:" Znowu o pogodzie?!!!" 
niechaj się zastanowi czy czasami nie warto.....
					 ___________ nosce te ipsum				 | 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 | 
		Sevorn

| 

Wysłany: 9 lutego 2005		                Ulubiona Pogoda                                                                                                         		   			
		   	 | 

| 

| 

Ja poznaję powoli zakamarki IJB... i tak się złożyło, że trafiłem tutaj.. 

Nie będę się rozwlekał tylo napiszę krótko.. Uwielbiam zimę szczególnie taką jaką mam u siebie teraz... na zewnątrz -15°C,  pełno śniegu skrzypiącego pod butami i brak wiatru. Wieczorkiem spacer w takich warunkach jest cudowny. Mogę przeymyśleć parę spraw, odprężyć się odpocząć...
					 ___________ Some memories 
are better 
Forgotten...				 | 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 | 
		Ghost

| 

| 

| 

| 

Szczerze? 

Lato. Tylko takie prawdziwe. Ciepło, pięknie, jasne kolorki... 

Zimy nie znoszę... Temperatura beznadziejna, kolorki nieciekawe... No i zimno, przez co trzeba ubierać się na trzy warstwy...
					 ___________ Zaśmiecam język z lubością 
Znieprawiam, do złego kuszę 
Zakusy mam bolszewickie 
I sączę jad w młode dusze 

fragment wiersza J. Tuwima				 | 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 | 
		Aiwelosse

| 

| 

| 

| 

Na TVN. Ludzie, co to za temat w ogóle? :) Jeszcze chwila i ktoś założy "Która godzina?" ;))) Eeeech :) 

No, a tak serio, skoro juz się do tematu przekonałem, to będzie pokrótce: bardzo późna wiosna. Jak jest ciepło. Najlepiej zaraz po burzy, bo wtedy takie świeże, fajne powietrze. I ogólnie chce się żyć :) 

Czemu zaznaczam, ż ebardzo późno? Bo w czasie wczesnej jest zawsze przesilenie wiosenne, a w czasie przesilenia zazwyczaj wpadam w okołomiesięczną depresję. Nie ja jeden zresztą. W tym okresie jest najwięcej samobójstw :) 

Pozdrawiam, Aiwe
					 ___________ S. Grochowiak: "Mikroliryka" (fragment)  

Gdy o księżycu - to mówić łyżką od soli, 
Gdy o słowikach - to znać kaniony ich gardeł, 
Gdy o miłości - to kłaść w milczeniu na stolik 
Włosy twoje osobne 
I twarde				 | 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 | 
		Kazgah

| 

Wysłany: 19 lutego 2005		                Ulubiona Pogoda                                                                                                         		   			
		   	 | 

| 

| 

Najbardziej lubie lato gdzie jest 35-40 stopni  :D , a noce cieple i bez chmurne gdzie mozna sobie popatrzyc na gwiazdy. 
Zgadzam sie z Ghostem , tez nie znosze zimy.
					 ___________ " It is said that every strong man has a weak point"				 | 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 | 
		Xenor

| 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 | 
		Vexawn

| 

Wysłany: 19 lutego 2005		                Ulubiona Pogoda                                                                                                         		   			
		   	 | 

| 

| 

No przyznaję, że temat dziwny albo conajmniej nietypowy :P. Moja ulubiona pogoda jest na otwartej przestrzeni w nocy, lekki wiatr, chłodno. Tworzy to mi niesamowitą atmosferę i jest bosko :).
					 ___________ Hail my Friends !!!  
Grzejniki są aha aha gorące :)				 | 

| 

| 
		    Powrót do góry    
	 | 

| 
	| 
	 |