Autor |
Wiadomość |
Tarband
Wysłany: 16 maja 2004 Jakie pisma czytacie?
|
|
|
To ja się wyłamię bo tu wszyscy poważne rzeczy Czytają NewsWeeki, Fakty i inne takie.
A ja czytam Men`s Health taką ciekawa lektura dla podobno nowoczesnego meżczyzny. Na początku czytałem z ciekawości co tam się na górze dzieje, w wyższych sferach. Później doszedłem do wniosku że pasuje idealnie do mojej teori ciągłego doskonalenia się.
A co CI chętnie czytałbym ale niestety ostatnio nie mam okazji z powodów wiadomych dla Wszystkich.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Crag
|
|
|
|
A ja czytam Fakt z poważniejszaych gazet, a z mniej poważnych to BravoSport i CDA. :lol: :lol:
___________ "Wątpię, więc myślę, myśle, więc jestem."
"Dubito, ergo cogito, Cogito, ergo sum."łac. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Wiktor
|
|
|
|
ja to czytam same ambitne i mondre gazety i one som mondre i sie mnie podobajom. i to takie tytóły jak:
bravo, bravo gerl, bravo sport, dziewczyna, popkorn, cats, fakt, wyborcza, tybuna, fakty i mity, detektyw, zbrodnia & sex, 6000 panoramicznych, teletydzień, pani domu, z zycia wzięte, forma, tfuj wekend, wirus, samoobrona....
no innych to ni czytuje bo nie mają obrazków i pisza tam takie bzdury ze to chyba dla gupich. nie rozumiem tych co czytują Rzeczpospolitą czy Magazyn Internet i inne maqlatury....
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Raistlin
|
Wysłany: 17 maja 2004 Jakie pisma czytacie?
|
|
|
Najczęstrzym czasopismem (gazetką ) po jakie sięgam jest obecnie PAGAN RECORDS - można tam znaleźć też same "ambitne" rzeczy :D czyli dużo Black Metalu, i fajowe wywiady bez cenzury :wink:
Polecam ów pisemko wszystkim maniakom metalu - zwłaszcza że można dostać je zadarmo :lol:
___________ WSZYSTKO MA SWOJE APOGEUM, a potem zanika
spływa do oceanu jak płynąca rzeka
jak nasze życie... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Damiaen
|
Wysłany: 22 maja 2004 Jakie pisma czytacie?
|
|
|
Crag (cytat): |
A ja czytam Fakt z poważniejszaych gazet |
No co(e)mment... :D
___________ This morning, I woke up
Feeling brand new and I jumped up
Feeling my highs, and my lows
In my soul, and my goals
Just to stop smokin, and stop drinkin
And I've been thinkin - I've got my reasons
Just to get by.
Talib Kweli - "Get by" |
|
Powrót do góry
|
|
|
@lan
|
Wysłany: 22 maja 2004 Jakie pisma czytacie?
|
|
|
Wiktor (cytat): |
bravo, bravo gerl, bravo sport, dziewczyna, popkorn, cats, fakt, wyborcza, tybuna, fakty i mity, detektyw, zbrodnia & sex, 6000 panoramicznych, teletydzień, pani domu, z zycia wzięte, forma, tfuj wekend, wirus, samoobrona.... |
Strony lokalne wyborczej są całkiem niezłe, w każdym razie olsztyńskie są znacznie lepsze od "Gazety Olsztyńskiej" ;) :? .
___________ "Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty."
A. Sapkowski
Jabber | Przewodnik po IJB | Histmag |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
Wysłany: 23 maja 2004 Jakie pisma czytacie?
|
|
|
Wiktor (cytat): |
ja to czytam same ambitne i mondre gazety i one som mondre i sie mnie podobajom |
:D :D :D . Niezłe. Napisz list do CDA w takim stylu, to będzie co do Panopticum wrzucić.
Crag (cytat): |
A ja czytam Fakt z poważniejszaych gazet |
Twierdzenie, że Fakt jest poważną gazetą, ma taki samy sens, jak twierdzenie, że GS i WoW są wspaniałymi dodatkami do Heroes IV.
Pozdrawiam.
Pytanka dotyczące działania forum proszę do Greenhorn Zone lub do "Uwagi, propozycje, sugestie". Na to wycięte odpowiedź poszła na PW. - @lan
___________ Cenzura to reklama na koszt państwa.
Federico Fellini (1920 - 1993) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Raistlin
|
Wysłany: 25 maja 2004 Jakie pisma czytacie?
|
|
|
Właśnie wpadł w moje ręce nowy Pagan Records ; polecam, zwłaszcza że w tym numeże są świetne wywiady z AZARATH i THRONEUM :twisted:
jak nasze życie... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
Wysłany: 25 maja 2004 Jakie pisma czytacie?
|
|
|
Co to jest ten Pagan Records, bo pierwszy raz słyszę ten tytuł. Chociaż nazwa kojaży mi się z jakimiś mniejszosciami wyznaniowymi, ale cicho - sza!
Te dziwne imiona - Azarath i Throneum.
|
Powrót do góry
|
|
|
Raistlin
|
Wysłany: 28 maja 2004 Jakie pisma czytacie?
|
|
|
Pagan Records to poprostu wydawnictwo które zajmuje się sprzedażą płyt , kaset , koszulek i innych takich gadżetów związanych oczywiście z muzyką metalową, głównie black i death.
ów wydawnictwo rozprowadza darmowe katalogi gdzie można znaleźć i zakupić różne pozycje zespołów itd, ale to nie wszystko aby uatrakcyjnić katalog autoży przeprowadzają wywiady z różnymi zespołami i umieszczają je tam.
Mój znajomy jest współtwurcą Pagana więc otrzymuje zawsze świeży numer :)
jak nasze życie... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Tien
|
Wysłany: 21 czerwca 2004 Jakie pisma czytacie?
|
|
|
Witam....
Co do tematu to ja np.czytalem kaczora donalda...hehie.... :D
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
|
|
|
Cóż... trochę uboga ta wypowiedź, ale dobra.
Nieco mnie "poruszyła", gdyż ja też straciłem spory kawał życia (i sporo kasy) na kupowaniu 'Kaczora Donalda'. Kiedyś uważałem, że komiksy jakie tam czytałem, mają bardzo dobrą fabułę, przemyślane dialogi etc. Niestety - człowiek dorasta, a wraz z nim jego pojmowanie świata. Kiedy zabrałem się za arcygenialny, cudowny, absolutnie rewelacyjny komiks 'Thorgal', z fabułą tak wspaniałą, że te z 'Kaczora Donalda' wydawały się jeno opowiastkami wymyślonymi podczas przedszkolnego konkursu, na najlepszą historyjkę.
'Thorgal' jest naprawdę świetnym, prawdziwym, ręcznie rysowanym komiksem, do którego przeczytania serdecznie zachęcam. Jeśli chcecie, możemy tu rozmawiać także o komiksach.
|
Powrót do góry
|
|
|
Ghost
|
|
|
|
De best som Azderygzy y (Ł)obelygzy. Bo brozdu dzuto! Keńjalne cieuo Rene Godździnneko i Alperda Uterco. Boledzam!
___________ Zaśmiecam język z lubością
Znieprawiam, do złego kuszę
Zakusy mam bolszewickie
I sączę jad w młode dusze
fragment wiersza J. Tuwima |
|
Powrót do góry
|
|
|
Eon
|
|
|
|
"Thorgal" jeno świetny...
Znasz może też "Szninkiel"a, Konq..?
Gołst: Vybofiedźi Tfey srosumijeś śięszko..recz topsze..ino nazwisk zacnych rysownikoof "nieprofanuj"...
|
Powrót do góry
|
|
|
Grenadier
|
Wysłany: 22 czerwca 2004 Jakie pisma czytacie?
|
|
|
ostatnio pisma z sądu i nadziwić się nie mogą urzędniczej głupocie, ehhh...
___________ Będziemy się żegnać... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
|
|
|
Cóż Eonie... o Szninkielu trochę słyszałem, ale prawdę mówiąc nie mam zielonego pojęcia co to właściwie jest. Może rozjaśnisz nieco mój mroczny umysł? :D
A właśnie - wiesz może Eon, kiedy został wydany ostatni album z komiksami z Thorgalem? A może nadal wychodzą (to raczej niemożliwe)? I jak ten ostatni album się nazywał.
|
Powrót do góry
|
|
|
Lobo
|
|
|
|
Pierwsze i najważniejsze - PSX eXtreme, ciężko znaleść bardziej zakręconą gazetkę oraz jej redakcję :)
LOL "Zakręcony Magazyn Młodzieżowy" - no, nie aż tak młodziezowy, fkońcu tekstów o nalewkach z muchomorów czy przeróżnych "ziółkach" tam nie brakuje ale i tak polecam wszystkim czającym ten zeschizowany klimat, uśmiać sie można po pachy.
CDAction, ale tylko czasem bo drogie...
FANTASY-każdy numer.
Click! - kiedyś regularnie, dziś tylko jak fajną grę dadzą(czyli prawie nigdy).
Kiedyś był jesio Reset i Secret Service ale już nie ma...
___________ Tak dryfuje nam życie,
po omacku, we mgle... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Lory
|
|
|
|
Ja oprócz czasopism jakie czasem zdaża się mi czytac np. Polityka itp
najszęsciej w moich rękacha spoczywa Mangazyn.. :)
___________ "Krew, krew, krew
Wrogów wsiąka w ziemię.. "
'Siewca wiatru' |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
Wysłany: 3 lipca 2004 Jakie pisma czytacie?
|
|
|
Hmmm... Lobo, jesteś pewien, że redakcja CDA nie jest bardziej zakręcona od redakcji PSX eXtreme? A co WoGóle sądzisz o CDA?
A Click... cóż... starają wzorować się na Mistrzu, czyli CDA, ale wychodzi im to... średnio. W numerze 12/03 dali absolutnie genialną grę - Kroniki Czarnego Księżyca.
|
Powrót do góry
|
|
|
Lobo
|
|
|
|
Takl Konquer, jestem pewien :) . Ale PSX eXtreme to gazeta konsolowa, a CDA to komputerowa, więc nie porównujmy ich ze sobą, każda rządzi w swojej kategorii.
Lepszego czasopisma komputerowego(czy jak to nazwać mam :) )od CDA nie widziałem, choć wielu jeszcze rzeczy nie widziałem, SS miałem chyba tylko 4 numery więc nawet wkręcić się nie mogłem...
___________ Tak dryfuje nam życie,
po omacku, we mgle... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
|
|
|
*Słychać Boskie gromy*
Nie nazywam się Konquer!
*Boskie gromy milkną*
Mylisz tu dwie ważne rzeczy: ani CDA, ani PSX nie są gazetami. Wbił mi to do głowy Smuggler i rzeczywiście - czasopismo, pismo, magazyn, to nie to samo, co gazeta. Pamiętajcie o tym. Że przytoczę tutaj pewien powalający tekst:
Smuggler w jednym z wydań AR (cytat): |
- jesteście słabą gazetą
- A ty brzydką dziewczynką, chłopcze |
Jest w tym pewno subtelna różnica. Poprzesz mnie Ghost?
A co do SS, ŚKG i innych badziewi: nie mogły wygrać z CDA, ponieważ same w sobie, nie prezentowały takiej... klasy. CDA jest towarem ekskluzywnym. Ciężko ubrać w słowa to, co chcę powiedzieć... O! Np. recenzje. W ŚKG było to nudne wyliczanie plusów i minusów. Praktycznie szablonowe. Czegoś takiego nie ma w CDA. Ich teksty są profesjonalne (EGM, gem, Eld, Czarny Iwan, CoramC, Hut Sędzimir, Pepin itd. Kolejność całkowicie przypadkowa), a jednocześnie odnoszę wrażenie, jakby zawsze były pisane z zapałem. Nie po to, bo trzeba napisać artykuł, ale dla podzielenia się z czytelnikami swoimi wrażeniami z gry.
Nie wspomnę już, o fantastycznym layoucie, genialnych DTP - owcach, którzy robią najładniejsze pismo, jakie do tej pory widziałem. Właściwie nigdy nie pomyślałem 'hmm... kiepskawo ułożyli ten tekst, ta kolumna powinna być tu a nie...'.
NO! Dobra. Raz tak pomyślałem :D
Mam nadzieję, że mnie rozumiecie.
|
Powrót do góry
|
|
|
Ghost
|
|
|
|
Poprę, cholera! Ja wojnę prowadzę... To tak samo jak np. nazywać JB fan sitem :P
Najbardziej nie nawidzę antyfanów, którzy [tu pewna przyprawa w formie czasownika], że kiedyśto był klimat w CDA, a teraz to już nie to itp. A ja wam coś powiem, móżdżki pantofelków. CD-Action było właśnie BADZIEWNE kiedy zaczynało. Cała redakcja to mówi. Nic nie wiedzieli o wydawaniu gazety, nie mieli ocen, ich teksty były całkowicie nieprofesjonalne - ale przetrwało. Przetrwało, bo cedeki dawało. Potem się rozkręciło i awansowało do Największego Ogólnopolskiego Czasopisma o Grach Komputerowych.
Więc proszę mi tu nie sadzić pietruchy na drzewie, że kiedyś było lepsze!
___________ Zaśmiecam język z lubością
Znieprawiam, do złego kuszę
Zakusy mam bolszewickie
I sączę jad w młode dusze
fragment wiersza J. Tuwima |
|
Powrót do góry
|
|
|
Kriso
Wysłany: 6 lipca 2004 Jakie pisma czytacie?
|
|
|
:!: Ja tygodnia nie przezyje bez "POLITYKI". Po prostu swietny tygodnik!
Czasem tez kupuje "FLUID". Rozpisze sie jak bede mogl - teraz jestem na Ukrainie i mam cyrlice na klawiaturze, wiec przepraszam za bledy.
___________ PRO AETERNA REI MEMORIA - QU WIECZNEJ RZECZY PAMIĘCI |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
Wysłany: 6 lipca 2004 Jakie pisma czytacie?
|
|
|
Święta prawda Ghost.
Jednak nadal sprawa pozostaje dyskusyjna - czy CDA kiedykolwiek było gazetą? No i jeszcze nieco bardziej drażliwa sprawa – czy CDA przetrwało tylko dzięki CD? Bo mnie się nie wydaje. Faktem jest, że zbieram ich od ponad 4 lat (a czytam od jeszcze bardziej zamierzchłych czasów) i jestem świadom zmian, jakie poczyniły się na ich łamach. Choćby numer jubileuszowy z roku 2000 – przy dzisiejszych numerach (w setnym była zmiana layoutu – na lepsze!!!) wygląda po prostu żałośnie. A jak zobaczyłem nr. I w formacie PDF, to usiadłem i załamałem ręce – ja co miesiąc czytam najwspanialsze czasopismo pod słońcem, które jednocześnie jest potomkiem CZEGOŚ TAKIEGO? I ten fioletowy nagrobek... :D A co Ty o tym sądzisz?
Pozdrawiam.
|
Powrót do góry
|
|
|
Deresiusz
|
Wysłany: 8 lipca 2004 Jakie pisma czytacie?
|
|
|
Ja czytam KAWAII jest to czasopismo które odpowiada moim zainteresowaniom czyli japonia, anime i manga. Jest to bardzo przydatne casopismo i widzę w nim same zalety np. można nauczyć się japońskiego.
No i czytam mangi czyli komiksy.
|
|
Powrót do góry
|
|
|