Autor |
Wiadomość |
Ghost
|
Wysłany: 1 lutego 2005 Heroes V - przejęcie Ubisoftu przez EA
|
|
|
Fuuzy (cytat): |
Jak inaczej mogłem to zrozumieć? |
MHY, "teoretycznie" tam było. :P
Cytat: |
Taki był zamiar - wszystko idealnie pasuje do klimatu WarCrafta. :P |
Jeśli zamiarem było wprowadzenie mnie w obrzydzenie - to udało im się :P
W San Andreas jeszcze nie grałem, ale może w najbliższym czasie wymienię swoje Second Sight na najnowszą produkcję Rockstar... |
Warto. Sam konsolki nie posiadam - ale grywam wystarczająco często u kolegi, by mieć idealnie wyrobione zdanie na ten temat. ;)
Co masz do MGS'a?!! *przyjmuje postawę średniowiecznego fanatyka* |
Nic, conajwyżej zawsze się śmieję, gdy sobie przypominam MGS-ową aluzję do GTA. ;)
___________ Zaśmiecam język z lubością
Znieprawiam, do złego kuszę
Zakusy mam bolszewickie
I sączę jad w młode dusze
fragment wiersza J. Tuwima |
|
Powrót do góry
|
|
|
Val Gaav
Skąd: Z jednego z czterech światów stworzonych przez... : "Lord of the Nightmares"
|
Wysłany: 2 lutego 2005 Heroes V - przejęcie Ubisoftu przez EA
|
|
|
Na celestial heavens wyczytałem że Trip Hawkins jest założycielem 3do i EA ( jak i to że został właśnie uhonorowany wejściem do galerii sław interaktywnej rozrywki )... więc cóz powiem tylko, że część fanów właśnie tego pana obwinia za "popełnienie" herosów 4 i bankructwo 3do ... Ile w tym prawdy nie wiem ...
W każdym razie powiązanie EA z 3do właśnie przez osobę tego pana odczytuje jako zły znak :(
___________ Darkness beyound blackest pitch, deeper then the deepest night
King of darkness, who shines like gold upon the Sea of Chaos.
I call myself upon thee! Swear myself to thee !
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Destero
|
|
|
|
Coraz gorzej powiadam :cry: .... coraz gorzej "cry". Choć teraz możemy mieć nadzieję, że od heroes IV część piąta gorsza już nie będzie :? ... Wiem, że marne to pocieszenie, ale jednak...
Rzekłem
Destero
___________ Paradoxically, sins one can consider as forgiven are those he can't forgive himself... kore no nindo da |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ghost
|
|
|
|
http://www.3dnews.ru/documents/6202/Trip_Hawkins_ex3do.jpg - proszę, to zdjęcie powinno się znaleźć na jakiejś strzelnicy... Za oko 15 punktów, za nos 10, czółko 1, gęba 5 a każdy ząbek osobno 20. :P
Ktoś tam na Emu#dreams kiedyś (cytat): |
W 1991 roku Trip Hawkins, twórca znanej firmy programistycznej Electronic Arts założył firmę 3DO Company (bla bla) |
Reszta jest nieważna. Tak więc to, co żeś przeczytał, drogi Val Gaavie, to prawda. :P
Acid Dragon jak posta ja pisałem (cytat): |
nie jest jedynym "winowajcą", a na pewno nie wszystko można zwalić na H4 (którego wyniki sprzedaży wcale nie były najgorsze - o wiele gorzej z dodatkami...), ale jestem całkiem pewien, że gdyby nie 'rządy' tego człowieka, 3DO i NWC mogłyby (zwracam uwagę na tryb przypuszczający)istnieć do dziś, ale z pewnością ten człowiek, któremu najbardziej powinno zależeć na dobrze firmy był jednym z tych, którzy ją pogrążyli. |
Wiadomo, że Mr. Hawkins'owi zależało głównie na szybkiej kasie ze sprzedaży HoMM IV. O czym np. świadczą wypowiedzi niektórych pracowników firmy dotyczące maili z poganianiem oraz wypuszczenia H4 zbyt wcześnie. A szkoda - może byśmy nie bluzgali teraz na najnowszą części Heroes of Might and Magic, a wychwalali ją pod niebiosa, gdyby wyszła ociupinkę później?
Zakusy mam bolszewickie
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
Val Gaav (cytat): |
więc cóz powiem tylko, że część fanów właśnie tego pana obwinia za "popełnienie" herosów 4 i bankructwo 3do ... Ile w tym prawdy nie wiem ... |
nie jest jedynym "winowajcą", a na pewno nie wszystko można zwalić na H4 (którego wyniki sprzedaży wcale nie były najgorsze - o wiele gorzej z dodatkami...), ale jestem całkiem pewien, że gdyby nie 'rządy' tego człowieka, 3DO i NWC mogłyby (zwracam uwagę na tryb przypuszczający)istnieć do dziś, ale z pewnością ten człowiek, któremu najbardziej powinno zależeć na dobrze firmy był jednym z tych, którzy ją pogrążyli.
___________ Neutralność nie zawsze jest możliwa... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Haarald
|
|
|
|
Ghost (cytat): |
proszę, to zdjęcie powinno się znaleźć na jakiejś strzelnicy... Za oko 15 punktów, za nos 10, czółko 1, gęba 5 a każdy ząbek osobno 20. :P |
No proszę! Idealne zdjęcie... trochę przeróbek i mamy pierwszego negatywnego bohatera w HoMM-V! Pasowałby do Castle jako rycerz-zdrajca paktujacy z siłami zła.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ghost
|
|
|
|
Tudzież na złego lisza. Nie trzeba nawet skóry mu ściągać, jest idealnie brzydki. Ale to tak off-topiciem. :P
Swoją drogą, może trafimy na jakąś aluzję do Tripa Hawkinsa tudzież do H4 w H5? Np. misja polegająca na śledzeniu sprawy przedwcześnie sprzedawanego oręża cechu kowalskiego "Tre Deo" opatrzonego numerem "H4", a w której maczał palce czarny rycerz imieniem Rip Thawkins. ;)
Zakusy mam bolszewickie
|
Powrót do góry
|
|
|
Val Gaav
Skąd: Z jednego z czterech światów stworzonych przez... : "Lord of the Nightmares"
|
|
|
|
Ghost (cytat): |
Np. misja polegająca na śledzeniu sprawy przedwcześnie sprzedawanego oręża cechu kowalskiego "Tre Deo" opatrzonego numerem "H4", a w której maczał palce czarny rycerz imieniem Rip Thawkins. ;) |
To by zdecydowanie nadało grze smaczku :) ...
ale czy nie martwi was, że ten sam pan jest również założycielem EA ?? A jak wiadomo EA się teraz kręci wokól Ubisoftu
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Morgul
|
Wysłany: 4 lutego 2005 Heroes V - przejęcie Ubisoftu przez EA
|
|
|
Co do przejecia Ubi przez EA, to juz od dluzszego czasu slychac o tym. Ubi swrocilo sie do rzadu o pomoc - jednak rzad francji oficjalnie oglosil, iz nic nie moze zrobic. Z tego co czytalem Ubisoft szukal jakiejes silnej instytucji ktora by mogla przebic oferte EA - nie wiem czy ktokolwiek chetny sie znalazl. Ostatnimi czasy Ea wykupuje wszystko i wszystkich, lacznie z licencjami na wylacznosc - taki maja sposob. ( nie ma konkurencji = wszystkie gry hiciory - bo nie ma do czego prownac ) Pozniej splycaja gry i robia z nich arcadowki...najpierw jest $, pozniej sie mysli nad gra. Aha , zacytuje dzisiejszego newsa z GOLa:
" Dość ciekawą wypowiedź możemy znaleźć na serwisie Heroic Corner (wymagana znajomość języka naszych wschodnich sąsiadów). Wynika z tego, iż zapowiedź piątej odsłony znakomitej serii Heroes of Might and Magic, do której prawa po upadku 3DO przejęła firma Ubisoft, opóźnia się z powodu ... niejasnej sytuacji z EA. Zapowiedź gry miała pojawić się w styczniu, tymczasem mamy luty i nic.
Jak wszyscy już zapewne wiedzą, Electronic Arts jest największym w chwili obecnej udziałowcem Ubisoftu i dla nikogo również nie jest tajemnicą, iż przymierza się do całkowitego wykupienia francuskiego wydawcy. Jak sugeruje Heroic Corner, sytuacja ta jest tak zagmatwana, a ponadto kierownictwo Ubisoftu zupełnie nie ma pojęcia jaki kolejny ruch planuje wykonać EA, iż podjęto decyzję o czasowym wstrzymaniu zapowiedzi nowych tytułów, w tym wspomnianej właśnie Heroes of Might and Magic V. "
___________ Blood is life and it shall be all mine |
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
Wysłany: 4 lutego 2005 Heroes V - przejęcie Ubisoftu przez EA
|
|
|
Ja z kolej na jednym z forum poswięconych grze (wymagana znajomosc jężyka naszych skośnookich przyjaciół) :lol: :lol: wyczytałem ....
A tak poważnie z tego co przeczytałem na forum hiszpańskim
to EA pakiekt kontrolny Ubisoftu przejmie w Marcu pozostaje kwestia Kilku procent(8%) jakie trzyma rząd francuzki . Akceptacja rządu jest wymagana do zmiany inwestora strztegicznego tu EA . Co do zapowiedzi gry Wariant Optymistyczny Marzec/ Kwiecień 2005
Wariant Pesymistyczny to Czerwiec a moze i pozniej
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Evander
|
Wysłany: 5 lutego 2005 Heroes V - przejęcie Ubisoftu przez EA
|
|
|
i takie sa uroki kapitalizmu.
pamieajcie, jak zakladacie firme, zeby nie robic z niej od razu spolki
notowanej na gieldzie po potem mozecie miec dziwne jazdy.
jak tak dalej pojdzie, to dojdzie do tego ze strategie beda robic jakies prywatne grupy modderow w ramach freeware.
nie ma co, przy takim obrocie sprawy to ciesze sie ze kod zrodlowy Call To Power 2 zostal udostepniony graczom z Apolyton.net do modyfikacji i poprawy. przynajmniej bedzie co modowac :D
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
Moi drodzy jaskiniowcy .
Chciałbym wam zwrócić uwagę jak ciężki jest los fana Heroesów. Na każdym kroku przeciwności losu.
- wydanie H4 (arghh)
- chwilowa nadzieja na odkupienie błędów JVC
- piękne screeny
- zniszczenie 3DO
- przejęcie H5 przez Ubisoft
- dobre słowa Fabricego
- obiecanki cacanki
- arty i rozpacz (anioł ...)
- chwilowa nadzieja
- kolejne arty
- styczniowa zapowiedź ( ironia)
- nieszczęsna zapowiedź w CDA
- koniec radości
- powrót radości
- afera UbivsEa
- przełożenie zapowiedzi
Czyż los nie ma zlitowania dla fanów Homm?
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
Fanisko (cytat): |
- chwilowa nadzieja na odkupienie błędów JVC |
może się czepiam, ale mam nadzieję, że to NIE miało zabrzmieć tak, jakby JvC miał cokolwiek zawinić, a teraz odkupić swe winy :P
|
Powrót do góry
|
|
|
Haarald
|
|
|
|
Czyż los nie ma zlitowania dla fanów Homm? |
No to chyba trzeba bedzie poszukać innych dobrych gier, których akcja toczy się w świecie fantasy.
Jak na razie nie ma na rynku nic ciekawego (zwłaszcza turowki) ale w przyszłości kto wie?
Ja bym chciał aby w mniej więcej tym samym czasie wyszły HoMM-V i Disciples-III. Jesli jedna nawali to zawsze jest możliwość sięgniecia do drugiego tytułu... żeby jeszcze pojawiła się ta trzecia zupełnie nowa turówka.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
|
|
|
Mało prawdopodobne na wydanie obu tych gier, jak już widzimy z H5 są tylko same problemy, kto, gdzie i kiedy. A Strategy First z tego co mi wiadomo było jest na krawędzi bankructwa(o ile już nie zbankrutowało :( ) Więc Disciples 3 to wielka niewiadoma.
___________ From the beginnin' to end
Losers lose, winners win
This is real, we ain't got to pretend
The cold world that we in
Is full of pressure and pain
I thought it would chane
But its stayin' the same |
|
Powrót do góry
|
|
|
Evander
|
|
|
|
wlasnie, czy ktos moze mi wyjasnic ten fenomen bankructwa coraz to kolejnych firm?
w czasach, gdy w polsce nie bylo jeszcze ustawy o prawach autorskich i pan w sklepie z grami na atari za 5zl przegrywal kasety, firmy kwitly jak grzyby po deszczu.
dzisiaj rynek jest wiekszy, sprzet lepszy, zabezpieczenia lepsze, mniej graczy kupuje/sciaga piraty...
wiec o co chodzi?
kiedys gre tworzylo kilku gosci - programistow, grafikow, muzykow, jeden story-writer.
ja wiem, ze dzisiaj zrobienie gry wymaga wiecej nakladu sil i srodkow, ale bez przesady.
na co te firmy wydaja kase, ze tak bankrutuja ciegle?
wierzowce (aluzja do 3do) limuzyny, milionowe nagrody dla menadzerow?
niech mi ktos zdradzi te tajemnice wszechswiata.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
Haarald (cytat): |
Ja bym chciał aby w mniej więcej tym samym czasie wyszły HoMM-V i Disciples-III. |
Ano właśnie - w tej samej zapowiedzi z CDA, którą miałem ostatnio okazję przeczytać w całości, jest też także aluzja, że wiele rozwiązań w H5 ma być zaczerpniętych z Disciples - w nawjasie było napisane "też już niestety śp". Nie słyszałem o żadnych problemach Disciples, a słyszałem o planach na Disciples III, więc czy ktoś może powiedzieć, o co chodziło tutaj CDA? Czy to też po prostu jakaś bzdura przez nich wypisana?
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
[quote="Acid Dragon"]
Fanisko (cytat): |
- chwilowa nadzieja na odkupienie błędów JVC |
Oczywiście , że nie. Chodziło mi o to , że w wywiadach JVC sam mówił , że H4 poszłow stronę RPG i chcę powrotu do strategii.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Val Gaav
|
|
|
|
Haarald (cytat): |
No to chyba trzeba bedzie poszukać innych dobrych gier, których akcja toczy się w świecie fantasy.
|
Jak dla mnie to sprawa wygląda tak :
opcja pierwsza
Jeśli herosami 5 wszyscy się zachwycą to nie ma problemu , jeśli rzeczywiście będzie to gra świetna ...
opcja druga ( tak chyba z 60% szans ma )
a) H5 będzie grą gorszą od h3 :(
b) H5 wogóle nigdy nie wyjdzie ...
c) Gdy EA przejmie Ubi wyjdzie Heroes 5 wersja RTS :lol:
A może jest jeszcze opcja 3 ??? Żona JVC gdy zobaczy h5 tak się zmartwi , że Jon uraczy nas nowymi herosami pod ukrytym tytułem "Magic kingdoms & might kingdoms"
I tu właśnie znaleźlibyśmy inne dobre gry w świecie fantasy :wink:
Evander (cytat): |
niech mi ktos zdradzi te tajemnice wszechswiata. |
Nic prostszego...
Widzisz mała firma np. mały sklepik rodzinny dba o finanse bo ma mało funduszy lub czasem wogóle !!! Im większa firma tym sprawa się komplikuje . Pomyśl o naszym kraju jak o wielkiej firmie i teraz odpowiedz sobie w co inwestują nasi politycy i gdzie znika część pieniędzy ???
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
|
|
|
Val Gaav (cytat): |
A może jest jeszcze opcja 3 ??? Żona JVC gdy zobaczy h5 tak się zmartwi , że Jon uraczy nas nowymi herosami pod ukrytym tytułem "Magic kingdoms & might kingdoms" |
Może to był tylko sarkazm, ale takie rozwiązanie byłby wręcz idealne :!:
Inny tytuł ale gra ta sama... :roll:
Losers lose, winners win
I thought it would chane
|
Powrót do góry
|
|
|
Val Gaav
|
|
|
|
Haav Gyr >
To nie był sarkazm :wink: ... Jakoś tak sobie pomyślałem że przecież HoMM to tylko nazwa ...
Mozna wydać herosów w "zakamuflowanym" nowym tytule :)
Oczywiście takie rozwiązanie wiązałoby się z porzuceniem WSZYSTKICH znanych nam postaci (gelu, crag hack itp) , światów ... i tworzenia całej historii od nowa ....
... no ale czy ta wizja jest rzeczywiście nierealna ??? Wszak kobiety od dawien dawna miały duży wpływ na mężczyzn ... :)
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
Miały, miały..... prawdopodobnie gdyby nie żona JvC to HoMM wogle by nie powstało :P. To właśnie jej tak bardzo spodobało się King's Bounty, a Jon wolał się skupiać na Might and Magic :).
Rozwiązanie rzeczywiście dobre, ale rzeczywiście nierealne. Niestety Jon po pierwsze i tak ma już pracę w innej firmie i pracuje nad inną grą - jakimś MMORPG, więc raczej bez znaczącej fabuły o ile wogle z jakąś... ale może będą jakieś ukryte easter eggs.... a po drugie pamiętajcie, że choć Jon był głównym autorem, to jednak za np HoMM3 stał cały legion ludzi - ludzi z NWC, których ponownie zebrać nie da się w żaden sposób, a poszukać nowych, zakładać nową firmę i wogle... to jakoś średnio mi się widzi....
ale byłoby dobre :).
|
Powrót do góry
|
|
|
Haav Gyr
|
|
|
|
Sądze że wystarczyłoby kilkunastu ludzi, sprzęt, czas i olbrzymi zapał do pracy, wtedy mogłaby powstać gra o olbrzymiej grywalności bez nowinek graficznych i innych pierdołek :wink:
Losers lose, winners win
I thought it would chane
|
Powrót do góry
|
|
|
Ghost
|
Wysłany: 6 lutego 2005 Heroes V - przejęcie Ubisoftu przez EA
|
|
|
Ale wiesz, za to by się wielka firma wziąć nie mogła, bo skończyłoby się to niską sprzedażą. Chociaż nie tylko w sferze graficznej, na pewno by były jęki że to nudne i za trudne. Już nawet EIDOS wydając nowego Thiefa się na tym złapał - mimo że znacznie obniżył poziom trudności, było mnóstwo bluzgów, że trudno się gra i WoGle.
Ale spójrzmy na to z innej strony - spójrzcie sobie na Tibię. Odniosła ogromny sukces, a niewielka firma CIP Soft zaczynała z niewielkim kapitałem... Może czas założyć Behemoth's Lair Entertainment? ;)
Zakusy mam bolszewickie
|
Powrót do góry
|
|
|
Gavin Magnus
|
Wysłany: 6 lutego 2005 Heroes V - przejęcie Ubisoftu przez EA
|
|
|
Pomysl ciekawy. gra oparta na H3 bedzie sie u nas dobrze sprzedawac. w Rosji tez niezle...
___________ Lepsze jutro bylo wczoraj. |
|
Powrót do góry
|
|
|