Autor |
Wiadomość |
Eon
|
Wysłany: 23 kwietnia 2004 Malutkie zboczenia...
|
|
|
Elwinie Mastorb (..chehie..ja nie mogę..chehie..):
Widzę, że to już nie Twe drobne,' malutkie zboczenie', a maniakalna potrzeba tępienia subkultury Tazoo (czy jak tam im..)..
Proponuję - załóż temat: "Totalne dewiacje.." - tam byś mógł się nad tym rozwodzić..
Pozdrawiam - Grommash, Hellscream, Grom, Ghost, Cothon, Elwin Mastorb, Grumbellgast - Eon (po prostu Eon..nic więcej..nic mniej..)
|
Powrót do góry
|
|
|
Ghost
|
|
|
|
Nie potępiam ludzi, którzy w to cuś grają w domach, na dworze itd. Potępiam tych osobników, którzy walą tym w szkołach, znajomości rozpoczynają tekstem "Masz metal tazo?" i dają po pysku sobie i ludziom, którzy nie grają tazosami... (oczywiście z nieodłącznym okrzykiem "MUKA!")
Zaliczyłem to do zboczeń, bo chyba jako jedyny dostaję napadu histerii gdy słyszę brzdęknięcia oraz słowa w stylu "De, moty, krash f medal taso?"... Wcześniej gry w tazosy nie potępiałem (vide Pokemony), gdyż ludzie z którymi uczęszczałem do szkoły za czasów Poke-szału czuli jakiś umiar...
Ok, schodzimy z tematu, "Dość o mnie, porozmawiajmy o tobie" itd.
P.S.
Eonie, co Cię rozśmieszyło w "Elwin Mastorb"? Czyżby rozbawiła Cię historyjka tej ksywki zapisana w topicu "Nicki..."?
___________ Zaśmiecam język z lubością
Znieprawiam, do złego kuszę
Zakusy mam bolszewickie
I sączę jad w młode dusze
fragment wiersza J. Tuwima |
|
Powrót do góry
|
|
|
Iscandel
|
|
|
|
Nio jakbym miógł zapomnieć o zamiłowaniu do natury(w dzisiejszych czasach to chyba nie zbyt częste) uwielbiam np rózne wycieczki od dłuższego czasu z kumplami robimy wycieczki rowerowe tzn rower wyjezdżamy o 7 rano i jeżdzimy po naszym małym powiecie szczególnie lubie nasz las z rana, cisza spokój, a ile zwierząt, szczególnie saren :D :D :D :D :D
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
Wysłany: 24 kwietnia 2004 Malutkie zboczenia...
|
|
|
Cóż Ghost, należy Ci się pokojowy Nobel :D . Ja też staram się tępić pocketmaniaków (chocoaż coraz ich mniej), ale co to za metal tazo? Jak świat światem to do mnie też powinien dotrzeć ten debilizm..... To z chipsów?
A i przyponiało mi sie jeszcze jedno zboczenie - maniakalnie formatuję wszelki text, aby nadać mu formę idealnie mi odpowiadającego. Jeśli ktoś obserwawał ewolucje mojego podpisu, to bęedzie o tym wiedział.
___________ Cenzura to reklama na koszt państwa.
Federico Fellini (1920 - 1993) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ghost
|
|
|
|
Tak, Metal Tazo występują w chipsach (Yuk... Jedyne chipsy jakie lubię to te bez smaku do maczania w salsie...) Cheetosy i Lays'y
Pierwszy raz widzę gościa, który tak często manipulował sygnaturką... A to poprawia literówkę, a to zmienia wielkość liter, a to pogrubia, podkreśla, używa kursywy, dodaje daty, usuwa daty, dodaje imię gościa, który to powiedział, usuwa imię gościa który to powiedział itd...
___________ Zaśmiecam język z lubością
Znieprawiam, do złego kuszę
Zakusy mam bolszewickie
I sączę jad w młode dusze
fragment wiersza J. Tuwima |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
|
|
|
Dziwne, nie znalazłem żadnych metal tazo w chipsach...... Może to klątwa tylko tego mijsca w którym mieszasz?
Co do formatowania textu - ja to kocham. Jak czytam np. CDA, to zawsze patrzę czy ta czcionka wygląda dobrze z tą i jak dodawać podpisy żeby nie wyglądały żałośnie etc. Serio patrzyłeś jak ewolułował mój podpis?
|
Powrót do góry
|
|
|
Iscandel
|
|
|
|
Nio ludzie musicie sie do mnie przeprowadzić u mnie to z metal tazo to żadnych problemów nie ma, kiedyś jakieś dzieciaki grały, ale przestały (ciekawe czemu hehe) :wink: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
|
|
|
Uprzejmie proszę o zejście z offtopica... Dalsze posty będą usuwane. Z góry dziękuję.
___________ Earth is full. Go home. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
Wysłany: 25 kwietnia 2004 Malutkie zboczenia...
|
|
|
Hexe, wiem że zaraz na mnie naskoczysz, ale mam jeszcze coś do powiedzenia:
Jednym z moich zboczeń jest właśnie dość częsty offtop :D . Czy nikt nie zauważył, że gdziekolwiek coś napiszę to zaczyna się schodzenie z tematu?
Do @lana: dopiszę się do tego, bo Hexe by mnie chyba zabiła :D . To było po części żartem, ale faktem jest że trochę przesadzam :( . Otrzymałem niedawno uwagę od bliżej nieokreślonego mieszkańca Imperium (nie, nie od Ciebie Hexe :D ) i postanawiam trochę bardziej się pilnować.
Ślę pozdrowienia dla wszystkich moderatowów. Trzymajcie nade mną bat :D
Pozwoliłem sobie na zmianę kolorystyki dopiska, bo pomarańczowy i żólty zarezerwowany dla moderatorów ;) - @lan
|
Powrót do góry
|
|
|
@lan
|
|
|
|
Konqe (cytat): |
Jednym z moich zboczeń jest właśnie dość częsty offtop :D . Czy nikt nie zauważył, że gdziekolwiek coś napiszę to zaczyna się schodzenie z tematu? |
Ja bym się z tego tak nie cieszył, bo moim (i sądząc po poście Hexe także innych modów) małym zboczeniem staje się tępienie Twoich offtopiców :P .
___________ "Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty."
A. Sapkowski
Jabber | Przewodnik po IJB | Histmag |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
|
|
|
Witam
1). Uprzejmie proszę o nie nadużywanie koloru pomarańczowego w swych postach, jako że to kolor raczej zarezerwowany dla modów :D
2). Nie naskoczę, bo tym razem ( :twisted: ) post był całkiem na temat. Inna sprawa, że po
3). Twoje "zboczenie" (jak zauważył @lan) robi się męczące. I nijak nie widzę w tym powodów do chwalenia się. Jej, do czego to dochodzi, że offtopicowanie robi się "trendy" :(..?
4). Cieszę, się, że postanowiłeś się pilnować (wiem, mam swoje wtyki, że uwagę otrzymałeś :P), mam nadzieję, że Ci się uda.
Ale, bo to już naprawdę nie na miejscu jest. Skończmy ten temat :).
Pozdrawiam,
Hexe
___________ Earth is full. Go home. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Eon
|
Wysłany: 31 maja 2004 Malutkie zboczenia...
|
|
|
Dawno temu Avatar (cytat): |
Ja się nie zgadzam :P To takie moje malutkie zboczenie. Wrodzona reguła przekory... |
Mirabell napisała, a nie - (cytat): |
I kocham tańczyć, obojętnie gdzie i kiedy |
Darkena napisała (Darken by..cheh.. (cytat): |
No to ja jeszcze dodam, że też rysuję po zeszytach... |
Chehie.. Morgraf kiedyś (cytat): |
Lubię dobrą książkę, dobry wiersz, dobry filmy (każde "dobry" wielce subiektywne, jak zawsze).(...)Nie lubię pisać długich i pozbawionych sensu postów (czytać też ich nie lubie:)) |
Równie dawno Quinea..chehie.. (cytat): |
-niepoważne odnoszenie się do wszystkiego wokół :) (...)
-często zbytnia pewność siebie (np. jeszcze przed egzaminem jestem pewien że zdam lub pewien że nie zdam :) sprawdza się :P ), to chyba zresztą nie jest aż takie dziwne gdyby nie to, że wypowiadam się z absolutną pewnością :) kiedyś się przejadę :)))) |
Grothard równie dawno (cytat): |
Ja jeszcze dodam ze UWIELBIAM lamac zasady. np w szkole (1-2 klasa) zawsze latalem po tych korytarzach po ktorych nie mozna bylo;)
a jaka frajda to byla jak jeszcze trza bylo przed woznym uciekac |
Yoko - kobieta-nożownik..chehie.. (cytat): |
(...) < jakkolwiek.. dużo o ostrych narzędziach.. > |
Dark (:P) (cytat): |
Poza tym do moich zboczeń należy jeszcze śpiewanie np. w czasie wracania ze szkoły, ot tak, na ulicy, Darkusia sama idzie sobie do domku i śpiewa.... |
Grenadier (cytat): |
A ja lubię koty.... Co prawda w zestawieniu z tematem tego topica brzmi to conajmniej podejrzanie, ale kilka osób, zwłaszcza płci pieknej, wie co mam na mysli :) |
Gren jakiś czas temu (lecz nadal to czyni..chehie..) (cytat): |
Ostatnio moim zboczeniem jest siedzenie w nocy na necie Oczywiście w Jaskini... całe szczeście, że Zuza (kot) mnie wspiera... |
Hexe napisała, nie - (cytat): |
Archaiczną polszczyzną posługuje się chyba większość Osadników. Ostatnio zwrócono mi właśnie na to uwagę, że moja gramatyka od czasu przyłączenia się do Jaskini znacznie się zmieniła, właśnie na rzecz starodawnej...:D |
Worlddragon swego czasu (cytat): |
Moim największym zboczeniem jest komputer, internet, fantasy, informatyka no i gry w tym ulubiony homm. |
Może to nie mnie dotyczy (bo ja nie mam jeszcze takowych zboczeń językowych..chehei..), lecz przytoczę. Ann napisała, nie: (cytat): |
heh... Moja mama szału dostaje jak się jej pytam czy "jedzieta gdzieś dzisiaj - jak tak to kupta pół kila maki to ciasto ukręce. A jak bedzieta na rynku to i warzyw trochę - to jakąś strawę uwarzę" |
No i co ja odkrywczego mogę powiedzieć..?..chehie.. Ino to i me 'zboczenia'..
|
Powrót do góry
|
|
|
Rabican
Skąd: wioska Cecenowo w północnym Avlee (to prawda, że ludzie porozumiewają się tam za pomocą chrzą
|
Wysłany: 5 sierpnia 2004 Malutkie zboczenia...
|
|
|
No, a ja zboczenie jak Grenadier: uwielbiam koty (moja ulubiona kotka też ma na imię Zuzanna, Gren, i jest całkowicie czarna!)! Właściwie to mam świra na punkcie kotów! Kilka razy zdarzyło mi się siedzieć po 5 godzin przy kocie i go głaskać. Siedziałbym dłużej, ale kot miał dość :lol: . Kiedy mam tylko okazję gadać o kotach, to gadam o nich ZDECYDOWANIE za dużo (spytajcie Acid Dragona - przeze mnie musiał odwiedzać smoczego psychologa :) . Acid - jeśli to czytasz, wiedz, że nie będę Cię już męczył jedenastostronowymi listami (czcionką 10) traktującymi o kotach!).
Innym moim zboczeniem jest 'wygładzanie' tekstu. Mam tu na myśli dopucowywanie pod względem stylistycznym, do bólu. Dlatego bardzo długo piszę opowiadania :? .
Związane z tym jest inne moje zboczenie - czytając jakiś tekst, liczę litery, sylaby, wyrazy i zdania oraz grupuję je według choćby najmniejszego podobieństwa.
Ale wszystko przyćmiewa mój pedantyzm. Jeśli stawiam na biurku szklaneczkę z kawusią, to nie może być ona postawiona ot tak sobie. O nie! Jej ucho musi być skierowane pod kątem prostym do monitora, a sama szklanka musi znajdować się w równej odległości od dwóch stosików płyt zagracających mi stanowisko pracy. I to tylko przykład...
Inną moją wadę, a i częściowo zboczenie, stanowi nadmierna gadatliwość. Ja zdaję sobie sprawę, że gadam i piszę za dużo, ale nie mogę się powstrzymać. Gdy historyk podczas omawiania historii starożytnego Rzymu wywołał mnie do odpowiedzi i zadał pytanie z dynastii Julijsko-Klaudyjskiej (moja ulubiona), to musiał mi przerwać, bo lekcja płynęła. Jak ktoś mi nie wierzy, niech zajrzy do Komnat Weteranów, a konkretnie do tematu 'Który zamek w H3 jest najładniejszy'. Nawet teraz nie mogę się wygadać... Na szczęście Licze/Lisze nie mają języków (hmmm... a więc co to jest? :P )...
Pragnę poinformować, że wszystkie wymienione zboczenia staram się kontrolować, co jednak, jak widać, nie zawsze się udaje :oops: ...
A, i jeszcze jedno (ale ja jestem gadatliwy :) ...). Mam dodatkowo lekkiego świra na punkcie książek (zwłaszcza Tolkiena i Sapkowskiego), gier komputerowych (zwłaszcza MM/HoMM) i 'papierowych' RPG. To już chyba koniec...
Jednak nie... Muszę zaznaczyć, że nie przepadam za Harrym Potterem (ale nie mam nic przeciwko niemu) i nie cierpię latynoskich seriali.
___________ Nie mam strony w necie, jednak pozwolę sobie tu (bo gdzież lepsze miejsce?) zareklamować stronę Acida, czyli Kwasową Grotę, którą znaleźć można pod adresem www.acidcave.prv.pl . Polecam ją tym, którzy uważają, że science fiction do serii MM nie pasuje. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Kumbat
|
Wysłany: 10 sierpnia 2004 Malutkie zboczenia...
|
|
|
No ja nie będe oryginalny i powiem że też książki.
Szczególnie Rowling i Piekary.
___________ Grajcie w RPG papierowe... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Havier
|
Wysłany: 21 sierpnia 2004 Malutkie zboczenia...
|
|
|
moim małym zboczeniem jest piłka nożna i troche mniej komp. Ale naprawde bez gry w noge nie da sie żyć no i oczywiście bez kompa w którym można wejść na IJB. 8)
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Nami
|
Wysłany: 21 sierpnia 2004 Malutkie zboczenia...
|
|
|
Moje zboczenia hmm pomyślmy 8) napewno będzie to judo, później czytanie książek i mangi, no i komputer :)
___________ I loved you a lot
to need you a lot
I leave you alone...
Guano Apes - Living in a lie |
|
Powrót do góry
|
|
|
Red
|
Wysłany: 22 sierpnia 2004 Malutkie zboczenia...
|
|
|
Moim największym zboczeniem jest Heroes III bez którego żyć nie mogę, serio!!! Havier potwierdzi.Np: mam rozwalonego kompa tak, że na godzine grania w Hirków wypada 20 min 30-to sekundówek ale i tak przy nich siedzę, że mam sporo innych gier typu Gothic II, Heroes IV,CS i wiele innych...
Pozdrowienia przy okazji do Havier-a od którego mam te gry.
Ja bardzo proszę na ortografię i interpunkcję zwracać uwagę. Jeśli masz z tym problemy, zawsze moża tekst przed wysłaniem do Worda wkleić i sprawdzić pisownię. Zaznaczone błędy proszę poprawić. Z góry dziękuję. - Hexe
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Vitus
|
Wysłany: 25 sierpnia 2004 Malutkie zboczenia...
|
|
|
Uwielbiam zapach świeżych książek. Nie wybrzydzam też miętusami mógłbym je wchłaniać tonami... To na tyle...
___________ Jak burzowe fale potrafia żaćmić blask słońca, tak ja potrafie zabijac nie winne istoty i korumpować ludzkie dusze... Powiadam wam, ze rzeki krwi zostaną rozlane na ziemi a historia mojej przyszłości będzie od tąd pisana ręką przegranych... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Specter
|
Wysłany: 1 września 2004 Malutkie zboczenia...
|
|
|
Pozwolę sobie wtrącić słówko i rzec, że moim "małym" zboczeniem jest oszczędność. Oszczędność we wszystkich dziedzinach życia. Oszczędzam miejsce w zeszytach, pisząc jedne obok drugego, wciskając obrazki w każdą najmniejszą pustą przestrzeń (sześciesięcio kartkowy zeszyt starcza mi na conajmniej trzy lata). Oszczędzam też pieniądze, sam nie wiem na co, pieczołowicie wybierając tylko niezbędne i możliwie najtańsze towary. Nawet siedząc na kibelku staram się jakoś oszczędzić, ale dalszych wywodów wam oszczędzę...
___________ "To gaze under its hood, is to invite death" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
Wysłany: 2 września 2004 Malutkie zboczenia...
|
|
|
Własnie podczas rozmowy z Sandro uświadomiłem sobie kolejne malutkie zboczenie... Notoryczne pisanie "Ehhh..." (musi być z trzema "h" i trzema kropkami. Musi!) mimo iż wersja poprawna to "ech". I nic na to nie poradzę. Ot, taki urok :) Choć - przyznaję - ma to pewne korzenie...
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|
@lan
|
|
|
|
Faramir (cytat): |
Notoryczne pisanie "Ehhh..." (musi być z trzema "h" i trzema kropkami. Musi!) mimo iż wersja poprawna to "ech".. |
W moim wypadku też ehanie z trzema kropkami. Tyle, że liczba h uzależniona od powodu ehnięcia. Eh... ;)
___________ "Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty."
A. Sapkowski
Jabber | Przewodnik po IJB | Histmag |
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
Hmm, co ciekawe, gdy piszę o "echaniu" to zawsze używam formy przez "ch". Ot, jedynie sam zwrot "Ehhh..." zawsze wygląda u mnie tak samo. Tak jak w jednym z wierszy, który systematycznie był gnojony, a mimo wszystko - wciaż mi się podoba :) Ehhh...
Nie zauważyłam jeszcze jakoś, żebyś ehał notorycznie:P - Nami
Far: Bo i nie mam ku temu powodów w rozmowach z Tobą:)
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Islington
Skąd: Z otchłani półmroku (teraz masz się zacząć bać)!Spooky!
|
Wysłany: 23 października 2004 Malutkie zboczenia...
|
|
|
- Ja nigdy nie echam ;-) ale jakbym to robił to przez jedno "ch"
___________ "Ironia losu bywa czasem ironiczna"
"Ty wiesz swoje, ja znam prawdę"
"Kto jest bez winy, niechaj pierwszy rzuci kamień" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ilness
|
Wysłany: 23 października 2004 Malutkie zboczenia...
|
|
|
Hm, mje zboczenia to przede wszystkim gitara i internet. Na tym pierwszym zwłaszcza ostatnio zdarza mi się wygrywać melodie rodem ze średniowiecza. Co do tego drugiego - bardzo często przeglądam strony o fantastyce, ale i tak najczęściej wybieraną jest Jaskinia.
___________ "Samotność, to taka straszna trwoga...
Ogarnia mnie, przenika mnie.
Wiesz mamo, wyobraziłem sobie, że
nie ma boga, nie ma, nie."
Dżem "List do M." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Cyra
|
Wysłany: 24 października 2004 Malutkie zboczenia...
|
|
|
Moje malutkie zboczenie? Picie hektolitrów rozpuszczalnej kawy z mlekiem, internet - Jaskinia i Scrabble oraz wszelkiego rodzaju wróżby, horoskopy, przepowiednie....
___________ Good to be back... |
|
Powrót do góry
|
|
|