Autor |
Wiadomość |
Acid Dragon
|
Wysłany: 9 maja 2003 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Jak wielu z Was wie, przez historię gier HoMM przewinął się kiedyś nowy rodzaj zamku - The Forge. Miał on się ukazać pierwotnie w dodatku Armageddon's Blade, a później w postaci odrębnego patcha, jednak wskutek nie tyle licznych, co drastycznych prostestów fanów usunięto go ze świata H3. Od jakiegoś czasu była mowa o ewentualnym sprowadzeniu zamku Forge do gry, ale dopiero niedawno cokolwiek ruszyło. Obecnie trwają prace nad elektroniczną petycją, która posłuży do przedstawienia 3DO/NWC naszego stanowiska proszącego o udostępnienie The Forge. Jednak zanim cokolwiek ruszy na większą skalę, to chciałbym zobaczyć jakie jest poparcie dla takich działań w Osadzie, jako iż spodziewam się, że to właśnie z Osady będzie pochodzić większość głosów. W wypadku niskiego zainteresowania, po prostu nie będziemy o nic kruszyć kopii, a przynajmniej nie w formie petycji, ale pojedynczych, indywidualnych maili do 3DO/NWC.
___________ Neutralność nie zawsze jest możliwa... |
|
Powrót do góry
|
|
|
AtakeeR
|
|
|
|
Na co głosowałem chyba nie trzeba się domyślać ? :) - Forge by wreszcie ostatecznie połączyło fabuły M&M i HoM&M
___________ Jam jest AtakeeR z Mahakamu |
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|
|
|
Jak to psuje klimat?? Przecież nikt nie grał w Forge... więc nie wiadomo jak to jest.
___________ "Draculi i wszystkim wampirom, które kochałem..." |
|
Powrót do góry
|
|
|
xelloss
|
|
|
|
Ja jestem jak najbardziej za. Dodanie Forge'a dało by HoMM3 mocny powiew świeżości, którego tak bardzo byśmy wszyscy chcieli. W zasadzie najciekawsze elementy mitologii europejskiej i arabskiej, więc albo twórcy odwołaliby się do motywów s-f, albo do mitologii dalekowschodnich(cholernie ciekawe są), afrykańskich(szczerze móiąc nie znam) lub indiańskich(oni również mieli parę fajnych mitów, niestety największe ośrodki kultury-Azteków, Majów i Inków-wybito zanim dowiedziano się czegoś więcej:(), które również zniszczyłyby bajkowy klimat gry w europejskim pojmowaniu tego słowa, gdyż wszyscy 'bajkowy klimat' kojarzą ze średniowieczem, kulturą rycerską itp.itd. Więc uważam, że należałoby wprowadzić Forge.
___________ -Jestem tu nowy!
-Za Gomeza!:) |
|
Powrót do góry
|
|
|
KoliJack
|
|
|
|
Ech i jak to teraz wytłumaczyć??
Z jednej strony jestem wyjątkowo niechętny Forge, a z drugiej chcę mieć ten upragniony 10 zamek a wszystko na to wskazuje że tylko dzięki Forge mogę go otrzymać.
Na szczęście jestem "reformowalny" i gdy wyjdzie patch z Forge to go odrazu zainstaluję. Będę grał tym zamkiem tak jak by był w HoMM od zawsze, a jego futurystyczny klimat jakoś przeboleję (dopóki się nie przyzwyczaję).
___________ K.O.L.I.J.A.C.K.: Knight Optimized for Logical Infiltration and Judo/Android Calibrated for Killing |
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
A ja znowu posłużę się wypowiedzią Grega:
W świecie gier HoMM i MM jak najbardziej! Zdziwiłbyś się ile jeszcze nielogicznych połączeń ma tam perfekcyjny sens!
|
Powrót do góry
|
|
|
Fuuzy
Skąd: Wasilków na Podlasiu (to nieprawda że ludzie porozumiewają się tu językiem gestów i chrząkni
|
Wysłany: 10 maja 2003 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Tak... Forge jest właśnie tym co mi się śni po nocach. Ostateczne połączenie. No i ten ukochany przeze mnie klimat. MIodzio.
Nie rozumiem zupełnie jak osoby, które w MM nawet nie zagrały ani razu, mogą decydować co ma klimat HoMM a co nie? Toż to bzdura.
No ale co do Forge... ile ja bym dał by pojawiło się to w Wogu 3,58.
Sam screen z Forge... podobnie jak u Acida... długo gościł jako tapeta na moim komputerze, dodająca mi jednocześnie natchnienia (co prawda teraz Forge już nie trzymam... bo natchnienie biorę patrząc na tapetę z Yuną z FFX ;).
PS
Co do Forge w Wogu (o ile kiedykolwiek będzie to możliwe)
Mam nadzieję, że fabuła Forge również zostanie udostępniona przez JVC. Bo ja niestety uznaję tylko oficjalne źródła.
___________ Mamo! Spójrz! Jestem w Internecie... |
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|
|
|
Nie wiązałbym nadziei na Forge w Wogu. Powód prosty. W WoG gra jeszcze mnóstwo ludzi, którzy nie chcą mieć elementów sf w Herosach. Należy to uszanować. Inna sprawa, że gdyby petycja powiodła się (Acid, może podasz parę szczegółów czy to na razie pomysł, czy już jest w trakcie realizacji?) to chłopaki z WoGa mogliby się zabrać za ten zamek i przygotować patcha, który byłby kompatybilny z HoMM3 i WoG, ale nie byłby częscią WoGa
___________ "Draculi i wszystkim wampirom, które kochałem..." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Fuuzy
Skąd: Wasilków na Podlasiu (to nieprawda że ludzie porozumiewają się tu językiem gestów i chrząkni
|
|
|
|
Hmm... no coś takiego to mi większej różnicy nie zrobi. Ważne żęby Forge było :)
PS
Rekolorowałem (fajne słówko, no nie? :)) trcohę jednostek z MM7. Jeśli chcesz Avatarze to mogę Ci je podesłać. Zobaczyłbyś czy ewentualnie dałoby się je pokazać dla Wog teamu :)
___________ Mamo! Spójrz! Jestem w Internecie... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
4 zdania od Kwasowego Smoka:
1. Czas na mój głos. Do tej pory nie głosowałem, bo byłoby to według mnie nie fair. Jednak wszyscy już wiedzą, jaką opcję wybrałem i teraz tylko dokładam do przewagi. Forge już raz na prawdę mi się śniło :)
2. Petycja, drogi Avatarze, jest w trakcie realizacji, ale jeszcze nie widziałem dotychczasowej pracy. Muszę się sam skontaktować z Zolwikiem, żeby dowiedzieć się czegoś więcej
3. Właściwie to według mnie, najlepszym rozwiązaniem byłoby albo umieszczenie oddzielnego patcha (np. 3.585 :) do WoGa albo po prostu dodanie opcji wyłączenia wszystkich jednostek i zamków Forge. Druga możliwość jest o tyle lepsza, że ludzie, którzy chcieliby poznać pełną fabułę, ale są stanowczo przeciwni Forge mogliby się 'męczyć' z tym zamkiem tylko w kilku kampaniach.
4. Co do jednostek z MM, to mam dwie złe wiadomości Fuuzy:
- po pierwsze, nie otrzymałem (i już na 90% nie otrzymam) żadnej odpowiedzi dotyczącej możliwości realizacji tego pomysłu.
- po drugie, niestety, ale nawet po ekstrakcji wszystkich animacji z MM nadal jest ich o połowę za mało. Brakuje m.in. ataku 'w górę', ataku 'w dół', obrony, chodu 'w górę', chodu 'w dół'............
(dopisane później)
no...... ehm... pomyłka...... te animacje, o których mówiłem właściwie są (co prawda nie ma obrony, ale to można skombinować łącząc kilka klatek)... wybaczcie niewiedzę, ale...w końcu jest błogosławieństwem, prawda?
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
No to i pan moderator się wypowie:)
Powiem krótko: jestem za Forge z jednego powodu: ciekawości, a chęcią bym zobaczył jak to wygląda w świecie Homm... nie wiem czemu ktoś tutaj protestuje przeciw temu!? Przecież to nikomu nie szkodzi, a niektóym może sprawić przyjemność!
Panowie! Przywróćmy Forge do życia!
Pan moderator się wypowiedział ;)
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
a ja się niesamowicie uczepię słówka :P
To ma sens! Tylko, że nie jest logiczne. Logika jest pojmowana różnie w różnych światach, ale sens jest uniwersalny. W kontekście fabuły i reszty świata MM i HoMM ma to perfekcyjny sens. Dla Gelu lub Archibalda byłoby to także doskonale logiczne, ale nie dla nas.
|
Powrót do góry
|
|
|
Faramir
|
|
|
|
Fieldy (cytat): |
Faramir - sa osoby które nie chca Forge np. ja :!: Jakos nie potrafie sobie wpoic ze jak bym grał moim ulubionym zamkiem Castle gdzie sa ryzerze, łucznicy, gryfy, magowie, kawalerzysci, anioły i walcze z jakimis machinami które tu nawet nie powinny byc! moze w grze laser lub karabin nie bedzie silniejszy od strzał łucznika ale to i tak nie zmiania faktu ze to jest bez sensu!
Kazde ma przeciesz swoje zdanie i je podzielam. Chcesz Forge? to se je bierz. |
Co do ostatniego zdania...
I oto właśnie chodzi!
Ja chcę, to wezmę! Ty nie, top nie! Ale patcha niech zrobią! Czemu bedziemu chłopakom zabraniać? :) Zresztą, jak mają chęć, to bardzo dobrze, niech z niej korzystają!
I tyle!
___________ Często i gęsto! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Guinea
|
|
|
|
Ja tam jestem za. Jak zrobią to ściągnę i zagram. Jak nie - trudno. Rozpaczał nie będę. Chociaż jeśli jest "prawie gotowe" to szkoda by to było tak po prostu porzucić, co usiłuje zrobić 3DO.
___________ Achtung! Weasel!
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ronald
Wysłany: 12 maja 2003 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Czy jest jakaś strona, albo czy istnieją obrazki zwiłzane z tym zamkiem?
___________ Wszystko co ma swój początek ma też swój koniec. |
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
Wysłany: 12 maja 2003 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Ech..... ISTNIAŁA..... przykro mi, gdyż jest to duża strata..... obecnie jedyne co można znaleźć to garść suchych informacji w necie... może Avatar jednak znajdzie kiedyś czas i miejsce, ażeby umieścić grafiki z hewoo.com.... ale Avatar, nie sugeruj się tym! Z pewnością jesteś zawalony różnymi rzeczami do zrobienia ....
|
Powrót do góry
|
|
|
Kameal I Prawy
Wysłany: 13 maja 2003 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Zapene sie zdziciealelosowalem za. tak, wybrałem pierwszą opcję...
Gdy były spory co do tego, jaki zamek ma sie pojawic w AB, bylem za Confluxem.
ALe teraz- teraz jestem za Forge. Czy zepsuloby klimat- dla mnie nie. Z tego co mowi Acid i inni ( o fabule M&M)c to byloby ok. poza tym, w odsadzonej od czci io wiery grze Crusaders of M&M byla fururystyka- i byla w porzadku.
___________ ,,Wiatr wieje tam, gdzie chce, i szum jego słyszysz, lecz nie wiesz, skąd przychodzi i dokąd podąża." |
|
Powrót do góry
|
|
|
Sir Wookash
|
|
|
Jakieś screeny z forge'a widziałem na którejś polskiej stronie o heroes'ach (raczej mało znanej). Nie pamiętam adresu, ale poszukam.
___________ Peace! |
|
Powrót do góry
|
|
|
Lobo
|
|
|
|
Jestem za.
Coś nowego nawet jeśli psuje klimat fantasy zdało by się herosom.
W morrowindzie też były mehanizmy i ruiny zaawansowanej tehnicznie rasy a jakoś sprzeciwów nie widziałem.
___________ Tak dryfuje nam życie,
po omacku, we mgle... |
|
Powrót do góry
|
|
|
skryty
|
Wysłany: 14 maja 2003 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Nie powiem, żeby mi sie to śniło po nocach, ale chętnie bym zobaczył jak wygląda. Zawsze to coś nowego, a jak się nie spodoba to reinstall i po sprawie :)
___________ Only God can judge me... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ronald
|
|
|
http://www.homm.art.pl/armageddon/forge_opis.htm
strona o Heroesie, informacje o Forge. Zobaczcie i wygłoście swoją krytykę(lub zachwyt)
|
Powrót do góry
|
|
|
Acid Dragon
|
|
|
|
Dzięki! .....nic specjalnego.... ale dobre i to!
trochę informacji na temat samego miasta i trochę szkiców koncepcyjnych.... na razie to musi nam wystarczyć. Dzięki Ronaldzie!
Jednak zarzucę autorowi jeden błąd:
"Większość z nich desperacko błagała NWC, aby ponownie rozpatrzyli swoją decyzję i jak najszybciej usunęli Forge z Armageddon`s Blade. "
Otóż żadna "większość" , ale co najwyżej 5% wszystkich fanów.... a i ta liczba jest mocno przesadzona.... zresztą spórzcie tylko na wyniki ankiety - jaka większość? (zrozumiałym jest, że jeśli na razie jeden głos to 5%, to raczej niemożliwe, aby tylko tyle osób było przeciwne, ale i tak widać gdzie jest miażdząca większość :))
oraz nie "błagała" ale wręcz groziła, domagała się i żądała... :(
|
Powrót do góry
|
|
|
Haarald
|
Wysłany: 15 maja 2003 The Forge 10 miastem w Heroes III ?
|
|
|
Ronald (cytat): |
http://www.homm.art.pl/armageddon/forge_opis.htm
strona o Heroesie, informacje o Forge. Zobaczcie i wygłoście swoją krytykę(lub zachwyt) |
Proponuję aby poszukać lepszego screena, gdzieś go widziałem, proponuję dać go do jakiejś galerii w jaskini. Popytam ludzi może gdzieś go mają, jeszcze lukne na swój dysk bo kiedyś sciągnałem go sobie z netu.
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lobo
|
|
|
|
Wow!
Wygląda świetnie! Nowe jednostki, nowi bohaterowie, starajcie sie ludzie starajcie bo chcę to zobaczyć w praktyce!
___________ Tak dryfuje nam życie,
po omacku, we mgle... |
|
Powrót do góry
|
|
|
Ronald
|
|
|
Jeśli Forge miało takie być, to moimzadniem to beznadzieja. Ok mogłó by być miasto zaawansowane technicznie, ale nie aż tak. Ogr z rakietnicą z celownikiem laserowym, coś tu nie pasuje, a miasto wygląda jak jeden wielki generator.
|
Powrót do góry
|
|
|