Autor |
Wiadomość |
Val Gaav
Skąd: Z jednego z czterech światów stworzonych przez... : "Lord of the Nightmares"
|
Wysłany: 23 maja 2005 Heroes V Trailer/Filmiki z Gamespot
|
|
|
Użyj internet explorera Douger ... Miałem tak samo gdy próbowałem to otworzyć w operce ... Inna możliwość to że nie masz javy .
http://membres.lycos.fr/michel447a/homm5_gp_pc1_052005.mpg
http://membres.lycos.fr/michel447a/homm5_gp_pc2_052005.mpg
To są linki .... Ale niestety chyba już się na nich limit transferu przekroczył :(
I jeszcze tu
Gameplay 1:
http://l1.yousendit.com/d.php?id=U4MDU1SR35CO297D61T304ROG
Gameplay 2:
http://rapidshare.de/files/1922805/homm5_gp_pc2_052005_qt.mov.html
___________ Darkness beyound blackest pitch, deeper then the deepest night
King of darkness, who shines like gold upon the Sea of Chaos.
I call myself upon thee! Swear myself to thee !
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Douger
|
|
|
|
Dzięki MiB , ale za kogo mnie uważasz myśląc ,że się nie zalogowałem :) To prawdopodobnie wina javy.
Dzięki Val Gaav.Działa tylko link z rapid share'a.
Odkryłem przed chwilką jedną rzecz. Gdy w linku,
http://a1926.g.akamai.net/f/1926/14311/2h/downloadstor.download.akamai.com/10768/gamespot/strategy/heroesofmightandmagicv/homm5_gp_pc3_052005_wm.zip,
zmienimy pc3 na pc1 sciąga nam się pierwszy filmik. Gdy zmienimy na pc2 to mamy drugi filmik :)
Po obejrzeniu wpadłem w zachwyt:)
Martwi mnie tylko kursor . Drobny szczegół ,ale konik byłby lepszy. Myśle ,że to zostanie zmnienione.
Co do wymagań nie można się wypowiedzieć. Wiele zależy od optymalizacjii kodu. Jedno jest pewne-na P300MHz sobie nikt nie pogra.
Pozdrawiam
___________ Guns N' Roses 4ever! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
Czy ktoś może podać linki do filmików 2,3?????????????????????????
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeellllllllllllllllllllllllllllpppppppppppppppppppp :roll: :cry: :lol: :lol: :lol: :lol:
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Douger
|
|
|
|
Umiesz trochę czytać czy nie??
Drugi filmik:
http://a1926.g.akamai.net/f/1926/14311/2h/downloadstor.download.akamai.com/10768/gamespot/strategy/heroesofmightandmagicv/homm5_gp_pc2_052005_wm.zip
Pierwszy filmik:
http://a1926.g.akamai.net/f/1926/14311/2h/downloadstor.download.akamai.com/10768/gamespot/strategy/heroesofmightandmagicv/homm5_gp_pc1_052005_wm.zip
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
http://forum.vbios.com/gallery/showgallery.php?cat=all&stype=1&si=5#
Na stronie są screeny "niby" z Heroes V. Ostatnio głośno się o nich zrobiło. Ponoć Nival potwierdził, że są to screeny z piątki ale po pierwsze są wykradzione, po drugie są stare (sprzed roku). Można zobaczyć z ciekawości...
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
po tych screenach mozna jednoznacznie stwierdzic,ze pole walki jest katastrofalnie male !
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Emeszar
|
|
|
|
dragonn (cytat): |
... po drugie są stare (sprzed roku). Można zobaczyć z ciekawości... |
Może i tak byc. Wystarczy porównac okno awansu bohatera na kolejny poziom ( ze screenu i z filmiku) aby zobaczyc że znacząco się różnią
___________ Ukochani przez Bogów umierają młodo!! |
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
Wysłany: 24 maja 2005 Heroes V Trailer/Filmiki z Gamespot
|
|
|
@dragonn i Gość [ ten zaraz po dragonn ]:
U MIECIE CZYTAĆ?!
Jak byk pisze: Heroes V Trailer/Filmiki z Gamespot - to 3mać mi się wątku!
Jest taki fajny temat - też na tym stoliku: Zapowiedź Heroes V!!Pierwsze screeny!!
Zapraszam doń serdecznie, szczegółnie na 13 stronę!
Są tam te, a także inne screeny oraz cała na ten temat dysputa.
@Aergoth: Tobie także przydałyby się lekcje z czytania ze zrozumieniem -
od dobrych 3 stron o niczym innym się tu nie rozprawia, jak tylko o mirrorach do plików!
@Douger: nie chciałem urazić, poprostu wydawało mi się to jedyną możliwością ;)
Zdravim
MiB
___________ "Imagine there's no heaven,
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
|
|
|
Ktoś tu chyba chce Diabelskiej Kosy Sprężynowej pokosztować :twisted:
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Mr. Rabbit
|
|
|
|
Hmmm... jakiś moderator please :evil:
Dwa poprzednie posty gościa zostały skasowane , może i późno ale dopiero od dziś jestem moderatorem - ValGaav
___________ Mimo wszystko dzięki Ci Hetmanie :) a mnie i tak możecie powiesić jak Skrytobójce. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Douger
|
|
|
|
MiB napisał:
Cytat: |
Douger: nie chciałem urazić, poprostu wydawało mi się to jedyną możliwością |
Nie ma sprawy :)Tylko żartowałem
Gość napisał:
Cytat: |
PS:Bądż mniej hamski i zrozum mnie. |
czy hamski się nie pisze przypadkiem przez "ch"??
--------Scalenie ---- ValGaav
Jedno pytanie mnie teraz nurtuje. Mianowicie :gdzie podziały się te oburzone głosy głośno protestujące pzreciwko 3D (wiecie, np3D jest kanciaste, brzydkie itd.) Czyżby po obejrzeniu filmików najedli się wstydu??
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
Ja dochodze do wniosku że jednak Smok został przywołany przez niego
w ostatecznosci. Myślę że chciał ratować swoje miasto przed zagładą. A po drugie diabły nigdy nie były leprze niż anioły cos sie wydaży ale nie zapominajmu o innych jednostach takich jak Czarne smoki, i moje kochene z Herosa III behemoty :) :) Zresztą poczekajmy niedlugo wszystko sie wyjasni
|
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
Wysłany: 25 maja 2005 Heroes V Trailer/Filmiki z Gamespot
|
|
|
@Gość [ ten powyżej ] - zacznij używać słownika/worda/Google, albo przestań pisać na tym forum.
Zdravim
MiB
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Anthon
|
Wysłany: 25 maja 2005 Heroes V Trailer/Filmiki z Gamespot
|
|
|
Douger (cytat): |
To wyżej to ja...
Jedno pytanie mnie teraz nurtuje. Mianowicie :gdzie podziały się te oburzone głosy głośno protestujące pzreciwko 3D (wiecie, np3D jest kanciaste, brzydkie itd.) Czyżby po obejrzeniu filmików najedli się wstydu?? |
Wszystko zostalo juz powiedziane.
Filmiki wcale nie udowodnily, ze grafika bedzie swietna.
Ja bym wolal ladne 2d, ale niech bedzie i tak. Najwazniejsze, zeby gralo sie przyjemnie.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Szon
|
Wysłany: 26 maja 2005 Heroes V Trailer/Filmiki z Gamespot
|
|
|
A ja sie tez wypowiem bo od czego jest to forum :)
Moje uwagi co do trailera...
- Podoba mi sie muzyka!!
- Podoba mi sie anioł i rycerz... demon - odpada!!
- Nie mam zastrzeżen do smoka chociaż mam nadzieje ze bedzie silniejszy niż III
- Nie doszukiwałbym sie powiązań trailera z samą grą... być może faktycznie jednostki będą bardziej mroczne ale co do pomysłu... złe anioły... albo bardziej złe niż w III czy IV to jednak nie zgadzam sie... aniołki są dobre i będą dobre... inaczej wszystkie jednostki były by złe - bezsensu.
- Bohater nie mam zastrzeżen... ale faktycznie "mieczyk" jhest lekką przesadą!!
- Zwycięstwo demona - raczej nie powiedziałbym że demon zwyciężył a aniołki mają być teraz słabsze... raczej demony silniejsze nie znaczy ze dla Aniołów nie do pokonania
- Kościany smok - mam nadzieje że będzie większy wybór niż przywołanie nieumatłych do walki z demonami... jak ponoc wiadomo... ma powstać kolejna - całkiem nowa rasa... być może ze stanie po stronie rycerza :) zobaczymy :)
Trailer sie milo ogląda chociaż jest zbyt mroczny :)
___________ Wzajemna lekka niechęć, dzieląca oba oddziały, tliła się cicho, nie podnosząc głosu. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
Przed E3 kiedy to jeszcze nie było trailera i nie było filmików z gry wszyscy narzeklali na to, że sceeny są zbyt cukierkowate, a teraz, że za bardzo mrocze. Czego wy w ogóle chcecie? Naprawde niektórzy z was są naprawde wybredni.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Fuuzy
Skąd: Wasilków na Podlasiu (to nieprawda że ludzie porozumiewają się tu językiem gestów i chrząkni
|
|
|
|
Eee... że co proszę? Mroczne... błagam... nie rozśmieszajcie mnie... ja tam mroku żadnego nie widzę, jedynie masę kiczu i ciemnych barw...
Ja swego zdania tak łatwo nie zmienię... a kolejne trailery, screenshoty i informację tylko mnie w swojej opinii utwierdzają - H5 będzie tandetną grą toczącą się w świecie Heroic Fantasy... tyle w tej kwestii.
___________ Mamo! Spójrz! Jestem w Internecie... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Val Gaav
Skąd: Z jednego z czterech światów stworzonych przez... : "Lord of the Nightmares"
|
|
|
|
Chyba są jakieś nowe filmiki :
http://www.drachenwald.net/heroes5/stuff.php
Podaje link ... sciągajcie filmik 4 i 5 :)
<Dopisane>
Świetne filmiki ... Ucieszy pewnie niektórych że widzimy tu bohatera biorącego udział w walce .
Sukub najwyraźniej czaruje ... A no i widać tego nowego bone dragona (raczej smoka cienia ):wink:
Inferno wygląda świetnie , ale bardzo przypomina mi Mordor z Władcy Pierścieni . Na szczęście mi takie podobieństwo nie przeszkadza .
Poza tym w tle słychać (pewnie samego Fabrice'a) który coś tam po angielsku gada na temat gry ... Postaram się w to wsłuchać później .
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
|
|
|
Wlasnie obejrzalam dwa filmiki. No, na pewno HoMM V nie bedzie taki jak poprzednie czesci - dla porzadku mowie, ze Czworka też mi się bardzo podobała, pomysł z walczącym bohaterem uważam za genialny, pole walki rewelacyjne- ale to nie znaczy, ze musimy od razu wyrzucac pomysl do kosza. Wyglada to wszystko obiecujaco - zwlaszcza dla posiadaczy silnych kompów, niestety. Reszta moze marudzić, fakt.
:cry:
Wiem, że większość luda rwie włosy z głowy. Ale tak było i przy Czwórce, która w porównaniu z Piątką niewiele różniła się od świętej Trójki. Najwyraźniej - co dziwne - fani HoMM są tradycjonalistami. Jak już im się coś spodoba, to chcą, by już nigdy się nie zmieniało. Gdyby jednak tak było, nadal gralibyśmy w space invaders. :(
Być może okaże się, że V będzie niegrywalna. Przyznam się, że gdy zaczęłam grać w MMIX miałam wiele dobrej woli - uwielbiałam poprzednie trzy części - w MMVI też grałam - ale niestety, idąc do przodu, twórcy gry zlikwidowali to, co uwielbiałam w tej grze chyba najbardziej - inventory i piękne przedmioty, ubrania, broń... (cała baba, powiecie - fakt, i jestem z tego dumna) . Więc, co będzie, jesli HoMM V będzie niegrywalna? Przykro. Ale z drugiej strony, przyjrzyjmy się tym filmikom. Zła jakość trailerów jedynie pokazuje cień, czym może być ta gra. Rewelacyjne efekty specjalne, przepiękne, niemal realistyczne budowle i przedmioty... można się poczuć niemal jak w prawdziwym świecie. Prawdę mówiąc, nie ogę się jej doczekać, a tymczasem zaczynam polepszać sprzęt
Ja podejdę do tej gry z ciekawością, jak do zupełnie nowej. Zobaczę, czy pochłonie mnie, czy mi się spodoba. I nawet jeśLi nie będzie miała atmosfery poprzednich - to oby miała swoją własną. Może okaże się czym rewelacyjnym. Dajmy jej szansę. :twisted:
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Val Gaav
|
|
|
|
Allora (cytat): |
Wyglada to wszystko obiecujaco - zwlaszcza dla posiadaczy silnych kompów, niestety. Reszta moze marudzić, fakt. |
To prawda ale nie powinno być aż tak źle ... Chociaż bez dobrej karty graficznej się nie obejdzie ...
Allora (cytat): |
Ale tak było i przy Czwórce, która w porównaniu z Piątką niewiele różniła się od świętej Trójki. |
Ale chyba tylko graficznie podobne bo 3 i 4 były w 2d ??? ... Jeśli spojrzeć na rozwiązanie zwiazane z walką to jak narazie h5 jest bardziej do h3 podobna (np brak jednoczesnego ataku jednostek , "heros stojący z tyłu"). Osobiście mam właśnie taką nadzieję, że h5 będzie bardziej podobne do h3 niż do h4 ... I nie chodzi tu o grafikę :wink:
I jeszcze mam pytanie czy podobało ci się pole walki z heroes IV ? Tak zrozumiałem z wypowiedzi a przecież było ono tragiczne uniemożliwiało jakiekolwiek strategiczne ustawienie jednostek :(
http://218.30.66.53/movie040220/herosV-fight.wmv
Pod tym linkiem jest jeden z tych filmików w znacznie lepszej jakości ... Niestety mi idzie tylko 1kb/s :(
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Szon
|
|
|
|
Filmik z bitwa widze po raz pierwszy i muszęprzyznać że jest na co popatrzeć... trochę to wszystko ażza jaskrawe ale idzie się przyzwyczaić :) jak widać na filmiku nr 5 jest sporo więcej zrobione niż to pokazano na wcześniejszych filmach :) wiadomo juz jaki będzie teren :) lawa i trawa conajmniej... i teraz tak sobie myśle :) jak bedzie musiała wyglądać wyprawa po wodzie statkiem :P nie moge sie doczekać by to zobaczyć :P a narazie pozostaje mi nauczyć sie grać w gry 3D bo kompletnie mi to nie wychodzi :P
___________ Wzajemna lekka niechęć, dzieląca oba oddziały, tliła się cicho, nie podnosząc głosu. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Aryene
|
Wysłany: 27 maja 2005 Heroes V Trailer/Filmiki z Gamespot
|
|
|
Nu, obejrzałam 3 filmiki i muszę przyznać że jestem pod wrażeniem. Grafika zapewne będzie nieco lepsza niż widać na tych urywkach (są nieco rozmazane). Niestety nawet kursor zmienili z konika, jedynego w swoim rodzaju... Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Patrząc na ekran awansowania postaci wygląda to ciekawie. Zamek - to chyba najlepsze wrażenie. Niezwykle dopracowany w szczegółach, zobaczymy jak bedzie to wyglądało w grze. Mapa przgody również ciekawe się zapowiada, wszystko jest zdecydowanie mniej kanciaste niż myślałam, niesamowite jest zwłaszcza niebo. Mam nadzieję, że na polu walki cyferki przy oddziałach będą znacznie wyraźniejsze :)
Hmm... Może to i dziwne, ale te filmiki strasznie przypominają mi grę Black & White. Zarówno ta 'rączka' na mapie przygody i sposób reakcji obiektów, jak i samo pole walki. Sterowanie kamery... to się jeszcze zobaczy, ale zapowiada się podobnie :)
Ogólne wrażenie pozytywne, zapowiada się całkiem dobra gra, oparta o serię HoMM... bo czy można ją nazwać Heroes V, to nie jestem przekonana...
___________ Najgorzej jest poznać własne bóstwo... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Szon
|
|
|
|
Wierze że jednak to będą Heroesy V ale... powiedzmy tak!!
Starzy gracze będą się ciężko do nowego enginu przyzwyczajać... natomiast nowi gracze... będą się śmiali z tego co było w poprzednich częściach... tak więc tak czy inaczej ta gra znajdzie zwolenników :) M.in. mnie bo ja uwielbiam każdą częć niezależnie jaki by to nie był niewypał :)
|
Powrót do góry
|
|
|
MiB
|
|
|
|
@Aryenko - jak to będzie takie jak B&W, to super, bo B&W, to mi chodziło na 300MHz + 64 RAMu + Riva TNT 2 :D
Co do filmików - nu poprostu super :) Aha - posłuchajcie tego, co mówi sie w tle
[ na filmiku, który kończy się walką, którą już wcześniej widzieliśmy ;) ]
Jak będzie wersja na Linuxa, to śiupej :D
Zdravim
MiB
It's easy if you try." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Anonymous
Wysłany: 28 maja 2005 Heroes V Trailer/Filmiki z Gamespot
|
|
|
http://home.houston.rr.com/thepliskepages/heroes5.htm#concept%20art - chyba wszystkie screenshoty i conceprty jakie wyszły w sieci :twisted:
http://www.drachenwald.net/heroes5/stuff.php - tutaj macie filmiki do pobrania z gamespoota
a moje wrażenia :!:
MAX! znowu rok z życia tylko dla heroesa
|
|
Powrót do góry
|
|
|