Autor |
Wiadomość |
Haav Gyr
|
Wysłany: 13 sierpnia 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
To po chwili zastanowienia mogę powiedzieć tak:
Cytat: |
Oddziały z Necropolis zostają 'ponownie ożywione', to dlaczego oddziały z Confluxu nie mogą być 'ponownie przyzwane'? |
Oba te rodzaje jednostek nie są "ponownie.............." bo umarlaków animujesz z żywych tylko, polegli zmarli już się do tego nie nadają.
A żywiołaki przywołujesz nowe po prostu.
Tak mi popowiada logika, zdrowy rozsądek i gra w herosach :wink:
___________ From the beginnin' to end
Losers lose, winners win
This is real, we ain't got to pretend
The cold world that we in
Is full of pressure and pain
I thought it would chane
But its stayin' the same |
|
Powrót do góry
|
|
|
Caldrin
|
Wysłany: 13 sierpnia 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
jak ma dokładnie działać ten system z doświadczeniem jednostek
one zdobywają dośw. podczas walki??
jak mam np. garnizon Gorgon na jakimś już zaawansowanym poziomie, to jak dokupię i dołącze kilka dodatkowych gorgon do tego garnizonu, to się one stają automatycznie bardziej doświadczone??
troszkę dziwnie musi ten system funkcjonować
___________ Heroes rules:)
stronę www narazie mi z niewiadomych powodów zlikwidowali:(
ale niedługo będe miał nową:) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Dreamcatcher
|
Wysłany: 14 sierpnia 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Mam pytanie bo znalazłem ostanio na http://strategyplanet.com obrazki z wog 3.58 i jeszcze na http://dynamic3.gamespy.com i się pytam grzecznie czy moge je opublikować na tym forum. Jest nowa jednostka i artefakty ale jazda!!!!!!
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
Wysłany: 16 sierpnia 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Acid przemawia przeze mnie :):
Jesteś bardzo zorientowany. Screeny te zostały przedstawione przeze mnie, a news o ich pojawieniu się na Celestial Heavens ukazał się już kilka dni temu.
O tej jednostce wiadomo już od dawna i nie jest to żadna niespodzianka. Nowych jednostek będzie więcej, artefaktów zresztą też.
Acid skończył przemawiać :D.
___________ Earth is full. Go home. |
|
Powrót do góry
|
|
|
|
Wysłany: 16 sierpnia 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Caldrin (cytat): |
jak ma dokładnie działać ten system z doświadczeniem jednostek
one zdobywają dośw. podczas walki??
jak mam np. garnizon Gorgon na jakimś już zaawansowanym poziomie, to jak dokupię i dołącze kilka dodatkowych gorgon do tego garnizonu, to się one stają automatycznie bardziej doświadczone??
troszkę dziwnie musi ten system funkcjonować |
Na temat doświadczenia jednostek pocił się Acid Dragon w innym topicu na tym podforum a manowicie "System Doświadczenia Jednostek". Tam wszystko jest fajnie powiedziane. A odpowiadając na twoje pytanie - jak dokupisz Gorgony to cały oddział automatycznie stanie się mniej doświaczony. Logiczne. Jak w życiu.
___________ "Draculi i wszystkim wampirom, które kochałem..." |
|
Powrót do góry
|
|
|
|
Wysłany: 19 sierpnia 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Rabican (cytat): |
Wskrzeszanie żywiołaków jest bez sensu - trzymajmy się logiki - nie możemy wskrzeszać czegoś, co nie żyje, podobnie jak nieumarlaków. |
Mhm (czy coś w tym stylu :) ), nazwałem to wskrzeszaniem dość umownie - mamy ożywienie dla (nie)umarlaków, to czemu moje ulubione żywiołaki mają być pokrzywdzone? Oddziały z Necropolis zostają 'ponownie ożywione', to dlaczego oddziały z Confluxu nie mogą być 'ponownie przyzwane'?
Czerwony... tfu... Czarny Kapturze - logika nie zawsze jest łatwa do zauważenia i leży na wierzchu. Czasami trzeba chwilkę się zastanowić. |
Dla mnie herosy są wspaniała grą właśnie z powodu różnorodności. Pewne jednostki mają takie a takie parametry, pewne mogą latać, strzelać, a pewne mogą być wskrzeszane. Z twojego posta wnioskuję, że dążysz do uogólnienia wszystkiego - żeby wszystkie jednostki danego poziomu najlepiej miały te same statystyki, te same zdolności a różniły się nazwą, przynależnością do miasta i animacją. Ale wtedy szybko zawiałoby nudą. Wypracowałyś sobie schemat grania i beznamiętnie klikałbyś myszką w wypracowanej kolejności. Na szczęście nie ma tak łatwo. Zauważ - żywiołaki nie mogą być ani ożywiane ani wskrzeszane - a czy fakt, że Feniksy przyrastają +4 tygodniono nie kompensuje tej niedogodności? Nawet jak nie grasz Confluxami to używasz podczas walki przywołujesz żywiołaki. A czy to wielka strata nie móc wskrzesić/ożywić żywiołaków tylko przywołać nową grupę (w końcu zaklęcie Przywołania Żywiołaków nie jest zbyt droższe od zaklęcia Ożywienia/wskrzeszenia, i wydaje mi się, że ilość przywołanych Żywiołaków byłaby większa od ilości wskrzeszonych żywiołaków (mając pod uwagę to samą moc bohatera)
|
Powrót do góry
|
|
|
Swordstalker
|
Wysłany: 20 sierpnia 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Czy wiecie(pewnie wiecie)dokładną date ukazania sie patch3.58 i czy bedzie dostępny do ściągnięcia w serwisie wog'a??? :?: :?: :?:
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Rokan
|
|
|
|
dokładna data niejest jeszcze znana, ale wg zapowiedzi ma wyjść jeszcze w sierpniu
___________ Tworzenie jest pasją... |
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|
|
|
Swordstalker (cytat): |
Czy wiecie(pewnie wiecie)dokładną date ukazania sie patch3.58 i czy bedzie dostępny do ściągnięcia w serwisie wog'a??? :?: :?: :?: |
Osobiście stawiam na koniec jesieni/wczesną zimę.
Jak do tego czasu zrobią nowe FTP, to może będzie do ściagniecia...
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
Wysłany: 22 sierpnia 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
przepraszam, ale muszę...
Avatarze: po raz pierwszy w życiu zaczynasz mnie naprawdę denerwować.
Wiem, że data premiery była już wiele razy przesuwana, a cały proces tworzenia tego patcha potrwał dwa razy dłużej, niż wszyscy (włącznie z WoG Teamem) przypuszczali, ale tego typu ironie po pewnym czasie zaczynają być naprawdę irytujące.
Data się przesuwała z niczyjej winy. Po prostu na drodze zawsze stawał albo brak środków ludzkich, albo sprawy prywatne.
ZAPEWNIAM, że pomimo wielu trudności wszelkie prace nad patchem, włącznie z testowaniem i naprawianiem błędów skończą się już lada dzień, a data premiery w sierpniu jest jeszcze cały czas bardzo prawdopodobna.
[edit]
no dobra... mam dzisiaj zły humor.
___________ Neutralność nie zawsze jest możliwa... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Tarband
Wysłany: 22 sierpnia 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
To znowu ja wasz namolny Admirał.
Po coż waśnie spory głupie. Nie ma się co denerwować trzeba trochę poprawcować.
Gdy patch nowy się ukaże napewno się dowiemy. A czy informacja że będzie w sierpniu czy grudniu czy innym miesiącu ma znaczenie.
Ważne żeby patch wyszedł i dobrze działał.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Swordstalker
|
Wysłany: 23 sierpnia 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Widze ze moj poprzedni post wywolal male zamieszanie :D (i dobrze)
Ale mam kolejne pytanie co do wog'a 3.58.
Czy w zamkach po ulepszeniu budynku bedzie mozna rekrutowac jednostki poziomu 8????
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
|
|
|
nie. Przeczytaj "readme" to sie dowiesz jak je kupować
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Swordstalker
|
|
|
|
Hej hej hej Hellburn co ty taki nerwowy???
A pozatym(dla hellburn'a)chodzilo mi o to czy w patchu 3.58 np. w zamku bede mogl rekrutowac aniloy,archanioly i najwyzsze archanioly. :P
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Hellburn
|
Wysłany: 24 sierpnia 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
nie jestem nerwowy :) poprostu ci odpowiedziałem. Przeczytaj readme to sie dowiesz jak kupowac najwyzsze archanioły w zamku.
___________ Damn! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Swordstalker
|
|
|
|
Moze jestem łbem ale nie moge w zadnym readme znalezc co zrobic zeby produkowac jednostki 8 pozimu w zamku.A wiec prosze Hellburn'a o ty aby wyjasnil mi watek produkcji stworzen 8 pozimu w zamkach :D
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|
|
|
A więc znajdź w katalogu Heroes3 plik h3wog.htm (jeśli masz spolszczenie to h3wog_pl.htm). Tam baaardzo dużo rzeczy pisze!
|
Powrót do góry
|
|
|
Thompson
|
|
|
|
Co do tego newsa w sprawie tych dziwnych screenów to:
- niestety błąd mi wyskakuje i nie mogę wejść na strone bo bym był w stanie przetłumaczyć co tam byście chcieli
- chociaż według mnie jest to "The New Look for HoMM III"
___________ Kiedyś pewien człowiek powiedział, że prawda jest jedyną rzeczywistą rzeczą na świecie. Tylko ona zostaje, kiedy zedrze się zasłonę ciemności i cieni. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Swordstalker
|
Wysłany: 26 sierpnia 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Ciekawe czy prace nad patchem 3.58 ida pełna parą??
Mam nadzieje i mam tez nadzieje na to ze patch 3.58 pojawi sie jeszcze w sierpniu lub na poczatku wrzesnia.Gdyby nawet data wydania sie opoznila to i tak jestem pelen podziwu dla tych ktorzy robia wog'a 3.58.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|
|
|
Thompson (cytat): |
Co do tego newsa w sprawie tych dziwnych screenów to:
- niestety błąd mi wyskakuje i nie mogę wejść na strone bo bym był w stanie przetłumaczyć co tam byście chcieli
- chociaż według mnie jest to "The New Look for HoMM III" |
Na forum rosyjskie wogóle nie da się wejść, gdyż okazało się, że w dniu umieszczenia newsa forum... padło! Jakies fatum nad Herosami??
Na pewno nie są to screeny z New Look for Homm3? Bo skad by się wzięły na rosyjskiej stronie, skoro moda tworzy (tworzył?) nasz Druid_pl?
Daron i parę innych osób twierdzą, że te screeny pochodzą z wersji beta Heroes 3. Hmm - nie wiem, gdyż z H3 miałem do czynienia sporo po premierze. A jeżeli tak - to czemu o tym rozmawiano w temacie poświęconym WoGowi??
Thompsonie! Z tego tez forum sciągnąłem 4 rosyjskie nieoficjalne skrypty do WoGa. Poradziłbyś sobei z nimi?
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
Czas to wyjaśnić, choć powinienem to zrobić wcześniej. Na tamtym forum zauważyłem nick Slavy Salnikova, więc go zwyczajnie o to zapytałem. nie tylko od niego zresztą usłyszałem, że z całą pewnością są to screeny z wersji Beta HoMM3 (screen z umiejętnościami drugorzędnymi jest nawet na sporej ilości oryginalnych opakowań do HoMM3 i HC).
W trakcie dyskusji pojawił się pomysł, coby to ewentualnie wykorzystać w WoGu, ale oczywiście z samych screenów, bez konkretnych plików raczej nic nie da się zrobić.
A co do jednostek 8 poziomu w zamkach to po pierwsze rzeczywiście taka możliwość już istnieje, po drugie nie jest możliwe ulepszanie ul. siedliska 7 poziomu do siedliska 8 poziomu w zamkach (przynajmniej nie w naturalny sposób), ALE w 3.58 pojawi się opcja pozwalająca na ulepszanie w miastach ul jednostek 7 poziomu do 8 poziomu. Będzie trzeba mieć do tego wybudowane ul. siedlisko 7 poziomu (oraz oczywiście wystarczającą ilość zasobów i złota na ulepszenie).
Analogicznie będzie też można ulepszać kilka innych stworzeń... na przykład Kapłanów do Kapłanów Wojny lub Zombie do Mumii.
|
Powrót do góry
|
|
|
Dru
|
Wysłany: 27 sierpnia 2004 Co nowego w WoG - patch 3.59
|
|
|
Nie wiem czemu zrobilo sie takie zamieszanie z tymi obrazkami. czy nikt z was nie widzial w gazetach komputerowych screenów beta H3? porównajcie sobie pierwsze obrazki z H4, one tez są inne niz te które mozna oglądac teraz i jakos nie bylo takiej dyskusji co teraz :wink:
Na pewno nie są to screeny z New Look for Homm3? Bo skad by się wzięły na rosyjskiej stronie, skoro moda tworzy (tworzył?) nasz Druid_pl? |
tworzy :wink: , spokojnie nadal go robie, nie obiecuje ze bedzie za miesiac ale napewno bedzie :wink:
___________ Koniec jest zarazem poczatkiem... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Swordstalker
|
|
|
|
Czytalem to readme chyba z 7 razy i nie moge znalezc tekstu ktory powiedzial by mi jak rekrutowac jednostki 8 pozimu w miastach.
Znalazlem tam tylko na temat zamkow i jednostek 8 pozimu to ze jak sie ma siedlisko stworzen 8 poziomu to niby mozna rekrutowac je w zamku
Ale tam nie jest napisane co zrobic zeby je rekrutowac :evil:
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|
|
|
Po prostu po zajęciu siedliska potworów 8 poziomu w nastepnym tygodniu w zamku kliknij na ulepszone siedlisko jednostek 7 poziomu a sam zobaczysz jak (nie klikaj na forcie gdyż nic z tego nie będzie)
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
Avatar ubiegł mnie z niusem, ale jakoś to przeżyję :P (choć bardzo chciałem wstawić jakies małe zdanko o 'pomimo sceptycyzmu coponiektórych....' :P).
W każdym razie:
3.58 JEST!!!
WoG Team mówi:
"Zabrało to sporo czasu, ale myślimy, że było warto."
I chyba rzeczywiście. W 3.58 spotkacie m.in. 5 nowych jednostek, 5 nowych artefaktów, system zdobywania doświadczenia przez jednostki, dwa razy więcej skryptów, tudzież opcji oraz nową dokumentację, nad którą i ja żem się męczył.
Wszystko do ściągnięcia z oficjalnej strony:
http://www.strategyplanet.com/homm/wog
oraz dostępne i u mnie.
|
Powrót do góry
|
|
|