Autor |
Wiadomość |
jOjO
|
Wysłany: 26 marca 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
o ile zwykle nie robię przeszkód w naturalnym i bezpośrednim kontakcie, to wobec Twojego nazbyt nonszlanckiego, wręcz grubiańskiego stylu informuję Cie, że nie życze sobie byś mie tykał!
jeśli masz coś do mie - zwracaj sie oficjalnie z zachowaniem odpowiednich form.
___________ Baruk Khazad! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hexe
|
Wysłany: 26 marca 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
Witam,
Konqe (cytat): |
Chciałbym się dowiedziec co nieco o charakterystyczym zjeździe mieszkańców Jaskini, Konwentem potocznie zwanym (a może nie potocznie....). |
Wszelkie wątpliwości powinny Ci się rozwiać po przeczytaniu tego topica.
Pozdrawiam,
Hexe
___________ Earth is full. Go home. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
Wysłany: 27 marca 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
Ojjj... ale mi głupio........... :oops:
Wybaczcie. Kajam się publicznie i przepraszam za ten grubiański styl. Naprawdę nie wiedziałem, że może Cię to urazić. Nie miałem nic złego na myśli. Moja wypowiedź miała charakter żartobliwy, a że zabrzmiało to zbyt mocno.... Naprawdę jOjO szanuję Cię i nigdy nie śmiałbym Cię obrazić.
Po przeczytaniu opinii Farmerusa na temat mojego posta, zdałem sobie sprawę, że żeczywiście nie było to zbyt grzeczne. To z tą "łysą pałą" to przyszło mi do głowy po takim jednym...... :oops: a zresztą nieważne.
Najmocniej przepraszam. Jeśli to będzie konieczne, złoże przeprosiny na Pręgierzu Imperialnym. Może chociaż w ten sposób naprawię swój błąd.
Pozdrawiam i łączę wyrazy szacunku.
PS. Hexe: dzięki za informację. Skożystam.
___________ Cenzura to reklama na koszt państwa.
Federico Fellini (1920 - 1993) |
|
Powrót do góry
|
|
|
Konqer
|
Wysłany: 29 marca 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
Teraz mam kolejne pytania:
:arrow: Na czym polegają pojedyjki na arenie?
:arrow: Co to jest PAH - @#$ (czy coś takiego?)
:arrow: I WoGóle po co jest Arena? Dziwne to miejsce, gdzie w żaden sposób nie moge połapać się o co chodzi.
Mam nadzieję, że moja niewiedza nie jest przyczyną Waszych zmartwień.
PS. Hexe: Przeczytałem topic i wszystkie wątpliwosci rozwiały się jak zapałka w twisterze. Jeszcze raz dzięki.
___________ Cenzura to reklama na koszt państwa.
Federico Fellini (1920 - 1993) |
|
Powrót do góry
|
|
|
McGregor
|
|
|
|
Cytat: |
I WoGóle po co jest Arena? Dziwne to miejsce, gdzie w żaden sposób nie moge połapać się o co chodzi. |
Arena jest dziwna? To bardzo przejrzyste miejsce. Z lewej strony masz podane po kolei od góry do dołu w jakich kategoriach są rozgrywane turnieje od Redyq przez H1, H2, H3 do H4. Wystarczy kliknąć i poczytać, a zauważysz regulaminy, sejwy startowe, itd.
Co to jest PAH - @#$ (czy coś takiego?) |
PAH = Puchar Areny Heroes i odpowiednio 1,2,3,4
Sewrey dopisał: tylko 3 i 4
Dopisane pozniej: :oops: Racja Sewrey'u i przepraszam za wprowadzenie w blad.
Na czym polegają pojedyjki na arenie? |
Większość polega na ściągnięciu sejwu początkowego, równy dla wszystkich i wyśrubowaniu najlepszego wyniku. Niedługo rusza też turniej on-line w H3, gdzie jak łatwo można się domyślić trzeba walczyć z żywym przeciwnikiem. W redyq trza bohatera "wypaś" najlepszego(niestety mam tylko HIII więc nie gram) Wszystkie turnieje są świetne.
___________ Głupi nie wie że jest głupi, a mądry to wie. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Sewrey
|
|
|
|
Konqe (cytat): |
Co to jest PAH - @#$ (czy coś takiego?) |
PAH od skrót od Puchar Areny Heroes of Might & Magic (obecnie rozgrywane są turnieje w HoMM 3 i HoMM 4).
Sama nazwa "Puchar" wzięła się z systemu naliczania punktów, który jest podobny do tego wykorzystywanego w Pucharze Skoków Narciarskich.
Zawodnik który zajmie pierwsze miejsce w danym konkursie (wygra daną mapkę) dostaje 50 punktów (w PAH3) lub 100 (w PAH4), za niższe lokaty otrzymuje się odpowiednio mniej punktów (ostatnie miejsce to 1 pkt).
Punkty z poszczególnych map są sumowane a zwyciezcą pucharu zostaje zawodnik, który po ogłoszeniu wyników z ostatniej mapy sezonu uzyskał największą ilość punktów.
Bardziej szczegółowe informacje znajdują się w regulaminach odpowiednich turniejów.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bury
|
|
|
|
Mam w domu neta na sieci wewnętrznej. Czy da sie grać wtedy online?? Jeśli się da grac to na jakich portach :?: Jakie pory trzeba odblokować bo mi się nie łaczy. A może trzeba coś iinego zrobić :?:
Eon: Oczywiście. Grałem na skrętce i koncentryku (sieciowe karty), chodzi jak się patrzy. Lecz na COM-ach, czy śjakiś wynalazkach - niet. Sieć jest na 'chodzie' - nic, tylko grać. Ustawienia adresów IP, czy szukania gier w sieci to już krótka nauka.. Teraz nie pamiętam już.. Musiałbym zobaczeć to.. i samemu paluchy wsadzić..chehie.. Pozdrawiam.
___________ ......dziwny jest ten świat
http://www.gladiatorzyaren.webd.pl |
|
Powrót do góry
|
|
|
Hardack
|
|
|
|
Ja mam takie pytanko. Ściągam sejwa z areny rozpakowuje go przez Winrar'a ale nie moge w niego grać. Wie ktoś czemu?? Z góry dzięki za odpowiedź.
___________ Głupiec głupcem pozostanie a mędrzec geniuszem się stanie. |
|
Powrót do góry
|
|
|
McGregor
|
|
|
|
Troszke malo danych podales Hardacku. A w dobre miejsce zes wkleil?
W razie co moje gg 5281616. Jak bede wiedzial to powiem. :) Pisz.
___________ Głupi nie wie że jest głupi, a mądry to wie. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Damiaen
|
Wysłany: 1 kwietnia 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
Wpiszę się i ja tu, jako nowicjusz, choć mój oficjalny debiut na łamach forum nastąpił już ponad dwa tygodnie temu... Bardzo się cieszę, iż takie miejsce istnieje, jeśli będę miał jakieś pytanie (choć takich jest coraz mniej) to od razu "walę tutaj", ok? :) ok - Eon
___________ This morning, I woke up
Feeling brand new and I jumped up
Feeling my highs, and my lows
In my soul, and my goals
Just to stop smokin, and stop drinkin
And I've been thinkin - I've got my reasons
Just to get by.
Talib Kweli - "Get by" |
|
Powrót do góry
|
|
|
Enleth
Wysłany: 5 kwietnia 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
Ja tutaj z taką drobną sugestią skierowaną do imć Deemona.
Jak zauważyła Hexe, jego sygnaturka jest cokolwiek nieadekwatna do tematyki forum IJB, a i niektórych razić może ona z powodu swej własnej tematyki. Coby wiadomo było. o czym mowa, przytoczę ten tekst:
"Having sex is like playing bridge. If you dont have a good partner, youd better have a good hand." |
Ośmielę się delikatnie zasugerować imć Deemonowi, żeby sygnaturkę raczył zmienić na bardziej neutralną w swoim wydźwięku. Generalnie, takie "mądrości" o tematyce seksualno-onanistycznej radzę skierować na fora bardziej do tego odpowiednie (przynaję, że niezbyt uprzejmie nakazuję coś bez wskazania szczegółów, ale żadnych takich for dyskusyjnych nie znam więc i linkow nie podam - ot, rozbieżnośc zainteresowań, zdarza się), do których IJB nie należy z całą pewnością. Nie znam powodów umieszczenia tego tekstu, ale, przedę mówiąc, są one w tym przypadku nieważne, jakie by nie były (czyżby siakaś aluzja do osobistych problemów ze znalezieniem partnera? nie wiem, psychologiem nie jestem). Tak czy owak, zmienić toto radzę. Mam nadzieję, że imć Deemon przeczyta to przy swej nastepnej wizycie na forum i uzna za właściwe zastosować się do mojej sugestii, nie chowając urazy - ja tu przecie tylko o porządek dbam.
Z poważaniem,
w imieniu karczmianej ekipy sprzątajęcej,
Enleth
___________ Jeśli chcesz żeby coś było zrobione dobrze, zrób to sam... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Farmerus
Skąd: ciało z Wrocławia; serce z Taur Urgos; dusza wciąż błądzi
|
Wysłany: 5 kwietnia 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
Eon (cytat): |
Faramir całkiem dużo (cytat): |
... ([jakkolwiek, trochę napisał..]) |
Hmm.. powiem z autopsji.. Sam jestem całkiem 'niedawnym' Jaskiniowcem (a Osadnikiem, od jakiś dwóch tygodni..chyba..-stan na dzień dzisiejszy[4 kwietnia'04]).. Lecz jakoś się odnalazłem w gąszczu Vortalu.. i mogę dać przepis na odnalezienie się w tych (c)haszczach pieczarowych:
:arrow: Wertowanie, szukanie, klikanie(?), kicanie po tematach (pozdrowienia dla ciernia..chehie..), otwieranie okien, drzwi, schowków na partyzantów, piwnych piwnic, winnych winnic, nie winnych odnośników (pisanych często małą czcionką) i czego tam jeszcze..się da
:arrow: Czym byłaby sama wiedza, bez logicznego kojarzenia faktów, zdarzeń, mozaiki całego tego świata..? Takim Światem jest Imperium.. A więc - logika, inteligencja, bystrość i spostrzegawczość - bez tego pierwsza wskazówka bierze w łeb..
8) ..i to tyle.. taki mój klucz (do sukcesu..?chehie..). Pozdrawiam.. |
Skopiowałem w odpowiedniejsze miejsce.
Kiedy to przeczytasz Eonie, przenieś pościka samodzielnie z "Mistrzów w Oaadzie" a tego posta skasuj :).
Farmerus
Dobrze zrobiłeś Farm.. lecz puki co, post mój pasuje w tych dwóch tematach..cheh..hie..więc nie skasuję.
A to, żeś przeniósł.. niech będzie sygnowane twym zacnym imieniem, coby dla potomnych przykład dawać.. manier, spostrzegawczości, kunsztu moderatorskiego..chehie.. Eon
___________ nie ma lekko |
|
Powrót do góry
|
|
|
Iscandel
|
Wysłany: 18 kwietnia 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
Dopiero teraz znalazłem ten topic więc się wpisuje jako nowicjusz........
I już mam pierwsze problemy chodzi o Avatarka...
1. Czy trzeba mieć jakieś specjalne zazwolenie żeby go mięć (bo wybrałem se jednego w Profilu ale nie ce sie zapisać):?:
2. Czy moge sam go sobie znalesć (innego niż w tych listach) :?:
3. Czy można wysłać gdzieś jakie własne propozycje (np. dla innych :?: )
|
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
Wysłany: 18 kwietnia 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
Iscandel (cytat): |
I już mam pierwsze problemy chodzi o Avatarka...
1. Czy trzeba mieć jakieś specjalne zazwolenie żeby go mięć (bo wybrałem se jednego w Profilu ale nie ce sie zapisać):?: |
hmm... Ja sam na 100% pewny nie jestem, ale chyba trzeba wybierać z tych nie wybranych, a co do zgłaszania, to Sam-Uel i Darkena mają się Avatarami zajmować.
2. Czy moge sam go sobie znalesć (innego niż w tych listach) :?: |
Jasne :)
3. Czy można wysłać gdzieś jakie własne propozycje (np. dla innych :?: ) |
Hmm... Avatarami zajmują się Sam-Uel i Darkena, ale ostatnio Mr.Rabbit mówił, że ma powstać specjalny dział dla Avatarów nadsyłanych przez mieszkańcoof, więc z Nim się kontaktuj.
___________ "Imagine there's no heaven,
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Iscandel
|
Wysłany: 19 kwietnia 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
Dzieki :D :D :D :D
swoją wdzięczność wyraże pfytając dłalej.....
4 czy grópka osopistości grajacych w fRPG est zamknięta :?:
5 do opowiadania "The RPG Story" lub "The PGR S(T)ory" może każdy dorzucić swoje 5 groszy :?:
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
Wysłany: 20 kwietnia 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
4 czy grópka osopistości grajacych w fRPG est zamknięta :?:
|
Jest zamknięta... myśle, że możesz napisać do szefa prośbę o przyłączenie, ale najpierw dorzuć te 5 groszy do
5 do opowiadania "The RPG Story" lub "The PGR S(T)ory" może każdy dorzucić swoje 5 groszy :?: |
Żeby było można się na czymś oprzeć, czy Cię przyjąć :D
Takie moje rady :D
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
4 czy grópka osopistości grajacych w fRPG est zamknięta :?: |
Na tą Balladę tak, ale na nstępne - nie :)
5 do opowiadania "The RPG Story" lub "The PGR S(T)ory" może każdy dorzucić swoje 5 groszy :?: |
Każdy może się tam dorzucać, ale w "The RPG Story" prosimy o jakieś normalne posty, a wszelkie śmiecie wrzucasz do "The PGR S(T)ory" :P
___________ "Imagine there's no heaven,
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Iscandel
|
|
|
|
Jasna sprawa że coś dorzuce do opowiadania (jak mi wolno to czemu nie) tylko że najpredzej w przysszłom sobote, bo w tą organizujemy z komplem wycieczke rowrową(od rana) i ognisko (wieczorem) a w poniedziałek na wyczieczke juz prafdziwą wyjezdzam, teraz niby mam troche czasu ale ce najpierw sobie avatarka znaleść :) , a swoją drogą króliku(chyba moge tak pisać) ładny masz zbiór na stronce :D
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
|
|
|
Dziękuje... jednak jako tako ja się avatarami zajmuje sam dla siebie... jeżeli jakiś Ci się spodoba, to jedyną osobą, która w tym momencie może Ci go wrzucić to hetman jOjO, także po wybraniu najpierw do mnie, czy już ktoś sobie na jaskinie nie wziął avatarka a potem do hetmana będzie trzeba Ci iść :D.
Hmmm... chyba będzie trzeba przywrócić, kto co sobie wziął na stronie :p.
Możesz pisać, ale prosiłbym z dużej: Króliku ;).
Pozdro
Kosnik King, 19 Skryba Imperium Kinugów
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Aiwelosse
|
|
|
|
Grododzierża - o którego ktoś wcześniej pytał - to osoba sprawująca władzę nad Osadą, literacką częścią Imperium. Obecnie funkcję tą pełni Guinea.
___________ S. Grochowiak: "Mikroliryka" (fragment)
Gdy o księżycu - to mówić łyżką od soli,
Gdy o słowikach - to znać kaniony ich gardeł,
Gdy o miłości - to kłaść w milczeniu na stolik
Włosy twoje osobne
I twarde |
|
Powrót do góry
|
|
|
Kozlov
|
Wysłany: 22 kwietnia 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
Elo!Jestem nowy w waszym gronie!Jednal martwi mnie że nie mogę być osadnikiem!Nie wiem jek nim zostać!POMOCY;(((
___________ The matrix has you! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
Wysłany: 22 kwietnia 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
Musisz napisać prośbę o wręczenie kluczy :D... Wchodzisz na lgoowanie i tam jest opcja... teraz nie pamiętam : "Rejestracja", albo coś w tym stylu :], na pewno się kapniesz :D.
Pozdro
Kosnik King, 19 Skryba Imperium Kinugów
|
Powrót do góry
|
|
|
Iscandel
|
Wysłany: 23 kwietnia 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
Do osady tio jest tak najpierw trza gdzieś wejść np w misterne rękopisy( tam bywam niajczesciej) i u góry jest opcja "prośba o konto"
A teraz pytanko z mojej strony cio trza zrobić żeby zostać przyjętym do grona osadnikow :?: :?: :?: bo ja juz prośbe oczywiscie złożyłem
|
|
Powrót do góry
|
|
|
@lan
|
Wysłany: 23 kwietnia 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
A teraz pytanko z mojej strony cio trza zrobić żeby zostać przyjętym do grona osadnikow :?: :?: :?: bo ja juz prośbe oczywiscie złożyłem |
Jeżeli wypełniłeś dokładnie i składnie ( ;) ) to czekać na rozpatrzenie :) .
___________ "Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty."
A. Sapkowski
Jabber | Przewodnik po IJB | Histmag |
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
Wysłany: 24 kwietnia 2004 Greenhorn Zone => Jesteś Nowy? => Zajrzyj tutaj!
|
|
|
Osadnikiem tak łatwo nie jest zostać. Musisz wypowiadać się (sensownie) na Forum, a gdy Grododzierżca Guinea uzna, że jesteś odpowiednim kandydatem - założy Ci konto w Osadzie.
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|