Autor |
Wiadomość |
Thompson
|
Wysłany: 13 czerwca 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Zielevitz (cytat): |
Myśle że moge ci pomóc:
Po pierwsze pokaż co zrobiłeś do tej pory
Po drugie np. Paint shop pro
Po trzecie: Tak, musi być paleta 8BPP |
Jak chcesz zobaczyć co zdziałałem to spójrz do galerii marzeń. Moje jednostki są u samej góry :twisted: 8) .
___________ Kiedyś pewien człowiek powiedział, że prawda jest jedyną rzeczywistą rzeczą na świecie. Tylko ona zostaje, kiedy zedrze się zasłonę ciemności i cieni. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Zielevitz
|
|
|
|
Ja chce cie tylko spytać jak zrobiłeś tego Enta bo reszta to nie problem.
Btw. A jak chcesz zobaczyć co ja zdziałałem to ci pokaże gotową animację jednostki pewnej zrobionej przezemnie (nie chodzi o yeti)
___________ http://losux.prv.pl
http://userfriendly.pl
zarębiste - mówie wam :D |
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
Zielevitz (cytat): |
a jakąś date przyblizona kiedy zostanie wydany 3.58 mozna podac (teraz)?? |
za miesiąc
(co z tego, że mówię to samo od trzech miesięcy? :P)
___________ Neutralność nie zawsze jest możliwa... |
|
Powrót do góry
|
|
|
DevilOkO
|
Wysłany: 14 czerwca 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Na CH Fnord napisał, że będzie dużo więcej opcji w WOGifikacji i dodane zostaną kolejne bonusy do umiejętności drugorzędnych. Nawet jest możliwe, żw do jednej zostanie dodanych kilka nowych, które się nie bedą wykluczać, np magic resistance. Jakie bedą te opcje i bonusy :?:
___________ Nic nie jest ważne. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
Wysłany: 19 czerwca 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
przekonasz się niedługo.
opcji jest sporo i sam na pewno z pamięci wszystkich nie potrafiłbym wymienić. powiem tylko, że jedną z ciekawszych będzie 'szpiegostwo' (bonus do 'zwiadu'). Będzie pozwalało m.in na wyszkolenie 'szpiegów', którzy będą mogli wedrzeć się do zamków wrogów i wykonywać wiele możliwych, sabotujących operacji.
|
Powrót do góry
|
|
|
Roodeck
|
Wysłany: 20 czerwca 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
A co z prawie ukończonym niegdys Forge?Skoro nie ma szans na zupełnie nowy zamek to może ...
___________ Visca el Barça! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
tak, myśleliśmy już o tym - więcej znajdziesz przy temacie w Obsydianowej. Jednakże, o ile Forge było rzeczywiście prawie skończone, o tyle ani jeden jego gotowy kawałek nie ujrzał światła dziennego, a Ubisoft wciąż milczy...
|
Powrót do góry
|
|
|
Zielevitz
|
|
|
|
A ja wykonałem taką łatkę do WoGa - zmienia wygląd jednostek póki co mam już 3 (tytan champion i alp) jeśli ktoś chciałby sobie pograć jednostkami o zmienionym wyglądzie prosz o kontakt, planuje zmienić ogólnie wszystkie jednostki, mam nawet już pomysły tzn. W Tower będą ogniste w castle takie złote, w nekropolii jakby przeźroczyste.
Dopisane Później: Well... jednak nie dam patcha do użytku w tym stopniu zaawansowania, tzn dostanie go każy kto będzie chciał ale dopiero jak skończę przynajmniej jedno miasto, Robię Tower.
|
Powrót do góry
|
|
|
Zielevitz
|
|
|
|
Jeśli ktoś chce zobaczyc pole bitwy z pierwszej wersji ptcha zapraszam na
www.zhr.pl/~a.zielinski/unitmod/Screen.JPG
prace idą pełną parą - mm już 5 jednostek a zacząłem 3 godziny temu
|
Powrót do góry
|
|
|
Zielevitz
|
Wysłany: 21 czerwca 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Dzisiaj lub jutro będzie gotowa pierwsza wersja zmieniająca wszystkie jednostki z Tower (oprócz ósmego poziomu) oraz Alpa i Championa
|
Powrót do góry
|
|
|
Zielevitz
|
Wysłany: 21 czerwca 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
taak ukończyłem jednostki z tower, jednostki razem z instlatorem możn pobrać tu: www.zhr.pl/~a.zielinski/unitmod/unit.rar
|
Powrót do góry
|
|
|
Thompson
|
Wysłany: 22 czerwca 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Widziałem już te jednostki - wygląda to jak choroba - wszystko złote, czerwone lub blade............. :twisted: :D :lol: :wink: :P :evil:
___________ Kiedyś pewien człowiek powiedział, że prawda jest jedyną rzeczywistą rzeczą na świecie. Tylko ona zostaje, kiedy zedrze się zasłonę ciemności i cieni. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Zielevitz
|
Wysłany: 22 czerwca 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Teraz zajmuje się Cyber-Zombie mam już kompletna animację planuje w niej zmienić oczy na białe i upodobnić do takiego jaki był na screenie z forge
|
Powrót do góry
|
|
|
Thompson
|
Wysłany: 23 czerwca 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
W zasadzie to zastanawia mnie jedno i niech ktoś mi na to odpowie ale niech to nie będzie mój przedmówca bo wiem doskonale co powie.......
Ktoś wielki kiedyś powiedział, że jaki jest sens w ulepszaniu czegoś co i tak jest już doskonałe - nie ma żadnego. Po co więc te miany w WoG? O ile większość mogę przeżyć: od niczego niezwykłego(jednostki), do skryptów aż po to co ma nastać. A co ma się pojawić? Między innymi doświadczenie dla jednostek. To według mnie najgłupszy pomysł jaki może być. Modle się aby nie dotkneło to H5 i mam nadzieje, że panowie i panie z Ubisoftu nie skopią wszystkiego, ale H5 i tak mimo wszystko kupie bo lubie krytykowac i jak coś tam będzie nie tak to będę się tego czepiał.
Więc skoro już jestem tym krytykiem to mam taką uwage - po co te zmiany? Po co ulepszać? Po co modyfikować? Po co psuć to co najlepsze? Znalazłem na to jedną rade - nie zainstalować po prostu patcha 3.58 i będzie spokój... Aleluja - jak powiedział ktoś wielki...
* Lecz tak na prawde jedyne co się liczy to mój podpis - przeczytajcie:
|
Powrót do góry
|
|
|
Zielevitz
|
Wysłany: 24 czerwca 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Jeśli ci nie psuje doświadczenie dla jednostek to po prostu je wyłącz ja nie widze problemu, działa jak inne skrypty w WoGifikcji
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
Wysłany: 27 czerwca 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Hmmm... A kiedy zmienią ten obrazek w trybie multiplayer (tam gdzie sie wybiera jak chcesz grac, np. hot seat, tcp/ip, ipx) aktualnie tam jest obrazek z shadow of death. A przeciez wog to nie sod....
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Thompson
|
Wysłany: 29 czerwca 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Po obejżeniu screenów z 3.58 mam takie spostrzeżenia:
1. Jednostki są OK, lecz:
-Czarodziejki - OK 8)
-Wilkołaki - NAJLEPSZE tylko jakieś słabe według mnie pod względem statystyk i wogóle to jakieś karły z nich wyszły
-Centaury - to chyba ulepszona wersja tych poprzednich, zauważcie iż tło nie jest neutralne ale z Ramparta
-Drakolicze - OK, czyba ulepszona wersja Smoków
-Piekielna Konnica - sam nie wiem, ale troche mam dość tych koni :wink:
2. System doświadczenia jednostek - nie mam swojego zdania na ten temat ale wiem iż na 100% nie będę z tego korzystał.
3. Budynki - OK.
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
Wysłany: 29 czerwca 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
1. Sylvan Centaurs - Całkiem, całkiem ale one wyglądają jakby cały czas mierzyły co mi sie troche nie podoba. Ocena: 4/6
2. Sorceresses - Bardzo ładne. Ocena 5/6
3. Werewolves - Twórcy jednostki przeszli samych siebie. Najlepsza nowa jednostka, tylko niech ktos wytłumaczy tą drugą umiejętność bo troche jej nie kumam :P . Ocena 6/6
4. Hell Steeds - Piekielna Klacz :D lol. Fajne ale mogliby zmienic statystyki bo to to samo co jednorożec czy koszmary :/ . Ocena 2/6
5. Dracoliches - No comment
6. Podoba mi sie ze zmienili wygląd mitrilu
7. Przedmiot z Diablo 2 ?? Zbroja pikowana ??? hmmm...
To by było na tyle...
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
|
Wysłany: 30 czerwca 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Thompson (cytat): |
W zasadzie to zastanawia mnie jedno i niech ktoś mi na to odpowie ale niech to nie będzie mój przedmówca bo wiem doskonale co powie.......
Ktoś wielki kiedyś powiedział, że jaki jest sens w ulepszaniu czegoś co i tak jest już doskonałe - nie ma żadnego. Po co więc te miany w WoG? O ile większość mogę przeżyć: od niczego niezwykłego(jednostki), do skryptów aż po to co ma nastać. A co ma się pojawić? Między innymi doświadczenie dla jednostek. To według mnie najgłupszy pomysł jaki może być. Modle się aby nie dotkneło to H5 i mam nadzieje, że panowie i panie z Ubisoftu nie skopią wszystkiego, ale H5 i tak mimo wszystko kupie bo lubie krytykowac i jak coś tam będzie nie tak to będę się tego czepiał.
Więc skoro już jestem tym krytykiem to mam taką uwage - po co te zmiany? Po co ulepszać? Po co modyfikować? Po co psuć to co najlepsze? Znalazłem na to jedną rade - nie zainstalować po prostu patcha 3.58 i będzie spokój... Aleluja - jak powiedział ktoś wielki...
* Lecz tak na prawde jedyne co się liczy to mój podpis - przeczytajcie: |
Oj, Thompsonie, myslałem że tylko ja posiadam monopol na melancholię :). Nie pragnąłeś odpowiedzi, ale i tak odpowiem. Oczywiście nikt nie będzie cię zmuszał do instalacji nowych patchy bądź włączania wszystkich opcji, ale wydaje mi się, że wychodzisz z błędnych założeń. Przyjmijmy, że HoMM3 jest doskonałe (bądź niewiele mu do tego brakuje). Ale czemu sądzisz, że WoG próbuje jeszcze bardziej udoskonalić grę? Nie, to nie tak. Nowości z WoGu nie aspirują do miana rzeczy wielkich, to po prostu nowinki, ciekawostki koncepcyjne. Nie są doskonałe, dalej - są bardzo niedoskonałe (od jakiegoś czasu bawi mnie znajdowanie nowych buraczków w grze). Stanowią jedynie rozwinięcie świata, rozszerzenie - nie: ulepszenie. To ogromna różnica. Otrzymujemy produkt niedoskonały, ale zarówno nie burzący dotychczasowej struktury (o czym świadczy plik heroes3.exe w twoim głównym katalogu). Po co wogóle nam takie skazy na doskonałym krzysztale? Taka to już natura ludzka - wszystko co doskonałe, jest już poznane, a jak jest już poznane staje się nudne. A z nudów wymyśla się różne rzeczy. Gdyż przyjąć twój sposób rozumowania to po co tworzyć HoMM4 i Homm5? WoG to powiew świeżości w skostniałe struktury. Można mieć astmę i nie lubieć przeciągów "nowego" ale można też odetchąć wilgotną bryzą i jeszcze raz, z nostalgii, z przywiązania, z miłości zanurzyć się jeszcze raz do "starego-nowego" świata. Oczywiście wybór należy do nas. I niezależnie co wybierzemy - wybierzemy dobrze!
___________ "Draculi i wszystkim wampirom, które kochałem..." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
Nie będę się wypowiadał na temat sensowności zmian w WoGu i oceniania np doświadczenia jednostek, którego w praktyce jeszcze nikt nie widział. Ani też na temat informacji, które zostały bezprawnie ujawnione przez jednego z członków WoG Teamu, który poniesie konsekwencje swych działań. Odpowiem tylko na to:
Hellburn (cytat): |
Hmmm... A kiedy zmienią ten obrazek w trybie multiplayer (tam gdzie sie wybiera jak chcesz grac, np. hot seat, tcp/ip, ipx) aktualnie tam jest obrazek z shadow of death. A przeciez wog to nie sod.... |
Oczywiście to niedopatrzenie będzie naprawione w 3.58.
|
Powrót do góry
|
|
|
Elias
|
|
|
Thompson (cytat): |
Ktoś wielki kiedyś powiedział, że jaki jest sens w ulepszaniu czegoś co i tak jest już doskonałe - nie ma żadnego. Po co więc te miany w WoG?
|
Bo WOG nadal nie jest doskonały i zapewne nigdy nie będzie zdaniem jego twórców i graczy, nie licząc pewnie jednego z nich czyli Ciebie. Jak na razie jednak zwolennicy dalszego rozwoju są w większości, a konserwatywnej mniejszości pozostaje nie instalowanie kolejnych wersji i poztsanie przy 'doskonałości'.
___________ There can be only one! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
|
|
|
Acid Dragon (cytat): |
Ani też na temat informacji, które zostały bezprawnie ujawnione przez jednego z członków WoG Teamu, który poniesie konsekwencje swych działań. |
Mam nadzieje ze to nie kara śmierci przez powieszenie na szubienicy lub scięcie na gilotynie :shock:
Acid Dragon (cytat): |
Oczywiście to niedopatrzenie będzie naprawione w 3.58. |
Oby.
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Thompson
|
Wysłany: 1 lipca 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Mam odmienny punkt widzenia od was, ale nie ważne...
Wracajmy do patcha - podobno już za miesiąc - hmm...trzeba będzie zainstalować H3 8) . Tylko dlaczego ten Wilkołak taki mały.... :?:
I jeszcze jedno - do redaktorów strony WoG - przysyłałem wam ostatnio 3 projekty jednostek i dlaczego ich jeszcze nie ma :?: :!: Jak przez przypadek je straciliście to wam je przyśle od nowa... W końcu chyba strona jest już naprawiona, bo newsy jakoś dodoajecie :? .
|
Powrót do góry
|
|
|
Zielevitz
|
|
|
|
Tutaj pretensji nie kieruj do mnie - jeszcze nic nie mogę zrobić ale jak tylko wszystkie teknikalia zostaną pozałatwiane to wrzuce do galerii, co do jednostek to mam wszystkie 3 ale dostaną sie dwie (rój odpada)
|
Powrót do góry
|
|
|
Ra-V
|
|
|
|
Jest dokładnie tak jak mówi Zielevitz - M. in. Galerie to teraz jego działka - niestety teknikalia nas blokują i Ziele nie ma na razie dostępu do Ftp'a. Jednak wszystkie grafiki do niego docierają a on się nimi ładnie opiekuje.
Wytrzymajmy jeszcze troszkę i poczekajmy cierpliwie aż się kłopoty z serwerem skończą.
Ps. Rój bym jednak zostawił - ale to już sobie na privie poGGadamy :P
___________ See you in Tibia!
Lista Jaskiniowych Chimeryjczyków - tutaj
Więcej tutaj... |
|
Powrót do góry
|
|
|