Autor |
Wiadomość |
Haav Gyr
|
Wysłany: 7 sierpnia 2004 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Gollum (cytat): |
Haav Gyr (cytat): |
Widzę, że zapominacie o żelaznych golemach którzy są znacznie lepsi niż krasnoludy. :wink: |
:lol: Co, za dziwne porównanie jednostki 3 poziomowej z 2 poziomową :lol:
|
Nie ma tutaj nic dziwnego, bo golem to mimo powolności ustępuje tylko cerberom i żywiołom lodu na swoim poziomie a krasnolud znajduje więcej pogromców, więc golem jest lepszy, zwaszcza że podobnie jak krasnoludy czy enty nie jest tępiony jak inne jednostki przez komuter i z czasem stanowi podstawową siłę w Tower obok Nagi, która jest już częstym celem.
___________ From the beginnin' to end
Losers lose, winners win
This is real, we ain't got to pretend
The cold world that we in
Is full of pressure and pain
I thought it would chane
But its stayin' the same |
|
Powrót do góry
|
|
|
Siny
|
Wysłany: 10 sierpnia 2004 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
golem budzi postrach na 3 levelu a poza tym jest doskonaly w towerze bo idealnie sie komponuje z tyloma lucznikami i mozna nim fajnie tytany zastawiac a koles ma klate nieprzecietna, szkoda tylko ze ma mniejszy przyrost
___________ szukasz twardych wojowników? http://www.granda.prv.pl/ |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
|
|
|
niedocenioną jednostką jest wiwerna. wszyscy mówią że jest najgorsza na swoim poziome a według mnie jest to nawet bardzo dobra jednostka, nawet w małych grupach potrafi zrobić zamieszanie w szeregach wroga. Poza tym jest to podstawowa jednostka w oblężeniu zamq w cytadeli (głupie tłumaczenie zamków :x )
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Coyote
|
|
|
|
No taaaa....Ma mało życia, atak przeciętny. A z zalet to trucizna i to, że należy do Cytadeli. Wiwerna nadaje się raczej do zamków koszmarów lub do jednostek przeciętnych :lol:
___________ Powinieneś coś zrobić, zanim włączy się wygaszacz ekranu! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
|
|
|
Gdyby trucizna wywreny działała tak jak trucizna w H4, to rzeczywiście byłaby mocną jednostką, choć nie najlepszą bo musiałaby mieć lepsze statystyki(przede wszystkim życia).
Losers lose, winners win
I thought it would chane
|
Powrót do góry
|
|
|
Rindiglas
|
|
|
|
Faktwiwerna jak na jednostkę 6 poziomu jest przeciętna a nawet zła a mówienie że jest "całkiem niezła bo jest jednostką szóstego poziomu" jest głupie bo przecież wiadomo że nawet najgorsza jednostka lepszego poziomu pokona tą z poziomu gorszego.Wiwerny spokojnie zabiją kilka jednostek słabszych poziomów ale już np. z jednorożcami mogą mieć duże kłopoty. Dlatego myślę że jesty to po prostu jednostka słaba a nie niedoceniona.
___________ "Jestem elfem i nic co elfie nie jest mi obce."
"Tam na dole zostało wszystko to co cię męczy
Patrząc z góry wokoło świat wydaje się lepszy" |
|
Powrót do góry
|
|
|
tse tse
|
Wysłany: 11 sierpnia 2004 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Ale bardzo łatwo wybudować siedlisko wiwern i na początku można ostro tłuc (tzn. pokonywać słabszych i zajmować kopalnie) a że słaba to fakt.
Wcześniej była mowa o tym że krzyżowiec jest przez nas niedoceniany - to jak mam rozumieć to, że jest on przez nas ustawiany w parze z wampirzym lordem jako najlepsze jednostki czwartego poziomu (chyba jednak go doceniamy).
A chłop powinien być doceniany tylko i wyłącznie wtedy, gdy gramy nekropolią - wiadomo.
___________ Hattrick VII.42 - moja liga
Pilica piłkarska stolica :) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Rindiglas
|
|
|
|
Fakt każdy doświadczony nekromanta z mrocznymi wizjami panowania nad światem sszybko doceni tą wysępującą w wielkich watahach jednostkę jaką jest wsiowy chłop :wink: . Faktycznie o tej jednostce nie można powiedzieć ze jest niedoceniona (przynajmniej nie przez wszystkich :D ).
|
Powrót do góry
|
|
|
Erdamon
|
|
|
|
Uwazam podobnie jak Rabican ze niedoceniana jednostką jest gremlin.Jest to bardzo dobra dobra jednostka 1 poziomu szczegulnie przydatna na poczatku gry gdy ja ulepszymy mamy dobra armie do przejmowania surowców.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
|
|
|
tse tse (cytat): |
Wcześniej była mowa o tym że krzyżowiec jest przez nas niedoceniany - to jak mam rozumieć to, że jest on przez nas ustawiany w parze z wampirzym lordem jako najlepsze jednostki czwartego poziomu (chyba jednak go doceniamy).
. |
Najlepszymi są Wampir, Mag i Ogr, choć mag przegrywa jeszcze z bazyliszkiem, ale jest znacznie przydatniejszy. :wink:
Więc krzyżowiec jest groźny choć nienajmocniejszy.
Dlatego pisalem że niedoceniane jednostki to wszyscy średniacy, którzy przy odpowiedniej taktyce dorównuje tym lepszym :wink:
Losers lose, winners win
I thought it would chane
|
Powrót do góry
|
|
|
Coyote
|
|
|
|
Erdamon (cytat): |
Uwazam podobnie jak Rabican ze niedoceniana jednostką jest gremlin.Jest to bardzo dobra dobra jednostka 1 poziomu szczegulnie przydatna na poczatku gry gdy ja ulepszymy mamy dobra armie do przejmowania surowców. |
Eh...Gremiln? Mało zycia, słaby bardzo atak, tym cepem to strasznie dużo zadajesz :lol: Bardziej niedocenioną jednostką jest HobGoblin. Ma on dobry atak jak na jednostkę 1 poziomu :P i jest szybki. Idealny do Strongholda. Bo Hobgoblin ma zasięg do połowy pola walki. Już w drugiej turze może sieczke zrobić i tak samo wilczy jeździec. Niby mało życia, a dobry szarżor. Wystarczy umocnić jakimiś zaklęciami i artami i już miodzio :wink: Choć z drugiej strony druga runda to w niektórych walkach już się zaczyna koniec walki. Więc :? ... Aha coś masz słabo z ortografią. Pomijam polskie znaki, ale "szczegulnie" pisze się "szczególnie" :d Tak na przyszłość
|
Powrót do góry
|
|
|
Rindiglas
|
Wysłany: 12 sierpnia 2004 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Hje hje może i się czepiam ale gremliny nie chodzą z cepem . Cep składa się z trzech części : rękojeści , łańcucha ( bądź innego zaczepu ) i kuli lub czegoś podobnego służącego do ataku. A gremliny nieulepszone (sorry nie pamiętam nazwy) walczą po prostu kulą na łańcuchu do której są przywiązane , a ich ulepszeni pobratymcy rzucają tąże kulą jako że swym dobrym sprawowaniem dowiedli że nie muszą być już do niej uwiązani :wink:
|
Powrót do góry
|
|
|
Rabican
Skąd: wioska Cecenowo w północnym Avlee (to prawda, że ludzie porozumiewają się tam za pomocą chrzą
|
Wysłany: 13 sierpnia 2004 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Haav Gyr (cytat): |
Nie ma tutaj nic dziwnego, bo golem to mimo powolności ustępuje tylko cerberom i żywiołom lodu na swoim poziomie a krasnolud znajduje więcej pogromców, więc golem jest lepszy, zwaszcza że podobnie jak krasnoludy czy enty nie jest tępiony jak inne jednostki przez komuter i z czasem stanowi podstawową siłę w Tower obok Nagi, która jest już częstym celem. |
No cóż, gryfów przyrasta co tydzień (przy maksymalnej rozbudowie miasta, jedynie bez graala) 17, Serpent/Dragon Flys'ów 16, a golemów 12. Jednak nawet to nie zmienia faktu, że są jedną z lepszych jednostek swojego poziomu.
Krzyżowiec jest w porządku, jednak wolę wampiry i magów. Ogr jest mocny, ale wlecze się jak smród za pospolitym ruszeniem.
Gremliny nie są może najmocniejsze, jednak na początku gry się przydają, później są idealnym mięsem armatnim. Gobliny i ich bracia na wilkach są użyteczni, przyrasta ich dużo (odpowiednio: 38 i 18 ), jednak często giną po pierwszej salwie wrogich strzelców. Mimo to i tak całkiem nieźli (chociaż ja wolę gremliny i sprite'y, bo nikt im nie kontratakuje).
___________ Nie mam strony w necie, jednak pozwolę sobie tu (bo gdzież lepsze miejsce?) zareklamować stronę Acida, czyli Kwasową Grotę, którą znaleźć można pod adresem www.acidcave.prv.pl . Polecam ją tym, którzy uważają, że science fiction do serii MM nie pasuje. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Davids
|
Wysłany: 19 sierpnia 2004 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Golemy - mimo powolności, są dobre. Przydają się w tej kampani, gdzie trzeba pokonać czarodziejskie smoki (AB).
Enty - powolne, ale potrafią unieruchomić przeciwnika, całkiem przydatna rzecz, są silne i wytrzymałe, umieściłem je w zamku marzeń :lol:
___________ GTA SA... Czy ktoś rozumie latanie samolotem? |
|
Powrót do góry
|
|
|
Vitus
|
Wysłany: 25 sierpnia 2004 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
wampiry, ale ciesze się że ej ktoś w końcu docenił w IV częsci gry :););););););) :P :P :P :P :P :P :P :P
___________ Jak burzowe fale potrafia żaćmić blask słońca, tak ja potrafie zabijac nie winne istoty i korumpować ludzkie dusze... Powiadam wam, ze rzeki krwi zostaną rozlane na ziemi a historia mojej przyszłości będzie od tąd pisana ręką przegranych... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Aproxymeo
|
Wysłany: 2 września 2004 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Niedoceniony? Zwykły Szkielet aka. Kościotrupek ;) - z zbalansowanymi cechami, dwoma pierścieniami +1 HP i daj Boże lordem z bonusem do nich właśnie potrafią zalać pole walki (Uwaga! lubią przemykać jak chińczycy - małymi grupkami: 5000 z lewej, drugie tyle z prawej i z 10K w środek) ...w sam raz by zacząć od teraz pisać Pan Nekromanta WIELKĄ i tłustą czcionką...
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maryan
|
|
|
|
Nie wiem, dlaczego krzyżowiec znalazł się na liście niedocenionych - to jedna z moich ulubionych jednostek H III. Głosuję - Krzyżowiec
___________ "Piwo to moje paliwo"
"Choć nie jestem detektywem zawsze znajdę budkę z piwem"
z "Madrości Przystanku" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Coyote
|
|
|
|
Vitus (cytat): |
wampiry, ale ciesze się że ej ktoś w końcu docenił w IV częsci gry :););););););) :P :P :P :P :P :P :P :P |
Zajrzyj na temat "moje ulubione jednostki", tak prawie wszyscy głosowali na wampira, ale i tak wygrał jako najbardziej ulubiona jednostka i nikt go nie pobił, myślę, że w ten sposób obrażasz jaskinowców i samego wampira:P Pomyśl o tym i zastanów się, radzę także przejrzeć inne tematy, gdzie mało kto nie docenia wampira...
Pozdrawiam
|
Powrót do góry
|
|
|
Dagon
|
Wysłany: 3 września 2004 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Mi wydaje się ze niedocenianą jednostką są szkielety bo są dość slabe.
Ale ich ilość neguje dość sabe statystyki. Na początku gry są wręcz idealną jednostką. :wink:
___________ Brak inteligentnego pomysłu na podpis |
|
Powrót do góry
|
|
|
Val Gaav
Skąd: Z jednego z czterech światów stworzonych przez... : "Lord of the Nightmares"
|
Wysłany: 24 grudnia 2004 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
chłop bo grając necro można go nieźle "uprejdowac" na szkieleta oczywiscie :D :D :D
___________ Darkness beyound blackest pitch, deeper then the deepest night
King of darkness, who shines like gold upon the Sea of Chaos.
I call myself upon thee! Swear myself to thee !
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Coyote
|
Wysłany: 25 grudnia 2004 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
No i dużo będzie tych szkieletów? z siedliska chłopów dużo ich nie wyjdzie, a chłop nie wiele gorszy jest od szkieleta ... To jest kolejna jednostka "nic nie robiąca"...
|
Powrót do góry
|
|
|
Val Gaav
Skąd: Z jednego z czterech światów stworzonych przez... : "Lord of the Nightmares"
|
|
|
|
no z tego co pamietam to 25 wiecej tygodniowo jezeli jedno siedlisko... a chlop ma 1 lub 2 zycia a szkielet 6 wiec chyba jest roznica (to jeden z lepszych upgrejdow i darmowy :D )... ja tam zawsze zbieralem i przerabialem wszystko co sie dalo by uzbierac te kilka tysiecy szkieletow :D :D (czyli wszystkie 1levelu i 2giego levelu jednostki)
___________ Darkness beyound blackest pitch, deeper then the deepest night
King of darkness, who shines like gold upon the Sea of Chaos.
I call myself upon thee! Swear myself to thee !
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Zielevitz
|
|
|
|
[Zielevitz wraca do działu H3 :) <fanfary> zewsząd słychać wiwaty tłumu]
Ja uważam że niedpocenione są Kościosmoki i Feniksy, są to najsłabsze jednostki 7 poziomu, ratuje je jedynie liczba przyrostu ale cóż :/
___________ http://losux.prv.pl
http://userfriendly.pl
zarębiste - mówie wam :D |
|
Powrót do góry
|
|
|
Maffej
|
Wysłany: 26 grudnia 2004 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Dagon (cytat): |
Mi wydaje się ze niedocenianą jednostką są szkielety bo są dość slabe. |
Słabe :?: :)
Szkielety to III miejsce w jednostkach pierwszego poziomu ! WYprzedzają je jedynie pikinierzy i centaury... a zobacz ile jednostek z tegoż level'u jest za nimi...
IMHO najbardziej niedocenioną jednostką są Krasnoludy... właściwie byłyby jedną z najlepszych jednostek drugopoziomowych gdyby nie... ich szybkość :roll: .
___________ " Maybe my mind's not at all in control
Maybe I'm not in control... "
---
A imię me brzmi MaFFej... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Thurvandel
|
Wysłany: 28 grudnia 2004 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Jeżeli chcesz mieć szybsze krasnoludy to graj Ufretinem. Moim zdaniem krasnoludy są dobrze wyważone. Przecież na takich krótkich nóżkach ciężko, aby poginali na pół planszy. No i mają resistance.
Po mojemu zmarnowali twórcy demona (w ogóle Inferno pozostawia wiele do życzenia i moim zdaniem jest to najsłabszy zamek w grze). W każdym fantasy demony to potężne istoty, a tu brykające krówki. Powinny zostać wymienione z czartami i bardziej dopakowane.
___________ There are three kinds of people on this world. These who can count and these who cannot. |
|
Powrót do góry
|
|
|