Autor |
Wiadomość |
Maffej
|
Wysłany: 28 grudnia 2004 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Thurvandel (cytat): |
Moim zdaniem krasnoludy są dobrze wyważone. |
I to jes prawdą... my jednak mówimy tu o tym czy dana jednostka jest doceniana czy nie... według mnie akuratnie krasnoludy nie są tak powszechnie chwalone jak na to zasługują (gdyby były szybsze sprawa wyglądałaby inaczej).
___________ " Maybe my mind's not at all in control
Maybe I'm not in control... "
---
A imię me brzmi MaFFej... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Thurvandel
|
Wysłany: 29 grudnia 2004 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Gdyby były szybsze, byłyby troszkę za dobre jak na 2 poziom, bo i tak są silniejsze np od wichtów. Ja nie lubię hołdowania dokopanym jednostkom (z wyjątkiem gorgon :D ). Wolę szukać mocnych stron u tych słabszych :). Ale dywagować nad jednostkami można wedle gustu.
___________ There are three kinds of people on this world. These who can count and these who cannot. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Emirat Baste
Wysłany: 15 stycznia 2005 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Rindiglas (cytat): |
Faktwiwerna jak na jednostkę 6 poziomu jest przeciętna a nawet zła a mówienie że jest "całkiem niezła bo jest jednostką szóstego poziomu" jest głupie bo przecież wiadomo że nawet najgorsza jednostka lepszego poziomu pokona tą z poziomu gorszego.Wiwerny spokojnie zabiją kilka jednostek słabszych poziomów ale już np. z jednorożcami mogą mieć duże kłopoty. Dlatego myślę że jesty to po prostu jednostka słaba a nie niedoceniona. |
ja myślę, że wiwerny sa słabe i czasami mogą przegrywać z gorgonami
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bosar
|
Wysłany: 15 stycznia 2005 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Popieram powyższe zdanie. Wyverny są bardzo słabe jak na jednostkę 6-tego stopnia. Uważam że Ogniste ptaki są niedocenione tzn. Źle potraktowane przez autorów. Mają zbyt mało HP oraz słaby atak i obronę.
Za niedocenioną jednostkę uważam także krzyżowca gdyż są to rycerze, którzy w HoMM 2 rządzili po prostu.
___________ Waiting, Waiting, Waiting.... i hate it! Waiting for:- Heroes 5
- Warcraft 4
- Iron Maiden in Poland |
|
Powrót do góry
|
|
|
Thurvandel
|
Wysłany: 18 stycznia 2005 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Ogniste ptaki niedocenione??!!
Nie dość że i tak są twardsze np od kościanych smoków, czy zwykłych hydr i behemotów, to jeszcze mają dwa razy większy przyrost... heh... niedocenione... rzeczywiście :D. Po mojemu są wręcz przeceniane.
Niedoceniany jest moim zdaniem jeszcze ogr... Ogry są bardzo twarde jak na jednostkę 4. poziomu, mają spory atak i obronę. Często zdarza się tak, że to one zostają ostatnie na placu boju (te 60 hp swoje robi, gdy inne jednostki tego poziomu mają max 40)
___________ There are three kinds of people on this world. These who can count and these who cannot. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Bosar
|
|
|
|
Może i masz rację co do ognistych ptaków, ale co do krzyżowców to się uprę i będę utrzymywał swoją opinię.
- Warcraft 4
|
Powrót do góry
|
|
|
Emirat Baste
|
|
|
Thurvandel (cytat): |
Ogniste ptaki niedocenione??!!
Nie dość że i tak są twardsze np od kościanych smoków, czy zwykłych hydr i behemotów, to jeszcze mają dwa razy większy przyrost... heh... niedocenione... rzeczywiście :D. Po mojemu są wręcz przeceniane.
Niedoceniany jest moim zdaniem jeszcze ogr... Ogry są bardzo twarde jak na jednostkę 4. poziomu, mają spory atak i obronę. Często zdarza się tak, że to one zostają ostatnie na placu boju (te 60 hp swoje robi, gdy inne jednostki tego poziomu mają max 40) |
a ja uważam jeszcze za niedocenione Kościane smoki i Upiorne smoki
staty podobne to ognistych ptaków i co ??? przyrost standardowy przyrost mógłby być +3 a nie +2 bo nercopolis dużo traci na koscianych smokach.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bosar
|
|
|
|
Tak. Racja, racja smoki w nekropoli są strasznie słabe jak na swój poziom, ale mroczni jeźdźcy poprawiają siłę "zdechlaków". W herosie czwórce dopiero pokazano ich siłę.
- Warcraft 4
|
Powrót do góry
|
|
|
Siny
|
Wysłany: 19 stycznia 2005 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
dla mnie niedoceniane sa:
gnole - panuje mylne przekonania ze sa miekkie
wolf raiderzy - bo niby maja malo hp, ale jakie obrazenia
oslizgi - niby gina w 1 lini, defakto sa super taktyczne i przy defensie beast mastera maja swoja misje w dispelowanu i weaknesowaniu, no i 13 speeda dzieki temu mozna wiedzma robic niezle h&r
ogry - niby wolne, ale maja swoja misje szczegolnie przy rushowaniu utopi
genie - niby miekkie, ale jaki speed i obrazenia, poza tym w poczatkowym etapie gry calkiem przydatne jest ich rzucanie czarow
wywerna - opcja dzieki ktorej wygralem setki randomek, ona musi byc slaba ale nadrabia to iloscia, poza tym ma nawet przyzwoite obrazenia
behemoty - kazdy woli anioly, smoki a ja twierdze ze miski w duzej liczbie to masteruja i budza respekt u kazdego, szczegolnie jak chlopaki dostana haste
___________ szukasz twardych wojowników? http://www.granda.prv.pl/ |
|
Powrót do góry
|
|
|
Bosar
|
|
|
|
Wiecie co ludzie? Każdy ma przecież swoje typy jednostek, które lubi i nie lubi. Więc te co lubi powie, że są niedocenione a te co nie lubi powie, że są zbyt silne. Oczywiście w paru przypadkach nie mam racji ale takie jest moje zdanie, koniec, kropka. :)
- Warcraft 4
|
Powrót do góry
|
|
|
Drupi
|
|
|
|
Bosar (cytat): |
Tak. Racja, racja smoki w nekropoli są strasznie słabe jak na swój poziom |
Szra rzeczywistość :(.
___________ Nekropolia i tak jest najlepsza :twisted:. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Rabican
Skąd: wioska Cecenowo w północnym Avlee (to prawda, że ludzie porozumiewają się tam za pomocą chrzą
|
Wysłany: 26 stycznia 2005 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Bosar (cytat): |
Wiecie co ludzie? Każdy ma przecież swoje typy jednostek, które lubi i nie lubi. Więc te co lubi powie, że są niedocenione a te co nie lubi powie, że są zbyt silne. Oczywiście w paru przypadkach nie mam racji ale takie jest moje zdanie, koniec, kropka. :) |
I ja należę do takich 'paru przypadków'. Nie lubię grać wiwernami (wyvernami), ale przyznaję, że są to jednostki interesujące pod względem taktycznym.
A co do Behemotów: ja od nich wolę tylko Feniksy i Tytanów. Archanioły mają po prostu za drogą siedzibę.
___________ Nie mam strony w necie, jednak pozwolę sobie tu (bo gdzież lepsze miejsce?) zareklamować stronę Acida, czyli Kwasową Grotę, którą znaleźć można pod adresem www.acidcave.prv.pl . Polecam ją tym, którzy uważają, że science fiction do serii MM nie pasuje. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Drupi
|
Wysłany: 27 stycznia 2005 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Rabican (cytat): |
A co do Behemotów: ja od nich wolę tylko Feniksy i Tytanów. Archanioły mają po prostu za drogą siedzibę. |
Tytani rzeczywiście mają bardzo tani generator :lol:. Kosztuje tylko 25000 złota i 30 klejnotów. Stanowczo za drogo - H.G. :wink:
|
Powrót do góry
|
|
|
Neocount
|
Wysłany: 27 stycznia 2005 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Gollum (cytat): |
No i dużo będzie tych szkieletów? z siedliska chłopów dużo ich nie wyjdzie, a chłop nie wiele gorszy jest od szkieleta ... To jest kolejna jednostka "nic nie robiąca"... |
W sumie racja, chłop jest zaledwie kilka(naście) razy słabszy od szkieleta ;) (6x jeżeli chodzi o hp :) )
Siny (cytat): |
wolf raiderzy - bo niby maja malo hp, ale jakie obrazenia |
jak dla mnie miodzio, jedna z najlepszych jednostek swojego poziomu.
genie - niby miekkie, ale jaki speed i obrazenia, poza tym w poczatkowym etapie gry calkiem przydatne jest ich rzucanie czarow |
bardzo przydatna jednostka, szczególnie, gdy nie mamy pełego stanu i wydzielimy po jednym z grupy na każdy wolny slot :) (mowa oczywiście w tym wypadku o Master Genies).
wywerna - opcja dzieki ktorej wygralem setki randomek, ona musi byc slaba ale nadrabia to iloscia, poza tym ma nawet przyzwoite obrazenia |
dodam tylko, że to najszybciej dostępna jednostka swojego poziomu.
Dla mnie jeszcze jedną, doskonałą jednostką jet spritie, jedna z tych kreatur, dzięki którym podczas gry na najwyższym poziomie trudności można było uzyskać na prawdę dużą przewagę. Kosi chyba wszystko na poziomie 1-4 pod warunkiem, że to "wszystko" nie strzela :) , tudzież nie jest wampirem.
Poza tym, zgadzam się, że Master Gremlin, to bardzo dobra jednostka. Daje dużego kopa na samym początku gry, szczególnie na najwyższym poziomie trudności.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Worghat
Wysłany: 29 stycznia 2005 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Jeszcze tak według mnie mało doceniany jest Pit Lord w Inferno.
Niby jego zdolność specjalna - Wskrzeszanie Demonów - mało przydatna. Jednak bardzo czesto mi się przydawała w czasie bitew, np. jeśli straciłeś jednostke, która blokowała wrogich łuczników, wystarczy jedno uderzenie batem :) aby nasze wskrzeszone demonki dalej im nie pozwalały w nas strzelać ;)
Master Genie - słabiutkie, jednak nadrabiają czarami. Jeśli macie wolne miejsce w armi rozdzielcie ich. Jesteście wtedy dwa czary do przodu ;)
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
Wysłany: 29 stycznia 2005 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Gollum (cytat): |
Haav Gyr (cytat): |
Widzę, że zapominacie o żelaznych golemach którzy są znacznie lepsi niż krasnoludy. :wink: |
:lol: Co, za dziwne porównanie jednostki 3 poziomowej z 2 poziomową :lol:
|
Nie ma to jak brak umiejętności wykorzystania myślenia. :P Ale może wyjaśnię:
Haarald pisał o Entach i krasnoludach jako wolnych i wytrzymałych, ja dodałem jeszcze Golemy do paczki.
Cytat: |
Ech, myślenie nie sprzyja Ci :roll: |
Myślenie to nie wszystko :wink:
___________ From the beginnin' to end
Losers lose, winners win
This is real, we ain't got to pretend
The cold world that we in
Is full of pressure and pain
I thought it would chane
But its stayin' the same |
|
Powrót do góry
|
|
|
Drupi
|
Wysłany: 2 lutego 2005 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Worghat (cytat): |
Jeszcze tak według mnie mało doceniany jest Pit Lord w Inferno. |
Ja zryzykuję nawet opinię że są jedną z bardziej niedocenionych jednostek w grze. Czarty są szybkie, bardzo silne i umiejętność wskrzeszania umie zadecydować o losach niejednej walki.
Worghat (cytat): |
Master Genie - słabiutkie, jednak nadrabiają czarami. Jeśli macie wolne miejsce w armi rozdzielcie ich. Jesteście wtedy dwa czary do przodu ;) |
Wcale nie są takie słabiutkie. Ran zadają nienajmniej, a szybkością powalają większość jednostek.
|
Powrót do góry
|
|
|
Rabican
Skąd: wioska Cecenowo w północnym Avlee (to prawda, że ludzie porozumiewają się tam za pomocą chrzą
|
Wysłany: 9 lutego 2005 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Drupi (cytat): |
Rabican (cytat): |
A co do Behemotów: ja od nich wolę tylko Feniksy i Tytanów. Archanioły mają po prostu za drogą siedzibę. |
Tytani rzeczywiście mają bardzo tani generator :lol:. Kosztuje tylko 25000 złota i 30 klejnotów. Stanowczo za drogo - H.G. :wink: |
Porównaj to z kosztami budowy Portalu Chwały i jego ulepszenia. Do tego Clound Temple jest stosunkowo tani, a jeżeli gdzieś pod ręką mamy Hill Fort (co niestety zdarza się bardzo rzadko), to stosunkowo szybko możemy werbować Tytanów. A nawet generator Behemotów wcale nie jest tani: Resource Silo w Strongholdzie dodaje drewna i kamulców, zaś aby móc kupować Cyklopy i Behemoty potrzeba bardzo dużo kryształów.
___________ Nie mam strony w necie, jednak pozwolę sobie tu (bo gdzież lepsze miejsce?) zareklamować stronę Acida, czyli Kwasową Grotę, którą znaleźć można pod adresem www.acidcave.prv.pl . Polecam ją tym, którzy uważają, że science fiction do serii MM nie pasuje. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Zyrion
|
|
|
|
Krasnoludy i Golemy to moje ulubione jednostki. Niedocenione są natomiast złote i kryształowe Golemy.
Niedocenione są Złe Oczy. Te jednostki zawsze mnie wkurzały, w walce z nimi traciłem dużo swoich.
Neutralni Strzelcy też są świetni, przebijają nawet Wysokie Elfy.
A krzyżowcy to moje ulubione jednostki z Zamku.
___________ "...I wyjął swój wspaniały łuk, najlepszą strzałę na cięciwę nałożył. Napiął go, spojrzał się na wroga pogardliwie i strzelił. Trafił... w drzewo." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hwarang
|
|
|
|
"Za niedocenioną jednostkę uważam także krzyżowca gdyż są to rycerze, którzy w HoMM 2 rządzili po prostu"
Krzyzowiec - jest to jedna z niewielu jedniostek przy ktorych zawsze sie zawacham zanim wydam komende-atak! Obok upg.krowek, upierdliwosci Lordowskich Vampirow czy tarczy Sutanow Effreti jest podlug moich rozwazan kolejna przy ktorych wieksza ilosc zagraza jednostka najwyzszego poziomu!!!
Niedoceniona jednostka jest moim zdaniem wlasnie Master Genie - przy iwekszych bataliach,raz zaczaruje i ginie nawet nie wiadomo kiedy:( Dlatego nie uzywam jej za czesto i ciezko mi sie do niej przekonac..
___________ ..pewnym swojej wiedzy jest sie wtedy, kiedy sie wie malo, wraz z wiedza rosna watpliwosci.. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ashanti
|
|
|
|
Krzyżowcy są za słabi powinni być silniejsi....
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Zyrion
|
Wysłany: 10 lutego 2005 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Niedocenione przez graczy są Gargulce. Idealne na mięso armatnie (wytrzymałe i dużo ich jest), latają. A to przecież najmniej przeze mnie lubiane jednostki w Fortecy! Aż dziw bierze, jak się zobaczy ich przydatność na polu bitwy. Ale trzeba nimi umiejętnie dowodzić, żeby się o tym przekonać.
___________ "...I wyjął swój wspaniały łuk, najlepszą strzałę na cięciwę nałożył. Napiął go, spojrzał się na wroga pogardliwie i strzelił. Trafił... w drzewo." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Elias
Wysłany: 11 lutego 2005 Niedocenione jednostki w H3
|
|
|
Gargulce mają pewną dośc istotną wade: nie są ani zywe, ani martwe, więc o ile na początku gry są bardzo przydatne, to później, kiedy już przy wygranych bitwach za pomoca wskrzeszania zmniejsza się ilość strat, gargulce już niezbyt dużo bitew potrafią przetrwać.
___________ There can be only one! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hwarang
|
|
|
|
to co w niektorych momentach jest minusem w innych staje sie wlasnie plusem:) -nie dzialaja za to czary ktore niszcza tylko zywych:)
___________ ..pewnym swojej wiedzy jest sie wtedy, kiedy sie wie malo, wraz z wiedza rosna watpliwosci.. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Promilus
|
|
|
|
Jesli chodzi o niedoceniane jednostki w kwestii ich ulepszenia to najlepiej byloby podniesc atak i obrone koscistych smokow i upiornych smokow (ghost dragons ? ) takze cos trzeba by bylo w rogatych demonach zmienic bo krzyzowcy je niszcza...wampiry maja troche malo zycia...ale raczej ich nie trzeba ulepszac...dziny vs ifryty przegrywaja z nimi mimo przewagi liczebnej...reptiloni powinni 2 razy strzelac, cyklopy powinny byc rownie dobre w walce wrecz...a zreszta wsszystko sie w H4 wyrownalo :P H3 tylko z WoG ma sens grac kazdym zamkiem.
___________ Moze zmienie cie w wampira...niee, za dobrze bys sie mial, wiec moze w ducha? Tez za dobrze, zrobie zatem z twoich martwych szczątek pięknego Ghoula-będziesz mi sluzył po wsze czasy... |
|
Powrót do góry
|
|
|